11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• bardocz
    Az sajnos igaz. Próbálj meg egyfajtát használni, mert akkor olcsóbban jön ki darabja. A profilok ára mellé még hozzájön ezeknek is az ára, és kb ugyan annyi, mint maga a profil sajnos. Esetleg furnérlemezből lehet csinálni merevítőket, én azon is gondolkozok. Akkor csak a csavar meg az anya kell.
  • Solt
    Minden ilyen plusz kis vacak aranyáron van...
  • bardocz
    Csak azok vannak. Van pár merevítőm alu lemezből, de nem használtam őket, majd esetleg monitorállványhoz. A motedis oldalán azt is lehet kapni. A kormánytartó oszlophoz lehet praktikus, de nem tudom mennyibe kerülnek.
  • arty
    állatjó :)

(amugy jól látom, hogy néha a lábaid "leestek" a pedálszettről a nagy mozgásban? amugy ez milyen motion cockpit? valami kulcsrakész cucc?)
  • Solt
    Igen, én is egyre inkább így érzem!

Annyi még a kérdésem, hogy a videóban is látható kis rögzítő háromszögeken kívül más extra rögzítés nálad nincs?
  • bardocz
    Én azt mondom vállald be azt az 50 eurót, és csináld 40es profilból. Én most így egy kicsi tapasztalattal abból építeném meg.
  • Solt
    Agyalok még a 30x30 + 30x60-s megoldásban is, mert így jó 50 euróval beljebb lennék a profilt illetően...
  • bardocz
    Nekem is ilyesmit kellett volna inkább, ehhez hasonlóra fogom majd egyszer átépíteni. 40-es profil szerintem elég, nekem az tűnik eddig a leggyakrabban használtnak. Az enyém csak harmincas, de már ez is egész merev lehetne egy rendes konstrukcióval.
  • Solt
    Én ennek a picit módosított változatát tervezgetem most: LINK

40x80 és 40x40-s profilból.

• bardocz
    Lehet az is gond, hogy szőnyegen áll, de igen, nem érzem annyira merevnek, mint amit vártam. Ha lesz időm szimulátorozni, akkor majd rendelek hozzá még profilokat és átépítem. Maguk a csatlakozások amúgy kellően merevek, csak hát ez a konstrukció nem épp a legjobb. Az állítható pedált pl be se építettem végül.
  • Solt
    Mi a baj vele? Nem elég stabil?

Ha ma még vagy, akkor igyekszem összegyűjteni a kérdéseim... :)
  • bardocz
    Profilt megvenni szerintem nem nagyon van olcsóbb, legalábbis én nem találtam. Ez van nekem, nem rossz, de nem ajánlom, annyira nem jó. Zaklatásra ha esetleg nem válaszolok az azért van, mert heti egyszer kétszer tudok ide írni :D
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2017.10.18. 20:02:15
  • Solt
    Akkor te vagy az én emberem, készülj a zaklatásra! :D

Melyik videóra gondolsz? Én sajátot tervezek a May-Cad-l... A Motedis-t néztem én is, akkor ne keresgéljek tovább, annál olcsóbbat nem találok igaz!?
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.18. 19:15:25
  • bardocz
    Enyém abból van, motedis oldaláról a legolcsóbb, nem ajánlom azt a példányt, mert kicsi, kisebb mint amit a videó mutat. Valami hulladék bmw ülésén a sín szélesebb, mint ahova fogatni kéne.
  • Solt
    Urak,

Épített vagy vett magának valaki aluprofil cockpitet?
  • Cshavez
    Kíváncsian várom az új setupodat!
    Közben én is összeraktam a 3. cockpitet ,a topic scriptben még az első van :).
  • pointer4
    Szereztem 2 jó motort, amivel egész bitang módon lehetne mozgatni a széket. Nem is tudom minek, már kormányom sincs meg, de ha lesz kis időm, tuti életet lehelet bele :)
  • repvez
    Hátha valakit érdekel
  • CamelX
    Sziasztok!
    Repülősök, űrszimesek: eladóvá vált alig másfél éves Saitek X52 Pro HOTAS-om, hozzá ínyenceknek esetleg pluszba TrackIR 5. (a TrackIR5 külön nem eladó). Érdeklődni: PM
    Utoljára szerkesztette: CamelX, 2017.09.02. 13:54:40
  • Nyilas Lehel
    Sziasztok!
    Leo Bodnar BU0836-LC Load Cell Joystick Controllert használ vagy használt valaki?
    Mert nekem nem sikerül működésre bírni
    A load cellt hiába nyomkodom nem mér semmit se.
    Az analóg tengelyeken is össze vissza mér
  • kekeN7
    Nekem most épp lett egy eladó ilyenem, ha bárkit érdekelne esetleg, PM-ben keressen nyugodtan:

https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Szimulator_cockpit_ulessel__PC__Playstation__Xbox__68949086.htm
    (a jófogás brutálisan lebutítja a képeket, ha kell, küldöm a nagy felbontású, eredeti képeket)
    Utoljára szerkesztette: kekeN7, 2017.07.30. 21:58:47
  • bardocz
    Bontó, én jófogáson találtam még. Jobb egy autó ülés, mert azt lehet állítgatni. Saab 9-5 ülés eszméletlen jó, full mechanikus, és minden állítható rajta.
  • sorler
    Hol lehet kapni olcsó de faxa ülést?

• Ingy2
    Kézifék vidéki módra :)

Régi Saitek joy, befőttes gumi és olyan sim amin a kéziféket meglehet adni tengelynek
  • bardocz
    Vehetsz egy loadcellt is, aminek lecsavarozod az egyik végét, a másik végére raksz egy kart és azt húzogatod, valami elektronika ugyan úgy kelleni fog hozzá.
  • DummyBoy
    Sziasztok!

Van jelen pillanatban egyszerűbb módja a házi kézifék gyártásnak, mint a 30 dolláros kínai hidraulikus kézifék moddolása?

Előre is köszi!
  • hungary27
    http://hvg.hu/cegauto/20170313_michelisz_simtag
  • viking78
  • viking78
    :D ..ennyi...
    Utoljára szerkesztette: viking78, 2017.03.06. 16:39:53
  • Pitti
    xbox a kesztyűtartóban... nagyon vagány :)
  • arty
    gyalázat, hogy ilyen komoly dasht épít, aztán egy rezgős logitech a "fő" elem :))
  • Szabi #11341
  • lac coo
  • lac coo
    Alucsoben kaphato kesz , menetes termek ?
    Van egy kutyum, cso alaku, kulmerete 25 mm, belso merete ahol a menet van 21,5 ( ha jol latom...:)),
    ezt szeretnem valami alucsovel meghosszabita 2-2,5 meterrel ! Hol lehetne ilyet talalni ?
  • bardocz
    Nekem így videó alapján elégnek tűnik az a pedálút. De a potméter biztos nem forog annyit mint gyárilag.
  • b-type
    De most ez kimozogja a teljes pedálutat? Mert így nem igazán látom értelmét, akkor inkább bontanék egy elektrohidraulikus kuplung vagy fékpedált.
  • csokiskex
    Ma IKEA-ztunk egy kicsit és találtam egy Wheelstand Pro kompatibilis tárolási megoldást.
    Végre megleptem magam egy WSP-val, az eddig tákolt fa asztal után.
    A kormány tárolása mindig is probléma volt, eddig egy szekrény mögé kellett rakni, hát most kiraktam a falra. :)

Utoljára szerkesztette: csokiskex, 2017.02.15. 17:02:51
  • bardocz

Ez is egy elég jó projekt. Ha egy picit még rákölt, akkor lehetne nyomásérzékeny a fék, potméter helyett.
  • bardocz
    Én most egy megmaradt fékpedált alakítok át kéziféknek majd, mert végre megjött a loadcellem. 30x30-as aluprofil lesz az alap, 3 alaktrést kell még "terveznem" hozzá, meg egy 3 centis fadarabot beleilleszteni, és kész is. Cockpit mondjuk most egy ideig úgyse lesz.
  • b-type
    ha magadnak csinálod akkor sztem simán megéri megvenni egy ilyet és átalakítani, mert nem annyira drága és jó ránézni, és használni a későbbiekben, ..eladásra viszont érdemes megkeresni más lehetőséget.
    Nekem is tetszik.