Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ottto
Jah. Majd pont a kontinensen nem lesz fizetõeszköz.... 😛

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Mr_no_NaMe
Az lenne a jó ha a Gothic I-es kereskedés lenne megoldva!
Azt valahogy kegyetlen eltalálták.
Zsolo007
LOL. Nem bírsz elszakadni a lovadtól 😊

UI.: Ha annyira lovagloni akarsz, játssz majd az Oblivionnal, az úgyis hamarabb kintlesz. És még páncélt is rakhatsz majd rá 😊)

Nekem mindegy ! Csak legyen benne LÓ!!!!!!

Methylisocloro
Szerintem nincs olyan nagy eltérés 2006 vége/2007 eleje között.
Legalább több idõnk lesz németül tanulni addig. 😞

grebber
Bizonytalan a Gothic 3 megjelenési dátuma

<2005-12-19 @ 07:21 - Mantis>

Nem egyértelmû a Gothic 3 megjelenésére vonatkozó információk sora, ugyanis eltérõ adatok szerepelnek a játék fejlesztõjénél és kiadójánál. Elõbbi 2006 végére, 2007 elejére datálta a megérkezést, míg a JoWooD valamikor 2006-ban szavakkal tüntette fel a megjelenést. Reméljük hamarosan konkretizálódik a helyzet. Thanks RPGDot.

info: Gamestar

Next PC upgrade: 2022

Ottto
No Spoiler. Thnx.

http://www.g-portal.hu/portal/kardosgrof/

littleNorbi
link esetleg ?

<#taps>
Már tudjuk, és le is van fordítva.

Esrohnoil
Sivatagi homokdûnék készülõben.
Egyébként a nyertesek már értesítve lettek a karácsonyi játékot illetõen...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Vanmár Gothic 3 Oldal magyar

littleNorbi
Van vagy lesz magyar weboldal ?

hátha valakit érdekel, technikai anyag a sivatag modellezésérõl

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Ottto
Magas. További információért olvass utána! <#wilting>

littleNorbi
gépigény?

Ottto
Nem. 2006 1. negyedén várható

littleNorbi
Kijött már a játék?

Nagyon!
PL : Arra van a Világító torony. És ekindultam. ÉS egy csapat csontváz üldözött a végén!
De tényleg jó dolog azok a táblák.

Mr_no_NaMe
Na igen alapgond...
Rengetegszer volt olyan hogy a IIbe elmentettem valahol az északi erdõbe,lefeküdtem szunyázni,és mikor felkeltem és betöltöttem nem tudtam hol vagyok és volt hogy 5 percen keresztül kerestem merre kell menni😄DD
Hatalmas fíling volt...
Amúgy akár mien nagy a terep,ha teccik a játék hamar meg fogod ismerni,és nem fogod elfelejteni.A 2be jók voltak az útjelzõ táblák,azok bõven elegek az út "észbentartásához".
Bocsi
Nem úgy értem. Hanem úgy értem a küzelemben maragyon, de futkosson amíg tart a csata.

a lóvam... meg maragy. De nembaj, én vagyok a láma 😄

mármint a területet.
ez szétszakadt véletlenül, sry

játék közben tölti be

Esrohnoil
Nincs az a ló ami ottmarad melletted miközben megcsapja egy ork. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nem úgy! TE! Kezgyük azzal, hogy inkább az ork elviszi a lóvad, vagy egybõl téged támad. Maragy azt úgy értem, hogy a közelemben.

Nem lehetsz ennyira<#lama>!

Nekem a bányavölgyi várba való bejutáshoz kellett, mert akkor még nem bírtam gyakni az orkokat.

grebber
speed potion-t én soha nem használtam.Mert nem kelett semmihez.

"ha megtámadnak maragy" !!! ;DDDD

Csak úgy elképzeltem magam elõtt hogy megparancsolod a lónak, hogy maradjon ha megtámadják.
Aztán odamegy egy ork, baltával csapkodja a lónak az oldalát, az meg csak nézi.

Ottto
Dehogynem. Csak most ha másodjára mész el ugyanamellett a fa mellett, akkor észreveszed (hogy körbe-körbe jársz)

Ottto
Kíváncsi lennék ezt ki írta....

"Az elõzõ részekben nem talákoztunk pajzsokkal, de a készítõk úgy gondolták, hogy a 3-asban létfontosságúak lehetnek majd harc közben."
Éppenséggel nem. Sztem ez csak a dualswordot egyensúlyozza majd ki. Kíváncsi vagyok a kétkezesek milyen überek lesznek rvén abból csak egyet vihetsz.
Nagoyn ajánlom hogy úgy legyen megoldva mint az Enclaveben (vagy még jobban) máskülönben tényleg harapok!

"fennt állt az az ötlet, hogy bevezessék a lovon való utazást, de az ezzel adódó irányítási problémák miatt elvetették ezt az ötletet."
Ha tényleg csak egy Jean D'Arc féle lovaglásrendszert tudtak volna betenni, akkor azt mondom, nemkár érte.

"A mágikus rúnák használatával teleportálhatunk"
Ez eddig minden részben jelen volt, miért pont most maradt volna ki? Itt a kisebb távokkal lesznek gondok, elvégre nem cigölhetsz magaddal 27 teleportrúnát.
Remélem jó olcsó lesz a speed potion :j

Ja nekem eléglenne ha csak annyi lenne a ló hogy utazzál. Egy ENTER vagy egy bal egérkatintással lehetne fel-le szálni a lóra-lóról. És a lovat csak venni lehetne kereskedõktõl. És eléglenne egy fajta ló néhány szinben. És nem kénne az , hogy kifárad és elpusztul. De valami olyan kéne, hogy leszálsz a lóról és megtudod neki mondani, hogy:
-köves
-várj
-ha megtámadnak menekülj
-ha megtámadnak maragy

Csak ennyi parancs kéne nekem és eléglenne a ló hoz, vagy tevéhez.

reménytelen
Elhiheted, hogyha gagyi irányítású ló lenne benne, azért sokkal többen fikáznák, mintha semmilyen.
szablya
Bár én szívesen vivtam volna lóháton lovagként egy orkkal egy csatát.

!!!Gothic forever!!!

reménytelen
Inkább legyen meg a Gothic hangulat. Lovagláshoz ott van a Gun meg ott lesz az Oblivion.
Elnézést az indulatokért.

Én meg azt mondom, hogy:
Nem érdekell , hogy mennyi ídõ de legyen benne ló!!!! Vagy különben kitébem a készitõk belét!!!!!!

grebber
Juj de várom már és lesz pajzs 😄

Esrohnoil
"A fejlesztõk még arra is nagyon oda figyelnek, hogy ne lehessen eltévedni a világban."
Most akkor nem lesz olyan h. bolyongok az erdõben?

Esrohnoil
" Mind ezt töltögetések nélkül oldják meg, ami óriási elõre lépésnek számít."
Hogyhogy? Mindent felnyom ramba mikor elindítom? 😄 Lol

Esrohnoil
"mert nemsokára a német verzió után fog jönni az angol is..."
Jah kérem, eddig úgy volt h. egyszerre jön a 2 😄DDD
NC

Gothic 3 - kalandra fel!

A Gothic elsõ két része -annak ellenére, hogy remek játékok voltak, hisz nagyon magas értékeléseket kaptak világszerte- sajnos nem válltak híres játékokká. Ez túlnyomó részben a gyenge marketing kampánynak volt köszönhetõ, amelyet kiadója, a JoWood alkalmazott. Most itt a 3. rész, melynek minden esélye meg van ahhoz, hogy minden idõk legjobb szerepjátéka (cRPG-je) legyen.

A trilógia elsõ két része hangulatáról, remekül megírt történetérõl és a hihetetlenül realisztikusan megalkotott világáról volt híres. A két rész annyira bele tudta vonni a játékost a játék világába, hogy sokszor órákig nem lehetett felállni a számítógéptõl.

Aki már játszott a játék elõzõ részeivel az tudja, hogy egy klasszis folytatásával van dolgunk. A hihetetlenül jó hangulat, a rendkívül részletes világ és a soha el nem múló vágy, hogy tovább fejlesszük karakterünket a klasszisok közé emeli a Gothic-ot. Sajnos a rengeteg kiadási probléma miatt a Gothic nem lett egy népszerû játék, de aki már játszott bármelyik részével, az tudja, hogy a Piranha Bytes alkotása ennél sokkal többet érdemelt volna (több figyelmet bár). A játék elsõ része körül hatalmas botrány volt, ugyanis a német megjelenés után csak rá egy évre jött az angol változat. Ugyanez volt a 2-essel is, és most ennek a kiegeszítõje még szomorúbb sorssal lett ellátva, ugyanis csak 1-2 hónapja jelent meg ennek az angol változata, de figyelembe kell venni, hogy németül már 2 éve kapható volt. A fejlesztõk azonban megígérték, hogy ekkora botrány nem lesz a 3-as megjelenésével kapcsolatosan, mert nemsokára a német verzió után fog jönni az angol is. Ez remek hír tõlük, de ez leginkább a kiadón múlik.

Röviden a játék arról szól, hogy az emberek vesztésre állnak az orkok elleni harcban, és a királynak mágikus ércre lenne szüksége, hogy valahogy megfordítsa a helyzetet. Ezért megparancsolja, hogy a királyságban élõ, összes bûnözõt vigyék el a Khorinis szigetén található bányavölgybe, hogy ássanak ki minél több mágikus ércet. Hogy ne tudjanak megszökni a foglyok, a király elrendelte, hogy egy mágikus burkot alakítsanak a bánya völgy köré. A 12 lehetõ legjöbb mágus megalkotta ezt a burkot, de megalakításakor valami rosszul ment és saját maguk is benne rekedtek.
Fõhõsünk is bûnös volt valamiért és amielõtt bedobták volna a bányavölgybe, egy mágus oda ment hozzá és megkérte, hogy egy levelet adjon át a burkon belül található tûzmágusoknak. Ezután bedobnak a bányavölgybe és kezdõdik is a játék. Ennek végén aztán kiderül, hogy a burok megalkotásánál adódó problémák egy, Alvónak nevezett õs démon miatt volt, amit a játék végén le is gyõzünk. Ez egy templomban történik, és amiután legyõztük miden megomlik, ránk borul az épület és a mágikus burok is megsemmisül. A 2-es ugyanott folytatódik, ahol az 1-esnek vége lett. Egy Xardas nevezetû nekromata ment meg minket a romok alól. A második rész végén a gonosz legerõsebb földi képviselõjét legyõzzük, és ezután hajónkkal a fõ sziget felé tartunk, Myrtana-hoz (az elsõ két rész Khorinis szigetén játszódott).

A 3-as ott fog kezdõdni, amikor hajónkkal elérjük a fõszigetet. Sokan panaszkodtak a 2-essel kapcsolatosan, ugyanis itt az elején pont olyan gyengék voltunk mint az elsõ rész kezdetekor, az összes erõnket elveszítettük, amiért ránk estek a romok az Alvó templomában. Sokakat bosszantott az a tény, hogy a 2-esben most teljesen elõlrõl kell kezdeni kerekterünk fejlesztését. A készítõk meghallgatták a panaszokat, és most úgy tûnik, hogy a 3-as elején nem leszünk olyan gyengék mint az elõzõ részek kezdetekor. Képességeinknek kis része megmarad, de azonban nagy részét elveszítsük.

A harmadik rész egyik legnagyobb újtítása a hihetetlenül részletes és szép grafika lesz. A második rész ugyanazt a grafikus motort használta mint az elsõ, emiatt nem volt a két rész között óriási különbség a látványban, azonban a 3-as egy teljesen új grafikus motort kap, mely egy szemkápráztató világot képes elénk tárni. Ennek a motornak köszönhetõen a készítõk képesek lesznek kb. négyszer nagyobb bejráható területet elénk tárni mint a 2-es + a kiegeszítõje által kínáltat. Mind ezt töltögetések nélkül oldják meg, ami óriási elõre lépésnek számít. A grafikáról még annyit érdemes említeni, hogy az arcok animálása szebb és élethûbb lesz mint a Half-Life 2-ben (!). A játék teljes mértékben ki fogja használni a DirectX 9.0c nyújtotta lehetõségeket. Tehát, sokkal szebbek lesznek az effektusok, nagyon nagy szerepük lesz a shader-eknek a grafika minden részén.

Az elõzõ részekben nem talákoztunk pajzsokkal, de a készítõk úgy gondolták, hogy a 3-asban létfontosságúak lehetnek majd harc közben. Újdonságnak számít még, hogy egyszerre két karddal is harcolhatunk.
Régebb még fennt állt az az ötlet, hogy bevezessék a lovon való utazást, de az ezzel adódó irányítási problémák miatt elvetették ezt az ötletet. Ekkor felmerül az a kérdés, hogy ebben az óriási világban hogyan fogunk tudni gyorsan utazni? A készítõk erre is találtak megoldást. A mágikus rúnák használatával teleportálhatunk, melyek igen hasznosak lesznek egy idõ után. A fejlesztõk még arra is nagyon oda figyelnek, hogy ne lehessen eltévedni a világban. Minél könnyebben megjegyezhetõ útvonalakat fognak megalkotni, ugyanakkor egyéb megjegyezhetõ tárgyakat fognak elhelyezni néhány helyen, hogy ne tudjunk eltévedni.

A 2-est azért szerették sokan újra és újra végigjátszani, mert renegteg féle képpen alakíthattuk a játék történetét, hála a 3 teljesen külön álló kasztnak, amelyekbe beléphettünk. Teljesen más volt a játék élménye, amikor mondjuk a tûzmágusok rendjéhez csatlakoztunk, mint amikor pl. a zsoldosokhoz. A 3-asban állítólag nem lesz ekkora nagy eltérés a kasztok közt, tehát annyira nem fogja befolyásolni a történetet az, hogy melyikbe is lépünk be, hanem a többi, más apró cselekedetünk.
A harcrendszert is át fogják teljesen alakítani, nagyobb szerepe lesz az egér használatának majd, de ugyanakkor sokkal egyszerûbb és élvezetesebb lesz a harc.
A mesterséges intelligencián is rengeteget javítanak, az is elõfordulhat, hogy miközben nyugodtan sétálgatunk valahol, egyszer csak egy szikláról a fejünkre ugrik egy szörny és felborít. Sajnos a történetrõl nagyon keveset tudunk. Annyi biztos, hogy az orkok elleni harc el volt veszítve, és a myrtanai királyság hanyatlóban van. A fõváros azonban megmarad az emberek uralma alatt, de a helyzet csak romlik és romlik. Az orkokat mégis valami más érdekli, nem az emberek elpusztítása.

A Gothic 3 megjelenése valamikor 2006 második negyedévére tehetõ, de sajnos az sem kizárt, hogy kinyúlik a harmadik negyedévre is. A Pyranha Bytes egy magas színvonalú szerepjátékot ígér a Gothic 3 személyében, és figyelembe véve az eddigi alkotásaikat, erre minden esély meg van. A játék eleinte német nyelven lesz kapható Németországban, de nagyon röid idõ után érkezni fog az angol változat is, hiszen másképp limitált sikert érne el világ szerte.

Na itt olvasható.

reménytelen
Kár.
Nem lesz LÓ a Gothic 3-ban!

Ottto
nem. Egyet elég volt megjelölni, ugyanis nála elég nehéz megállapítani. Õ foglalkozását tekintve hentes, viszont emellett a paladinok birkáira vigyáz. Le is van írva, viszont most néztem csak alaposabban:
"This question has obviously caused quite a lot of confusion since Alwin is actually a fletcher, but he watches over some sheep as well. Thus we decided to accept both answers, C) Fletcher and D) Shepherd."

namost a C) az Butcher, de akkor hogy jön ide a nyílkészítõ (Fletcher)? Az Bosper. Viszont szerintem csak elírták és a hentes lesz a jó. Nem kell aggódni...

Randal
Várjunk csak!
Alwinnál lehetett 2-t is jelölni??
Mert ha igen akkor szvsz az bukta aki csak egyre szavazott.

Ottto
A válaszok megjelentek, és örömmel jelenthetem hogy MINDEGYIKRE helyesen válaszoltunk ^_^

-------------------------------------------------Válaszok

Sagitta, the old herb witch, is very well versed in witchcraft, but there's one thing that she can't do. What is it?
😎 Brew a potion of protection against the Seekers

Which of the following characters is not willing to accompany the nameless hero on his journey to the dragon island (Irdorath)?
C) Gestath*

What is Alwin's profession?
C) Butcher
D) Shepherd

There's something the hero won't get from a novice. What is it?
C) Essence of Mana

Miért, már sorsoltak?

Yang: Skandi- senior shao wari

Esrohnoil
Télleg, nyert vki vmit? 😊

Rash87
Mikor fog megjelenni?

Glory, Glory Man. United!