Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rotator
A Beliar's Claw nagyon durva, némi fejlesztés, és utána sitty-sutty, szinte permanensen villámlik, esélytelen az ellen. Legutóbb éppen ezért el is passzoltam 2000 xp-ért a esélyegyenlõség nevében. 😄

Molnibalage
Ai és AB az mit jelent? Rózsaszín? Olyat én még nem is láttam. Fehér, zöld és sárga amivel eddig összefutottam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Különféle ellenfelek ellen különféle fegyverek jók. A lándzsa jó hosszú és tudsz te is pörögni, mint az orkok, csak éppen eszi az energiádat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én most megcsinálom az összes várost felszabadítás nélkül, és vigyázva, hogy egyik oldalra se álljak. Mire végigérek a városokon remélem elég tápos lesz a kari mindenhová. 19-es szintüként AI és AB-vel pl. Gotha nagyívben kerülendõ kategória....
Kicsit kedvezek a lázadóknak, mert oda húz a szivem, de vigyázok az orkok galamblelkére is, a hírnevemet mindig 3-4 körül tartom minden városban.
Mikor rózsaszínû lesz a nevük, tehát gyanakodnak, akkor nem buzergálom õket tovább. A felszabadítások ráérnek késõbb is... semmi nem hajt végül is.

jól értem, hogy a játék akkor a legnehezebb, hogyha karddal mész? mert én pont azzal megyek, de itt írtátok, hogy varázslóval nagoyn könnyû, és még lándzsással (nagy fegyveressel) is könnyebb

energia? Ha leüt egy belezõbestiánál nagyobb állat akkor leblokkol 😄 Lehet hogy pánik-o-meter

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Molnibalage
Nem. Az erõs ellenfelek néha átütnek a pajzson 210 feletti erõnél, mester fegyver és pajzshasználton és szinte max. kitartással (vagy mi az a sárga csík...)

Szaruman
Tudsz, ha be van kapcsolva az alternativ AI.

McFrost:
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=138467
errõl beszélsz, ugye?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Molnibalage
Én persze nem tudok 100%-ban blokkolni...

McFrost
Mit is kell érteni a chesteken?
Nekem semmi bajom a harc rendszerrel. Ha kell futni, hát kell, nehogymár terminátorral játszak.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szaruman
A chesteket sztem nem olyan nehéz megérteni. Legalábbis ha jól értem, amirõl beszélsz.

A nehézség pedig: az új AI sztem egy idõ után idegesítõ, mint kihívás, ugyanis amíg a célpont 100% blokkol, addig a mögötte lévõ (!!!) üt engem, gyakorlatilag keresztülütve az elõtte állón. Ofc az õt nem sebzi. Na EZ a gáz sztem, nem a nehézség. A targetrendszer van elbaszva, illetve nem ehhez van igazítva. Megoldás 1xû, alternatív AIt ki kell kapcsolni.
Én spec pont a bányában kapcsoltam ki, a legtápabb cuccban is annyit kellett futnom, h elegem lett. 100% block nélkül bármi leverhetõ, úgyh nincs gond.

McFrost
Értem, ez lehet. Mérgemben a trelisi templom melletti 3 trollt ledaráltam, nem is mentettem és megsem ütöttek a meglepetéstõl😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Molnibalage
Továbbá van pár "apróság".

A Monasteryben nem kaptam meg az A. tomb küldetést. Különös.

Toboroztam sok-sok embert, de Reto az istennek sem akar támadni. Nem is lehet vele beszélni. A kövér beszervezett kovács státusza is más. Hajlamos kiütni Ugolfot (vagy mi a neve) aki csak "simán" társ.

Stb.

Komolyan mondom ilyenkor érzem azt, hogy még 2.5 év után is szégyenkeznie kell a Gothic névnek.

Molnibalage
Na ma felbaszta kicsit az agyam. Közepes szinten 50. szintûként a bányafelszabídtás tök reménytelen. Mikor kiérek a nagy nyílt mezõ részre alulról akkor még hatunknak sincs esélye. Vicc...

Kipróbáltam azt is, hogy egy részét elcsaloggattam. Még úgy sem ment.

Nem igaz, hogy ennyire képtelenek belõni a nehézségi szintet ezek a marhák.

Nem lehet, hogy az 1.7-es CP ezt is átvariálta? Mert az árusok készletéhez is hozzányúlt, valamint a ládák, loot-ok tartalma is módosítva lett. Ha lesz idõm átolvasom a leírást, de rémlik valami szöveg benne errõl.

McFrost
gothic3.hu-n találtam egy listát, milyen értékes fegyverek hol vannak:
-nordmári nyílpuska: az 1. kószák és Montera közötti lázadó táborral szemben, csontik között, na ott nincs.
-Kap Dun alatt a sárkányoknál alma és pár lötty
-trelisi ogréknál Katana szintén nincs....
Nem értem.

McFrost
Ez most komoly?

Engem a G2-ben zsoldossal inkább a túl lineáris dungeonnek való harmadik nekifutás tántorított el.

Pedig egyszer közelharcossal is meg kellen csinálni a végjátékot (már csak a Beliar's Claw miatt is), lovagként - második befejezéskor - ugyanis szórakoztam, és õ tényleg túl tápos lett (500 strenght, Miltentõl lehetett végtelen dragonrootot venni a hajón). Az volt a vicc, hogy az ork hadúr bandáját így is könnyebb volt számszeríjjal elintézni 😊 Persze jól el lehetett lenni közelharccal, nem mondom.

McFrost
Tud valaki olyan térképet, amin rajta vannak a hasznos holmik lelõhelyei? Fõleg fegyverre gondolok, nyílpuska pl.

rotator
No nálam beütött a tipikus Gothic-tünet, túltápoltam magam, nincs értelme folytatni. 😄 Azt hiszem, ez a játék is úgy jár, hogy teljesen csak egyszer vittem végig, de a kb. 70%-áig egy csomószor eljutottam, aztán restart (pedig ennek 3 befejezése is van).

Szaruman
Volt vmi ilyenrõl szó a jowood fórumon, ha jól emléxem.

ja, annak a távolság növelése engem is érdekelne...

Molnibalage
Full, kivéve anisotrop text. Az bõven elég 4-szeres értéken is.

Tényleg nem tudja senki, hogy a nagyfelbontású textúra megjelenítést hogyan lehet ini buherálással kitolni?

hmm én is fullon kivéve az árnyékok, az közepesen van mert laggolt meg amúgy is idegesít xD

Szaruman
Persze. Attól függ igazán 😊

Molnibalage
Egy kérdés. A sima spellek sebzése függ az õsi tudástól is? Tûzlabda, villám, stb?

Szaruman
Csontik, zombik, gólemek (tûzgólem tuti). Vagyis az összes templom, és az összes sír északon. Ja, és démonok is ofc 😊
Elõnyei: pontosan 2x sebzés, mint a FB, illetve egy nagyon picivel több talán. Viszont a gyors cast csak 30 mana (régen 50 volt), tehát olyan, mintha egy nagy FBt tolnál, csak gyorsabb. 2xes cast 100 mana, de az már sztem annyira nem éri meg, csak ha nagyon nincs mit tolni a mobra. Nordmarban a sírok úgy néztek ki, h jöttek a csonik, és click-click-click, az xp meg repült fölfele. Gyakorlatilag easymód.
Viszont csak 400 AK fölött (kb 400-410 között, pont 400 asszem nem elég) megy le 1 lövésbõl a mob, úgyh azt kellett csinálnom, h 254ig AK LPbõl, aztán az addig összegyüjtött táblákat elolvastam (a merchantoknál addig F5-F9 kombó, amíg legalább 2-t nem adtak 😄), illetve a könyvesszarokat/álló kõtáblákat is csak ezután olvastam el. Így kb 430 AK szedhetõ össze.

Molnibalage
Ja igen, ezt akartam kérdezni. Az a spell ami Beliar szolágira hat az kire is jó? Nekem még senkin nem sebzett semmit...

McFrost
Én full - árnyékok.

Szaruman
Nem, a banish evil skillre gondolok (vmi gonosz elûzése, vagy mi a magyar neve). Illetve spell. Botharc... Azt utoljára az arénákban használtam 😊

oké egy kérdés: itt ki milyen grafikai beállításokkal játszik?

Molnibalage
Mármint botharccal 1 ütés?

McFrost
Kihoztam Avogadro(asszem)-t a barlangból, a csontik közül, erre ott áll, csak kereskedni tudok vele, meg tanítana, Okarába nem akar jönni. Jól van, gondoltam nagyot, biztos elõbb el kell menni oda. El is indultam vagy 100 métert, mikor látom, bölények! Na dara😄 Csak hogy 30 legalább ott volt, már mikor untam a nyilazást, mondom kikerülöm õket. Jobbról 4 belezõ bestia, balról troll, enyhe bal 4 orrszarvú és 8 dögevõ 😮
Levágtam a bölényeket, meg a belezõket.....tovább mentem, de nem találom Okarát 😛
Elõtte még megfenytem Wenzel kardját 😊

Szaruman
Én most lvl 60on lepõdtem meg. AlShedimben lementem lesterrel. A 3 UD priest egy szobában volt... A 900 hpval legalább 5x kellett kifutnom, h ne fingjak ki (minden mást egyébként agyonalázok a játékban -.-), és lester is kifingott az utolsó pillanatban... De legalább megcsináltam. Mágussal ez úgy nézett ki, h ellõttem pár banisht, ha esetleg gáz volt, akkor meg a spelleket blokkoltam a staffal. Nevetségesen könyebb mágussal a játék, és SOKKAL gyorsabban lehet haladni. Amíg 1 csonti 3-4 ütés meleeben, addig 1 left-click a mágussal... (400 AK fölött egy banish lever egy csontit/zombit, ami 30 mana, és van kb 750 manám).

Molnibalage
Én 1.7 plusz úgy opciókkal olyan 23-24. szintû voltam asszem. A titok az, hogy hagyni kell, hogy Gornt üsse a démon. Addig szétszedtem a csontikat és gyógyítottam (ha szükség volt rá) õt. Persze ez asszal jár, hogy ugrálok az ütések elõl.

Ha csak egy társad van nagyon könnyûvé teszi a dolgokat mert lehet, hogy nagyon kicsiket ütnek, de iszonyatosan sok HP-juk van. Aki üti a társadat azokat kell hátulról zúzni. Ha van egy kis hegy futkorászni batár sok ellent le lehet csapni.

nekem minimum 300 hp kellett hogy túléljem, illetve a démonnal közvetlen nem nagyon tudsz harcolni, inkább menj be az egyik házba ahova õ nem fér be és onnan lövöldözd nyílakkal.

McFrost
Gotha-ba milyen erõsen érdemes menni, médiumon? Most 23 vagyok. Egyáltalán mennyi zombi és csonti van ott? Kb?

Molnibalage
Tegnap kipróbáltam azt, hogy lándzsával milyen harcolni. Még basic skillel is atomtáp!!

1.7 patch csak a sima gothic 3-hoz jár, Forsakon gods az unknown for me...

kieg megjelent de le lett húzva hogy szaggat. 1.7 peccs megjelent már hozzá_?
és azt lehet e úgy telepíteni hogy alap+kieg + peccs?
majd már csak úgy akarok vele játszani

Szaruman
NPCt hogy lehet spawnoltatni? Kalan eltünt a fireclannál...

Szaruman
Tudom, de akkor is idegesítõ, h a kb isten szintû karakterrel potizni kell 😊
Egyébként ja, 700 mana, meteor, 450+ AK, majdnem minden lemegy egy FBtól, ami nem, az általában úgyis meteort kap 😛

rotator
Most van 130 mana potim, de simán megduplázhatnám. A mana regen nálam bõven elégséges így is, nagyon ritkán kell innom. 60 körüli szinten vagyok, és nincs ellenfelem, van 50 xp-m, amit nem tudok mire költeni, plusz még iszonyú mennyiségû befejezetlen küldi, városfelszabadítások. Mágussal egyszerûen nevetségesen könnyû!

Szaruman
Észrevette valaki, h a manaregen egy kalap szar? 1% mana regenerálódik másodpercenként, de max 5. Agyeldobás... Kevés manánál szopás a 2-3 pont regen, sok manánál meg 50000 év, mire visszatölt (vagyis legtöbbször kell manapotizni). Nem tudom, hogy gondolták a 300 manába kerülõ tûzesõ használatát így.

Molnibalage
A páncél nem határoz meg semmikt. Ez már írva lett, csak a tettek számítanak.

KaszaN
Ideni 😄

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

McFrost
Monterában elég jól össze jöttek a dolgok: lett 30e aranyam, egy frankó kardom és egy közeli barlangból 3 ogre mellõl egy lovagi pajzs. Vettem egy zsoldos páncélt 25e-ért, de már 2 karakter is zsoldosnak hisz <#nemtudom> Pedig még nem léptem be sehová, tudtommal. Az egyik Ben, Trelis felé egy farmon, a másik Charles egy barlangban.

Molnibalage
Kérdés visszavona és voltam béna.

Molnibalage
A sildeni rabszolgákat hol lehet lepasszolni? Az istennek sem találom Freeman-t sehol. Az domboldalon levo táborban csak egy nevesített karakter van a fõnök...