Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
400HP-ra már a játék legelején rá kell állni, még mielõtt 10-dik szintû leszel. Aztán még lehet növelni még nagyobbra. Nem kerül olyan sok LP-be, fõleg, hogy ezután már zúzol mindent lefele, mint állat.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Megnézném ezt a játékot mai köntösben, mert az alapszituáció nagyon tetszik, de sajnos kevés fejlesztõ van, akire rá merném bízni...
a gothicot persze nem akarom ezekhez hasonlítani, ennek azért már nem meglepõ hogy kell, de elmegynélküle is csak a cellaszéleknél 1-2 mp megakad a töltés miatt, meg néha kidobott memóriakezelési hibaüzivel, de elárulom ez programozási hiba(ld lejjebb volt már róla szó, nem én találgatom ki)
amúgy a hozzászólásodból kiderült hogy nem igazán értesz a géphez, de ez max a te bajod
ha valaki ingerenciát érez erre, irjon oda
majd ott elmondom, mennyire nincs igaza, és hogy a mai játékok sem rosszabbak mint a régiek, sõt
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Én most vettem elõ a Syndicate-t, és igen szórakoztatónak találom. Ugyanakkor tényleg borzasztóan fapadosnak is érzem, a grafika viszont a pixelessége ellenére szép, hangulatos (21"-os CRT), a legnagyobb problémám viszont, hogy XP alatt nincs hangja 😊
szerintem van virtuális memóriád..és olyan 1,5 gigányi..legalábbis, ha hagytad a windowsra ezt a dolgot, akkor õ automatice ennyit állíthatott be. De ha manuálisan nullára tetted, akkor szerintem el se kéne indulnia sok mindennek a gépeden. (nem tudom, mert én még nem próbáltam nulla virtuális memóriával futtatni a winemet...bár azt hiszem nem is engedi, mert mintha a minimum 2 Mbyte-hoz kötné magát)
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
voltak jó játékok 92-ben is, amit ma már halálra unnék pl. Civilization, de ott volt a Düne 2 minden rts õsapja, de ma már annyira fapados, hogy élvezhetetlen.
Szedd elõ a régi kedvenceket, aztán majd azt kérdezed, hogy bírtam én ezzel ennyit játszani, és ne tudd meg mennyire zavarni fog a sok pixel
2. A város oldalában, ha szembõl mész, jobbra, meg kell nézni minden kiszögelést.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
persze hogy azt mondod milyen jó volt a Hexen, de csak azért mert azt láttad elõszõr ami ilyesmi volt. Ha fiatal kissrác lennél, akinek a Gothic 3 az elsõ fantasy tps-e, akkor ez ejtene rabul.
Másrászrõl az idõ mindent megszépít, nézd meg a Hexen-t most (ha jót akarsz magadnak ne nézd meg, nagy csalódás lesz)
Ugyanakkor hiába csodálatos a víz, ha a szereplõk tökegyformák, és egy öregember is ugyanuz néz ki mint a többi, és mondhat bárki bármit, ez 2006-ban nagyon gáz. Mert szép dolog a táj, de nem minden. Másrészrõl pedig - ahogy az Oblivionban is - a fû megjelenése a semmibõl nagyon illuzióromboló, és nem érdekel, hogy a szél fújja a leveleket a fán, vagy hajladozik a búzamezõ, akmikor éppen 3 frakas akar elintézni. Ott a FarCry, mikori, és a grafika legalább olyan szép, ha nem szebb mint itt
hányas szinten vagy?
sõt egy karakterlap lenne a legjobb 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Na ahol álldogál a csávó ott mész még fel a hegynek, és beléjük fogsz botlani...mehetsz az arénázó hely felöl is, át a temetõn és akkor kis ugrálással uott vagy.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Lenne megint néhány kérdésem-kérésem
1. Hogyan és hol tudom a játék elején feltornázni a HP-t Manát (gondolom vami tanatás révén nõ)?
2.Borús-fok--> kaptam 1 küldit hogy öljem meg az éhes farkasokat a közelbe megöltem jónéhányat a közelben de semmi visszatérek és nincs semmi lehetõség beszélni a küldivel kapcsolatban (Lehet ekkora gond az h amikor a városba jottem a közeli vadász levadászott vagy 2-3 farkast mert megtámadták és azt nekem kellett volna a küldetés alatt?:S)
3. Tudna valaki mondani valami jó beállítást amin télleg jól megy a játék és stabil (nem fagy)?
az ini szerkesztgetése segített sokat de még mindig eléggé akadozgat:S esetleg valami extra beállítási lehetsõg van-e amivel növelhetõ az fps?
1.07 1.08-as patch is fent van, viszonylag jó gépem van 7600GT 3500+ os AMD 1.5 GB ram(DDR),de mégis szaggat med beállításoknál is
Thx.<#help>#help>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
a tegnap lezúzott egy csapatban is volt 3 sámán
a goblinok magukban nem kihívás, de ha a sámán 2x jól eltalál, akkor annyi
és ha nekem ugrik egyszerre 5 farkas azt sem köszönöm meg
lovagi páncél ide vagy oda
Innen ne olvass tovább, ha még nem toltad végig!
Orkoknál szintúgy ez lehet a Faringi belsõ várhoz. A semleges végigjátszás persze mindig választható, mert ott úgyis meg kell ölni Zubent és Rhobartot is. Nem nehéz.(Bár nálam Lee nem élte túl, de a záróvideoban nem is esett róla szó, hogy mi történt vele a továbbiakban. Még ezt is megcsinálták a srácok? Angar is meghalt nálam, róla se volt szó a záróvideoban.
Mindkét oldal "elárulható" úgy, hogy az Adanos varázstárgyakat megsemmisíted. Tehát a semelges oldal és a "jó" oldal végigjátszása az utolsó elõtti pillanatig halasztható, de a jó-rossz választás nem állhat fennt a repu miatt. A semleges oldal azért durva, mert Xardasszal átrohansz a fél térképen a tornyától a térkép nyugati szélén levõ út végéig. Eltartott egy darabig... Olyan utakon mentük, hogy az ehaj! (Mutatott Xardi egy-két fura helyet Normarban..)
A durva az, hogy a játék fõ szála kb. 3 küldtés.
- 12 tûzkehely
- 5 Adanos varázstárgy összegyûjtése valamelyik vagy semelyik oldalnak.
- A jó oldalon, ha Innos szorbrának áldozod az 5 tárgyat, akkor még van egy liberate Myrtana küldi. (na ezt nem értettem, mert a király megadta a küldit, de akkor már Faring kivételével MINDEN fel volt szabadítva még Varant is...)
- A rossz oldalt nem tudom, mert Zubent kibnyírtam, bár ott gondolm Vengardot kell kinyírni, mert a király halálával reput kaptam a sivatagi patkányoknál.
Why so serious?
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Viszont Vatrassal is érdekes kalandom volt. Lagoban üldögélt és valami nomádhoz akart menni. Elindultam túrázni, az öreget hagytam a faluban, meg ne haljon útközben, elõbb egyedül keresgélek. Megvan a nomád, szólok hozzá, mire megdícsér, hogy milyen jó, hogy elhoztam nekik Vatrast. Nézek körül, hátha suttyomban követett az öreg, de nincs sehol. Teleport vissza Lagó-ba, no ott sincs, de ahogy körülnézek, baktat éppen, neki a sivatagnak. Utolérem, szólok hozzá, mire megköszöni, hogy odavezettem a nomádhoz, majd ballag tovább a semmibe.
Mai napig a régiek közül igen nagy kedvencem az Another World. Ennek még speakeren hallgattam a "zenéjét" a játék végén és mind a mai napig itt cseng a fülemben és a vele együtt járó emlékek... Szinte sírok, ha rágondolok. (Jelent meg nemrég egy grafikai felturbózása a játéknak és én a felturbózott grafikai szinten emlékeztem a játék grafikájára, tehát az idõ tényleg megszépít ezt-azt.)
A másik igazi nagyágyú a Day of the Tentacle. A point and click játékok királya. Annyi humort és ötletet ritkán vittek bele egy játékba, mint abba. Ez '93 végén jelent meg és én kb. '98 táján tolhattam végig. Tavaly megszereztem a CD verziót ahol végig van duma. Na úgy aztán tényleg ütõs! Ne feledjük, akkormban MIDI zene és hang volt még....
És még lehetne soroloni a régi korok IGAZI élményt nyújtó (és hangulatos) játékait. A nagy öregek, sok mai sorozat elõdei.
Pl.: Warcraft, Dune I-II, Flashback, Test Drive, Civilization (ezzel hihetetlenül sokáig el lehetett lenni), X-Wing, Pinball Fantasies, Centurion (A RTW gyakorlatilag ennek az erõsen továbbfejlesztett változata. Itt is külön volt a nagy térképen a stragéiázás, de a csaták real timeban ment, mint RTW-ben), Sim City, Archon és még sokan mások. Aki akarja nyugodtan írjon hozzá. Tudoi még egy párat, csak ez a topik nem errõl szól.
én pl. napokat játszottam át a HoMM 2-vel..és a mai napig az egyik legjobb játéknak tartom, de az évek alatt kialakultak azok a nevek amivel szivesen játszom, és ezek egyre többen lettek...ezért aztán válogatni kell mire költöm az idõmet.
mert nem csak a játékok listája bõvült, hanem az is hogy milyen rétegben kotorászom, crpg-autószimek-manager jellegû játékok..stb.
...és mindegyikben vannak olyanok amit örömmel játszom.
Mindenestre most a Gothic3 nekem jó, de jó életbe lehetne jobb is 😄DDDD
Mert ezt a lökött vízmágust elkisértem a nomádokhoz, és ahogy beértünk ellökte a szövegét majd mint gazella pattant a kõtáblához és el nem menne onnan ...grrrrr.
Hogy mi a rákomért nincs a párbeszéd lehetõségei között egy olyan ami képes megszakítani a cselekvését....hihetetlen.
Most vagy visszaballagok este, hátha alszik, vagy leverem, vagy ...amit végül is csináltam visszatöltöttem egy korábbi állást, és amikor közelben voltunk legyorsultam, berontottam a barlangba elolvastam a kõtáblát..addigra oda is ért, de már jó voltam..pfff
azért ez iszonyat bosszantó néha...olyan apróság lenne, ha éppen rutinban zavarom a párbeszéddel akkor lehessen már neki azt mondani hogy légyszi és bázz, menjél már odébb..
Egy alkimista munkasztalon, egy pulton, egy kõtáblán...francba már néha ehh, ott toporgok míg szöszölnek órákig 😄D
Visszaolvasgattam pár hsz-t. Fõként azokat, amelyek a játék minõsítésével, jogos, vagy nem jogos kritikájával voltak elfoglalva.
Tegnap játék közben rámtört egy tisztelettel és alázattal átszõtt érzés eme játék, mû, alkotás iránt. Tudom ódákat zengedezni kár a sok-sok bugja miatt, amit már korábban sokatok részletezett.
Ahogy elnéztem a minden részleteiben kidolgozott hatalmas univerzumot, a víz önálló életet élõ, párolgó, gõzölgõ mivoltát, ahogy a folyam nekicsapódik a híd lábazatának és ott apró habok keletkeznek, ahogy a szabad áramlás akadálya következtében a hömpölygés enyhe örvényként vissza-vissza fordul, a fenyõfák tobozainak, a páfrányok, a virágok, az erdei vadak szépségét. Ahogy a palástköszörû élezéskor hányja az apró szikrákat....és mégsorolhatnám hosszasan a gyönyörködésre és ámulatra gazdagon okot szolgáltató rengeteg látnivalót a játékban.
Emlékszem 1997-ben amikor a The Choosen: Blood2 játék megérkezett és a woodoo1-es kártyáinkal nyálcsorgatva játszottuk végig. Vagy az Unreal iránt, annak megjelenésekor mekkora megbecsüléssel és tisztelettel voltunk...bugokkal mit sem törõdve.
Változott a világ és ezzel együtt mi is változtunk. Nagyobbak lettek az elvárások és ezzel együtt az igényeink is. A rengeteg játék, ami megjelent és jelenik meg, okot szolgáltat azok szigorúbb górcsõ alá vételének. Mindemellett a játékokból mára lényegesen kevesebb a játékélmény, mint a 90-es évek játékaiban. Még most is emlékszem a Hexen1 játék okozta eufóriára...éjt nappallá téve játszottam vele, mert annyira lenyûgözött az az univerzum és a megoldandó feladatok, rejtvények sokasága.
Bennem csak egy kérdés motoszkál..hogy vajon a jelen és nem távoli mult játékaiból tûnt el ez a megmagyarázhatatlan játékélmény, mely mindannyiunknak okozott hajnalokba nyúló kalandokat, vagy csak a rohanó, információkkal túlzsúfolt világ okán belõlünk éghetett-e ki valami? Avagy a rengeteg játék okozta bõségzavar folytán kilakulhatott bennünk egyfajta dölyfösség eme mûvek felé, és tán emiatt nem tudunk megfelelõ alázattal és megbecsüléssel tekinteni rájuk?
Nem tudom....
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Egy biztos, net marad játék közben minden kellékével együtt, ez elvi kérdés 😊
Ez a hajas dolog tetszik, most már értem, miért spóroltak a nõkkel a játékban 😊)
Egyébként - állítólag (nem emlékszem a forrásra) - nyilatkozták is a PB-tól, hogy az új motorral még nem teljesen barátkoztak meg, ezért is kell lemondani a hõs lófarkáról.
Õszintén remélem nem akarnak profilt váltani, és saját 3D-s motorokat írni, mint az iD vagy az Epic, ez nagyon nem az õ asztaluk...
Why so serious?
Más - nekem az összes nõ kopasz. Furcsálltam is, amíg észre nem vettem, hogy a figura haja a földön követi a viselõjét, mint valami pincsikutya. Nnna erre kösssetek csomót. Viszem a leányt a barlangból a gazdájához, a csaj fut utánnam, utánna meg a haja... jó mi?
Tényleg, ez másnál is így van?
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
én a netet és a vírusirtót a játék ideje alatt ki szoktam kapcsolni.
a virtuális memót' pedig a "jó öreg" windows-ra bíztam.
betöltés után kicsit szaggat, de aztán folyamatos.
pedig nem ritka, hogy napi 5-10 órát nyomom.
Õszintén szólva nem izgat, van sok más jó játék is, ami nem problémázik semmit...
kb 10-20 perc múlva pedig folyamatos nem szaggat, kivéve 1-2 városban.
"Mora Sul - On a Bench just next to Bandaro"
Mivel általában egy bizonyos idõ eltelte után következik be - vagy ha sokat teleportálgatok 😊 - , így kénytelen vagyok a memóriára, illetve a játék hulladék memóriakezelésére fogni.