11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• bardocz
    Nem, ezt találtam neten.
  • Shodan
    Ez a tied??
    ....
    Zártszelvényt lehet valahol kapni amin előrefúrt lukak vannak? Csak egy 30-40cm darab kéne, a székem alá szeretnék egy váltó tartó konzolt szerkeszteni, ami ki-be tolható lenne.
  • lac coo
    Mondjuk azt nem mondanam, hogy ez az ules olyan szipi-szupi, pihe-puha kenyelmes :)))
    De hat ezek ilyenek, eleg merevek a tamasztasok,nem az szivacs disz ami kirakat autokban van sportules neven :) Bar a nyomoronc kagyloulesektol azert sokkal sokkal kenyelmesebb :)
  • lac coo
    Nem nem tudom, az nem normális embernek való :9 ez így készen van, csak arra kell figyelni mit hová köt az ember...Máshogy kell, a sima kapcsolót, a potit vagy a rotaryt ...
  • Szabi #11128
  • bardocz
    Elég fasza, grat! :)
    Arduinot tudod programozni? Én nézegettem neten leírásokat, de arra jutottam, hogy áh, hagyom én azt :D
  • lac coo
    sikerült vennem egy használt ülést...Vannak gombjaim, kapcsolóim, két féle gamepad panel...szóval már csak építeni kell :)

• Joex22
    Nem jelent meg a kép. Javítás: képhez link
  • Joex22
    Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy szimulátorhoz való üléskonzolt vajon lehet valahonnan venni külön?
    A mellékelt művészi Paint alkotáson jelzem pontosan, hogy milyenre gondolok.

Természetesen nem márkát keresek, hanem akármilyet :)) Sajnos nem találtam még sehol!

Előre is köszönöm.
    Üdv.
  • bardocz
    Ha tudnék most venni egyet, akkor az valószínű ez lenne. Persze ehhez monitornak is kell állvány külön, de az semmiség akár fából. Ha nekem sikerült mennie kell mindenkinek.
  • cyber
    Sziasztok!
    Tisztelettel kérdezném hogy tud e valaki ajánlani valami földi árban kapható racing cockpitet lehet mozgó is?
    A régi cockpitem szeretném leváltani vagy kész állapotúra vagy építeni!
    Régebben voltak itt linkek a a cockpitekről is de látom hogy ezek már nincsenek!
    A kérdést azért tettem fel itt mert Ti benne vagytok a témában és tudjátok hogy mit érdemes venni és mit nem!
    Akár magyar fejlesztésű mozgó is érdekelhet bár az ártól és MINŐSÉGTŐL függ!
    Ezenfelül tudom a gugli a barátom meg is kérdezem tőle is de leginkább rátok számítok!
    A válaszokat előre is köszönöm!

Utoljára szerkesztette: cyber, 2016.04.24. 20:50:40
  • bardocz
    Előrébb lett tolva, de beleér. Az lehetne még megoldás, hogy emelem a kormányt, és kicsit megdöntöm, de amíg nincsen rendes váltótartó, addig azt hagyom. Nem vészes a probléma mondjuk, de ebből is tanultam valamit, majd ha egyszer csinálok egy rendeset, akkor az már lehet elsőre fasza lesz.
  • lac coo
    Hat ha feljebb viszed akkor elorebb is kell vinni a pedalt , es akkor nem akad bele a terded.
  • bardocz
    Konyhaépítésből maradt egy kis hulladék konyhapultdarab, ami pont elég nagy volt ahhoz, hogy a pedálokat meg tudjam emelni a cockpitet vele. Most a pedál fél centivel van alacsonyabban felfogva, mint az ülés. Azt hittem meg kell majd döntenem a pedált, meg lehet az ülést is, de szerencsére egyiket sem. Viszont már abszolút nem értem a F1 elrendezésű cockpiteket, most hogy a térdem meg a kormány rögzítője között pár centi van, ha úgy rendezném el, hogy a pedál még magasabbra kerül, tuti folyamatosan beverném a térdem. Pedig amúgy az egész szerintem jól van elrendezve, legalábbis kényelmes, kényelmesebb mint pár autó amiben ültem.
  • Krszti1160
    (a rák egye ki a duplát...) Itt ebben a videóban pont azt csinálja a csávó, amire én gondoltam, hogy leszedi az analogról a cuccot, majd feltesz egy új potit :D (na a gombok helyére hogy hogy kell forrasztani mikrokapcsolót azt még nem találtam, de nekem is ilyen gamepadom van mint amit a fickó alakított átt)
  • Krszti1160
    Köszi a válaszod, délután teszek fel képet, hogy pontosan hogy szeretném megcsinálni, és hogy kivitelezhető-e (legalább is az érdekelne). :)
    Utoljára szerkesztette: Krszti1160, 2016.03.23. 06:37:15
  • bardocz
    Szerintem a kalibrálásnál lennének gondok vele. Mikrokapcsoló úgy működik, hogy van talán a föld, amit mindenképp rá kell kötnöd, és utána az egyik lábbal folyamatosan ad jelet, amíg meg nem nyomod(folyik rajta az áram), a másik lábon pedig csak akkor, ha megnyomod. Nem tudom melyik melyik.
  • Krszti1160
    Duplázok... Analogkart (Joystick modul) lehet potméterrel helyettesíteni? Mármint a joystick ugye bevan programozva x-y tengelyre mondjuk a potméter ebből csak az x tengelyt használná, hogy fel-le tekerje, megoldható?
  • Krszti1160
    Helló, segítséget szeretnék kérni! H váltót szeretnék csinálni, ezt a fickót lestem meg, és próbáltam ki tanulmányozni. Én gamepaddal szeretném megcsinálni, vettem is egyet, amit szét akarok szedni, és a nyákra rá forrasztani külön egy mikrokapcsolót azaz mikrokapcsolókból lenének a sebesség fokozatok kapcsolói. Mivel nem értek az elektronikához, (nem tanultam sosem elektronikát :D ) ezért alap kérdésem volna, hogy a mikrokapcsoló melyik nyelvére kellene a vezetékeket kötni, és a nyákon kb hova (most nem találok megfelelő képet, talán ez hasonlít rá legjobban) ? Kapcsolók és a nyák közé nem kell ugye semmilyen ellenállás, csak simán kábel, igaz? Kuplungot ugye egy analog karral akarnám megoldani, de azt ahogy próbáltam mondjuk úgy darabosan érzékel, ezért analog helyett egy potmétert gondoltam rátenni, csak most az a kérdésem, hogy a potmétert is simán rá tudom tenni a nyákra, vagy inkább maradjak az analogos elképzelésnél? Köszönöm szépen a válaszokat, esetleg ha van valakinél hasonló elgondolás már kidolgozva azt is elfogadnék :P Köszönöm szépen még1x!
  • b-type
    hát öö lehet hogy megcsinálom egyszer :D
    https://www.youtube.com/watch?v=_M9cbd_1G5E
  • bardocz
    A nagyon jó teszthez nincsen link :)
  • unrealnoise
    Nem tudom szabad-e itt ilyet, most azzal nem töltök időt, hogy megkeressem, mindenesetre, ha valakit érdekel egy nagyon jó cockpit, nagyon jó áron! GT Omega Racing Pro
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.03.04. 16:13:31
  • veren
    Sziasztok!

Befektetőt keresek verseny szimulátor gyártásához. A gép teljesen egyedülálló a világon, prototípus szintjén készen van. Működik, mozog, teszi a dolgát, tehát nem csak egy elképzelésről van szó. Nagyon jól sikerült és sokkal jobb, élethűbb versenyzési élményt nyújt, mint a piacon kapható hasonló, akár 40-50 ezer euró értékű gépek. Nem álmodozó vagyok, én már létrehoztam, amit megálmodtam, de a befejezéshez még tőkére van szükség.
    Ami még hiányzik: a gép burkolása, kicsinosítása, nagy méretű monitor, profi kormány-pedál kombináció, a cockpit újbóli megépítése, CE minősítés megszerzése, különböző engedélyek beszerzése. Ez kb 2 millió forintból megvalósítható és a gép piacra dobható. Utána elsődleges cél külföldi kiállításokon való megjelenés, de ez már teljes egészében pályázható. Illetve azonnal kihelyezhető szimulátor termekben, ahol persze kisebb mértékben, de azonnal profitot termel. Természetesen az értékesítés és a saját gyártás a cél.
    Akit érdekel, az utána nézhet, hogy nyugaton ez már egyre inkább elterjed: szimulátor termek épülnek, bármilyen kiállításon részt vesznek ezekkel szórakoztatás céljából, autósiskolák használják oktatásra, versenyistállók bérlik vagy vásárolják gyakorlási célra. Hatalmas potenciál van benne és ez még csak most kezdődik.
    Értékesítésre kb. nettó 4-6 millió forint körüli áron tehető, ami nagyon versenyképes a szimulátorok piacán.
    Érdeklődni a következő címen lehet: [email protected]
  • Aborg
    Udv! Van egy SIMRACEWAY kormanyom. Valahogy mukodesre birhato rajta a harom potmeter? Az Euro Truck Simulator 2 -ben jo lenne peldaul az egyikkel kapcsolgatni a muszerfali kijelzot. Kell hozza valami vezerloprogi?

Mas: USB-re kotheto gyari pedalok kaphatoak? De csak pedal kellene, kormany nelkul.

Esetleg hazilag mibol lehetne legegyszerubben barkacsolni? Joystick potmeterekre gondoltam de azok kozeprol futnak ketfele, nem lehetne rendesen bekalibralni.
  • Szabi #11108
    befaragtam a már előzőleg fabrikált pedáltartós izémbe, tökéletesen működik, végre tudok sebességet váltani az Asseto Corsában :DDD
  • Szabi #11107
    szétszedtem a régi Force EX-em (kb. 5éve volt a szekrénybe), kitisztítottam a pedálokat és a potit, egyből megjavult.. :D

kivetem a fékpedált, és a gázpedálját akarom majd a DFGT-vel használni kuplungnak, teszteltem, jól működik :)

a kormányról levettem a gombokat és kivettem a nyákot, a motor már régóta halott volt, így a többi rész kuka.. most a pedál, a 10 gomb és a d-pad egy darab USB-vel működik és van vagy 3 méter kábele, már csak valami dobozkát kéne neki csinálni, aztán mehet rá motorindítás stb

viszont előtte még kéne valamilyen "salgópolcszerű" tartót csinálni a kormánynak és pedáloknak, aztán oda mehet majd a H váltó és a gombok :D

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.02.13. 17:08:39
  • bardocz

Ha valakit zavarna hogy elgurul a széke, és nem tudja mire költeni a pénzét...:D
  • bardocz

Ha valaki építene cockpitet, eladó, elvinni nem tudom sehova sajnos, úgyhogy csak személyes átvétel. Állítható a háttámla, és maga az egész ülés dőlése, magassága. Én nem igazán találok rajta hibát, full bőr. Bal első ülés, de angol kocsiban volt, alig ülhettek benne. 25k
  • bardocz
    Most tudtam hosszabban tesztelni. Átfúrni nem kell semmit úgy tűnik, kényelmesre be tudtam állítani. Viszont oldalirányba lehetne merevebb, amikor bementem a boltba megnézni milyen fák vannak még volt 28mm-es rétegelt lemez, másnap amikor rendeltem már csak 21mm-es volt...Amikor vettem át megint volt 28as, de már mindegy volt akkor. Van egy rakat maradék 45 fokos darabom, sarokba kívülről odafér majd. Remélem jó lesz, és már csak a egérnek kel kitalálnom valami egyszerű állványt. Akinek van otthon hozzá hely, annak mindenképp megéri megcsinálni, fúró, csavarhúzó, meg pár gyorsszorító kell ha mindent méretve vágva vesz az ember.
  • bardocz
    Nem kell, nem is használtam.
  • lac coo
    De ide miért kell az NV surround?
    Nyomsz egy win+P -t és ott kiterjeszted ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.30. 19:48:12
  • bardocz

Ez lett a végeredmény. A monitorállvány nagyon gagyi, kicsit ferde is, mondjuk az azért van mert egyik széle a szőnyegen van, a másik meg nem. Így pár kör után, a kormányt jó lenne picit megdönteni, de dőlne vele a váltó is. Pedál nem billeg, sok év után nem kell súlyokat pakolnom rá :)
    Az nvidia meg elmehet a búspicsába a többmonitoros dolgaikkal, nem lehet beállítani, hogy az elsődleges monitor egy régi 4:3-as legyen, ez meg a másodlagos, vagyis belehetett,de rohadt homályos a kép, hiába a jó felbontás. Visszacsinálni meg nem lehet, vicc. Szóval most a kábeleket kell dugdosnom, ha használni akarom a másikat. Mi lenne itt 3-4 monitorral? Remélem tudok majd szerezni valami laptopot, és akkor nem kell így szenvednem...
  • Solt
    Teljesen jó! :)
  • bardocz

Délutáni barkács eredménye. Meglepően merev, vágattam hozzá 45°-os merevítőt, de nem fogom rárakni, fölösleges. Ülés minimálisan ferde, nem tudom hogy rontottam el, de észrevehetetlen benne ülve. Vágattam mindent hozzá, de nem sikerült mindenhol pontosan csinálniuk, pont elég hogy néhol elrontsa. Pedált felfúrtam még egy lapra, nem fog borulni már. Monitornak kell az állvány még, meg átrendezni a szobát, és kész.

Alus meg acél terveimtől azért messze van, de szerintem nem lett olyan rossz, nem úgy fogok ránézni, hogy mi ez a csúnyaság :)
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.01.29. 18:25:51
  • barcalaci84
    adott egy fullHD tv...szimekben mennyire működne ha melléraknék 2 kisebb fullhd monitort porté módban?
    működne egyáltalán , meg ilyenkor mitlyen felbontáson menne, mennyire látnék jobban oldalra stb?
  • alma2
    Amiota regebben az egyik forumban olvastam, hogy a rezgo foteljet hasznalja valaki, hogy a jatekokbol bizonyos effektekre zizegjen, mindig bennem van a kisordog, hogy kiprobalnam.
    Egy sima "masszas ratetem van" aminek a segg reszeben van 2 motor valtozo intenzitassal rezeg.
    Gondoltam beleteve(rateve) a cockpit ulesebe, egy rasberry-s vezerlessel(ha mar van) megoldva, ami egy relet kapcsolgatna, siman meg lehetne hajtani, mondjuk amikor razokore megy az ember, vagy raallitani arra, amikor csuszik a kocsi, rezegjen a seggem alatt.
    Kutatkodom a neten, nem hinnem, hogy csak nekem jutott ebben a formaban az eszembe, de egyelore semmit nem talalok hozza.
    Valaki esetleg hasonlot nem hasznal, keresett, talalt netan(megoldast)?

Mivel csak a kivancsisag hajt, nem tervezem, hogy vennek egy 30 ezres vezerlot, hogy par percig mokazzak ezzel, belegondolva, hogy a ratet is csak egy par ezer forintos tetel, es tenyleg csak a kivancsisag hajt.(persze aztan ki tudja)

Utoljára szerkesztette: alma2, 2016.01.23. 09:39:24
  • bardocz
    Azt szerencsére meg tudom oldani jó áron :) Azért annyira csúnya se az, amit elképzeltem, zártszelvényből hegesztett sokkal csúnyább lenne, meg amúgy is van bőven fa a szobában, annyira nem ütne el. Amíg ezeket ösztöndíjból csinálom, addig marad az olcsóság, mert annyi ideig kéne spórolni rá :)
  • Solt
    Én a helyedben biztos inkább spórolnék még... 20K egy olyan valamire ami "nem lesz szép", nem olyan lesz amire örömmel nézel rá, vagy 50K egy végleges valamire, amire vágysz tulajdonképpen... én az utóbbit választanám! :)

Egyébként a fa kezelésével is számoltál?
  • bardocz
    Acél lenne 30k körül, alu csak a profil 30k, ehhez egy rakás sarokidom, 40et is túllépné, monitortartóval mondjuk 50k-ból megállna az egész. Összességében nem annyira vészes, de most ezt nem tudom megengedni magamnak. Sajnos nincsen semmi szerszámom, amivel acéllal tudnék dolgozni így muszáj lenne azt is csináltatni, hiába olcsó a zártszelvény. Fából az anyag a most összeválogatott darabokkal a fele se, finomítás után még kevesebb. Bár nem lesz szép, de mindegy. Ha tudnék újat venni, akkor vagy ezt, vagy ezt venném.
  • Solt
    Mi az a horror?