Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Jó lenne ha ezt is lehetett volna tolni tovább a végigvitel után mind az Oblit. De így sem volt rossz sõt jó hosszú idõre leköti az embert és csomo küldit nem is csináltam meg.

Next PC upgrade: 2022

zsirfecske
még csak leírást sem találok a sima staffokról, nemhogy bármi utalást magic staffra. pls help

grebber
Amúgy még régebben mondtam hogy nekem nem jelenik meg a víz a gameben.
Egyszer véletlen sokszor nyomtam meg shiftet game közben paráztam is mert töltött ezerrel és kilépett a winbe na mondom baszhatom a gamet mert alt+tabra soha nem lépett vissza de most visszalépett a gamebe és lám ott volt a víz ami kurvaszép szerintem végre láttam 😄

Azóta ugyanugy nincs nemtudom mi okozhatja majd legközelebbi végigjátszásomnál kiprobálom az 1.09-el.

zsirfecske
ja amúgy staff fight-ról gothic3.hu-n sem találtam semmi hasznos infót. tényleg nem ér semmit egy bizonyos szint felett??

zsirfecske
hát elég bonyolultnak hangzik a kivégzés 😊
kösz!

Molnibalage
FAQ az ölésre a válasz meg www.gothic3.hu.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hát ez tökre nem igaz. Max. vérttel és 550-600HP-val mdium szinten ERÕLKÖDÉS nélkül leverek 5-6 sabertoot cicus közelharcban. 20-dik szinten még 2db is igen necces...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

littleNorbi
Nem tom melyik kard ez, csak azt tudom, h 120as a sebzése, itt olvastam.

zsirfecske
üdv emberek! most kezdtem el a játékot, és tetszik, de rögtön az elején nem tudok dönteni hogy milyen karit csináljak. gothic 2-t íjásszal toltam végig és nagyon bejött, viszont most a staff fight + spellek felé kacsintgatok nagyon. vkinek kedvezõ/kedvezõtelen tapasztalat vmelyikkel?

más: reddockban bevállaltam, hogy kinyírom az ork õrjáratokat, elmentem a farmra, ahol csak duel-ezni tudok az orkokkal. hogy kell egyáltalán ölni itt? egy mezei orcslayerrel nemmegy... lááma

KIP
Az miért van hogy mindenki megtámad akárhova megyek? így még kereskedni sem lehet mert kérdezés nélkül rámront a büdös kalmárja 😊
Remélem nagyon gyorsan kiadnak valami javítást mert amióta felraktam az 1.09-est megzavarodott az összes NPC AI-ja.
Nandusz
Értem ezalatt a sebzést és a sebezhetõséget. Persze az életerõ mondjuk dupla nagysága annyit azért befolyásolt, hogy tovább kibírtad egy szuszra. De amikor meg kevesebb életerõd volt akkor meg taktikával lehetett ezt kompenzálni...
Mondok egy példát: 74-es szinten 400-as stronggal egy ogre megizzasztott...fele életrõmet el is vette. Egy ogre!!!
Namost arról álmodni se mertem, hogy ilyen terminátorrá gyúrt hiróval mondjuk mindjárt egyszerre 3 ogrenak ugorjak neki. Szal ugyanaz, mint 20-as szinten.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Sziasztok!Lenne egy kérdésem azokhoz akik már végigvitték,vagy már legalább az Istenek közti választásnál tartanak!Én a királyt és a lázadókat szeretném támogatni,de viszont asszem elkövettem egy hibát!Ha minden igaz Geldern-t mentem felszabaditani egy lázadóval,de sajna a lázadó meghalt de én kinyirtam a minden orkot és csak az ott lévõ Paladint hagytam életben.igy asszem elbuktam Geldern felszabaditását!Szóval a kérdés az,hogy Myrtana felszabaditása nélkül is végig lehet vinni Innos oldalán,vagy igy már csak Xardas vagy Beliar maradt?PLS HELP!!!
Nandusz
Jahh erre mondtam, hogy lószart se érnek a vértek sem, meg a szintek sem...
Mondom: tapasztalatom szerint egy 20-as szintû karakter is ugyanolyan volt minden szempontból, mint a 75-ös...Ez a kurva nagy bibi ebben a játékban. Az elõdeibven erre azért jobban figyeltek.

b-type
Akkor jó 😊
Láttad, hogy a #11477-ben azt írtam hogy sztem mindegy mennyi idõ megy el.
Örülök hogy nem õszítjük egymást, gondolom rajtunk kivûl ez amúgy sem érdekel senkit (én szivesen vitázom 😊 ).
Szal béke tesa oks? 😊
(most nem leszek lehet nem válaszolok, gyorsba lépek billiárdozni..)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike at home
annyira nem akarlak húzni, csak figyelek 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
kár hogy mondjuk nem lehet a tûznél üldögélni a többiekkel beszélgetve

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
azt irtad, eddig tudtad tartani ezt a szabályt: level+1 nap
erre irtam amit
én meg úgy vagyok vele, hogy az élõ ember is alszik, szal ha sötét van, a híró megy aludni, ha nagyon holdfényes az éjszaka, akkor van esetleg császkálás éjjel, vagy ha szándékosan éjfélkor kel fel
de pl. fent északon, amikor szakad a hó, a franc se akar kiemnni, ilyenkor is szunya van 😊

Mike at home
"Bögyödben vagyok látom 😄"

😄DDDDDDDDDDDDDDDD

ezen azért jót nevettem, hiába igaz 😊

b-type
Bögyödben vagyok látom 😄
-#11486:Már elmondtam miért kezelem d&d alapon nehézségi szintként, illetve miért kezeltük, mert többen hasonlóan figyeltünk rá.
Bizonyos kasztoknál aludnod kell hogy újra varázsolhass, illetve bizonyos egyedi képességeid újra éljenek. Nagyon könnyû úgy haladni hogy játékoránként alszol hogy ezek újra éljenek, de jóval nehezebb úgy taktikázni hogy beosszad, aki próbálta tudja.
-#11485: Ezt nem értem, én egyáltalán nem rohanok, egyszerûen így jött ki, és ez nem szabály...szerintem el kellene olvasnod újra mire is akartál válaszolni 😊)

és úgy általánoságban mivel látom van benned egy adag keserûség, én nem mondtam hogy micsoda szerepjátékos lennék, ezt te mondod...ezt ne felejtsd el.
de valóban szeretem õket, foglalkoztat a téma, pl. ezt pl a Terry Pratchett-s topikban találtam, de a BG-IW vonalra jól példáz...szeretem ismerni a világot amiben vagyok.

NAgyon húzni akarsz Mike, de én csak vigyorogni fogok, ezt elõre mondom. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

grebber
Na én is végigtoltam a lázadók oldalán a gamet nagyon király volt.
Hoszabb pihenõ + köv patch várása azt nekiesek a másik oldalnak mert megérdemlem 😄

Amúgy lehet csak nálam volt így de a 150ezres vért semmit nem fogott fel ugyanolyan volt mint ha nem is lenne rajtam 😞

Mike at home
"Pl. a D&D játékoknál én figyelek, mert az is egy nehézségi szint. "

LOL

Mike at home
akkor bizony nincs idõd a sétálgatásra, nézelõdésre
egy napig nem hentelsz, bukod a szabályod
és te vagy itt a nagy híres Szerepjátékos, aha...

Mike at home
sokat szöszmötölök
meg éjfél felé bizony lefexem (már a híró) egy-két kivételtõl eltekintve
és ha fönt északon mondjuk szar idõ van, és nincs kedvem mászkálni, akkor is 😊

littleNorbi
Vmelyik patch nem javítja ezt?

1. A méregfõzés bugos és nem lehet megtanulni mellesleg Varanti alkimisták ismerik a módját. A mérgezett pengét is varantban tanítják, illetve Mirthanaban a Sildeni Orksámánnál is láttam de csak ha megvan a 75% repu.
2. Ha a fejvadászok oldalára akarsz állni akkor muszáj megölni, mert az 25% repu-t jelent. Mellesleg rengeteg XP jár érte😊
3. Passz, Mágus vagyok 😊
0. Ha jóltudom, akkor csak Innos oldalán lehet kardot áldani "a döntés után" de ezzel igazán nem foglalkoztam.

b-type
sztem én még nem tom <#idiota>😄D
-Van vhonnan egy tekercsem, amivel meg lehet áldani,...gondolom uúgy ahogy a mérgezni, azaz rákattintok és kiválaszthatom a fegyvert.
De tköm tudja már honnan van, és a pajzsokhoz rakta be.

-méregfõzést nem valószinû hogy megtanulod, mert egyenlõre nem nagyon sikerült senkinek.
A mérgezést azt igen....sajnos azt sem tudom hol, de sztem Ben Erai környékén, esetleg Geldern-ben...pontosan már nem tudom, de ez a két hely elég logikusnak tünik.
-Ancestor-t írd körül, ki adja, merre adja..mert így nekem nem ugrik be semmi, bár spec én még nem fejeztem be az õsök sírjait északon, lehet oda kapcsolódik..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
vagy áldás tekercs varázslattal, vagy megszerzet valamelyik mágustól ezt a varázslat képességet.
Már nem tudom melyiknél van, de az tuti, hogy valamelyik tanítja.

littleNorbi
Jah és még 1
Hogy lehet megáldatni a kardokat ?

littleNorbi
3 kérdésem lenne:
1.Hol tudom megtanulni a méregfõzést és a mérgezett penge elõkészítését?
2.Érdemes a megölni a vízmágusokat ?
3.Hol találni ezt a kardot "Sword Of The Ancestor" ?

b-type
Ha annyi 😊)
Ezt mondom, nem kerget semmi, és nincs jelentõsége.
Pl. egy BG-ben van, mert lehet nyomni egy csapattal úgy is hogy minden sarkon alszik a banda, és akkor lõheted a területreható varázslatokat számolatlanul ..meg lehet úgy is hogy kegyetlenül ki van taktikázva az utolsó elhasználható varázslatig.
Sztem itt ki hogy érzi jónak, stresszelni nem érdemes, mert akkor nem szabadon kóborol az ember, hanem kb. mint checkpoint-ra sprintel küldetésre, és mobra.. 😄

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
Mondjuk ha pl. 56 játéknapot nézzük. És akkor 56x24 = 1344 óra. Ha ezt elosztjuk 10-el mondjuk, akkor 134 óra tiszta valós játék idõ jön ki.
De ugye ehhez nyugodtan hozzáadhatunk olyan 10-15 órát a 'slow'save, 'slow'load megannyi használata miatt.

Molnibalage
Az elsõ 12-13 szint az kb. 1 nap.

b-type
Sok idõ elmehet ám.
nekem mindig eggyel több nap van mint az aktuális szintem...ezt eddig probléma nélkül tartom. DE a játék elején tök sok játékidõt vertem el azzal hogy kiléptem a fõmenübe és csináltam vmi mást itthon, akkor még nem tudtam hogy a menü alatt is megy a játékidõ...és általában nem is ez a megszokott.
Szal el lehet verni az idõt rendesen.
Meg mindegy is persze...van aki figyel rá, van aki nem.
Pl. a D&D játékoknál én figyelek, mert az is egy nehézségi szint.

peeter22
Adanos nincs sehol, max a gyûrûje, az egyik õsnél van. Meglehet, hogy Akashanal, ha nem akkor meg kell nézni a többi sírt is, valamelyiknél ott lesz a gyûrû.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

littleNorbi
Az Adanos Nordmar-ban az Akascha Tomb-ban van vagy a Tomb mellett?

Szerintem ha megölöd a királyt Vengardban. 😊

17:40-es állást betöltöttem, majd három perc mulva save és 18:15 lett azaz 35 perc telt el.
-az 5 percet talán a load/save vette el - szóval kb 10X-11x es a lassítás.

Másnál is kilép a programból ha Farling arénájában a második ork -Tukash- padlóra kerül?

littleNorbi
Ezt a kardot "King's Sword" hol lehet megszerezni ?

Molnibalage
Milyen nehézségi szinten toltad? Mert, ha easyn akkor már 23-26-dik szintûként fel tudod szabadítani Monterát, de közepes szinten ezt 40-dik alatt szerintem nem is érdemes megpróbálni.

Molnibalage
120???? Én asszem 40-42 nap alatt toltam végig... A G2 2-3-dik végigjátszára az kb. 10-11 nap volt pedig este mindig alszok, mert a fényhatások amúgy is viszik a prociidõt, meg amúgy se látni semmit.

Mike at home
nemtudom, én 120 körül járok, és lassan el kezdem unni 😊
mindjárt vége, thát ha a szokásaimat figyelembe veszem most kell abbahagynom 😊))

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Tehát sosem kellet viszatöltened egy elmentett állást, mert elszúrtál valamit. 😊

Nandusz
Azt nem mérte le valaki, hogy a játékban eltelt egy óra, vagy nap..az a való világban mennyinek felel meg?
Mert én 56 játék-nap alatt fejeztem be. Na most éjszakát vagy kétszer aludtam át, talán még az elején valamikor. Magyarán az az 56 nap jóformán tiszta játék.
Mert ha meg lenne az az adat, hogy mennyi játékóra = 1 valós órával, akkor pontosan be tudnám határolni, hogy mennyit is játszottam vele.

Nandusz
Itt a forumban már olyan 1 hónapja láttam, hogy valakinek 76 lett a szintje. Be is tette ide a screnshotot. Nekem is lehetett volna annyi, ha megvan a 12 tûzserleg...és az életben maradt paladinoknak kiszórom. Hogy hogy jött össze?...a térképen élõ állat, ork, fejvadász nem maradt.
Meg olyan 230-250 sikeres küldim lett...a 25-30 sikertelen mellett.
Talán egy-két jégfarkas...ezt onnan tudom, hogy amikor a végén Xardassal mentünk a teleport kapuhoz, láttam még egy falkát..de már nem mentem oda kinyírni õket.

Igy van, 2 dolgot kivéve:
1. A piros szín szerintem kell. Mert ezzel nagyobb az eséje annak, hogy újrakezdjem -már újra is kezdtem 😊 - csak a másik oldalt képviselve.
2. A Rúnakard szerintem helyénvaló, hogy csak a végén lehet megszerezni, mert kölönben már az elején "belefásulnák" 😊
Bár én alapvetõen mágus szoktam lenni és a botomat is alig bírom el.

75-ös az szép, én csak 61 voltam 😊

Yasmint nem adhattam a kereskedõnek, mert akkor 5-reput veszítek Mora Soulban és akkor csak 70% lenne. Vissza is töltöttem miatta, Gonzalesnek jó sok XP-s küdije van: Vízmágusok likvidálása 😊

Találkoztam azzal a mágussal én is és nálam is rossz. Ráadásul ki kellet nyírnom nem szövetkezni vele ugyanis ha kék a neve, akkor nem lehet megölni 😊 A fejvadászok oldalán szeretném végigvinni, ehez viszont célszerû a vízmágusokat likvidálni Gonzalesnek😊 Szerencsére nem bírt a sok vadálattal ami nekünkrontott, így ez a vízmágus is meghalt.

Nandusz
Végig vittem.
75-ös szinten fejeztem be.
Ha mégegyszer rávetemedem, hogy végig vigyem valaha is, akkor sokkal szisztematikusabban fogok játszani, mert elég sok sikertelen küldim lett.
Ráadásul a 12 serlegbõl is csak 10 lett meg.
Igaz most is úgy indultam neki, hogy alaposan, minden küldetést igyekszem teljesíteni, dehát elég sok anomália és bug mekakadályozott ebben.
Volt runa kard receptem, de nem sikerült tiszta mágikus ércet szereznem/elõállítanom.
De ha sikerült is volna, a receptet már annyira a végén szereztem meg, hogy felesleges lett volna elkészíteni(olyan 70-es szint környékén).
Ha a játék közepe felé van lehetõség ilyen kardot készíteni, akkor azt mondom van értelme...na de így minek?
Véleményem szerint is csinálhatták volna úgy a játékot, hogy ha az egyik táborhoz tartozóaktól megtisztítok egy várost, akkor annak ne legyen az a következménye, hogy másik városban ugyanazon tábor képviselõi piros színeben vannak és emiatt elejtenek rengeteg küldetéstõl, mivel ott már csak egy választása van a játékosnak: likvidálni.
Azt is megoldhatták volna, hogy némely igen fontos quest item megszerzése ne legyen NPC karakterektõl függõ dolog. Vagy ha az, akkor viszont ne meneküljenek el a halál f***ára, ha felszabadítottál egy-egy várost.
Továbbá kb. 20-as szinttõl kezdve elvileg ugyanolyan erõs ellenfeleket kellett legyakni, mint 65-ös szinten.
Szumma szummárum...a végére ilyen dolgok miatt belefásultam kicsit a játékba és vártam, hogy vége legyen. Bár lehet, hogy én csináltam valamit rosszul. De tény, hogy a Gothic 1-2-ben a végéig izgalmas volt, nem tudtam elb***ni, és szomorú voltam amikor vége lett. Emiatt is játszottam újra azokat.
A Gothic 3-ra nem mernék most mérget venni, hogy valaha elõveszem, max. akkor ha megjelenik kiegészítõ, vagy esetleg add-on.
Mindezek ellenére olyan 150 óra tiszta játék idõt fordítottam rá.

vg22
Yasmin az nekem sajátos volt, leadtam Gonzalesnek és azután is követett xD. Mondtam neki várjon mivel csak azt lehetett, azóta is várakozik, de nem zavarja, még Mora Sul felszabadításában is segített x)

b-type
Yasmin bébit le lehet passzolni vmelyik kisebb kereskedõnek.
Silvio engem is vár, de leszrom 😄
Igaz én még nem vittem sehova, ott vár a táborban, de sztem én megöletem, nem hiszem hogy Nomádokat fogok ölni...egész jó fejek.
Uígy lesz egy fejvadásszal Silden-ben, úgy se megy el, így elmegyek vele rabszolgára vadászni, és megrágatom majd vmi mobbal.
Van egy vízmágus aki a sírt keresi, sejtem is hol van a hely, nála is problémák vannak a párbeszéddel (nincs 'gyere velem'), vele megvárom a patch-t...tuti lesz rá javítás.

Ioles
Na már megvan az 50% repu a fejvadászoknál de Bakareshben nem találok senkit akinél lenne eladó sötét mágus cucc. Vagy elõször meg kell tanulni a sötét mágus skillt hogy tudjak venni ruhát?