11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Martinez01
    Sziasztok!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy:
    1. Tudnák-e egy Kormány fordulási szögén nagyobbítani 900°-osra? Eltudnátok mondani hogy hogyan,mien módon?Esetleg ha egy leírást is tudnátok adni akkor megköszönném (ha lehet magyart)!

2.Tudnák-e házilag egy H-váltót csinálni?Ha igen mi kell hozzá?Esetleg egy leírást kaphatnék-e?

Előre is köszönöm a választ!
  • pointer4
    Defasza volna :D
  • petesilver
    Ez régebbre nyúlik vissza! 1 hónapig tervezte építette azt a szerszámoskamrát, ami számítógép vezérlésű, figyeli atervezési fázist a 3d-s tervező programban, majd ha elkészült vele, már kezdi is a munkát, mire pointer átsétál, a munkaasztalra dobja a rendszer az összes összetevőt méretrevágva. Hát így. Nagyobb volumenű munkáknál meg automatikusan tárcsázza, hívja, riasztja a havert is telefonon! :D
  • pointer4
    Rendeltem már én is sokmindent, volt ami hamar megjött, volt ami szivózott. USA-ból a váltót a rendelés múlva 36 órával már az amcsi posta szállítgatta. 3 hét múlva Magyarországra ért (december-karácsony), majd 2 hét lett volna, ha nem telefonálgatok a postára, hogy ugyan vámolják már le mer ajándék lesz egy kisfiúnak :D . Hasonló méretű csomag, az SLI kijelző nyáron 2 hét alatt járta meg.

Viszont Leo Bodnartól (azthiszem anglia) meg USAból (Polulu) levél méretű rendelés 5 nap alatt a postaládánkban figyelt.

A Fanatec-el meg most az a baj, hogy nincs mit elküldeniük.

A kormány kerék 5000Ft (~18€) volt, a legolcsóbb ami elfogadhatóan nézett ki :S Most nagyon kacsintgatok az ilyen velúr bevonatúak iránt, csak ne lenne ~50000 Ft amik tetszik.
  • Tika
    Lenyeg a looooveeee, a tobbi ra er. Nem pimaszkodom, csak sajna igy van tobnyire. De meg ezt is elviselnem, csak vegre stabil es megbizhato gyartmanyok legyenek a cuccok.
  • petesilver
    Én már kezdek mérges lenni ezért az egész rendelősdis dologért. Redbullshop szintén zenész. Hétfőn rendeltem cuccot, na ők levonták a lóvét de hirtelen, szállítási idő németből/osztrákból EU-ba 48 óra a honlapon, DHL-el. Szerinted megjött már? Ááááááááá dehogy!
  • Tika
    Pointer te honnan vetted a kormany kereket es menyiert? Latom hogy lecserelted a homemade-t originalra. Es hany cm a kulso atmeroje.
    Ahhoz kellet esztergaltatnod a gyurut, ugye?
  • Tika
    En a Frex GP-t hetfon kifizettem es szerdan mar meg is kaptak a szamlajukra Japanban! Ezt jeleztek is e-mailban. De aztan 10 napig semmi mozgas (addig csomagoltak a cuccot, vagy nemtom mi - igaz jol be volt csomagolva), aztan a 10-ik napon (Japanba pentek 15:58) kultek requesztet a Fedex-be hogy jehetnek a csomagert. Persze hetvegen HOLLYWOOOOOODDDD - semmi mozgas, hetfon delben a fedex felvette a csomagot abbol a falubol Japanba (komplikalt falu nev valahol Osakaban, nememlexek), es szerdan delben mar itt volt a vamosoknal, akik hivtak is hogy mehetek intezni meg leperkalni a sok loooveeet (vamot meg adot). Szoval a penz 2 napig "utazot" a csomag meg szinten 2 napig utazott viszafele, de kozotte 10 nap lapulas. De amugy persze orulok hogy megjott egeszbe, es mar dolgozhatok vele, illetve dolgozhatnak ha nemromulna el minden heten valami elektronikai eszkozom kb 300-400 Euro ertekben. Szoval majd irjatok be, mert kivancsi vagyok hogy milyen lesz a pedaloknak a tortenete, pedig azok csak Nemetbol jonnek nem Japanbol.
  • solo
  • pointer4
    3-4 napig nekem is az volt, pedig abban a pillanatban jöt az sms a levonásról. (06/28 volt a rendelés, és 07/02 óta áll processing-en)
    Ráadásul hétvégén ez nem is valószínű hogy változik.
  • petesilver
    Order History-nál alul Te is pending vagy? Írtam nekik, hogy elment a lé, de 2 napja fülük botját nem mozdítják visszajelzésileg :(
  • ChuckyHUN
    Hüüülye füves xD
  • cselt
    Nemgáz, legalább tőletek majd megtudom, hogy megér-e tényleg ennyit ez a pedálszett .
  • solo
    De nem veszem meg sztem mert 1 nincs rá dellám, 2 most nem érzem, hogy olyan fontos lenne.ph-n van fenn:]
    Most pöfföt veszek:PPP
  • pointer4
    rohadjál el :)

HalfLife2.exe errort neked amikor már csak te vagy és szednéd a bombát :P
  • solo
    14 ért most tudok venni egy 15 colos érintőképernyös moncsit: D
  • Tika
    A hirtelen felindulás meg a "nem eccerű mostanság az életem" alapossan tudom mit jelent, legalabb tudom hogy menvagyok egyedul. B*szni raaaa , ugyse tudunk tenni elene semmit. Ez van...
  • petesilver
    Minden elismerésem, de akkor is megjegyzem halkan, nem vagy teljesen kerek! :) Asszem első körben tervezek neked hozzá lebegtető szettet, utána jöhet a sugárhajtómű! Egyébként csak ámulok ezeken a megoldásokon! Ti tényleg látjátok ezeket? Az iracing pluginnel még így is elszórakoztam vagy egy órát, mire pozicionáltam a kijelzőit a monitoron, de soxor azt se tudom követni néha vezetés közben, pedig egy képernyőn van minden!
  • petesilver
    Az macera a köbön. Sajnos az én hibám, bedurrant az agyam a füstölgős fékezésektől, meg amúgy sem eccerű mostanság az életem, és hirtelen felindulásból rendeltem meg :( bocsánat érte!
  • Tika
    Hat ismet gyonoru kepek Pointer. Szep munka. Amugy nincs kedved nalam is oszedobni valami cockpit cuccot fel ora alatt egy doboz Rumbaert?
    Hat komolyan, te nemvagy igaz. Aszongya fel ora alatt csinalt egy monitor tartot... Ha mi, neked a szerszamok maguktol futkosnak, oszt csinaljak amit kell, mind egyszerre. Hat ocsem, fel ora alatt en meg ki se talalom hogy mit, hogyan. Nem meg hogy meg is csinaljam. Mi van nalad a garazsba, nagyraktar vasakkal, meg plehekkel?
    Kitalalni hogy mit hogyan nem gond, de komoly tudomany megszerezni hozza a cuccokat. Kopottra jarom a labaim, aztan alig lehet valamit szerezni. No amit erdeklottem az uzletekbe az eredeti statikus cockpitra az most esett, mert itt a Frex GP, de most fognak kelleni ITEM profilok (azt mondjuk nem gond, azt tudok), de meg egy csomo alkatresz kell majd hozza, az oszekoto konyokok, meg speci csavarok, meg meeeeg specibb anyak. Meg egypar profil fog kelleni az eredeti tervbol is. Meg minimum 4 kerek fekezesi lehetoseggel. Olanyok mint a Tescoba a kocsikon, vagy kint a kerekes kukakon. Nemsporolok a mereten mert ugy is 18 cm emelnem kell az egesz cockpitot. Meg raszerelni a sajat tuning elkepzeleseim. Meg a kormanytartot hoszabitani meg magasitani. Mert nem roszbol, de azok a japanok tenyleg kicsike emberkek lehetnek, ha maximuumonn van a kormany oszt alig ferek oda, a koz-gaz-kuplungnal meg beverem a tergyem a kormanyba, es pedig a G25 szorito-rogzitorol levettem azt a pici muanyagot, de akkor is meg galibaz. Szoval en bazi nagy darab vagyok es alig ferek bele, nemtom mert sporoltak anyira azzal az egyetetlen profillal. 5 centivel eleg lett volna hoszabb, fizettem volna anyival tobbet 2x5cm=10cm. Csak abbol az ketto egyformabol kellet volna hoszabb, a tobbi talan jo lesz. Szoval meg jon a foltozas.
    Amugy ezt munkabol irom, mert megint tonkre ment egy elektronikai ezkozom, immar a negyedik, az utolso par honnaban. Eloszor tavaly a grafkartya 450Euroert, aztan a G25, aztan a DVD-HDD-rekorderem (multheten), tegnap meg ujra a grafkartya (mar masik, az eredeti helyett ami ki lett cserelve). A poen meg az hogy most mar a grafkartyam 20 nappal a jotallas utan van , gondolom az uzlet majd cseszik elfogadni, ugyhogy mar hajszolok is egy ujat, de kitudja mikor jon meg. Es azok nem ocska kategoriak voltak. Most othon se DVD-HDD, se szimulator, se filmek, se net. Mi johet meg? Majd addig tervezem a cockpit tuningot AutoCAD helyett papirra ceruzaval - az csak nem romlik el. Kivancsi vagyok mi megy szarrraaa a jovo heten, meg azutan, meg azutan...
    Ezekutan mar kedvem lenne feladni az egeszet, es megfogadni hogy mar soha semmit nemveszek, mert manapsag mar minden szar gyartmany, csak van draga meg olcso de mind szar.
    Kedvem lenne ilyeneket mutatni a gyartoknak a mai termekekre es minosegre amiket gyartanak. Csak sajnos mink vasarlok huzzuk a rovidebbet, es azert is csainaljak azt amit csinalnak mert nyugottan megtehetik, es meg mindig megeri nekik, mert mink egyszeru emberek "szegenkek" ugyis vasarolni fogunk. Hogy rohadnanak meg a rohadekok.
  • cselt
    Oké csak iRacing topikban még azt beszéltük, hogy jó lenne többet rendelni, mert akkor lehetne spórolni, de igazan van, ez van ezt kell szeretni
    Én egyelőre már akkor nagyon boldog leszek ha végre le lesz festve a cockpitem és be lesz üzemelve, mert eltörött a forgósszékem karfája, ami tartja a háttámlát és most egy nagyon kényelmetlen székről vagyok kénytelen versenyezni, ami megkínoz :S
  • pointer4
    Na igen, meg ha reggelente értem jönnél kocsival, nekem nem kéne bérletet venni :D E van.
  • pointer4
    A szabim első fél óráját arra sázntam, hogy befejezzem a tartókonzolt :D
    Elrendezgettem a vezetékeket, meg ilyesmi (festés kimaradt, majd később)

tartó
  • cselt
    Igen egyszerre kapjuk, csak esetleg akkor megfelezhettük volna a postaköltséget, ha egyszerre rendeljük
  • petesilver
    Igaz, de jobb lenne a közepén a vége helyett! :)
  • pointer4

Loadcell mod, kár hogy több infot nem találtam róla.
  • pointer4
    Hát a mikrokapcsoló az gomb, nem analóg pedál. Tehát vagy nyomod vagy nem :D
    Ha csak gombnak kell, akkor konfigold az egyikre a kormányodon.
    Ha pedált szeretnél gyártani, akkor valami más elektronikára kell tenned, olyanra, ami analóg volt már eleve, joystick pl, valamelyik tengelye. Mert egy kormányon nincs olyan analóg tengely amit ne használnál.
  • Pummis
    Na akkor jol gondoltam :D és a kormányba mikro kapcsolo helyére foraszam a kábelt ? vagy külön usb?
  • pointer4
    Potméter, pedál. Mint az autóba :D
  • Pummis
    Azt tudom hogy lelehet huzni kormányrol a gombot de az analog kiépités az hogy van ?
  • pointer4
    Ha arra gondolsz, hogy játékon belül lehet e analóg vezérlésre állítani, akkor igen. De rakhatod gombra is.
  • Pummis
    üdv létezik analog kuplunk vagy csak digitál ?
  • pointer4
    Én nem vagyok ilyen retro fan :P ez évezredből való progival tolom, Win7.
  • Tika
    Nekem WinXP Pro 32bit van. Te mit hasznalsz?
  • pointer4
    Nekem másképp változik, lehet más az oprendszerünk.
    A lényeg mondjuk ugyan az, JOY1BT01 helyett valami JOY2BT01 lesz ugyan annak a gombnak a "cimkéje". És ebből csak JOY1-JOY2-JOY3-JOY4- et lát, az ötödikről már nem fogad el semmit.
  • Tika
    Ismerem ,de az arakat inkabb neakarjatok tudni! Mereg dragak! Es az meg csak az alap, arra meg fel kell epitened egy komplet cockpitot. Szoval uzenem nekik hogy kosz, de majd maskor
    Es a kompreszorosak amugy se tetszenek mert tul hangossak. A kompreszor buuug, a szelepek meg hangossan nagyon gyakran kapcsolgatnak. A szervora legalabb ra lehet fogni hogy igazi versenyautoba ulok (csupa vas, es ple, nemkarpitozott belseje) aztan azokat a hangokat hallom.

Bocsi a sok hibat (az elozobe), de most kacifantos alapotbol netezek, feligkesz cockpitbol, 1 meterre a KEY, szoval nyak es segg tekeros helyzetbol.
  • Tika
    Ha pont az hogy nemjottem ra hogy lehet a G25 gombszamait viszaalitani (pl. 32-rol 1-re) ha be van kotve a JOY is. Mert ha egyedul van a G25 akkor a gomjai 1-tok szamoznak, ha bekotom a JOYt melle akkor a elviszi a 1-tol a gombokot, es a G25 atmegy 32-tol. Es mind1 molyen sorrendbe vannak bedugva vagy instalalva. Szoval en nagyon sokat csaszeketem vele hogy a G25 mindig 1-tol legyenek a gombok, akar van ott mas controller akar nincs, de nemsikerul elernem. Marha tolakodos ez a JOY, kiturja a G25-tot.
  • pointer4
    Ha 1 hét mulva rendeled, szerintem akkor is egyszerre kapjuk meg aug végén :D

InMotionSimulation - sajna, vagy szerencsére nem találtam árakat.

Szerk:
    ja de: Starting at $17,900
    Price does not include visual system, taxes, crating or shipping.
  • cselt
    Bakker megrendelted? Pedig írtam még iracing topikban, hogy lehet engem is érdekelne egy pedál. :( No mind1. Mostmár azért megvárom míg megozzák nektek :P
  • pointer4
    Pimasz? simán, csak amikor gyenge formába vaok :D
    Maxx ha uninstallod a drivert, és vissza. Vagy ha letiltod a g25öt mint eszköz, és visszakapcsolod akkor.
    Az az USB eszközök ID je izgatna, ha át lehetne állítgatni, erre megoldás ?