63345
  • Dobronski
    #63345
    majd ha BG3 meguntuk :)
  • hitman1028
    #63344
    én
  • TBTPumpa
    #63343
    Megjelent az új kiegészítő!
    Ki játszik vele? :)
  • TBTPumpa
    #63342
    Kedvezményes áron mennek a korábbi kiegészítők!
  • TBTPumpa
    #63341
    Augusztus 22-én érkezik a 4. kiegészítő, Secrets of the Obscure címmel.
  • TBTPumpa
    #63340
    Ez csak az alapjátékra vonatkozik vagy a kiegészítőkre is?

    Látom már az adatlapján a kiegészítők is fel vannak sorakoztatva, szóval tárgytalan a kérdésem.

    Guild Wars 2 10th Anniversary Event:
    A +30% bonus to karma, magic find, and PvP and WvW reward-track progress will be active for one week starting on August 23.

    As is traditional, we'll also have a wide range of Gem Store sales to celebrate the anniversary, and maybe even a few freebies to collect (spoiler: mount skin).

    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.08.16. 16:07:30
  • PetruZ
    #63339
    Augusztus 23.


    A korábbi accountok (az eddigiek szerint) nem lesznek átvihetők, de persze a mostani launcher is marad.
  • Running
    #63338
    Az alap hálózati kódja az UE 4-nek csapnivalóan rossz volt, ezt az Ashes csapata mondta. Ők teljesen újat írtak hozzá, hogy kezelje a tömeget. Az UE5 átállásnál is szerintem csak a megjelenítés a sokkal jobb a motorban, a hálózati kódja valszeg ugyanúgy max 10 emberig jó. De ez csak következtetés.
  • amikkamakka
    #63337
    Szerintem mindenki tisztában van vele hogy több év mire össze lehet hozni egy komolyabb MMO-t. Csak próbáltam neked egy kis info-t adni hogy elég sokan próbálkoznak az UE5-el MMO szinten, hogy aztán milyen erdménye lesz azt majd meglátjuk.
  • PetruZ
    #63336
    Mint írtam, nem értek hozzá, csak a hírhez kapcsolódóan írták többen is, akik (állításuk szerint) a szakmában vannak.
    Az egyetlen tény a tavalyi ArenaNet kijelentés, miszerint nem dolgoznak a GW3-on. Minden más csak spekuláció. (Ha most is kezdenék el, alsó hangon 4-5 év, mire bármi is lehetne belőle, és jóval nagyobb csapatot kellene ráállítaniuk, mint az az egy szem UE5 fejlesztő, akit most felvennének.)
  • amikkamakka
    #63335
    Elég sok MMO készül vagy van készülőben UE5 alatt vagy frissítik a játékaikat rá: Ashes of Creation, The Day Before, ArcheAge II, Mortal Online 2....csak egy pár cím. Szóval minden lehetséges.
  • JonasSandor
    #63334
    Aha hát érdekes, de azért nem lenne rossz ha mai grafikával lenne.
  • PetruZ
    #63333
    Dehogy készül... Egy légből kapott feltételezéseken és csúsztatásokon alapuló cikk az egésznek az alapja, meg hogy az Anet UE5-ös fejlesztőt keres, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Egy tavalyi fejlesztői fórumon tagadták, hogy készülne bármi folytatás, csak expansion-ökkel számolnak (kb. 2-3 év, mire jön a következő). Valószínűleg a 2019-es nagy kaszálás után egyetlenként megmaradt titkos (vélhetően mobilos) projekthez keresnek embert, vagy esetleg egy új szóló crpg-hez.
    Egyébként a hozzáértők azt mondják (nem értek hozzá), hogy az UE5 alkalmatlan nagy számú játékos egyidejű kezelésére. Ami még egy fps-ben elmegy (50-60 player), az egy MMO map-hoz kevés.
  • JonasSandor
    #63332
    Készül az igazi folytatása. Csak rohadt sok idő mire kijön unreal 5 el lesz.
  • TBTPumpa
    #63331
    Köszönöm!
  • PetruZ
    #63330
    A helyi szerver csak a WvW-ben számít, mert ott egymás ellen vannak. Normál PvE-ben megaszerverek (EU és US) vannak, ott a map instance-ek globálisan dinamikusan nyílnak és zárulnak, így lényegtelen.

    Hamarosan 10 éves a játék, várhatók akciók és leértékelések (EoD még nekem sincs meg).

    Új karakter? Igazából, ha nagyon rég nem játszottál vele, akkor mind új lesz, mert a balansz patch-ek sokat átalakítottak és várhatók még változások. Általánosan nézve (csak PvE-zek) jelenleg a guardian (firebrand), ranger (bármelyik), engineer (mechanist), necro (bármelyik) a népszerűbbek és könnyebbek, de nincs igazából "rossz" profession (mondjuk az elementalist és a mesmer továbbra is nehéz). Buildekre a SnowCrows és MetaBattle oldalak ajánlottak, theorycrafting-re meg a GW2 Skills.
  • TBTPumpa
    #63329
    A még aktív játékosokhoz lenne néhány kérdésem:
    Jelenleg melyik a legnépszerűbb szerver a játékban (EU szerver)? Melyikre érdemes átmenni?
    Illetve mostanság hol szoktak összegyűlni a játékosok?

    Az első két kiegészítő megvan, a Path of Fire történéseit és területeit még nem néztem meg (anno csak a bétával játszottam többet). Szóval még a mount sincs meg. Jelenleg tervben van az End of Dragons megvétele is. Ha egy teljesen új karaktert szeretnék indítani, mik a javaslataitok és tippjeitek így ennyi kiegészítő után?
  • PetruZ
    #63328
    https://www.guildwars2.com/en/news/arenanet-studio-update-the-future-of-guild-wars-2/
    (LWS1 visszatér, új expansion előkészítés folyamatban, negyedéves balance patch-ek, WvW újra, Steam megjelenés)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.03.23. 21:21:11
  • Dobronski
    #63327
    allitolag 100 ember van egy map/instance-on... kurva idegesítö, egy 10 éves mapon többen vannak
  • Olivaw
    #63326
    Alig van ember (egy mapon jo esetben latok 1-2 masik jatekost), bugos, segitseg nelkul meg a szigetre se tudtam eljutni... Mindig kidobott szerverhibaval mikor felebredtem a karakterrel a parton... Hibajegyre reagalnak, de szerintuk nalam a problema, nagy a ping meg hasonlok. Ja es a win11 se jo nekik... Persze minden mas resze megy a jateknak (osszes mas kieg, wvw stb., a pingem maximum 25, de a problema nem naluk van...
  • Dobronski
    #63325
    kinek hogy tetszik a kieg? ido hianyaban még csak az elso szigeten jarunk, de eddig 10/10. nehol bugos, de ettol eltekintek, a hangulatot nagyon eltalaltak
  • PetruZ
    #63324
    "Superior Rune of Tormenting: The 6-piece bonus of this rune no longer heals you for each stack of torment you apply. Instead, it grants regeneration for 3 seconds when you apply torment to an enemy, with a 5-second internal cooldown."

  • Dobronski
    #63323
    sajnalom hogy nem jön be neked. ên várom, a factions-t is nagyon szerettem GW1 idején, bár eddig a videókból nem ugyanazt a hangulatot kaptam vissza. GW1 factions sötét volt, 10 emeletes gettókkal itt egyet sem láttam
  • PetruZ
    #63322
    Nem igazán. Esztétikailag nem nagyon jön be (túl zöld, túl fantasypunk...), és még a korábbiakból is van egy csomó befejezetlen. Majd egyszer egy féláras akcióban megveszem.
  • Dobronski
    #63321
    várjátok az új kieget? én most pörgetem ki az utolsó living storyt
  • PetruZ
    #63320
    Kipróbálható a DX11 béta is a grafikai opciók közt bekapcsolva. Ha nem működik, elszáll, crash-t produkál (mint sokaknál, ahogy a fórumban látom), akkor "-dx9" kapcsolóval kell indítani a játékot és utána az opcióknál kivehető. Tesztelhető "-dx11" kapcsolóval is (linuxon ez egyszerűbb). Nálam ez egyelőre némileg transzparens képernyőt és nem működő billentyűket eredményez, de a játék elindul vele és fut, be tudtam lépni egy karakterrel és az egér is működött. Majd játszom még az opciókkal, egyelőre DX9-re visszaváltva normálisan működik. Gondolom a linuxos runnert is frissítik majd napokon belül.
  • PetruZ
    #63319
    Folytatódik az EoD új elit specializációk bemutatója: elsőként a greatsword használó vindicator (revenant) mutatkozik be (bár a kétkardos power renegade is népszerű, nem jön rosszul egy újabb power foglalkozás szegény alulreprezentált revenantoknak), utána a bladesworn (warrior) következik (érdekes koncepció ez a gunsaber, ami egyfajta kard-pisztoly keverék lesz); a harmadik pedig a catalyst (elementalist), aki a méltánytalanul elhanyagolt hammert forgatja.

    A következő béta event jövő hét kedden kezdődik és szombatig tart, a fenti három új speckót lehet majd kipróbálni a korábbi szabályok szerint.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.09.16. 17:33:54
  • Trucker39
    #63318
    Xfce Linux Mint.
    Most nem telik SSD-re.
    Ext..valami-re formázta a HDD-t a linux. Semmilyen windows maradvány rendszert nem használok.
  • PetruZ
    #63317
    A gw2.dat egy böszme nagy virtuális fájlrendszer, amiben teljes könyvtár struktúrák és fájlok ezrei vannak. Az egészet a játék kezeli, allokálja a tárhelyet, kezeli a módosításokat, követi az egybefüggő szabad blokkokat, stb.. Az első installkor a dat fájl jó eséllyel folyamatos sávokban került felírásra a HDD-re, így a mechanikai késleltetés minimális, a blokkokat folyamatosan tudja olvasni és cache-elni. Majd akkor lesz érdekes, ahogy jönnek a nagyobb update-ek (főleg az EoD sok GB-ja) és a dat fájl széttöredezik a lemezeken, ott már meg fogod érezni a HDD hátrányait. Nekem kb. a HoT megjelenéséig volt HDD-n, utána nagyon gyorsan vettem egy "játszós" 500 GB-os SSD-t és átmigráltam. :) Linuxra áttérve is ez maradt, csak f2fs-el újraformáztam. (Megy amúgy ntfs-el is, de annak az írása linux alól még SSD-n is lassú.)

    Jól látom amúgy, hogy Mint-et használsz Cinnamon-nal (vagy valami hasonlóval)? Nekem Arco/Arch van Xfce4-el.
  • Trucker39
    #63316
    Működik a Lutris telepítője.

    Elsőre szépen feltelepült és hibamentesen fut.
    Kicsit aggódtam az miatt, hogy HDD-re települt, mivel a telepítő jelezte, hogy gond lehet belőle, mert elég lassan töltődnek be onnan a területek elemei.
    Szerencsére semmi gond nincs vele. Emlékeim szerint, kb ekkora FPS-t produkált régebben Win alatt is ez a gép. Mondjuk csodát nem is vártam. Teljesen jól használható a játék.
  • LeonSilver
    #63315
    Az a helyzet, hogy azzal, hogy egy rakat cuccot megszerez az ember még korántsincs vége a hátas megszerzésére tett kísérletnek.
    A sztori innen folytatódik tovább: Two hours after completing the previous collection Gorrik will send you a mail telling you to meet him in Sun's Refuge. In order to hatch the eggs you will need to travel to various locations to collect certain types of magic located there.

    Nem kevés idő, mire minden meglesz... :/
    https://wiki.guildwars2.com/wiki/Skyscale/Walkthrough
  • PetruZ
    #63314
    A skyscale hátashoz nem tudom, mi közük (ott még nem tartok), de egyébként achi ellenfelek is, amit a vista körüli fáklyák begyújtásával lehet aktiválni (előtte le kell verni a veterán dzsinneket is). Ekkor megjelennek ott. és velük beszélve lehet az event-et elindítani (de csak olyan karakterrel, aki előzőleg mind a nyolc dzsinnes mastery pontot már megcsinálta). Mindegyik pirosba vált és komoly erősítés kell a leverésükhöz, utána egy darabig még maradnak (az egyiknél van egy collection item), aztán eltűnnek. Emiatt időszakosan vannak csak ott.
  • LeonSilver
    #63313
  • Trucker39
    #63312
    A lényeg, hogy sikerült megszerezni.
  • LeonSilver
    #63311
    Hmmm... "érdekes".
    Először is el kell mondanom, hogy igen reggel is volt, hogy kiléptem illetve bezártam a komplett játékot.
    Mivel elfoglaltságom volt, nem voltam itthon, nemrég jöttem meg.
    Elindítottam a játékot és láss csodát, ott volt a négy djin. Megszereztem tőlük a cuccot, ácsorogtam kicsit és egyszercsak eltüntek és sehol senki.. Szóval úgy néz ki, hogy ezek időszakosan vannak itt vagy nem tudom..

  • LeonSilver
    #63310
    Persze. Ezt néztem meg, de itt a csaj odamegy, ahol én vagyok és ott a djinn..

    https://www.youtube.com/watch?v=mo8zgw1lBus
  • Trucker39
    #63309
    Videót néztél hozzá? Ahogy látom, van néhány ebben a témában fenn a YT-n.
  • LeonSilver
    #63308
    Srácok. Némi segítséget szeretnék kérni.
    Csinálom ezt a sárkányos mount küldetést.
    Ott tartok, hogy beszéljek néhány djin-el. Meg van a koplett 4. szezon.
    Beszéltem Gorrikkal. Elmegyek oda, ahol jelzi ezt a djinnt, de... sehol senki :/
    Mit hagyok ki? (leverek ott néhány djinnt, de nem jön az, akivel beszélnem kellene.)


  • Dobronski
    #63307
    remenykedtem pedig egy GW1 assa elite specben, de nem :/ lehet scepter-rel ritualist-ot kap? :D
  • PetruZ
    #63306
    Közben a bétás karaktereknél dobott loot boxokból kiszedték, hogy a többi elit spec milyen fegyvereket fog kapni:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thief - Scepter; Ranger - Hammer; Ele - Hammer; Warrior - Pistol; Engi - Mace; Revenant - Greatsword. Részletek és előre megnézhető chat kódok itt.