Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de hasonlítsd össze a te gépedet meg pl az enyémet <#idiota>
nekem inkább az lenne a lényeg hogy fusson
grebber
Dehát a fû a játék lelke!<#idiota>

Next PC upgrade: 2022

Füvet kapcsold ki, én pont ugyanigy voltam és segitett.

Tulajdonképp fû nélkül jobban is fut valamivel mint g3 fûvel xD

Mike at home
ahogy visszaolvastam, úgy tûnik nem 😞

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
Gothic 3 Forsaken Gods mennyivel jobb, több mint a sima? érdemes leszedni/megvenni? sikerült a nagyobb bugokat végre kijavítani

régóta nem figyelem a Gothic 3 alakulását, azért a kérdések

köszönöm

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

a 2. pecs javít valamit a akadáson?
HOnnan tudom leszedni a szinkronos változatot?

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

ezt nem hoszem el pedig mennyire vártam ezt is
az alap G3 szuperül ment végig is toltam ez meg annyira akad hogy a házból nem tok kimenni
Helyzetjelentés : a kapitány jelenti!
Tárgy: Forsaken Gods teszt.
Gépállat: Cor2Quad 2.4ghz/4Gb RAM/raptor HDD/ 8800GT 512MB.
Config: Full max minden!
FPS: 5-10, + akadások.
Egyéb észrevétel: textúra hibák.
Alkalmazott patch: 1.06
Oprendszer: Vista 32Bit U. + legfrisebb driverek.
Vélemény: Nem rossz, de jótól igen messze van.
Hajónapló vége, a kapitányt elnyelték a hullámok.

Az új fiókom: DevLupius

rotator
Kijött a 2. hivatalos patch is. Közben uninstalláltam, és nekem is elindította közben a játékot, lol!

Avenger
Ja a szinkron fura, van pl olyan fickó is aki Cain hangján szólal meg a diabloból 😄 mintha Vatras hangja lett volna hasonló az elõzõ részekben. Emberi hangon beszélõ orkot már én is láttam, de nem lehet tudni hogy a modellje vagy a hangja lett elkeverve... Meg fura az is hogy a városok kincstárát büntetés nélkül kilehet pakolni.. kicsit olyan mintha egy amatõr mod csapat rászabadult volna az SDK-ra :S Érdekes hogy bóklászás közben ha új város közelébe érek akkor jön a memory leak-es Guru üzenet, teleportot használva viszont már jó, látszik hogy ott figyeltek az elõzõ terület törlésére.

Azért a hangulatból még maradt valami a játékban, úgyhogy tuti végigjátszom.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

rotator
Rengeteg quest hiba van, többnyire amatõr bugok. Viszont ezek még "házilag" is javíthatóak, úgyhogy pár (community) patch után bõven játszható lesz, és legnagyobb hibaként marad a rettenetes szinkron (az orkoknak vékony gyerekhangjuk van, sokszor nem az mondja a szöveget, akié stb.).

9600GT hogy lehetne kevés? (Te Radeonra gondoltál szerintem.)
Molnibalage
Angol nyelvûhöz is jó? Gameplay bug mennyire van?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát az atomtól azért messze van 😊
Tehasut
ja, természetesen a Forsaken Gods-ról beszélek
Tehasut
kíváncsiságból felraktam. atom gépem van (core2 duo e8500, 4 giga ddr3 ram, ati 4870 vga,) és amikor kiléptem a házból, 30 alá esett a framerate. durva.
a p betûknél tényleg köpik a mikrofont a szinkronszínészek.
miután jól megnéztem, szépen kiléptem belõle, uninstallálni és akartam. erre vonatkozó ikont nem csinált, ezért bementem a 'programok hozzáadása eltávolítása'-ba rányomtam, hogy uninstall, erre elindult a játék, wow!
A videókártyád sajna a gyenge tényezõ, a gép több elég. Medium feletti beállításokkal ne is próbálkozz szerintem..

Avenger
Nekem egész jól megy, 8800Gt, 1.6os dual core(2.8on) meg 2 giga ram, néha megáll pár másodpercre gondolkozni, de elhanyagolható. Viszont visszatöltéseknél néha kilép hibával :/

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Fuvet kapcsold ki nekem 2-5röl 25-40re nõtt töle az fps😄

hát nekem rém bugos és minimumon full minimumon jáccható😄 de vhogy... nem a legjobb

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

Hello a Forsaken Gods-ot tegnap próbáltam ki de annyira akadott hogy az nem emberi pedig a gépen nem ojan ratyi hogy akadnia kéne geforce9600 4giga ram meg egy dualcore 2x2.8ghz-es proci.
Fel is petcheltem 1.1re de semmivel nem lett jobb, és már más fórumokon is nagyon sok embertõl hallottam errõl a problémáról.<#szomoru1>

Xfire-en a nevem solidsnakeonly1 Batlefield 2-ben a nevem SNAKEV500

NA kipróbálgattam a dolgot, és azt kell hogy mondjam hogy a több fû aránytalanul több erõforrást eszik mint az alapjátékban.

Továbbá ami mág zavart az hogy rengeteg kereskedõ van viszont kevés "nevesített" emberke.

Plusz párbeszédek elég bugosak, pl van ahol kiválasztod a válaszlehetõséget aztán kiderül hogy azt nem is te mondod hanem az NPC xD

Egyelõre ennyi holnap-holnapután még belenézek és alkotok valami részletesebb véleményt😊

rotator
És nem XP-n próbáltad?

Én tegnap kipróbáltam full maxon minden 1024 ben
egy AMD 5600+ ATI4850 3GB rammal futni fut rendesen de,swapollás megmaradt néha idegesitõen beakadozik.

Szerintem neked is max ezzel lesz gondod konfigodat elnézve.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

rotator
DoF = depth of field (a messze levõ dolgokat homályosítja)
HDR = high dinamic range (ettõl fog napsütésben ragyogni a grafika)
Nálam a 8x antialias bekapcsolása gyakorlatilag nem jár fps csökkenéssel (Ati HD3870).

Molnibalage
Mi az a DoF? Mi az a HDR? Mennyire fekteti meg a gépet az élsimítás belövése?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tengerilo
Olyan tapasztalatokat olvasnék szívesen, hogy a standard Xp-ken (Home, Pro stb) kívül más oprendszereken hogy fut a játék.
Pl van e valakinek tapasztalata a következõkön (persze egy évnél nem régebbi, gamer hardveren) Gothic 3-al:
- XP 2003
- Xp 64
- Vista
- Vista 64

Az érdekelne a legjobban, hogy 4 magon, Vistán ill. Vista 64-en vajon javul-e valamit, vagy nem érdemes csak emiatt feltelepíteni..?

A Forsaken Gods-ot már akadások és bug-ok nélkül szeretném végignyomni... Van erre esélyem szerintetek?

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

rotator
Csak annyit tudunk, hogy valamikor decemberben.

Nos, kipróbáltam a játékot. Szerintem nem vészes, teljesen ugyanaz, mintha a Gothic 3-mal játszanék. Nem fut se jobban, se rosszabbul, idõnként teljesen folyamatos, aztán ha úgy tartja kedve, megakad akár 5-6 másodpercre is. Az indiaiak elhozták a csodát totyának: van benne antialias! 😄 Sajnos a DoF-fal nem mûködik együtt, vagy az egyik van, vagy a másik. Az a kombináció, hogy antialias be, DoF és HDR ki szintén nem mûxik, ilyenkor elfelejt renderelni, és a fõmenü marad a képen. 😛
Vannak új fák és aljnövényzet, bár elõbbiek kissé bugosak, utóbbi meg nagyon bántja a szememet, mert még 8x antialias mellett is borzasztóan zsizseg a nappali fényben. Új víz van, szép lett, már amennyiben az ember felülrõl szemléli, oldalról kissé bugos, akárcsak a tenger volt a G3 elején. Az állatok nem magányosan kószálnak, hanem inkább csapatokba verõdve. A harcnál az van, mint amit korábban írtam, azonfelül semmi extra.
A hõs új hangja nem valami ütõs, sajnos a szinkront valami sarki zöldségesnél beszerzett mikrofonnal vehették fel, a P betûnél rendszeresen hallatszik, hogy leköpik a színészek (aki használt már amatõr mikrofont, tudja, mirõl beszélek). A kardnak, vízesésnek továbbra sincs hangja (a G3 1.7 patchben már ilyen apróságok is lesznek).
Eddig még fagyni nem fagyott ki a játék. Új épületek, helyszínek akadnak, de nem vitték túlzásba, legalábbis amennyit eddig láttam. A küldetések nem rosszabbak, mint a G3-ban, a nõk nagyobb arányban fordulnak elõ a populációban. Rengeteg láda van szétszórva, telis tele cumóval, ugyanakkor sajnos továbbra is senkit nem érdekel, ha éppen az orra elõtt feszegetjük fel, és ürítjük ki.
Az ini-ben kutakodva érdekes dolgokat lehet találni, erõsen debuggolhatták a memóriakezelést, a threadekezelést elõször szépen bekalibrálták, majd a végén teljesen kikapcsolták, játszottak a memória- és távolságértékekkel, és így tovább. 😊 Kicsit olyan érzésem támadt, mintha egy elszánt moddoló csapat próbálta volna megfejteni a motor rejtelmeit, éppen csak a kód felszínét kapirgálva, de csak óvatosan, nehogy beszippantsa õket és elvesszenek benne. 😊 Persze pl. az antialias berakása nyilván nem egy kapcsoló átállítása volt valahol, ezért mindenképpen nagy pirospont jár nekik.
Összességében egy olyan 3 ezrest megérhet nekem, ha annyira lemegy az ára, megboltolom, addigra remélhetõleg kellõ számú patch is napvilágot lát majd.

Prince23
ma jött ki a Forsaken gods anolszászul. magyarul tényleg dec. 5-én jön ki?

Molnibalage
A tört játék azért nem érdekel, mert nekem se kedvem se idõm a töréssel vacakolni. Menjen azt kész.

Az alapjátékot én talán az 1.03-as patchel toltam végig és nagyon súlyos buggal nem találkoztam a játékmenetben. A legnagyobb gáz annyi volt, hogy az egyik Adanos ringet eladtam és a fél világot végig kellett járnom, hogy megtudjam kinek. Talán jó lett volna kiemelni, hogy ez egy milyen fontos tárgy. A mostani gépemmel toltam végig. Mikor Varantból Normarba teleportáltam 5 percig töltött...

grebber

Feketézõk már hozzájuthatnak közismert helyeken kettõvel lentebbi nevû release-hez :p Megszállott vagyok, adok neki egy esélyt, mint ahogy az eredetinek is. Most bõvítettem gépet, tudom, hogy ezen is be fog szaggatni, de akkor is kell. Nem lepõdöm meg, hogy bugos lesz, szerencsétlen játékot annyit szidta már mindenki, csak odafigyelnek rá.. az alapjáték is, igaz, hogy két évvel a megjelenés után, de a community peccsekkel egész játszható volt; még szeretnék bízni ebben egy kicsit, bár amit most olvastam tõletek, az elrettent. Újabb két év lesz, mire rendesen végigtolhatjuk ezt is. Legalább az ára is lemegy addigra, vagy lesz valami összevont magyar kiadás olcsóért, akkor lehet helye a polcon.

Molnibalage
- Kisebb táj és még kihaltabb, mint eddig? Vicc ez az egész. És a kihalt alatt nem csak az állatokat értem. Nyomják már tele úgy szereplõkkel, mint a NoTR-t...

- 2 év (!!) után is ilyen bugos? Ezért adjak pénzt? Ez komoly?

- A grafikával nem volt baj, gyönyörûszép még mindig. Nem fejleszetni kellett volna azt, hanem optimalizálni talán a régit.

- A küldetéstárgy meg nem lehet küldetést megcsinálni bugok nekem azt jelentik, hogy gyakorlatilag egy betatesztelésrét fizessek még én?

Nem igaz, hogy mennyire lejáratják a Gothic nevet. Az Gothic 1-2 nevek könycseppet csalnek sok játékos szemébe és többniyre elismerõ bólogatásokat és anekdotákat. A G3 említése sokan az asztalt csapkodják, dühöngenek vagy csak szánalmasan mosolyognak, esetleg röhögnek. A G3-at egyszer toltam végig azt jónapot. A G2 alapot 4-szer asszem (elsõre nagyon béna voltam ezért tisztességesen megcsináltam mégegyszer a lovagokkal) NoTR-t kétszer és egyszer félig mágussal.

Szégyen, hogy hova jutottnuk. Sebaj. Legalább lesz idõm 2 év után az NWN2-re és másra. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, de akkor inkább várok egy évet és egy talán normális kieget tolok végig.

Ma már derogál normális játékot kiadni?

Honnan veszed? Remelem igazad van😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

GOTHIC 3-FORSAKEN GODS-TL
nézegettem videókat...
Silden és Montera közti úton csak egy dögevõ volt... a sima G3ban volt pár tucat bölény néhány árnyékfutó, vaddesznyók, dögevõk, õzek, trollok, stb. mondjuk ha nagyon reálisak akarunk lenni, akkor így reális...

az intro és az end videó fent van youtubon... nem valami nagy szám... 😞

de mikor jön ki magyarul? dec 2?

rotator
Igen, magyar felirattal fog kijönni.

lesz magyar verzió? tud valaki arról valamit?

rotator
Az a demó verzió volt. 😉

Na és akkor mi van azzal a híres indiai csapattal aki csodát alkotott a G3 kódjával...? 😊
grebber
Ezekszerint adtak annak a bizonyos szarnak egy pofont!

valami miatt erre számítottam :p

Na meg ez a "peccs nélkül végigtolhatatlan" is szánalmas.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Látom pár ok, amiért nem veszem meg. Sajna az alapjáték is meg van. Egyszerûen nem szeretem azokat a játékokat, amik igénytelenül megírtak és egy frissen vett gépen sem tudnak sok FPSt elérni.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

rotator
Hát érdekes hírek szállingóznak az addonról, izzanak a fórumok. 😊 Leírom a szerintem érdekesebb infókat.

- Rettentõen sok a bug. A megjelenés napján már volt egy 140 megás community patch, de csak a németeknek. Ezt a béta tesztelõk(!?!) dobták ki, és egy csomó elemi hibát javított (pl. visszatért a régi kameracsillanás bug). Ma kijött egy hivatalos, 100 megás patch is, ez már az angol nyelvû változattal is mûködik, azt nem tudom, hogy a community patch cuccai benne vannak-e, ebben is nagyon alap hibákat javítottak (pl. fõsztori végigjátszását megakadályozó bugot).

- Valamivel nagyobb a gépigénye, mint a G3-nak. Ugyanúgy beszaggat itt-ott, egy atom géppel max. beállításokon el lehet érni 35-40 fps-t, de ez néha leesik 8-10-re. Ennek egyik oka talán, hogy nég több fû van benne. Az instabilitás a régi, a Guru hiba gyakran elõfordul néhány embernél.

- Myrtana egy elkerített részében játszódik (Silden, Montera benne vannak). Nagyon keveset változott a terep, pl. Monterában idõközben felépült a déli kapu, azt kb. ennyirõl tudok eddig. Állatokból mintha kevesebb lenne, elég kihalt a táj.

- Látványos grafikai fejlõdés kevés van, a fû- és víztextúrát átdolgozták, a bloom is változott. Viszont vannak bugos fatextúrák, a fû helyenként a levegõben lebeg.

- A G3 zenéi és animációi maradtak. A fõhõs megint új szinkronhangot kapott, általánosságban a szinkron pocsék lett, és sok helyen hiányos.

- Egy csomó tárgynak nincs neve (bug), a küldetéstárgyakat nem lehet addig felvenni, amíg meg nem kapjuk a küldetést, egy csomót kell oda-vissza kolbászolni.

- Az új harcrendszer jellegzetességei: az ellenfeleknek is van endurance csíkja, és ha lemegy egy szint alá, akkor elszaladnak, ill. ez igaz a fõhõsre is, ha elfogy az endurance-sza, akkor utána már nem tud ütni (el kell szaladni, italt inni stb.). Az ellenfeleket állítólag könnyebben le lehet csapkodni, mint a G3-ban.

- A fõhõs 10-es szinten indul, és a G3-ban megismert perkek elsõ szintjei már megvannak neki.

ne tudom... nekem ez a kép túl WoW-os

rotator
Nem tesznek, a meglevõket dolgozták át.

Digitális változatban már megvásárolható (elég húzós áron, 7e körül).

Amit ígérnek: 125 új küldetés, 20 új fegyver/páncélzat, több tucat új szörny.

Egy halom egyéb infó angolul

A harcrendszer tényleg változott, de nem úgy, ahogy szerettük volna (akit érdekel, este lefordítom).

KaszaN
De azért tesznek hozzá új helyszíneket?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB