ATI RADEON X800

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Quki
hali! nekem van egy SAPHIRE X800 GTO-óm ,256mb-os és a rajta lévõ memók 1.6 nanosecundomosok,állítólag át lehet alakítani x850-esre...az átalakításhoz kéne egy saphire x850pro 256mb-os bios meg persze az eredeti x800gto bios , meg még hozzá egy bios flash progi...thx elõre is!bye

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Nem tudok abban kiigazodni, hogy az x800xt-k ára mekkora. Szerintetek mennyibe kerül egy x800xt?
Érdekes lenne, ha a 6600 gt jobb lenne, már csak azért is mert az nvidia állítása szerint a 6600 asok az x700/pro és max a sima x800 ellenfelének számnják/ták.
Szerintem te meg elvagy tájolva! <#beka2><#nevetes1><#nevetes1>

Gigabyte 965p DS-3, C2D E6600@ 3.2 GHZ, Nvidia 8800 GTX 768 MB,

az biztos, szerintem a 6600 gt jobb intm a x800xt
a geforce 7800GTX szarrá veri a ATI-t
kisgabo
nos, szerintetek 6600gt pci-e 128mb vagy x800 sima pci-e 256mb???

mennyire hiányzik a ps 3.0?

Pheel
Oké apu, akkor most mindenki megvilágosodott
Wing Rockling
Az összes nVIDIA párti jól elbaszta, mert saját tapasztalat és a tesztek alapján is kiderül hogy az Ati MINDEN TEKINTETBEN SZARRÁ ALÁZZA az nVIDIát, tehát Ati: jó teljesítményû, megbízható kártya jó áron, nVIDIA: egy drága rakás szar...Azt nem tudom honnan van ennyi pénze az nVIDIÁnak hogy reklámoztassa magát, de már unom a reklámját a legtöbb játék elején.

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

janos666
Hát én konkrétan egy jobbfajta kiskereskedésben közel annyiért vettem mint a késõbbi ára lett a 9600XT-nek. (Akkor még nem is volt radeon XT, és a 9800pro volt 120000Ft, a 9600pr meg ugyanennyi) és egy 9600pro tulajdonos ismerõsömmel történõ összevetés után nem jártam rosszul (jó, vettem neki 2db 1000Ft-s házcoolert is hogy ne legyen melege a procinak) Ja és bármijen meglepõ ezt %-ra többel lehet húzni (így a 2 táphûtõ közt) mint a 9600pro-t, mert épp meghúzza a csúszkát a gyerek és már szemetel is szépen, ez megy csak kifagy túlkapásoknál.
LoCk
Ja ! Valaki adna kölcsön??:)

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

LoCk
Veszek mind a kettõböl egy-egy darabot és a tesztek után a jobbikat megtartom..

ASUS Rampage Formula | Intel Q9450 |,Corsair Dominator 4GBKit|ASUS ENGTX295 1792MB|Enermax Liberty 620W|Zalman tower|Stb..

janos666
Hát ha házilag tuningolod persze. Ömlõ nitrogénõz alatt lehet hogy a 6800UE is többet bírna valamivel.
SoDI---
na jóóóóó, a cikket végig olvasva talán mégis jó lesz ez :)

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
mármint gagyi ps3 nélkül az ati kártyája

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
vesszenek a lúzerek, ps3 powaaa :)

dikki*yysw
A DX 9.0c meg, hát mondjátok hogy nem nagy újítás, azért jóval nagyobb annál, hogy csak dx 9.0c-nek hívják, a 9.1 sokkal jobb megközelítés lenne.

nv40 ráadásul 32 biten számol (éppen ezért) a 400-as órajellel kiegészülve ez elég jelentõs perf. hit

És azt mondanám még, hogy míg a r3x0 architektúra már két éve létezik, és az x800 ennek az egyenesági leszármazottja, értelemszerûen nagyobb támogatottsággal rendelkezik a játékokban, renderpath-ek stb. így az x800 használhatja õket.

míg az fx renderpath-eket kb. lehet dobni kukába a gf6-hoz, és az újak majd valszeg jobban ütnek. far cryt megnézem majd köv. patch-el, aztán egy fél év múlva eldönthetõ már, melyik a gyorsabb..

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

dikki*yysw
A GFFX vs. 9800 csatában egyértelmûen annyira szar volt az FX, hogy minden csalásra, tweakre butításra szükség volt hogy ne kapjanak ki annyira.

Most két hihetetlenül erõs, és nagyjából ugyanolyan teljesítményû kártya áll egymással szemben. A driverek, szolgáltatások és a játékok optimalizációja (a fejlesztõk részérõl) döntenek majd (ebben az nvidiának jobbak az esélyei). Az áramfelvétel, hûtés az ati mellett szól mindenképpen.

Ergo itt már nem egy szar és egy jó kártya csatázik, így teljesen nyílt a küzdelem, így jóval kiegyenlítettebb lehet a csata. Az eddigi nvidia-csal, ronda képminõség, ati-szar driver stb. dolgokat el lehet felejteni, új lappal indul a flame a fórumokban :)

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

Úgy érted, egyformán szarul megy mindkettõ? Mert ha a gém videokari limitált a Gef4MX esetében, akkor ne csodálkozz, hogy a jobb proci és több memó sem bír többet kihozni. Ha belenyomok egy kétprocis gépbe egy S3 Trio-t, akkor nagyon gagyin lehet vele játszani, de adatbázis szervernek tökéletes lesz (ha van benne vagy 16 giga RAM).

Az emberek õrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

No, ez egy érdekes hír:

Unreal Engine 3 az E3-on!
Birdy, 12:53 - Tech: 3D - (3 komment)

(Gamers Hell) Az Nvidia és az Epic Games bejelentése szerint az E3-on bemutatják a Unreal Engine 3-at, "az elsõ endzsimet, amely kihasználja a Shader Model 3.0-át". No, ez rendkívül örvendetes hír, így talán végre láthatjuk a UE3 techvideót jó minõségben! Az Nvidia standon még bemutatják - a “$1,000,000 NVIDIA Make Something Unreal” mod-készítõ verseny elsõ és második fordulójának gyõztesét is.

Az emberek õrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Aquli
Nekem gf fx 5600-am van, de nem vagyok vele megelégedve :/. Mondjuk ati 9600-at akartam venni (sulinet), de nem volt. Egyébként nem tudom melyik jobb, de utóbbi idõben talán Ati (?).

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Ha olyan drivert hasznalsz, amit a www.madonion.com elismer es ugyanannyi pontot kapsz, mint most, akkor felkotom magam. Jobbat mondok, ird at a 3DMark03.exe-t mondjuk proba.exe-re es lass csodat, merd meg megint. A pontszamod egy jo ezressel vissza fog esni. Ez a gusztustalan csalas az nvidia driverekkel rohejes!!
janos666
Hö, hát itt pont a 6800U nyer quality-ben meg alapon is.
janos666
Hú, ezt így nem jelenteném ki. Én megelégedtem azzal is, hogy levertem egy gyerek 9600XT-jét (ilyesmi gépe van mint nekem csak 3000+barton) pár ponttal, pedig közel annyit fizetet érte mint én csak 3 hónappal késõbb vette.
grebber
Felsoroltad ezeket akkor mégsem annyira jó mint az Ati!
Én Nvidia párti vagyok.Mégis azt veszem észre hogy sok dologban jobbak az Atik ez van :( :)

Next PC upgrade: 2022

grebber

Ehhh, most probaltam a masfel eves 9700promon a X800 Subsurface v1.0 demot nemi hekkelessel es megy. 6-20 fps :DD
Persze hogy 'szepen muzsikal', mert 1.1-es shadert hasznalja a vidkareszod, tok mindegy, meg ha ulta high-ra tolod is a quality-t :)

Borggal pedig tokeletesen egyetertek a gyartasi nehezsegekkel kapcs-ban. Nem szad elfelejteni, h nem mi vagyunk a nagy penz, hanem az OEM piac. Ott nagy valoszinuseggel a kisebb, halkabb, alacsonyabb fogyasztasu kartyat fogjak preferalni.
Most szálljak vitába veled?:)
Ez nem ilyen egyértelmû. Noha a tesztekben szépen szerepel az ATI is, azért tudását illetõen az NV40 jobb.
Csak szvsz az NV40 el fog bukni a gyártási nehézségeken, az a kevés meg ami piacra kerül, a fogyasztása meg a hûtése (és az ára) miatt nem lesz egy bestbuy...
grebber
Az ATI jobb mint az Nvidia ez tény a tesztek is mutatják.

Itt nem az áram ára a kérdés, hanem hogy ilyen teljesítmény mekkora hõtermeléssel jár.
KIP
Ha 1 kicsit is informáltabb lennél nem kérdeznél ilyen dolgokat:D, prohw-sek körében köztudott:D, hogy az FX5800 az nVidia technológia bukása volt, anno ipari hajszárítónak is csúfolták:D, sõt még az NV is elismerte hogy nagyon mellényúlt azzal a kártyával...
A másik eset meg mikor utazok a buszon és két kis pöcörõ (kb 11 évesek lehettek) a Pixel Shader 2.0-át emlegetik, de gõzük sincs hogy miaz, és már azt hiszik értenek a videókátyúhoz:D,
mind1 a lényeg az hogy ti tudjátok mirõl van szó:D
kb 500 wattot zabál a gép+monitor
ha napi 10 orát megy az 5 kilowatt
1 honapban 150 kilow = 5 ezer ft

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Persze, az nVIDIA is bejelentette anno, hogy a GeforceFX 7x gyorsabb a 9700PRO-nál :DDDDD megalol
Ilyen PR bullshitre, hogy ez meg az a cég bejelentette, nem kell adni.
Ezt most mir irtad?
Ez egy extra kialakítású kártya, valszeg jóval nagyobb tuning potenciállal, mint az alap X800.
Végülis ja, ez is fontos szempont, míg az X800-ban van tuningpotenciál, még a +125MHz felett is bõven, addig az NV40-bõl még a Gainward vízhûtése is csak +50MHz-et hozott ki...
LOL... extra sokat, naponta átlag két órát... :)

Én naponta 6 órát nyomom, hétvégén pedig akár 16-ot is... akkor az mi? Ultra sok? :)

(Amúgy egyetértek a pénzügyi kalkulációddal, egyáltalán nem jelentõs terhelés a buxának.)

amugy meg az nvidia n az a hütés meg a fogyasztás hát kész. majd hátha ennél is megcsinálják hogy egy 3D s képernyövédönél felpörög aztán belassul a ventilátor majd jól megsül mint ahogya azt az 5800/5900 megalkották
ati vs nvidia FLAME lolszint
Egyébként nézzen be mindenki a fórum megfelelõ topicjaiba is. Ott több az infó.
Már aki ugye nem csak unreg vállalja a véleményét...
janos666
Nem, az csak kb. 1/1,5 órás megingás volt mikor valós hínek tûnt az hogy 20%-al leveri, de már magamhoztértem. (vagy gépezni kéne kevesebbet, vagy inni pár órával elõtte)
janos666
Azt hogy hasonló módon jár el az ATI, vagyis csak késõbb reklámozza be a PS/VS3.0-t mire elfelejtik hogy ezzel az NV újjított be ha nem is túl nagyot. De akkor más senki nem mondja: "Minek a PS3..., mi?" hanem megalapozott döntés lessz az ATI részérõl hogy 3 hónapot várt vele, mert ennyi idõ kellett a kifutásához.
Teljesen igazad van azzal amit irsz.
Egyébként a D3 nem DX8.1 lesz, legalább olyan jó motort kap mint a HL2. Csak éppen a D3 az NV40, a HL2 meg az R420 (3Dc) tudását fogja jobban kihasználni.
Másrészt Linux driver van az ATI-khoz is már régóta.

RpPRO-val pedig egyetértek, egyik kártya sem rossz. Viszont felhasználói szemszögbõl, ha ma kártyát kellene vennem ennyi pénzért, minden elfogultság nélkül az ATI-t választanám, pusztán azért, mert átlagosan ugyanolyan teljesítményt nyújt, és nem kell hozzá új tápot, és fülvédõket vennem. Ennyi.
Úgyérted úgy, ahogy az nVIDIA most az adaptív anizotróp szûrést, és a HDM-et is újként harangozta be, holott az R300 már 2 éve tudja?:)) psszt...
En Ati parti vagyok, megis feleslegesnek velem ezt a veszekedest. Tegyuk fel, h. veszunk egy 6800-at vagy egy x800-at. Es akkor mi van? Ezek a kereszok joval meghaladjak a korukat, nem nagyon izzadnak meg egy jatek alatt sem. Plane nem akkor, ha egy 'atlagos' 2.6 gigas proci hajtja meg oket. A procik sokkal lassabban fejlodnek, a mai csucs nem kepes kiszolgalni ezeket. En 5 gigas procit tennek alajuk, akkor mar nem lenne bottleneck :)
janos666
Ja, majd a következõ kártyán ÚJJÍTÁSként reklámozzák be a PS/VS3.0-t, ezért "nem nevezik nevén" mire elfelejtik az emberek hogy a 6800U-n van és azon már értelme is lessz mindenkiszerint.
Wow. Rég olvastam ennyi zöldséget (a hozzászólásokra gondolok). Bár vannak értelmes emberek is itt. Szerintem a mostani játékokkal az ATI kártyája a jobb (már csak azért is, mert halkabb, meg kisebb fogyasztású, teljesítmény kb. egál), hogy a jövõbeliekkel mi lesz a helyzet, azt a Jó Istenen kívül még senki nem tudja, úgyhogy kár rajta vitatkozni. Most ATIt vennék, hirtelen felindulásból. Nem hiszem, hogy túl hamar elterjednének az Nvidia kártya egyébként biztos szuper újításai. Javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, de a DOOM3 emlékeim szerint DX8.1-re épül, a HL2 DX9-re. Mellesleg a Valve erõsen ATI párti, szóval tuti ATI vason fog jobban futni a cucc. Új grafikai motort fejleszteni nem két perc, és persze a meglévõknek is ki kell termelni a befektetett pénzt és némi hasznot is:). Szóval nem hinném, hogy két éven belül shader 3-as progik tömegével fogunk találkozni. Szóval per pill nem látok okot rá, hogy Nvidia kártyát vegyek, max. a Linux drivertám miatt. De végül is egy frankó kis kártya a 6800-as, ha valakinek az a szíve vágya, vegyen belõle egy kosárra valót, mit bánom:).

És akár hiszed, akár nem, tényleg benne volt a 3DFx keze a dologban ;)
Hogyhogy senki? Szerintem mindenki látja, még a cikk is leirja. Csak éppen semmi jelentõsége nincs.
De ha mindenáron bele akarsz kötni a színmélység témába, akkor inkább ott kellene kezdeni, hogy az NV30-40 is miért butít FP16-ra, amikor csak kedve van...
Oldal 1 / 4Következő →