Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a legújabb patch javít valamit az optimalizáción?

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

A lemez leginkább az eredeti tokmiat reped szét ugyanis a tartoban lévö lemezrögzítö kapcsok szétfeszitik a lemezt .A lemezt gyenge anyagbol készítették ,javalom vadd ki a tartobol bele egy papirtokba és ugí tárold.

grebber
Na mostmár nekem is 2GB ramom van kesresk hozzá init azt újra végigküdöm a gamet!Legalább megtudom nézni mit javított-e az új community patch. Bár mint mondottam sokszor engem egyedül a felszabadításoknál lévõ elfut mindenki a halálba volt a legnagyobb gondom.

Next PC upgrade: 2022

Köszi totya4! Azt hittem a CP hozzányúl az exe-hez is, mert ugye a törés is csak azt módosítja, de ha nem akkor ok. Ti melyik cracket javasoljátok/használjátok a sok közül? Privátba ha kérhetnék direkt linket.Köszi.

És immáron cikk is van a CP magyarításról...

cikk
Szerintem az egész széria szar, tehát inkább óvd a lemezt. De vicces ez a dolog, mert ha mondjuk 3 év múlva fel akarod rakni és akkor durran szét mit csinálsz... a crack nem zavar be a CP-nek mert az exe-t nem bántja. Némi alapismeret: az exe (dll-ekkel együtt) a programok futó kódjai. Ha késõbb lenne olyan javítás, ami hozzányúl komolyabban a programhoz, tehát nem csak a scriptekhez, akkor feltehetõleg módosul az exe és a dll-ek, tehát elõ kellhet venni a lemezt addig, amíg el nem készítik hozzá a megfelelõ kiegészítést.
Nekem is eredeti a G3-am, akkor most én is izguljak, hogy szétrepedezik? Ugye nem! Ok crack-et használok, na de az 1.41-hez ugy tudom, hogy nem létezik!? Vagy jó hozzá az 1.12-es crack is?

Ioles
Aha értem, köszi szépen a válaszokat

rotator
Az 1.12 után mindenképpen érdemes feltenni a community bugfixet, állítólag már kompatibilis a magyar vezióval. Emellett én erõsen ajánlom az autumn patch telepítését, nagyon sokat dob a már egyébként is kitûnõ grafikán, az õszi hangulat jobban illik a játék feelingjéhez, mint a nyár.

rotator
Semmi olyan, ami az eredetivel ne lenne. 😊

Ioles
Tom hogy nekem az nem warez, csak esetleg fellépnek-e a warezzal kapcsolatos problémák?(fagyás, hibajelentés, meg úgy általánosságban?

Ha megvetted a lemezt, akkor részedrõl ez nem "warez" fõleg hogy olyan takony minõségû az eredeti lemez.
Ioles
Aha értem, akkor ha megevszem a játékot, telepítés után elég felrakni az 1.12-t + crack, és menni is fog?, ja és attól hogy crackelem, csak a lemezt óvom meg a megrepedéstõl, vagy teljesen warez verzióként fogja érzékelni a játékot?

rotator
December vége óta nem volt hivatalos patch, az 1.12 az utolsó. Azzal már jó gépen flottul játszható, de nem árt elõtte egy nagytakarítás a rendszerben és a egészet (mármint a G3-at) újrarakni úgy, ahogy van. A community bugfixek (1.4.x) nagyon sok (százas nagyságrendû) küldetéshibát orvosolnak.

Ioles
Ok, akkor ez lesz a megoldás, amúgy december óta kiadott patchek mennyit javítottak a sebességen és a bugokon?

rotator
cracket

rotator
Töltsd le az 1.12-höz a cracker, azzal megkíméled a lemezt (meg gyorsabb is lesz a játék az állandó csekkolás nélkül). Itt a fórumon is szerintem mindenki így csinálja. 😊

Ioles
Ja és még1 kérdés. Olvasgattam a SevenM fórumát és sokan paanszkodtak hogy megrepedezett a Gothic 3 DVD-je. Ez nagyon gyakran elõfordul?-mert nem lenne vmi jó ha a 8000FT-os játékom cak úgy megrepedezne

Nem voltam friss "RARilag" köszi az öletet is meg a fájlt is. Így már mûxik!
Ioles
Ja hogy a CE az angol, akkor marad a magyar, köszi!

off
Levél ment.Majd írj, hogy mizu!
on
Legújjab Rart használj a kicsomagoláshoz!(én 3.62-t használok)

Szerintem CE angol nyelvû, az alap meg magyar. Szerintem a magyar nyelv csalogatóbb,mint a poszter meg ilyenek, bár a FAQ-ban lévõ magyarítással lehet hogy azt is lehet magyarítani.Passz.

Ioles
Valaki tudna segíteni?

Reggel óta folyamatosan próbálkozom, de csak a Cseh fájl van a rar-ban. 1,2 mega a mérete, kicsomaglova kb. 3,6. Írtam nekik, de azóta nem volt mozgás a fórumon. Twister küldök privátot, elõre is köszi. Vannak mentéseim olyan párbeszédek elõtt, ahol nem jelent meg szöveg. Délután már ki tudom próbálni majd.
Igen persze!Töltsd le mégegyszer biztos hibásan jött le, ha nem akkor elküldöm neked emailba a szükséges fájlt.

A CP 1.4.1 Hotfix nálam csak egy Czech könyvtárat tartalmaz (cseh stringtalble.ini-vel). Nektek még ott volt a magyar?
Kipróbáltam ezt a felkiáltójeles dolgot és mûködik! Elvileg akkor minden ok.

Én csak ezt raktam fel és megy a játék rendesen. Nekem az amdcpusetup gondokat okozott, amúgy ez aktiválja a prociban a Cool'n quiet vagy mit, de nekem fagyott tõle a windows rendszertelenül, azóta fel nem rakom semmi pénzért!

illetve a dual core AMD-t használókhoz lenne egy kérdésem. csak a dual core optimizert kell felrakni, ugye? az amdcpusetup.exe a sima procikra vonatkozik. (amúgy ez a többi játéknál is segít optimalizálni)

megoldottam.

vagy valaki aki lenne, privátban kérdeznék.

látom, hogy nem lehet warezolni, de nem indul el a játék, kéri az eredeti cédét. gamecopyn leszedtem hozzá egy cracket, de még úgy is kéri.. és ez már a harmadik féle gothic amit szereztem.

A két szövegfájl (eredeti és cp-s korrigált) nagyjából megegyezik, tehát nagyon nagy gubanc nem lehet. A kérdés hogy a megfelelõ helyre másolódik-e be az a szövegfájl.
Ezt kipróbálni pl úgy tudod, hogy a bemásolt magyar nyelvi fájlt megnyitod szövegszerkesztõvel, megkeresed pl. az "új játék" kifejezést és ezt átírod mondjuk erre "új játék!!!". Namost ha a G3 indításakor nem ez a felkiáltójeles változat fogad, akkor a CP 1.4.1 szövegfájl nem mûködik, hanem az eredeti aktivizálódik, amit az 1.4 alapból nem ír felül.
Bocs. Mégegyszer a fórumcím: http://forum.jowood.com/showthread.php?p=2128761
Itt a 65-ös hozzászólásban kérdi a srác!

Sziasztok! Figyu aki kipróbálta az 1.41 -es fixet az írjon már a német gothic fórumra itt: http://forum.jowood.com/showthread.php?p=2128761, hogy mi a tapasztalata vele mert RoiDanton(õ készítette a honosított com. patch fixet)kérdezi, hogy mik a tapasztalatai a magyar, orosz, lengyel, stb. usereknek. Ennyit minimum megérdemel szerintem. Én írtam csak szar az angolom, meg sajna mostanság nemsok idõm van játszani, csak épphogy kipróbáltam, de hála az égnek (ha 15 perc játék után lehet ilyet mondani) minden ok-nak tûnik. Köszi mindenkinek!

Ioles
Bocs, itt és itt

Ioles
Sziasztok!

Már rég voltam a topicban, talán Decemberben utoljára amikor végigvittem a játékot. Most azonban megszeretném venni mert öcsémnek nagyon tetszik csak nemtom melyiket vegyem a CE-t vagy az alapo?-mert az 576-nál mind2 ugyanabban az árban van, 6.998FT. Kicsit csodálkozom hogy a CE is ugyanannyiba kerül mint az alap, nem elírták véletlenül? Szerintetek? Itt van.

Szasztok!
Kijött a magyar nyelvhez a fix!!! http://forum.jowood.com/showthread.php?t=146258

Prince23
Fúúú nagyon sok a hsz. Ha elfogok akadni én biztos nem olvasok vissza. Pont mint... az Oblivionnál is ez van...
nem baj majd kérdezek, ha nem megy vmi
amúgy eléggé gépgyilok ez a xar.... ha nem lenne az, akkor csak dícsérni tudnám, persze nem az egekeig.

Meg fogják venni a következõt is... mert a választék nem túl nagy 😊
talán itt olvastam a topicon belül hogy a pénzügyi nehézségek miatt nem csinálják meg a beígért gigapeccset. na ez pont elég ok lesz arra, hogy a következõ játékukat ne vegye meg a kutya se.

elég érdekes hozzáállás, hogy baromi sok idõt meg munkát belefeccölnek (ja meg pénzt) egy olyan játék elkészítésébe, amit nagyon sokat alig bírnak kivárni, aztán ahhoz hogy tényleg jó legyen és elégedettek legyenek a játékosok (vásárlók jobb országokba)már nem foglalkoznak vele.

én sem játszottam vele pontosan a hibái miatt, csak kipróbáltam pár órácskát.gondoltam majd ha készre csiszolják. na arra várhatok(tunk)

rotator
Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy npc elszalad, ha ezzel nem tûnik el a föld színérõl végleg (vagy bújik el egy hibás poligon alatt). Persze megnehezítheti az ember dolgát, de akinek nem tetszik, élhet az állásvisszatöltés nemes lehetõségével és másodjára már a fontos npc kinyírásával kezdheti. 😛

hát... egyik városnál volt az, hogy az egyik nevesítet NPC keménykedet, hogy õ aztán erõs stb. Amikor felszabadítotam a várost, így futott 😊 az tetszet.

b-type
tudom, de nekem jobban tetszett volna az, ha a nevesített karakterek a végsõkig kitartanak, az elszaladóknál pedig bukom az xp-t...akár még a fegyvert is.
Erre gondoltam.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

az elszaladókért is megkapod az XP-t, és ha szerencsédvan fegyverüket is megtalálhatod.

b-type
Ez tényleg nincs, elsõnek én is meglepõdtem mikor elszaladtak..de nekem nem azzal volt a problémám, hogy nevesített karakter futott el (mert az már megdöglend), csak egyszerûen nem akartam hogy túléljék a disznók. 😊
Kerekbe megmondom, nekem tetszett is, de tény hogy megoldhatták volna úgy, hogy az ilyen, végigjátszás szempontjából fontos karakterek a végsõkig kitartsanak.
Szaladjanak a gyáva gyalogosok, max. bukik a karakter némi xp-t, és pénzt a fegyverek miatt.
De mint ötlet nekem tetszett..kicsit gyorsan futottak. 😊)

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Takanohana
"Az elszaladó ellenségek,..kb. akkor kezdenek elfutni ha a 3/4 részük elpusztult. Én általában a legveszélyesebbeket öltem elsõnek, aztán a nevesített karaktert, és végül az aprót. Így nem volt problémám."

Ez nincs benne a kézikönyvben 😊

b-type
Lehet hogy utalnak rá a párbeszédekben is, erre nem emlékszem..meg ez attól is függhet hogy kivel beszélsz.

El kell olvasni a kézikönyvet.
Világosan utal rá hogy el kell/lehet döntened hogy melyik oldalra állsz....azaz állhatsz az orkok oldalára.
Vmint leírja azt is hogy ha elkezded ölni..akár a lázadókat, akár az orkokat, akkor a hozzájuk tartozó csoport utálni fog (nem meglepõ).
"az emberek és orkok meggyilkolásának következménye van.."
A viselkedési szabályok alatt leírja hogy kell a reputáció, és a viselkedésed befolyásolja azt.

Na most ha ebbõl nem rakod össze, hogy nem kell fejetlenül nekiesni a döntés meghozásának...azaz hogy melyik oldalra állsz, azt már magadnak kell elszenvedni.
Az elszaladó ellenségek,..kb. akkor kezdenek elfutni ha a 3/4 részük elpusztult. Én általában a legveszélyesebbeket öltem elsõnek, aztán a nevesített karaktert, és végül az aprót. Így nem volt problémám.

Ahoz hogy elolvasd a kézikönyvet nem kell net, én a kádban olvastam el 😊
Nekem semmi problémám nem volt a végigjátszással, a fejvadászok városába nem jutottam be, mert nem öltem vízmágusokat.
Beugrottam és még kereskedni is tudtam egy alkimistával, de aztán felfedeztek és kiteleportáltam.
Én is igen sok szerepjátékot végigjátszottam már, el tudom fogadni hogy rögtön eldöntöd hogy az orkoknak pusztulni kell, de akkor természetesen ne akarj küldetéseket is tölük.

Köszönöm szépen a válaszokat !

Mégis csak megértettük egymást, mindenkivel 😊

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

rotator
"Szóval beleépítettek-e a játékészítõk valami biztonsági dolgot a történetbe, nehogy az óvatlan játékos, a nagy felszabadítási lelkesedésében, beleessen a csapdába, és csak a vége felé jöjjön rá hogy kezdheti elõlrõl az egészet."

Nem, ezt a játékot nem a szokásos "minden xp-t összeszedek, lineárisan haladok elõre és mindent kiírtok, ami az utamba kerül" elv alapján kell játszani. De még ha ésszel is él az ember, akkor se biztos, hogy végig tudja tolni néhány bosszantó bug miatt (ld. Gonzales esete).

Errõl egyébként eszembe jut egy õsrégi kalandjáték: Sunny Shine on the Funny Side of the Life. Ebben ha a legelején nem balra, hanem jobbra indult el a hõs és így nem beszélt egy karakterrel, aki adott volna neki egy tárgyat, akkor egészen kb. 95%-ig el tudott jutni a történetben, de ott aztán kancsó, nem tudta végigtolni a tárgy hiányában. 😄 A G3 ennyire nem durva, de el lehet cseszni rendesen.