11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#4648 Nekem a G25 mar egyszer elromlott, valami kiegett benne, igaz is, mi nem romlott meg nekem el az utobbi idobe..?.. szinte minden amibe elektronika van. A PSU tapnak most jart le a jotallas 2 ev, persze hogy kezd baszakodni, mindha csak be lenne ra programozva hogy jotallas utan szarodjon el. A grafikus kartyam is jotallas utan 2 hettel romlott el.
A G25 H valtoval nem vagy megelegedve?
Voltam nezni gombokot es kapcsolokot a dashboardra, hat valamilyet csak szerzek. De haromszoges nincs sehol. Van nedzetes meg gombolyu. De akartam haromszogesset is olyan dolgokra ahol +/- alitasz fel vagy le, oda jo lett volna olyan, de uzletbe nemkaphatok. -
-
#4646 ja-ja, most olyan mintha új lenne :) -
#4645 Ne aggódj te kormányodból is ilyen fekete lé folyna !! xD
Persze én is szoktam kezet mosni, de nem kell mondanom nyáron hogy izzad az ember keze :D
Most lesz 3 éves decemberben (szinte mindennap használom)( igaz 1-2 helyen már simára kopott a bőr mintha 150 ezer km lenne benne :) lehet hogy van is :D ) De azt kell hogy mondjam megérte a pénzt és nem csalódtam benne... :)
Viszont egy jó H-pattern shifter nagyon kellene már :( meg egy jó kézifék.. de az utóbbit megcsinálom még évvégén ,remélem lesz rá időm.. -
tomi555 #4644 Hát igen terveim vannak és elég maximalista vagyok ilyenekben, csak attól félek hogy a megvalósítás nem lesz olyan mint szeretném egyrész anyagi okok miatt másrészt meg azért egy ilyennek kéne hely rendesen. De mostmég úgyis csak tervezési fázis van, mint már említettem jövő nyárnál előbb ebből úgyse lesz semmi. Azt viszont elárulom hogy egy ilyen asztali próbán nagyon töröm a fejem, csak nem tudom hogy lesz-e rá időm, a suliban kitaláltam magamnak egy elég szép kis projectet (3tengelyes CNC-szerű vezérlőelektronika grafikus LCDvel, touchscree,n usb, wifi, minden ami kell:D) úgyhogy most az a legfontosabb, de ha azzal jól haladok és mellete lesz kedvem ilyenekhez akkor összefogom rakni. -
#4643 SZUPER!
Vegre valaki ugy latja a dolgot ahogy kell. Te vagy az elso aki ezt ilyen egyertelmuen megerositi nekem. Nem is szovegelek tovabb, te tokeletessen kifejezted a lenyeget.
De a vegeredmenyre marha kivancsi vagyok, azok szerint amiket eddig irtal, az brutal komoly cucc lesz, mar szinte eltudom kepzelni magam elott, csak sajna megcsinalni nemtudom Meg ilyen tipusut nem is lattam sehol a vilaghallon se. Nagy leszel ha megcsinalod. -
tomi555 #4642 Akármilyen is lesz a vég mindenképp úgy akarom megcsinálni hogy a külvilágot ne lássam, szerintem nagyon sokat jelent, ha látod akkor tudod hogy csak dölöngélsz, ha nem látód hogy a környezetedhez képest mozogsz szerintem sokkal jobban elhiszi az agy hogy a G erőket érzed -
#4641 Hát hallod ha ezt megcsinalod nagyba, es ilyen gyors lesz, ilyen hevessen/aktivan fog tudni razni/mozogni, es ilyen kibillenese lesz, akkor a Forcedynamics elmehet a búsba. Ez mar talan eliminalja azokat a problemakot a szimulacioval amiket lejjeb abba a nagyon hoszu hozzasolasba irtam. Ha anyira elore billent akkor mar legalabb a sajat sujod huz anyira elore hogy erzed a bisztonsagi oveket rendessen, az mar nagyon jo lehet, meg ha csak 1G-it tud szimulalni akkor is. De ilyet mar jo lenne lezarni egy dobozba, nagy kijelzovel elotted hogy vizualissan neerzekeld az alló kornyezetet.
Pointer kulonossen orulne neki ha meg mozogna neki egy ilyen kicsi peldany az asztalon is, ahogy ismerem -
#4640 Az Mjoy16-on van erre lehetőség sőt többállású forgókapcsolokat is tud kezelni:) Én már megépítettem a nyákot müködik iss csak még nincs bekötve semmi fixen csak kipróbálgattam:) -
rbal #4639 Ja bocs nálunk szoktak így rövidíteni, mint nálatok az Sk. Mo= Magyarország. -
tomi555 #4638 Na csak hogy pointer örüljön 6DOF mostmár a cél:D elképzelhető hogy valami ilyesmi, ez a megoldás nagyon tetszik bár nem egyszerű, kell szerezni valami elég erős mozgató alkalmatosságot (talán valami léptetőmotoros szerkezet) na meg a hely igény az van neki rendesen nekem meg nincs helyem:D -
#4637 Nyugottan veheted hogy itt is ugyan olyan a hejzet mint nalatok, a keresetek is meg az arak is, csak mas penzbe szamitva, sott az arak meg dragabbak is, mert itt delen mindenki meg van bolondulva hogy Magyarba futkaroz vasarolni.
Kulomben en is olyan 0.5 Euros gombokra gondoltam, sima egyszeru gombok, mert ugy is 40 darab kell, es az 1-2 Euros gomboknal nem lenne kis oszeg. A dragak is ugyanugy elromolhatnak mint az olcsok, foleg a mostani vilagba a mostani minoseg, semmi ertelme draga meg minosegi cuccokra hajtani mint regen. Na itt is elertek az Amerikaiak amit akartak, at jott ide az a szisztema hogy kidobod az egeszet oszt veszel masikat. En inkabb minosegi jo cuccokat szoktam vasarolni ami sok-sok generacion at kibirt, de mar ilyen nincs, sajnos ez a mostani stilus nekem nem felel meg de muszaj belenyugodnom, mert minoseg mar ugy sincsen. A draga is , olcso is egyforman elromlik. Akkor inkabb veszek jol hasznalhato (hogy jo legyen nyomni) de olcso gombokat, ha elromlik akkor meg kicserelem. Olcsobb 10db 0.5 Euros gombot kicserelni mint 10 vagy 8db 2 Eurossat (ha mar 2-vel kevesseb is romolne el a dragabbol).
Amugy mia a Mo? "egyszerűbb mintha Mo-ból szeretnél vásárolni" - ezt most tenyleg nemtom mi az a Mo? -
rbal #4636 Hát banyeg direkt olyant linkeltem amit tudtam hogy európában megtalálhatóak, és azért megnéztem előtte, hogy Sk-ban van e. Gondoltam egyszerűbb mintha Mo-ból szeretnél vásárolni, mert szinte a boltokban is ezek a termékek vannak. Én a distrelecen is hamar megtaláltam a nyomógombokat, igaz árban Ft-ra átszámolva majdnem másfélszerese átlagban, de van választék. Ami nekem van a G25 updaten azok kb 2 éve 140-150Ft volt/db(0,4-0,5euró), de ezek sima snassz gombok, semmi minőség. Igaz összességében semmi bajom velük, mert működnek, talán 1 van köztük, ami picit darabosan nyomódik be, de nem veszélyes. Szal euróba átszámítva 1-1,5-2 eurót biztos nem adnék a gombokért, jó az olcsóbb is. Legalábbis a Magyar gazdasági helyzethez viszonyítva, nem tom nálatok az mennyit ér 1 euró. -
#4635 Te hol vetted azokat a gombokat amiket a G25-re szereltel?
Azoknak tetszik a formaja, jo lehet nyomkodni ha nemnezel oda akkor is. Jol gondolom. Te mar hasznalod, milyen a tapasztalatod vele. -
#4634 Koszi a linkeket, csodalkozok hogy egyenessen SK linkek. Te ilyeneket ismersz?
A Distrelec az jo, valamikor az volt a Radio Blaster uzlet Pozsonyba, a legdragabb volt, de a legjobb, ott mindent lehetett kapni. Voltam ott parszor, annak idejen ott vasaroltam a SMD cuccokat, mashol nemvolt kaphato. De most eleg szarul van megcsinalva a webjuk, mert minden dologhoz szet kell clickelni, az meg marha idoigenyes. Kar hogy nemrajzol ki mindent egy oldalra ahogy tobnyire mas lapok.
De OK, koszi a linkeket.
Meg voltam a www.gme.cz -be de raktaron szar sincs nekik Pozsonyba. -
#4633 Gombról linket nemtok, és rózsaszín szemüveg sincs rajtam, ott se boldogul aki lusta.
De ha valamit csinálsz, és jól, akkor százszor annyi esélyed van boldogulni. Ráadásul autót is csak ők tudnak gyártani :P Ha rosszabbul élnék mint most, akkor kimennék, és sose jönnék vissza. -
rbal #4632 Részben igazat adok neked az amcsikkal kapcsolatban, én sem csípem őket, de azért a jóban én is élnék ott!!! Gombokról én linkeltem az európai(Magyar) barátságból! -
#4631 Nemtom mi bajod van a feltekenyseggel, de egyatalan semmi koze hozza.
Az amerikai rozsaszinu szemuveget meg mar levehetned, ha azt hiszed hogy ott minden olyan jo es szep mint a filmekben, es nem szar. Onnan mar nagyon sok szar at jott ide, es a valos elletbe ott se jobb mint itt. Szerintem inkabb orulj hogy itt vagy, es nem ott. Ha valamikor jobb is volt ott, az is mar reg elmult a 80-as evekben.
Felejcsd el Amerikat, es maradjunk baratok itt Europaba, inkabb nyomj ide par javaslatot meg linket gombokrol. -
#4630 Jobb mint a tehetetlen buta elsorvadás :D -
#4629 Vajon az mit jelent, hogy te itt szídod őket, hogy hogyan élnek, ők meg még sose kb hallottak Szlovákiáról vagy magyar országról ? Mit izgatod emiatt magadat?
Azt tuti nem, hogy nekik szar. :D
És mindenkinek arra van ideje, amire szán.
Hogy miért féltékenységből, azt nemtudom, ezt rendezd le a lelkedben. -
rbal #4628 Tika! Gombügyben, így hirtelen:
http://www.conrad.sk/
https://www.distrelec.com/ishopWebFront/home.do/para/language/is/en/and/shop/is/SK.html
De figyelj, mert mindegyiknek 2 fajtája van! Neked olyan kell ami benyomáskor zár!
-
#4627 Huh ne is mond a gombokat rosszul vagyok.Szerdán ,pénteken és holnap is mehetek a boltba ugyanis a nő rossz gombot adott.Igazából nincs mesze.Az egyik az í5nditó a másik meg a usb reset .Elméletileg jővőhéten kész a váltó is meg a kézifék is .Csak még az analogal szenvedek mert ha elinditom a játékot a kalibrálást elflejtí :S .Na meg a kijelző is olyan adatokat ír :D de lehet vissza rakom a tejes dobozt az kényelems volt :D .Viszont az a baj hogy az analog müködik a rezgö meg nem de még az analog kivolt kapcsolva a rezgö jol ment .szoval vagy analog vagy rezgés valahogy össze kéne hozzni a ketöt -
#4626 Igen az igaz, tetszik hogy erezni, az jo. De hajlamossab a romlasra is. Attol felek azok nembirnak sokaig a terhelest. A G25-ot is inkabb olyan ovatossan nyomkodom hogy na... Es ahol fontos a viszajelzes, oda pont azert akarok LED-ed, amit igyekeztem kitalalni hogy legyen bekotve.
De ha tudsz, akkor johetnek a javaslatok, vebek, aruhazak, szakuzletek, linkek. Batran, elfogadom mindet. -
#4625 Na vegre eszembe jutott a megfelelo szo az Amerikaiakrol: kizsakmanyolas -
#4624 Ajánlom mindenkinek, ha van lehetősége, és talál, mikrokapcsolós gombot vegyen, mert ott érzed ha már benyomtad. -
#4623 1. En ott nemelnek! Amerikaba biztos nem, elegem van beloluk mar most, pedig meg ott se vagyok. Azt felejcsd el hogy ott lenne idod anyit szimuzni mint itt, meg butykolni. Csak esetleg ha az oledbe potyanna egy bank tele penzel, es te lennel a tulaj akinek nem kell dolgozni se. Persze az amerikaiak tobsege munka nelkul akar sok penzt keresni. Es miert feltekenysegbol? Semmi irigyelni valo nincs ami izgatna. A penz mesze nem minden!
2. Az amerikaiak total odavannak minden szar szerzodesert meg jogokert (last RIAA, meg stb...), 1db mp3-ert $20000 dollarra birsagolnak, szeretnem latni hogy van nekik rendbe papirilag a Frex cucc. A Frex (Mr. Shige) tu-e rola?
3. Hat 5DOF-ossat nemtalaltam kulon kizarolag mechanikat, de a Predatornak az van, csak nemlatni detailokat hogy van felszerelve. -
#4622 Az a 2 gomb az nincs tul mesze neked a kormanytol? En most ahogy a dashboardot tervezem, igyekszek hogy minden minnel jobban keznel legyen, persze itt is vannak fennakadasok, meg nem lesz minden idealis, de proballom hogy jo legyen es kenyelmes.
Persze a hulye fejemmel azt hittem hogy a gombokkal mar nem lehetnek semmi gondok. Mert idegeimre ment hogy a nyersanyagot a cockpithez meg csavarokat nemtudtam beszerezni, es orultem mikor mar kesz lett. Hogy mi gondok lehetnek má a gombokkal? Semmi gond, az mar bisztos hamar meg lesz. Van pár szak uzlet tele gombokkal, abbol mar van boven valasztek, gyerekjatek lesz szerezni. Tevettem. Most ahogy sorra kerultek a gombok, hat egypar van, de megint a rohadt francba par dolgot lehetetlen lesz beszerezni. Nehany specisseb gombot nemtudok szerezni. Akartam ilyen kinezetut mint a Leo Bodnarnak:
de nem azzal a draga mechanikaval, csak valami egyszerubbet, ilyen mechanikat:
Meg aztan ilyenek tetszenek, de akarok haromszogset is!
hogy haroszoges nyomo gomb legyen, de olyat nem lehet szerezni. Meg nagyot se tudok szerezni, kelle 20mm atmeroju is piros.
Pointer ebben talan tudnal segiteni, ha ismersz valami szakuzleteket, irjal webet de magyarba, ne kulfoldrol, vagy ha nagyon jo akkor lehet kulfoldi is.
A rbal gomjai is tetszenek azok a szinesek amiket ra rakot a G25-re, azokat olyan jo megnyomni, de itt nemtudok szerezni olyat. -
#4621 Persze hogy azt nem mondom hogy nem
Hisz mondom hogy grafikaba total brutal, eldobtam magam mikor meglattam. Ilyen grafika, LFS fizika, 1NSANE+Driver stilus (terep, off-road+varosi hajsza mint a filmekbe) = tokelletes szimulator. Meg esetleg lenne sok otletem a funkciokra meg gombokra mert az sok hiaznyzik a szimulatorokbol. De talan direkt nemakarjak anyira kidolgozni hogy mindenre legyen gomb ami egy real kocsiba van, hogy nelegyen unalmas a jatekosoknak, meg a fejlesztoknek se legyen vele anyi dolguk. Pedig kar, most ahogy csinalom a cockpitet es dashboardot, sajnos nomtom total real-ra kialakitani mert nem olyan az iranyitas a szimulatornak. Persze 99% PC-n hasznalja es 1% miatt meg talan nemakarodzik nekik azt olyan profira beprogramozni. Mert akkor meg a PC keyboardosok morognanak. -
#4620 Akkor most mutass egy 5 DOF osat, mert a kérdés az volt.
Az amerikaiakat meg ne szídd féltékenységből, én inkább élnék ott kinnt.
Ha meg a frextől veszik és továbbadják drágán, az miért is rosz a FREX nek ??? -
#4619 Itt a keped ha azt akartal 6 DOF
Aztan raszerelsz valami pici formulat:
Vagy a Fly baratunk a csucs profi cockpitjet
-
#4618 DOF - Degree of Freedom - tengely ahogy Tomi mondja
Aki nagyon unatkozik az 6DOF-al is experimental.
-
#4617 Na egy pár kép :
Sajna kijelzö még nincs kész mert szenvedés van vele :(
[IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG] -
#4616 Koszi a linkeket, kettot en se ismertem
De az utolson a Venom I ..... hat vazze ... tipikus amerikai viselkedes. Ellopjak a Japanoktol oszt eladjak jo penzert. Megveszik a SimConMOTIONt a Frextol alig $2000 dollarert, raszerelik egy jo kinezetu vas meg ple konstrukciora, oszt kepessek elkerni erte akar $10000-20000-30000 dollart is. Es bizony a Frex az, az utolso detailig, meg a keyboard tarto is ott van 1:1-be, megismerem, mert itt van melletem realba. Meg a controllerek is Frex, kormany, stb... Hat ennek nemtom a pontos arat, mert arra se keppesek hogy kirakjak a webre, inkabb erdeklodnod kell mailon hogy menyibe kerul. Majd olyan arat mondanak, ki milyen szimpatikus nekik. De gondolom a pleheken meg a vasakon hulyere keresik magukat, meg a Frexen is amit csak tovabb adnak de az arat parszor megszorozva. Tipikus amerika...
Ez a modszeruk, igy szeretik kifosztani meg tonkretenni a kis cegeket, ellopjak a termeket, atalakitjak, es dupla-tripla aron eladjak bazi nagy reklammal meg marketingel, a kis cegek meg szepen lassan tonkremennek.
Melozni/dolgozni meg fejleszteni azt nem, de lenyuzni az emberrol meg a gatyat is, azt tudjak. Talan a Forcedynamicsot kiveve, azt ok fejlesztettek ki, de az is nem emberi amit kernek erte 3 servo actuatorert. Igen servo!, nem olaj ahogy irtad Pointer, nezd meg a honlapjukon. A CXC Motion Pro II is $32000 dollarnal kezodik egesz $50000-ig is elmegy. Nemmondom, ez jo cucc, szepen ki van dolgozva, jo nez ki, ebbol a szempontol OK, de amit elkernek erte az nem emberi! Vazzze amerikaiak, kellene valaki hogy rendessen gatyaba razzon tikteket ha mar a szakallas turbanos illetonek nemsikerult... Nemkivanok nekik semmi roszat, ott is van sok szep, es jo dolog, de ahogy viselkednek a vilaggal, mar befejezhetnek a viselkedesuket, hogy a vilagon mindenkit le akarnak nyuzni, megkoppasztani a penzert. -
#4615 OMG!!! -
#4614 Playstation3omról van szó, azon lesz GT5, és sajnos nem olyan szimulátor mint az LFS, de játékélménybe annyit nyújt, hogy vétek kihagyni. Azért az NFSShiftet, Gridet, NFS-U-t veri szimulációba. Grafikába meg mindent, ami valaha létezett PC-n, és azért ez is fontos. Azt meg ne magyarázd, hogy nem, mert akkor Item profil helyett használhatnál Salgót :P -
#4613 Hat ez meg mi a banat? Hol szalasztottad? Csaknem kimostad a G25-ot? Az kemeny...
En inkabb mindig a kezemet mosom meg elotte szappanal akar hanyszor is, csak hogy a kormanyal ne kellesen ezt tennem.
Majd ird meg, meddig birja a bor a kormanyon... -
#4612 Meg vagytok tik orulve? Mindenki a Grandturismo5-ot varja mint a messiast... Mi, az olyan nagy szam? Grafikailag lattam kepeket, brutal csucs, de grafika van a NFSbe is PCn, csak fizika nincs az a baj.. Grandturismo meg PCre ugyse megy akkor meg mindegy...
Gondolom azert kell a pedal mert nem tud hasznalni tobb controllert, hehe... Ha jo szimulator lenne akkor tudna -
tomi555 #4611 nézdd meg amit linkeltem, a3.link scorpion gt x5
-
#4610 Baze, nem mi az az 5tengely, mi az 5 tengely ? :D
Képet mutass, mert leírni úgy is nehéz. -
tomi555 #4609 5 tengelyes