Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nocsak, ahhoz képest, hogy én kevertem össze, illetve értettem félre, most már a szöges ellentétét állítod az eredeti kinyilatkoztatásodnak. És hirtelen egyet is értünk.

Az ok-okozati dolgokat és azok idõrendiségét kicsit összekeverted, de ne akadjunk fent ilyen apróságokon, mondjuk úgy, hogy félreértetted amit írtam, ezért állítottál szembe és mértél össze két összehasonlíthatatlan végletet lesajnálóan és ezért kellett a gondolatébresztõ kérdést feltennem, hogy most már egy nyelvet beszéljünk.
Egyébiránt ugyanígy gondolom, a raidekben a finomhangolt események során a mondjuk 25 fõvel összehangolt, csak minimális raidszintû hibát vagy még azt sem tûrõ kivitelezés a nehéz, tehát mondjuk 25 db Darton, 25 db PiszkosFred vagy 25 db jómagam elég könnyû ujjgyakorlatként letudná ezeket. De az alapkérdés még mindig ugyanaz, amibõl kiindult ez az egész, valóban ez a raidelés a high-end tartalom non-plus ultrája ahogy ahhoz a wow hozzászoktatott sokakat? Szerintem nem.

Nem tudom mit akartál kihozni a kommentedbõl, de a gw2-rõl szó sem volt az enyéimben.
500 ember futkározását összehasonlítani bármilyen pve-vel elég meglepõ vállalkozás.

pók: poison + immobilize üt mindent

GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox

Jockey
nem érzem összhangban az 500 ember ésszerû (ha megvalósul..) irányítását egálra vagy nagyobbra húzni bármilyen gw2 féle pve tartammal..persze én is pvp párti vagyok de a az 1õ sokkal de sokkalta nehezebben kivitelezhetõ, ami számomra nagyobb sikerélmény is, igaz ez is szubjetív..
azt azért hozzá kell tenni, hogy gw2 alapvetõen egy pvp játék, aki ezt nem ismeri fel, az majd késõbb fogja, de egyedüli játék mai piacon, ahol a 2õ megfér egymás mellett (wvw..)..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

A közösség eltemetésében igaza van, csak nagyon kifacsart módon közelítette meg a kérdést (mintha életében nem próbálta volna ki azt, amirõl beszélt).
Bár én kicsit úgy érzem, hogy ez részben a zárkózott fogyasztók igénye is volt.

PiszkosFred

😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Te pedig PVE vs PVP ügyet csinálsz egy teljesen más témából, amely már a primitívség határát súrolja. Ezért is volt lesajnáló a kommentem.
Feltételezem csak poén volt a gondolatébresztõ kérdésed, ami már milliószor megcáfolt és durván lerágott csont, de azért röviden reagálok. Egy encounter random és overpowered skilleket használ, amire csoportosan kell reagálni, és nem maga az ellenfél a nehéz, hanem csapatként együttmûködni. A játékosok pedig adott mozdulatra szinte mindig ugyanazt reagálják (elméletileg a legoptimálisabbat), ha mégis valami kiszámíthatatlant, akkor az döntõ többségében nekünk kedvez.
Persze sokak fétise szembeállítani ezeket, amik ráadásul nem is annyira különböznek egymástól, de ez is egy szokványos emberi gyengeség. Én mindkettõt szeretem, viszont a PVE azért volt izgalmasabb számomra, mert ott nem voltak elegendõek a jó képességeim, gondolkodni is kellett mellette.

s0n1c
Tapasztalatom nincs de pvp esetében pókkal rohangálnak az emberek.
s0n1c
Nekem errõl az a meglátásom, hogy a környezet az, ami csillagos ötös inkább, mert rákényszeríti az embereket, hogy ne fasz módon viselkedjenek. És így formálódik egyre jobban pozitív irányba a community is 😊
Még mindig nem arról van szó, hogy kinek mi okoz örömet, ki mit szeret, ki mit élvez, hanem arról írtam, hogy nem lehet szembeállítani és ítéletet mondani vmilyen high-end tartalom és vmilyen low-end tartalom összehasonlításáról ahogy azt Darton tette, hanem kicsit egyenlõbb szinten, leegyszerûsített mechanizmusok formájában, ahogy az lent van.
Rettentõ fárasztó vagy ahogy idejársz trollkodni és még értelmezni sem tudod a leírtakat, kérlek hagyd abba.

Én tudom ezt, õ nem fogja fel, lásd mellékelt ábra. 😊

Van valakinek tapasztalata magas szintû rangerrel? Melyik petet preferáljátok?

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Valóban, az elsõ 5 alkalommal nagy örömet okozhat, aztán a 6., 7., 8. majd a 245. és a következõ random kiválasztható végtelenbe tartó alkalomkor már csak a "mindig ugyanazt az elõre programozott mozdulatsort végigvivõ, meglepetéseket nem tartogató és ezért könnyen tanulható AI-t" jelenti majd.
És továbbra sem kell a gyerekesen piszkálódós felhang, kérlek ne üldözz a szerelmeddel.

TDC Geronimo
Én is azt vettem észre hogy marha rendesek az emberek nagy része. Egybõl felkapnak downedbõl vagy halál után, segítenek chaten a másiknak. Nincs anyázás nyersanyag/mob lopás miatt, mert ez ugye nem is létezik. Végre azt érzem hogy nem retardáltakkal vagyok körülvéve. Remélem marad ilyen, mert eddig a community csillagos ötös

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Torzonborz
Az hogy nincs értelme. Van akit a pve érdekel van akit a pvp és van akit mindkettõ. Ez megint ízlés kérdése amin felesleges bármilyen formában is vitatkozni .
Persze megtehetitek csak ismerve az eddigi elõéletet nem kéne hogy megint személyeskedésbe forduljon. 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Egyetértek, a WvW kihozza majd mindkettõ elõnyeit talán, de ehhez az kell, hogy beálljanak a szerverek, mert a zerg ellen tehetetlen vagy...

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

s0n1c
Abban igazad van, hogy ez ízlés kérdése, van akinek pve, van akinek pvp tetszik / fekszik jobban, bár szerintem a www ezért zseniális, mert mindkettõ egyvelege megfelelõ mennyiségben (és közel sem egyszerûbb vezényelni egy ostromot (sõt), mint egy highend boss fightot)). De, abban viszont Chrisnek van igaza, hogy a wow kurva mélyre eltemette, az egyébként nagyon faszán megkomponált encounterekkel az mmo-k (szerintem) alapvetõ lényegét, az összetartást és a realm pride-ot. Az elõbbit viszont egyre inkább felfedezni vélem a GW2-ben (legegyszerûbb példa a downed statebõl való felkapása a másik játékosnak), és marhára örülök neki, nagyon úgy néz ki, hogy a közösség elõrébb lesz végre, mint a loot whore-ság.
Feltett fel egy gondolatébresztõ kérdést, amire írtam egy választ. Mi a gond?

Torzonborz
Viszont ez fordítva is ugyan ennyire is igaz. 1:1 és itt abba is lehet hagyni.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Azt felejted el - bár ez nem meglepõ -, hogy sok ember van, akit tökéletesen hidegen hagy a pvp, ellenben egy jól megkonstruált, meglepetéselemeket is tartalmazó (régen játszhattál pve-t rendesen, ha nem hallottál még róluk) bossfight mechanikájának felderítése nagy örömöt okoz.

Hátja, ha már ingyen napot nem voltak hajlandóak adni<#taps>
Running
Aki nem bírja idegekkel, max nem fizet elõ a következõ hónapra. <#eplus2>

Elképzelhetõ, de meddig lesznek még túlterheltek? Ezzel nem sokáig lehet megetetni azt, aki kifizette a játékot, és 4-5 napja nem tud belépni, mert nem tudják megoldani az emailes authenticatort. Most vettek fel 28 embert, akiket mind rá kellene erre állítani, ha 1-2 napon belül nem szûnnek a sírások FB-on, akkor láthatjuk, hogy nem ezt tették, pedig ez lenne a prioritás.
Ne állítsd szembe a "legnehezebbnek" szánt pve-t a legalacsonyabb, legalapvetõbb szintû pvp-vel, pláne ne lesajnálóan, mert akkor ilyen komolytalan, viccesen triviális következtetéseket kapsz csak.

De ha már belementünk ebbe a relevanciába, akkor az lenne a gondolatébresztõ kérdésem, hogy mit nehezebb lereagálnia egy átlagos játékosnak, a mindig ugyanazt az elõre programozott mozdulatsort végigvivõ, meglepetéseket nem tartogató és ezért könnyen tanulható AI-t, vagy a kiszámíthatatlan, elõre nem látható, legalább olyan gyorsan reagáló emberi játékost, akibõl ráadásul ha egyszerre többel kerülsz szembe, exponenciálisan növekszik a lehetséges akciók száma?

Inkább túlterheltek és ezért nem kapkodják el a dolgot. Nagyon nem mindegy a kettõ.

Casseus: Nem egyszerû átlátni ezt a dolgot, lehet biztonsági okai vannak és ezért késnek. Bizony, inkább ez a valószínûbb.
A mechanikák komplexitásának erõsödése nem csak illúzió. Ami pedig a kétbites játékosok lefarmolásában nem jelenik meg. Persze a többségnek ez is kihívás, értelemszerûen. De nyugodtan el lehet fogadni, hogy vannak olyanok, akiknek nem ez a jéghegy csúcsa.
Ezt nem a játék kritikájaként fogalmaztam meg, csupán az általános vélekedésedre reagálva.

Igazából nem érdekel a PvE, a kérdés inkább csak egy szimpla érdeklõdés szintjén volt tõlem, hogy pontosan mire lehet számítani. Ha úgy adódik lenézek 1 instába, de ha végeláthatatlan content fogad pve-ben, vagy ha kb nulla content az én nézõpontomból mind1. A PvP miatt játszom.
Nem lenne rossz, csak sajnos mire az a játék elkészülne már el is avulna 😊

Pedig milyen komoly lenne, ha minden játékból összelopná valaki a legjobb dolgokat, és abból csinálna egy játékot, ami legalább annyira mindent vivõ lenne, mint anno az autóskártyában a De tomaso pantera<#hehe>
Igaz, hogy a wow sokat tett ennek a nézetnek az elterjedéséért, de az igazi problémát nem ez jelenti. Sokan kezdenek el játszani valamivel aminek nem jártak utána kellõképp, csak magával ragadta õket a hype, ezért olyan dolgokra számítanak amiket nem fognak megtalálni az adott játékban. És akkor jön, hogy szar a játék stb. pedig csak egyszerûen nem nekik való.
Minden játéknak megvan a maga erõssége/gyengesége, mindenki kiválaszthatja, hogy neki mire van szüksége és akkor nincs pofára esés és sírás.

Én Caudecaus Mansion (A 40-es insta, AC utáni) explorable-t már csináltam meg. Brutál nehéz, de mondjuk egy kis gyakorlás után azért biztosan könnyebben menne egy összeszokott csapatnak. 25 token-t ad egyébként egy végigrohanás, egy tokenekért vásárolható fegyver meg 300 token Lions Arch-ban. Lvl70 exotic fegyverek. Azért az nem kevés 😊

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Úgy érzem a folyamatos egyre nehezedõ kihívás és az annak legyûrése utáni "haladás" illúzióját keresed a játékban, jól gondolom?
Többször írtam már, hogy szerintem nagy baj, hogy a wow az mmo mûfajt a cooperative pve szintjére silányította, bár azt mesterien tette, ezért van az, hogy a high-end tartalmat sokan az instanceolt pve raidekkel azonosítják. Pedig miért ne jelenthetne hosszú távú kihívást mondjuk az spvp armorok megszerzése, abban feszíteni a Mist-ben, vagy a wvw dominancia, a szerver hírnevének öregbítése vagy a tényleg ritka dolgok felfedezése és lecraftolása? Ezt az egész online, multiplayer bizniszt az egymás ellen történõ játék ihlette és vitte elõre, akkor miért csak a cooperative single player rész a lényeg?

Jaja, FB-on is sokan írják, hogy lófasz nem történt 3 nap alatt, nem igazán kapkodják el a dolgot, valakinek 4-5 napos ticketje is ketyeg mé válasz nélkül.
a.carkey
Válts karaktert és kapsz más eventet.

A medve nem játék.

a.carkey
A második az nem béta?

A medve nem játék.

Casseus
5 nap alatt nem sikerült megcsinálniuk egy password reset-et. Példás

ha te azt tudnád...^^

s0n1c
Azt vágom, hogy ez a mapokon így van, csak nem voltam benne biztos, hogy dungeon loot is skálázódik felfelé 😊
"Agresszívan növeljük a support csapat létszámát, a mai napon 28 új taggal bõvült a csapat és a következõ napokban még többen fognak jönni, hogy biztosíthassuk azt a gyors reagálást, amit a játékosaink elvárnak tõlünk."
Bõvebben

Szerintem ez példaértékû hozzáállás! Ilyet más csapattól még nem olvastam. Amúgy az is tetszik hogy minden nap kiraknak egy ilyen cikket, hogy hol tartanak a munkában, mire számíthatunk, stb..
PvE:
A dunegonok visszaszinteznek, azaz lv30 dungeon explorable módban akkor is kihívás lesz ha te amúgy lv 80 vagy. Ez az elmélet, és ahogy nézem gyakorlatban is mûködik eddig. (Explorable módban amúgy is 3 úton lehet megcsinálni a dungeont és 1-1 úton belül is lesznek random elemek.)

Raid nincs, nem akartak ilyesmit. Azt megoldják outdoor eventek formájában, pl shadow behemoth queensdale mocsarában.

Event rendszer:
Egyfelõl adott egy event készlet mit legyártottak. Másfelõl adott a játékoszám ami befolyásolja a spawn ratet. Harmadrészt most a legtöbb event elhal a lánc elején mert millió ember van.

Az aduász az lesz amúgy, hogy konkrétan van egy teljes csapat fejlesztõknél aki ezeket fogja karbantartani, bõvíteni. És úgy is találtam új eventet, hogy BWE 1-2-3 alatt körbejártam human kezdõt sokszor.
Arról nem is beszélve, hogy más quest poppolt mikor beesteledett.

Összességében: Maga a content, lb 80-ra nem több mint máshol. Csak itt szélesebb a paletta, nem csak dedikált 80-as zónában tudsz érvényesülni.

Egyébként tény, hogy ha nem érdekel storyjuk (amik mennek két event közt is akár), vagy csak simán tennivalóként nézed õket, akkor kevés ez. De felfedezés közben jók ezek.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

Mire számíthatsz?Még vagy 5 Alt.karakterre meg várod a kiegészítõt😄
Mint a GW1-ben<#wave>

Igen, hiába jársz kisebb szintû területen, a loot az eredeti szintednek megfelelõ lesz. Tapasztalat.
s0n1c
Raid emlékeim szerint biztos, hogy nem lesz, helyette outdoor epic dinamyc event, ezt a fejlesztõk mondták (bár végülis az õ véleményük is változhat). WvWvW-ben van egy contested dungeon. Az instak pedig szintén skálázódnak, ha jól emlékszem, tehát alacsonyabb szintû instahoz is igazítja a szintedet, a lootod viszont 80-as lesz, de ebben nem vagyok biztos.

Summa elvileg mindegyik max szintre van kalibrálva.
Személy szerint nem vagyok még 80, csak közelítek felé, de az ismeretségemben pl. még a legelsõ dungeon, a 30-as Ascalonian Catacombs explorable módját sem tudta senki megcsinálni, nemhogy a többit. Ez a része amúgy érdekelne, hogy volt aki ezt letudta már?
Nagyjából a játék ugyanazt az elvet követi, mint az elsõ rész, pve-zel, pvp-zel és craftolsz az optikai tuningokért és nem a +1 statokért, hanem az élvezetért.

Running
Gearelõdés itt max pvp, ami érdekes lehet, pve-ben max a setekre lehet rágyúrni, a többi jön magától. Hónapokig senkit nem fog lekötni a pve, mivel 1 hónap alatt kb felfedezhetõ az összes terület. Onnantól marad a 6 dungeon különbözõ módokban a www és az spvp.

A probléma ott kezdõdik, hogy itt nem a farmolással kötnek le egy területre 1-2 hétig. A content rengeteg, csak a gyors szintezõdés miatt, hamarabb is kivégezhetõ. Más mmo-ban minden 15 szintre van egy terület kb, de hetek alatt lehet csak felszintezõdni, mivel jóval lassabb a fejlõdés, mivel ugye fokozatosan egyre több xp kell a szintlépéshez. Itt meg ugyanúgy léped a szintet a kezdetektõl a maximumig, így gyorsabban végigvihetõ minden terület.
Egyébként ha valaki kivesézett minden területet, végigugrált mindent, megvolt az összes dungeon oda vissza minden módban, a www, spvp meg nem szórakoztatja, akkor marad egy új kari, új sztorival....

A kérdés csak az, mi az ami jobban szórakoztat, egy területen mob öldösés hónapokig, vagy ebben egy élmény számba menõ kalandozás pár hétig... mindenki döntse el maga.

AntiHero
Eleve 3 Dungeont kapsz lvl80-on. Ezeket Story/Explore módba végigjátszhatod. Nagyon nehezek. 😊

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Én ezen a téren annyira nem vagyok otthon a témában, leirnád pontosan, mi az a rengeteg dungeon és content max szintre? Mert ha jól tudom 8 db 5 fõs dungeon van, de nem is mind max szintre, vagy heroicban, vagy itt minek nevezeik mind 80-as? Mennyire nehezek ezek? Az ilyen Kungen félék hogy állnak a pve contentel? Nem ismerem pontosan mi várható, de én kicsit kevésnek gondolom ezt a contentet igy látatlanban más mmo-s tapasztalatokból kiindulva.
És max szintre mi van még az 5 fõs dungeon-on kivül? Most ezt az eventes dolgot hagyjuk, sokan emlegetik, hogy mekkora content, én pl csalódtam a dologban, tény, hogy élvezetesebb szintezni mint máshol, és több kedvem is van játszani, de keveslem a mapokon az eventek számát, és sok nagyon egyszerü. Vannak jók, amik több részbõl állnak, egymás után jönnek, lenyomnak egy full storyt, de szerintem kevés, nagyrészt csak egyszerüek vannak, és mindig ugyanazok, én többre számitottam, arra hogyha csak 1 faluban megállok, 1 óra alatt elinduljon 10 event mondjuk, és mind legyen más, de mindig ugyanaz. És sokan ezt az eventes dolgot emlegetik, mint content ami sokáig kitart, hát én kétlem, hogy valaki hetekig el lesz azzal, hogy ugyanazokat az eventeket megcisnalja egy nap 20x.

Nem kötekedni akarok, senki félre ne értsen, vagy leszólni a játékot, csak nem igazán ismerek még minden lehetõséget ami a játékban van, szóval valaki leirhatná pontosan, mik azok a pve contentek, amik max szinten hónapokra lekötik az embert. a PvP-t tudom az rendben van. Ha valaki nagyon ráér, mesélhetne az egész pve részrõl, gearelõdésrõl a játékban, lassan meglesz a 80 kiváncsi lennék pontosan mire számíthatok.
Hali

Érdeklödnék hogy kulcsot most merre a legolcsóbb venni ami meg bízható mert olvasva hozzászólásokat biztatónak tünik a játék és fõleg a support is hozzá ami nem elhanyagolható dolog. Tippeket elõre is köszi.
WvW queue valóban szop* de én nagyon remélem, hogy
1. Ideiglenes limit van
2. Queue bugos oszt kész.

Ami nekem zavaró az a groupolás és az insták kezelése, eddig 3-ból 0 alkalommal sikerült összetrombitálni úgy az embereket, hogy mindenki lássa is a másikat instában.
Ami még rossz szerintem, hogy a nagy globál Trading POst jelenleg azt ereményezte, hogy a kész termékek értéke kb 0. Egy rare material többet ér mint amit gyártani lehet belõle. Lehet ez majd beáll egy szintre, de kétlem.

Egyébként:
Még csak 55 a mai karakterem, és mégis, több idõt tettem bele eddig míg más MMO-ban a max szintig. Pusztán azért, mert itt az unalmas kolbászolás sem olyan elképesztõ unalmas.
Ráadásként: Annak ellenére is baromi nagynagy érzem a játék viláát, hogy egy jó része nyilvánvalóan nincs meg a térképnek (pl. északi puszta(?) ). Ja, 29% a teljes explore. "Nevetséges". GYanúsan elleszk még kb egy hónapot csak a kolbászolással. 😊

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

s0n1c
A www befogadó képességét emelni fogják, úgy emlékszem volt róla már szó korábbi interjúkban. Többivel pedig maximálisan egyetértek.