Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem inkább az lenne a lényeg hogy fusson
Tulajdonképp fû nélkül jobban is fut valamivel mint g3 fûvel xD
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
régóta nem figyelem a Gothic 3 alakulását, azért a kérdések
köszönöm
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
az alap G3 szuperül ment végig is toltam ez meg annyira akad hogy a házból nem tok kimenni
Tárgy: Forsaken Gods teszt.
Gépállat: Cor2Quad 2.4ghz/4Gb RAM/raptor HDD/ 8800GT 512MB.
Config: Full max minden!
FPS: 5-10, + akadások.
Egyéb észrevétel: textúra hibák.
Alkalmazott patch: 1.06
Oprendszer: Vista 32Bit U. + legfrisebb driverek.
Vélemény: Nem rossz, de jótól igen messze van.
Hajónapló vége, a kapitányt elnyelték a hullámok.
Az új fiókom: DevLupius
Azért a hangulatból még maradt valami a játékban, úgyhogy tuti végigjátszom.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
a p betûknél tényleg köpik a mikrofont a szinkronszínészek.
miután jól megnéztem, szépen kiléptem belõle, uninstallálni és akartam. erre vonatkozó ikont nem csinált, ezért bementem a 'programok hozzáadása eltávolítása'-ba rányomtam, hogy uninstall, erre elindult a játék, wow!
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!
Fel is petcheltem 1.1re de semmivel nem lett jobb, és már más fórumokon is nagyon sok embertõl hallottam errõl a problémáról.<#szomoru1>#szomoru1>
Xfire-en a nevem solidsnakeonly1 Batlefield 2-ben a nevem SNAKEV500
Továbbá ami mág zavart az hogy rengeteg kereskedõ van viszont kevés "nevesített" emberke.
Plusz párbeszédek elég bugosak, pl van ahol kiválasztod a válaszlehetõséget aztán kiderül hogy azt nem is te mondod hanem az NPC xD
Egyelõre ennyi holnap-holnapután még belenézek és alkotok valami részletesebb véleményt😊
egy AMD 5600+ ATI4850 3GB rammal futni fut rendesen de,swapollás megmaradt néha idegesitõen beakadozik.
Szerintem neked is max ezzel lesz gondod konfigodat elnézve.
\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"
HDR = high dinamic range (ettõl fog napsütésben ragyogni a grafika)
Nálam a 8x antialias bekapcsolása gyakorlatilag nem jár fps csökkenéssel (Ati HD3870).
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pl van e valakinek tapasztalata a következõkön (persze egy évnél nem régebbi, gamer hardveren) Gothic 3-al:
- XP 2003
- Xp 64
- Vista
- Vista 64
Az érdekelne a legjobban, hogy 4 magon, Vistán ill. Vista 64-en vajon javul-e valamit, vagy nem érdemes csak emiatt feltelepíteni..?
A Forsaken Gods-ot már akadások és bug-ok nélkül szeretném végignyomni... Van erre esélyem szerintetek?
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
Nos, kipróbáltam a játékot. Szerintem nem vészes, teljesen ugyanaz, mintha a Gothic 3-mal játszanék. Nem fut se jobban, se rosszabbul, idõnként teljesen folyamatos, aztán ha úgy tartja kedve, megakad akár 5-6 másodpercre is. Az indiaiak elhozták a csodát totyának: van benne antialias! 😄 Sajnos a DoF-fal nem mûködik együtt, vagy az egyik van, vagy a másik. Az a kombináció, hogy antialias be, DoF és HDR ki szintén nem mûxik, ilyenkor elfelejt renderelni, és a fõmenü marad a képen. 😛
Vannak új fák és aljnövényzet, bár elõbbiek kissé bugosak, utóbbi meg nagyon bántja a szememet, mert még 8x antialias mellett is borzasztóan zsizseg a nappali fényben. Új víz van, szép lett, már amennyiben az ember felülrõl szemléli, oldalról kissé bugos, akárcsak a tenger volt a G3 elején. Az állatok nem magányosan kószálnak, hanem inkább csapatokba verõdve. A harcnál az van, mint amit korábban írtam, azonfelül semmi extra.
A hõs új hangja nem valami ütõs, sajnos a szinkront valami sarki zöldségesnél beszerzett mikrofonnal vehették fel, a P betûnél rendszeresen hallatszik, hogy leköpik a színészek (aki használt már amatõr mikrofont, tudja, mirõl beszélek). A kardnak, vízesésnek továbbra sincs hangja (a G3 1.7 patchben már ilyen apróságok is lesznek).
Eddig még fagyni nem fagyott ki a játék. Új épületek, helyszínek akadnak, de nem vitték túlzásba, legalábbis amennyit eddig láttam. A küldetések nem rosszabbak, mint a G3-ban, a nõk nagyobb arányban fordulnak elõ a populációban. Rengeteg láda van szétszórva, telis tele cumóval, ugyanakkor sajnos továbbra is senkit nem érdekel, ha éppen az orra elõtt feszegetjük fel, és ürítjük ki.
Az ini-ben kutakodva érdekes dolgokat lehet találni, erõsen debuggolhatták a memóriakezelést, a threadekezelést elõször szépen bekalibrálták, majd a végén teljesen kikapcsolták, játszottak a memória- és távolságértékekkel, és így tovább. 😊 Kicsit olyan érzésem támadt, mintha egy elszánt moddoló csapat próbálta volna megfejteni a motor rejtelmeit, éppen csak a kód felszínét kapirgálva, de csak óvatosan, nehogy beszippantsa õket és elvesszenek benne. 😊 Persze pl. az antialias berakása nyilván nem egy kapcsoló átállítása volt valahol, ezért mindenképpen nagy pirospont jár nekik.
Összességében egy olyan 3 ezrest megérhet nekem, ha annyira lemegy az ára, megboltolom, addigra remélhetõleg kellõ számú patch is napvilágot lát majd.
Az alapjátékot én talán az 1.03-as patchel toltam végig és nagyon súlyos buggal nem találkoztam a játékmenetben. A legnagyobb gáz annyi volt, hogy az egyik Adanos ringet eladtam és a fél világot végig kellett járnom, hogy megtudjam kinek. Talán jó lett volna kiemelni, hogy ez egy milyen fontos tárgy. A mostani gépemmel toltam végig. Mikor Varantból Normarba teleportáltam 5 percig töltött...
Next PC upgrade: 2022
- 2 év (!!) után is ilyen bugos? Ezért adjak pénzt? Ez komoly?
- A grafikával nem volt baj, gyönyörûszép még mindig. Nem fejleszetni kellett volna azt, hanem optimalizálni talán a régit.
- A küldetéstárgy meg nem lehet küldetést megcsinálni bugok nekem azt jelentik, hogy gyakorlatilag egy betatesztelésrét fizessek még én?
Nem igaz, hogy mennyire lejáratják a Gothic nevet. Az Gothic 1-2 nevek könycseppet csalnek sok játékos szemébe és többniyre elismerõ bólogatásokat és anekdotákat. A G3 említése sokan az asztalt csapkodják, dühöngenek vagy csak szánalmasan mosolyognak, esetleg röhögnek. A G3-at egyszer toltam végig azt jónapot. A G2 alapot 4-szer asszem (elsõre nagyon béna voltam ezért tisztességesen megcsináltam mégegyszer a lovagokkal) NoTR-t kétszer és egyszer félig mágussal.
Szégyen, hogy hova jutottnuk. Sebaj. Legalább lesz idõm 2 év után az NWN2-re és másra. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, de akkor inkább várok egy évet és egy talán normális kieget tolok végig.
Ma már derogál normális játékot kiadni?
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Silden és Montera közti úton csak egy dögevõ volt... a sima G3ban volt pár tucat bölény néhány árnyékfutó, vaddesznyók, dögevõk, õzek, trollok, stb. mondjuk ha nagyon reálisak akarunk lenni, akkor így reális...
az intro és az end videó fent van youtubon... nem valami nagy szám... 😞
de mikor jön ki magyarul? dec 2?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
- Rettentõen sok a bug. A megjelenés napján már volt egy 140 megás community patch, de csak a németeknek. Ezt a béta tesztelõk(!?!) dobták ki, és egy csomó elemi hibát javított (pl. visszatért a régi kameracsillanás bug). Ma kijött egy hivatalos, 100 megás patch is, ez már az angol nyelvû változattal is mûködik, azt nem tudom, hogy a community patch cuccai benne vannak-e, ebben is nagyon alap hibákat javítottak (pl. fõsztori végigjátszását megakadályozó bugot).
- Valamivel nagyobb a gépigénye, mint a G3-nak. Ugyanúgy beszaggat itt-ott, egy atom géppel max. beállításokon el lehet érni 35-40 fps-t, de ez néha leesik 8-10-re. Ennek egyik oka talán, hogy nég több fû van benne. Az instabilitás a régi, a Guru hiba gyakran elõfordul néhány embernél.
- Myrtana egy elkerített részében játszódik (Silden, Montera benne vannak). Nagyon keveset változott a terep, pl. Monterában idõközben felépült a déli kapu, azt kb. ennyirõl tudok eddig. Állatokból mintha kevesebb lenne, elég kihalt a táj.
- Látványos grafikai fejlõdés kevés van, a fû- és víztextúrát átdolgozták, a bloom is változott. Viszont vannak bugos fatextúrák, a fû helyenként a levegõben lebeg.
- A G3 zenéi és animációi maradtak. A fõhõs megint új szinkronhangot kapott, általánosságban a szinkron pocsék lett, és sok helyen hiányos.
- Egy csomó tárgynak nincs neve (bug), a küldetéstárgyakat nem lehet addig felvenni, amíg meg nem kapjuk a küldetést, egy csomót kell oda-vissza kolbászolni.
- Az új harcrendszer jellegzetességei: az ellenfeleknek is van endurance csíkja, és ha lemegy egy szint alá, akkor elszaladnak, ill. ez igaz a fõhõsre is, ha elfogy az endurance-sza, akkor utána már nem tud ütni (el kell szaladni, italt inni stb.). Az ellenfeleket állítólag könnyebben le lehet csapkodni, mint a G3-ban.
- A fõhõs 10-es szinten indul, és a G3-ban megismert perkek elsõ szintjei már megvannak neki.
Digitális változatban már megvásárolható (elég húzós áron, 7e körül).
Amit ígérnek: 125 új küldetés, 20 új fegyver/páncélzat, több tucat új szörny.
Egy halom egyéb infó angolul
A harcrendszer tényleg változott, de nem úgy, ahogy szerettük volna (akit érdekel, este lefordítom).