124
Másold ide a termék összetevőit
-
Adlez #84 Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra, miközben az E-1422 után nyomoztam. Szeretném a segítségeteket kérni, abban a reményben hátha a segítségemre tudtok lenni. Liszt-laktózérzékeny és cukros is vagyok. No, de ami az én problémám: sajnos senki nem tud biztosat mondani az ügyben, hogy lé.k tudják-e fogyasztani az E-1422-t! Homály fedi az összetételét. Ezt szeretném megtudni miből van! Illetve még megkérdezném azt is, hogy az acetilezett módosított (dikeményítő) adipát micsoda?
Előre is nagyon köszönöm, ha tudtok nekem segíteni. Adlez -
#83 Összetevők:
búzaliszt (47%)
cukor
növényi olaj
növényi zsír
zsírszegény kakaópor
méz
szegfűszeg
fahéj
tojáspor
sovány tejpor
só
térfogatnövelő szer (E500)
emulgeálószerek (E322, E476)
aromák -
#82 de az ize szuper, veszunk holnap is... -
Prank #81 igen, de ha már ennyitől jól laknak, akkor nem vesznek még többet belőle... ez a fagyiárusnak rossz... szal semi értelme:) -
#80 Gondolom egy "családi" jégkrém elfogyasztása után ami fejenként néhány apró adag, a fogyasztó azt érezze, "hogy huuu de tele vagyok fagyival(jégkrémmel). Átb@*zás... -
#79 de ki az, aki azért eszi a fagyit, mert jól akar lakni??? -
#78 kar, hogy elarultad mi volt, jo vicc lett volna amig kitalaljuk
-
#77 Ballaszt anyag, nehezen emészthető. Jóllakotság érzetét kelti benned. (szvsz) -
Cat #76 most vett le apám a fagyasztobol egy 2literes fagyit
elolvastam mi van rajta, és jót röhögtunk
első, indulásnak: tejsavó (ez a tej legértéktelenebb része) aztán néhány kommersz, pl cukor, sovány tej,
eztán jöttek a szinezékek meg aromaizesítők
majd amin eldobtam az agyam: gumi
mi a fasznak van a jégkrémben gumi? :DDDDDDDD -
#75 Azért nem, mert az embereknek színes, szép és kellemes ízu ételeket kell legyártani az élelmiszer-konszerneknek. Csakhogy a természetes úton gyártott élelmiszer drága, így viszont nagyon olcsón nagyon sokat lehet gyártani (az illúzió tokéletes, olyan ízu mintha valódi lenne - és az adalékanyagok sokáig megtartják az élelmiszer kinézetét, mintha soha meg nem romolna) - biznisz az egész. Nem tiltják le, mert a laborok és az állami vizsgálatok bizonygatják, hogy csak toredékét tartalmazza az élelmiszer annak az adaléknak adagját, ami már ártalmas az állatokra. Csakhogy, ha folyamatosan adagolnak valamit a szervezetbe, az elobb-utóbb kárt is okoz! Ezen kívul az állami szerveknél a nagy konszernek lobbiznak és legtobbszor sikeresek is. -
#74 teszkó konzervek jók szoktak lenni :D
egy idő után úgy se tűnik fel a trágya íze benne, csak előtte innod is kell. -
szando #73 jó rendben, de ez csak az anyagok egészen kis százaléka..
én mindig azon gondolkodom el, hogy ha egy anyak annyira káros, akkor miért nem tiltják be? -
#72 Egyik se, mert a disznónak már eleve mutápanyagot adnak, ami tele van nyavalyával... -
Robbb #71 Az emulgálószer(tartósítószer)olyan,mint a gépjárműnek az alvázvédő,üregvédő enyhébb kiadásban.Nesze neked,ezeket zabáljuk egész nap.De én tudok olyan "emberkét" aki fél oldal szalonnát(fújjj de utálom)eszik meg zsíros kenyérrel reggelire,estére disznóbőrbe csavart tepertőt rak az arcüregébe:))Na melyik a károsabb? -
#70 Ezzel nem egyezem. Némely E..-t ugyanis betiltottak az USA-ban, pontosan a rákkelto hatása miatt. Nem az a baj, hogy az anyagoknak E.. számozást adtak. A baj az, hogy osszekeverték az ártó anyagokat azokkal, amelyek nagyonis károsak az emberi szervezetre. Éljenek a foszforeszkáló italok és a rákkelto anyaggal (pirosra) festett mulazac!!!!! -
szando #69 istenem basszus ezek a tévhitek :DD
minden anyagnak van egy száma, ez az E***, ha jól tudom még a víznek is. az hogy a normális nevén kívül rá van-e írva az összetevő száma, az meg attól függ aki ráírja :)
és egyik sincs rossz hatással a szervezetre. -
#68 de a pottyosben nyomokban mogyoro is van, ha jol emlekszem az osszetetelere.
-
#67 Olyan! -
#66 pöttös vót? -
#65 Félzsíros tehéntúró, cukor, hidrogénezett növényi zsír, vaj, kakaópor, állományjavító: módosított kukoricakeményítő, emulgeálószerek: E322, E476, természetazonos aromák, tartósítószer: E202.
Bevonatállomány: min. 30%. Nyomokban kakaót tartalmazhat! -
#64 kerti sóska, tej (ez bolti), fokhagyma szintén kertből, és rá ismerőstől kertben nevelt tyúktól tojásból 1 tükörtojás :) biokaja :D -
#63 tokigaz!!!!!!!! -
#62 a táplálékiegészítő és a disznótáp között nagyon vékony a határ :D -
#61 Példaként nézd meg ezt: (persze mindenutt igy hasznaljak!!!) majonez receptje -
end #60 aroma aroma aroma -
#59 MIért ne? De akkor meg kóla ízű nyalóka, vagy cukor, vagy nem. -
#58 gyanta? -
#57 majdnem
újhagymás Lay's -
#56 E meg valami kóla? -
#55 Hagymás-tejfölös Chio Chips? -
#54 víz,cukor,fruktóz szörp,,gyümölcslevek,citromsav,pektin,gumiarábikum,glicerinészter,természetes gyanta,aszkorbinsav,aromák,karamell felhasználásával. -
#53 a majonézben nincs mustár -
#52 na mi ez?
burgonya, növényi olaj, só, hagymapor, cukor, tejpor, laktóz, nátrium-glutamát, nátrium 5'ribonukleotid, aromák, sajtpor, citromsav, almasav, paprikakivonat, anattol. -
#51 mellesleg suriteni tojassal kene, csak hat sporolunk ugyebar... -
#50 sztem igy izlett az izlelonek -
Prank #49 hogy sűrűbb legyen... de mi a fenének bele citromsav? -
#48 A valódi majonézbe mustár is jár...csak nem tudom mit keres benne tobbek kozt a suritoanyag... -
#47 víz, sűrített paradicsom, cukor, ecet, módosított keményítő (Acetilezett-dikeményitő adipát), só, chili, paprikapor, sűrítőanyag (Xanthán-gumi //fincsi\\), természetes aromák, tartósítószerek (Na-benzonát, K-szorbát), étkezési sav (citromsav //E330 gyk\\).
Ez Globus Chili Ketchup volt.
növényi olaj, víz, mustár(?!?!?!), tojássárgája, cukor, ecet, só, módosított kukorica-keményítő (E 1422), sűrítőanyag (xantán), tartósitószer (K-szorbát) és étkezési sav (citromsav).
Ez Univer majonéz volt. Mi a fenét keres benne mustár? Vagy a majonézt mustárból csinálják?
Amúgy az E330(citromsav)-ról azt hallottam hogy szájpenészesedést okoz.. Ennek ellenére szinte minden sz@rban benne van. -
#46 Fanta
:D -
#45 narancskola? :DDD