Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MrPrise
Tyû! A telefonszámát meg tudod adni? :-D

GamerAdams007
thx, jól néz ki

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

yee!😄

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

GamerAdams007
rakj má be egy képet róla plz

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

bardocz
én még a mesmeremmel kombináltam az armourakat játék elején mert mindig azt vettem meg amire volt pénzem valahogy úgy néztem ki shing yeai felsõ kaineng-es nadrág seitung harboros sapka és collectoros cipõ meg kesztyû az elsõ full szett páncélzatomat HzH-ba vettem meg 😄
bardocz
amióta olvasom a topikot nem veszekedéssel és viszonylag normális játékhoz kapcsolódó témával most vagyunk elõször top10-ben 😊)
Kata
Az armorokkal én is úgy vagyok, hogy mindegy milyen fajta, azt veszem meg, ami tetszik. Sõt, kombinálom is õket ízlésem szerint. Most pl. angyalkám (paragon) elite sunspear felsõben, vabbian szoknyában, obsidián kéz- és lábvérttel szaladgál...

[/cserf][/fülünyúl]

bardocz
igen de akkor még collectoros se lenne meg volt elég ectom ahoz hogy azzal megvegyem a dolgokat mert fow armour nekem nem kell 😄
A warrior primeval fellbladdel nagyon durvan nez ki, csak sajnos meg nem talaltam olyan pajzsot amibe ne logna bele a karon levo tuske. <#gun>

Jagi
Én meg eldöntöm mivel akarok menni és vagy meglesz, vagy nem 😊

Nem tudom ki hogy van vele, de en a ruhahoz veszem a fegyvert nem pedig forditva. <#vigyor3>

quad
valaki megtudja mondani mennyit er mostanaban shiro kardja?

thx.

Jagi
Nekem az wari-nak az alap Kurzick armor kell, mert sztem az áll jól majd a katanához 😊
Az assa drága(ább) mulatság lesz a 15k-s imperialt néztem ki nekije.^^
A monk: hát õ speckó dolog. Ha sikerül ide linkekem 😊
A Ranger: még nem döntöttem el. Ewbben a kariban van a legtöbb játék idõm. Nagyon szeretem.

Hmmm.

MMO szleng szotar

Eszerint a grind a kovetkezo: "To repetitively kill mobs in an area, usually to for experience.", de manapsag mar ennel tagabb ertelemben hasznaljak kb olyasmire amikor az ember a szuksegesnel nagyobb mertekben a az esszeruseg hatarait surolva aknazza ki a jatek lehetosegeit a leheto legnagyobb haszon remenyeben. Hasonlo a farmhoz, de nem a tevekenyseget jellemzi hanem inkabb a jatekstilust ahogy az ember jatssza a jatekot, amolyan egeszpalyas letamadast jelent atvitt ertelemben.

Pl. gw-ben a kovetkezok tipikusan grindelik a jatekot chestrunnerekre (=treasure hunter titlet grindelik), trollfarmerek (=xp-t grindelnek) vagy pl. fort aspenwoodban (faction) a faction leecherek (=luxon faction-t grindelnek)

GVG-ben/HA-ban a grind hasonlo ertelemben jelenik fel a nagyon durva fokent warrior alapu pressure buildeknel, akik minden ellenfelre nagyon nagy nyomast helyeznek. Gyakran hangzik el ilyenkor a kifejezes hogy grindelik az ellenfelet

IGN1: Gordon Bodaster; Tristana Bodaster; Lifeweaver Bodaster; I Gordon I IGN2: Little Bodaster; Sinister Bodaster; I I Gordon I I; Ill Gordon Ill

bardocz
Én eddig csak a warioromnak vettem két szett 15k-s armourt és kb két hét volt akkor öszefarmolni rá a pénzt de ez ma jóval több idõ lenne😊.És azért vettem ezeket a ruhákat mert ezek illetek a fegyvereimhez amiket még mindig nem cseréltem le 😄
Jagi
Õszintén?
A ritu - male jön be egyedül, úgy igazán amiért hajlandó lennék, nem bármit, de egy két dolgot megtenni. szal arra esetleg összegyûjteném...
"Deviszontmivelmert" nincs ritum és amúgy is female lenne ez a veszély sem fenyeget 😊

MrPrise
"De elhiheted hogy sokaknak kell es farmolnak erte, es erre a jatek kenyszeriti oket."
Nem a játék, hanem saját maguk ;-)

"Egyetertek veled egyebkent a jatekot jatszani kell, nem grindelni meg rusholni."
A rush rohanás, gondolom a játékban azt jelenti amikor vki csak beszalad a célba és már done is a feladat. A grind mit jelent?

"Hat a kreativ munka valoban szivas, de sokkal jobb mint a punnyadas amikor csak bambulsz ki a fejedbol a kezed meg csinalja a megszokott rutint. Es a szivas mellett az is benne van hogy a sikerelmeny is sokkal nagyobb ha elersz vmit, mint ha tudod hogy 40 borsokonzerv becsomagolasa helyett, aznap 50-et sikerult becsomizni (tyuuuha😊"
De legalább a termelési igazgató meghív egy pizzára :-D Amúgy ebben is egyet értünk ;-)

MrPrise
Ja, igen. Kösz, hogy felhoztad, mert erre is írni akartam vmit ;-)
Szóval mi értelme mindig ezzel jönni itt? Ok, hogy poén volt meg minden, de már én is unom, pedig még nem túl rég járok ide ;-) Ezen kívül a kezdõk nem értik és azt hiszik, hogy ez is olyan mint a wow...

Biztos lehetsz benne hogy nekem nem kell fissure armor😊 Szerintem az a legnagyobb sznobturizmus😊 De elhiheted hogy sokaknak kell es farmolnak erte, es erre a jatek kenyszeriti oket.

Egyetertek veled egyebkent a jatekot jatszani kell, nem grindelni meg rusholni. En is sok idot toltok komotos pve-vel, nem kapkodom el a jatek vegigjatszasat stb. Ez a resze jo is, pont errol beszelek😊 de a farm nem jo😊 a farm rossz, a farm karos, a farm nem tokeletes:-) (tibitibiiiitibiiitibiiitibiii😊 En nem is csinalom mar nagyon reg ota😊

Hat a kreativ munka valoban szivas, de sokkal jobb mint a punnyadas amikor csak bambulsz ki a fejedbol a kezed meg csinalja a megszokott rutint. Es a szivas mellett az is benne van hogy a sikerelmeny is sokkal nagyobb ha elersz vmit, mint ha tudod hogy 40 borsokonzerv becsomagolasa helyett, aznap 50-et sikerult becsomizni (tyuuuha😊

IGN1: Gordon Bodaster; Tristana Bodaster; Lifeweaver Bodaster; I Gordon I IGN2: Little Bodaster; Sinister Bodaster; I I Gordon I I; Ill Gordon Ill

Carlos
Fissure 4 da win!
Azis ebay-es offcourse, mint mindenem a játékban...

Þór vígi þessi rúnar

Tombi
<#email>

<#wave>

Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/

A 15k-s armorok között is van olyan ami jól néz ki, és nagyon szépen kidolgozott. Oké, itt is az izlések és pofonok a mérvadók, de a választék is nagyobb, ja és még mielõtt el nem feledem kissé olcsóbbak is. Spec én sajnálok kiadni egyetlen armorra ennyi zsét, de mivel nõbõl és cseppecskét sznob is vok mind az 5 maxos karimnak 15ks van. Mert jól néz ki... na de két milláért ebben az inséges farmnerfes idõkben költsön rá akinek van mibõl...<#vigyor5>

Midgard
Nem akarok senkit megbántani, de ízlések és pofonok különbözõek. Nekem pl a fissure nem tetszik kivétel a Monk és a Mesmer (nõi verzóban), ill. a Paragorn.

Az igaz, hogy lennie kell kihívásnak, de nekem például nagyobb kihívás a klánra odalfigyelni és csapatokat szervezni, minthogy fissure-re gyûjtsek. De persze szívesen segítek másoknak ha neki kell az armor (klánon belül).

de itt legyen 1 link annak aki szeretné megnézni: Obszidián avagy Fissure armor
<#vigyor2>

GW: Midgard Godson, Princess Lianna, Inidil Aleval, Wolkulm Naizred és még páran ... [BEG] officer honlapunk: http://www.pro-net.hu/blackeagles/

Fõöldalon van pár új kép az elit helyekrõl!

Faki
Van 1-2 ami jól néz ki, de olyan is van amitõl felröhögök.

"A játék célja nem a fissure armor megszerzése, akkor a címe ilyesmi lenne, hogy "Quest for the Fissure Armor". :-D Miért kell olyan armor bárkinek is (ismétlem, nem tudom mi az :-D)? "

Azert mert jol nez ki.

MrPrise
Mostanában értem még el a törpékhez elõször, tehát nem mondom, hogy én már hû, de nagy GW guru vagyok. Sok mindent nem tudok, így pl a fissure armorról is most hallok elõször. Szerintem az ilyen elérhetetlennek tûnõ dolgok azért vannak a játékban, hogy legyen vmi cél azok elõtt is akik már keresztül-kasul bejárták az egész játékot és mindent feladatot megcsináltak.

"Szoval szerintem egyertelmuen atlathato hogy ezt a jatekot ugy alkottak meg hogy ha valamit el akarsz erni akkor farmolni kelljen, akar ectot, akar zold cuccot, akar kanaxait vagy mittudomain mi most a meno, hiaba obegatjak mindenhol anetek hogy de ok nem😊"
Hát, ebben nem egészen értek egyet ;-) A játék célja nem a fissure armor megszerzése, akkor a címe ilyesmi lenne, hogy "Quest for the Fissure Armor". :-D Miért kell olyan armor bárkinek is (ismétlem, nem tudom mi az :-D)? Mert 2 millióba kerül és õ azzal akar felvágni? Szerintem a fissure armor nem létszükséglet a játékban. Sosem farmoltam még és mégis mindig meg tudtam csináltatni azt a páncélt amit szerettem volna, sõt még maradt is pénzem. Ennyi nekem bõven elég.

"Es az en allaspontom hogy ha ugy alkotnak meg egy "jatekot" hogy a jatekos az eredmeny erdekeben ra van kenyszeritve hogy monoton folyamatosan ismetlodo mechanikus hosszantarto unalmas tevekenyseget kell folytatni, az tobbe nem jatek."
Ez igaz, de úgy látom az eredmény definiciója nem ugyanaz nálunk :-) Nálam az eredmény a szórakozás, nem pl a fenti páncél megszerzése. Ha így veszed az egérrel való kattintás is ismétlõdõ dolog vagy akár bemenni a faluba és eladni a cuccot. Esetleg elkezdhetünk filozófálni is, hogy az egész élet egy ismétlõdõ folyamatos, rosszabb esetben unalmas tevékenységek sora. Felkelni, dolgozni, aludni, stb.
"Persze akinek sok szabadideje van annak okes, de ezzel kevesen vannak igy."
Pont ezért nem veszek havidíjas online játékot, mert idegesítene, hogy fizetek érte és mégsem tudok vele játszani. Ezért is örülök a GW-nek, mert akkor játszok vele amikor van rá idõm. Nem sürget senki. Igaz, én nem is akarok a fa alá fissure armort vagy 200k aranyat ;-) Lásd korábbi hozzászólásomat a türelemrõl ;-)

"Mondjuk az en munkahelyemen mar talalkoztam olyan emberrel aki azt mondta hogy "azert szerettem ezt a munkat, mert ezt gondolkodas nelkul lehetett csinalni, csak ugy mechanikusan". Erre nekem felszaladt a szemoldokom, de aztan megertettem hogy nem mindenki szereti a kreativ, gondolkodast igenylo tevekenyseget es nem mindenki unja sot elvezi az agyatlan monoton robotolast."
Ez is érhetõ vhol. Egy ilyen munka közben simán lehet bármi máson gondolkozni, ha már megy rutinból. A gondolkodást igénylõ munkák általában sok-sok szívásból állnak, de javítsatok ki ha tévedek ;-)

Hát szégyen, nem szégyen több mint 2000 órát szórakoztatott az elmúlt másfél évben a gw, és ezen idõ alatt azért bõségesen hozzá lehetett jutni élményhez, goldhoz egyaránt. Na jó, fowos armorom nincs, bár beszereztem pár sznob cuccot én is, nyilván mert kellett, tetszet. De pénzt adni játékpénzért? Azért az sztem gáááz... <#zavart2>Sokan sírnak az "öregfiúk" közül mostanában, hogy nagyon sokat változott a játék, sok mindent elcsesztek benne, pvp és pve ügyileg is... de hát csókolom a világ is változik, így legalább belecsaltak egy kis valóságot a virtuális világunkba is. Itt nem adók vannak, csak farmhelynerfek, meg bann, ha nem bírsz magaddal. Voila ilyen az élet is...

Faki
Van egy olyan pénzszerzési lehetõség ami nem annyira monoton, valamennyire élvezem is, igen ez az AB 😊 vagy a másik 2 mission, ahol lehet factiont->ambert szerezni. Nem egy embert ismerek akik így szedték meg magukat (1-2 15K-s set stb) és nem csak akkor amikor az amber 2k felett volt, hamen 500g-on állt.
Nameg ott a HoH, sokat kell nyerni és a sigileket eladni <#vigyor>

Nincs itt semmifele csapda😊 Neked ez a velemenyed a jatekrol, masnak meg nem😊 Az hogy az igazsag kivel van csak nezopont kerdese😊

Kivancsi lennek hogy mifele valaszt tud adni az anet vagy barki itt ezen a forumon arra az ellentmondasra hogy a keszitok nem szeressek meg elitelik a farmolast, de azert a jatekban van egy ilyen fissure armor nevu dolog ami nagyjabol 2 millio aranyba kerul, arra honnan van penzuk az embereknek? questekbol? Missionbol?😊))) Melyik az, hadd tudjam😊

Szoval szerintem egyertelmuen atlathato hogy ezt a jatekot ugy alkottak meg hogy ha valamit el akarsz erni akkor farmolni kelljen, akar ectot, akar zold cuccot, akar kanaxait vagy mittudomain mi most a meno, hiaba obegatjak mindenhol anetek hogy de ok nem😊

Es az en allaspontom hogy ha ugy alkotnak meg egy "jatekot" hogy a jatekos az eredmeny erdekeben ra van kenyszeritve hogy monoton folyamatosan ismetlodo mechanikus hosszantarto unalmas tevekenyseget kell folytatni, az tobbe nem jatek. Azt ugy hivjak hogy munka. Marpedig a legtobb embernek mar van egy munkaja (legyen az iskola, vagy valodi munkahely) es nem kell neki megegy a szabadidejeben. Persze akinek sok szabadideje van annak okes, de ezzel kevesen vannak igy.

Mondjuk az en munkahelyemen mar talalkoztam olyan emberrel aki azt mondta hogy "azert szerettem ezt a munkat, mert ezt gondolkodas nelkul lehetett csinalni, csak ugy mechanikusan". Erre nekem felszaladt a szemoldokom, de aztan megertettem hogy nem mindenki szereti a kreativ, gondolkodast igenylo tevekenyseget es nem mindenki unja sot elvezi az agyatlan monoton robotolast.

Mekkora mazli hogy a pvp titlekhez nem kell penz, a champion pont farm meg azert megis mas😄DD

Jagi
Teljesen igazad van.

Ha nem talál olyat egy játékban, amiért érdemes vele x idõt eltölteni vele az ne játszon szvsz. Pl annak sztem semmi értelme, hogy 2 hét alatt lerunoltatja magát "Drok's-ba" meg a templebe, feltápolja magát lvl20-ig, összeszedi az elitek egy részét összevásárolja magának a cuccot és beül a város közepére jaffázni, a FoW armorban és nem segít senkinek csak arcoskodik... attól függetlenül, hogy miként szerezte a lóvét rá.

Hogy miért is nem jó ez? A z élmény ami alapvetõen hiányzik.
A vizuális- és a sikerélmény egyaránt. Mert valjuk be, azért vannak nagyonszép helyszínek a játékban. Én pl egy romra is rá rudok csodálkozni, vagy... emlékszem mit éreztem amikor elsõnek esett rare tárgy^^

Náluk ez kimarad, sztem a bann mellett ez a legnagyobb büntetés nekik.

Úgyhogy csíterek, hajrá, ne a szórakozásért játszatok!

Bizony, szeretek tajekozott lenni azokban a temakban amikrol beszelgetek, es eleg sok cikket (mondjuk fokent angolul, de meg itt az sgn is volt egy-ketto) lehet talalni ami arrol szol hogy ebbol kik es hogyan gazdagodtak meg. Ez manapsag az elet resze erdemes tisztaban lenni vele mifan terem es fokent erdemes tisztaban lenni a kockazatokkal (amikrol mar ti is irtatok): ha egyszer be akarod vallalni tudjad mit veszthetsz.

Szerintem vmi olyasmit, hogy : ügyeskedni, bizniszelni, adni-venni, tehát így lavírozgatni, hogy a kiadás és a bevétel nagyjából ugyanannyi legyen. Legalábbis én most így értettem a dolgot.

Nefürgyé le!

MrPrise
Igen, természetesen akinek nem inge... Köszi, hogy kiemelted ezt te is. Aki azon amit írtam felháborodik, már az is minõsíti az illetõt ;-)
Mondhatnám felállítottam egy trap-et számukra :-D

Midgard
Hehe ez tetszett, jól megmondtad "azoknak", és úgy van akinek nem inge nem vegye magára. Remélem nem indít el 1 flame hadjáratot (pedig sajna fog!).
Igazat adok neked sok sikert az ebay-t használóknak, nekik pedig az a jó.

GW: Midgard Godson, Princess Lianna, Inidil Aleval, Wolkulm Naizred és még páran ... [BEG] officer honlapunk: http://www.pro-net.hu/blackeagles/

MrPrise
Ez kb. olyan mint amikor régebben egy kollégám arról mesélt nekem, hogy éppen kivel csalja a barátnõjét aki pedig szereti õt. Tudtára adtam, hogy ez nem helyes, erre õ azt mondta, hogy teljesen normális dolog megcsalni a barátnõnket. Ha nem most csalja meg az ember fiatalon, akkor majd idõsebb korábban amikor már esetleg gyerekek is vannak és akkor már sokkal nagyobb bajt okozhat. Akkor inkább minél hamarabb "elkezdi". Felhozta példának a barátnõje apját aki szintén csalta a feleségét...Az a durva, hogy egy ilyen ember számára nem alternatíva az, hogy ne tegye meg. Egyszerûen nem is gondol arra, hogy nem kellene ilyet tennie. Szerintem ugyanez a helyzet a csalással is (gondolom abban igazat adtok, hogy a játékbeli dolgok valós pénzért történõ megvásárlása is annak tekinthetõ). Vannak akik becsületesen szereznek meg dolgokat, de nem azért mert az EULA-ban tiltják, hanem azért mert elítélik az ilyesmit. Azok akik sajnálják az idõt egy ilyen játékra, mert szerintük túl sok idõ benne bármi jó cuccot találni, semmivel sem különbek azoktól akik végigjátszák pl a Painkiller-t cheattel, aztán mindenkinek ezt mesélik, hogy "Ááá, én már 2 hónapja végigjátszottam" vagy azoktól akik egy filmet úgy néznek meg hogy végigtekerik és csak az érdekes részeket nézik meg. Akinek nincs elég ideje, türelme valamire az miért foglalkozik egyáltalán vele??? Bár lehet azért, mert nem jött rá, hogy egy ilyen játékban nem az a cél, hogy nekünk legyen a legjobb cuccunk. Nekem legalábbis nem ez a szórakozás benne és sajnálom, hogy olyanok is játszanak akiknek igen. Nekem maga az a folyamat a szórakozás amíg megszerzek egy jobb fegyvert, páncélt vagy összeszedem az elsõ 10ezer aranyat. Ha igazi pénzért venném ezeket meg a saját szórakozásomat rontanám el. Aki tápolni akar, játszon trainerrel Diablo-t...
Még egyszer: akit idegesít a játék azon tulajdonsága, hogy idõbe telik bármilyen jobb dolgot megszerezni, az NE játszon vele! A farmerek azért vannak mert igény van rájuk és azért van rájuk igény, mert sok embernek nincs ideje játszani, mindent azonnal akar...
Várom a csalók flame-jeit ;-) Bár eleve hátránnyal indulnak, mert az igazság velem van. Uff.

EmThor
OFF
lol legutóbbi Médiumban ez volt 😊

- mostanában keveset játszom (ezen a héten eddig kb. 3 óra), de kicsit régebben factions rewardot (vmilyen shard) gyûjtöttem, 2k XP +400 factions egy run és mivel nem volt pénzem így 10 perc körül futottam egy kört (néhány mobot leöltem közben), anno nekem a shardokból kapott 700g/800g volt a legjobban jövedelemzõ forrás, de mostanában azért is csak 250g/300g pénzt ad a rare materialos csóka... hajdanában-danában ember light volt nekem a nyerõ, kis helyen sok mob, gyorsan lehetett haladni vagy halni 😊

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Kata
Még a jégkorszak elõtt, valamikor a perm elsõ harmadában, amikor még smiter warriorral lehetett farmolni egyszerre 20-30 lvl24-es szörnyet, akkor volt olyan problémám, hogy a storage-be nem fért be több pénz. 😊
Azóta sajnos nekem is inkább az a valóság, hogy egyáltalán van-e mit berakni a storage-be...

[/cserf][/fülünyúl]

MrPrise
Olyat ismerek, hogy pilinckázni. Az olyasmi mit a szállingózik, de rákeresve azt látom, hogy más értelemben is használják.

Jagi
Amire mi használjuk: babrálni, játszogatni, szöszölni, ilyesmi...

van ennyi pénz csak vmit ügyesen kell csinálni 😊 (nekem se volt még ennyi) 1ik guild tagom 1 napig árult cuccokat és 100-200k-t simán megszedett ha nem többet

MrPrise
Nekem a legtöbb pénzem 20k volt eddig...

Kata
Mit jelent a "pirickázni"?

[/cserf][/fülünyúl]

vésztartalék 200k mindíg van fenntartva
- ennyi pénz nincs is, legalábbis nekem sose volt 😊 (ha jól emklékszem) Haladtam tovább a q-ben, missionokban, semmit sem vettem csak eladtam és máris lett 2p, szal ha nagyon kell valami majd várok vele egy kicsit...

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Carlos
<#hehe>

Þór vígi þessi rúnar

Nem kell túlzottan utánajárni, én is rákerestem párszor ilyenre (és találtam is), amikor úgy éreztem, hogy talán vmikor szükségem lehet majd rá. De még nem jött el ez az idõ, valamit mindíg találok, amit lehet értékesíteni és így elég jól el lehet pirickázni, ha nincsenek nagy igényei (csak 1,5k-s armor nem fekétere festve, nem gold csak green fegyverek, stb.) a magamfajta pvenubnak. Ilyen vésztartalék 200k mindíg van fenntartva ínségesebb idõkre, az még elég sokmindenre elég lehet. Persze ehhez az is kell, hogy ne legyenek ilyen title-hajhász(skill hunter,drunkard,stb.) elképzeléseim, mert azok bizony eszik/isszák a pénzt, de nagyon. 1-2 title mondjuk van amire büszke vagyok, de azt nem nagyon lehet így gw-s pénzbõl megoldani, talán csak úgy, ha accountot veszel (hero és champion).<#finom>

Nefürgyé le!

Akkor ez olyasmi lehet, mint a minipet, meg a fissure armor, csak billentyûzetben?<#nyes>

Nefürgyé le!

Látom alaposan utána jártál már a témának, de vedd számításba azt is hogy az ebay-en árult lóvénak csak x %-ka származott farmból és ez a % most csökken.
Farmolni lehet most is csak másképp.

GW: Dor Von Hun [HD]