68
Mennyi az esélye szerinted annak hogy éppen olyan helyre nézel ahol sötét van ???
-
#28 hat ha veled kene beernem, akkor inkabb lazadozom -
#27 :DDDDD -
#26 nem végtelen a sűrűsége, csak kiba*tt nagy -
#25 a primcsi foldlako sotet mint az ejszaka, ne is foglalkozz vele Tuvok! -
#24 Pont azért sötét az éjszaka, mert végtelen az űr, így a fény sose ér ide. Ha nem lenne végtelen, ideérne vmikor, és nem lenne sötét, nem ? -
#23 Tuvok: végtelen tömeget csak végtelen térfogatban tudsz tárolni, legyen bármekkora a sűrűség :) (végtelen sűrűség pedig nincs) -
#22 végtelen idő alatt a fény végtelen távolságot tesz meg :) mi az, hogy "nem ér ide"? :))))
szóval itt (is) megbukik a végtelen-univerzum elmélet.. és emiatt van sötét éjszaka :) -
#21 A fekete lyuk tömege köbcentiméterenként (kockacukor méret) több százmillió tonna, sűrűsége pedig elképzelhetetlenül nagy. -
#20 De ha a világűr is végtelen, akkor jöhet akár végtelen ideje is, akkor sem ér ide. -
Cat #19 akkora, amekkora utat a fény 15 mrd év alatt megtesz
egyébként ez nem egzakt érték, mivel a fény sebessége a világegyetem születésekor közel sem akkora volt mint most, szal passz -
#18 akkor viszont a fekete lyuk méretében növekszik (mint minden belejutó energiától és anyagtól) és ha ez is végtelen ideje folyik, akkor a fekete lyuk is végtelen nagy lenne, és nem létezhetnénk. -
#17 Tudod ha végtelen ideje is létezik (amit szvsz az emberi agy nem képes felfogni), akkor sem feltétlenül kellene ide érni a fények, mivel hogy a fényre hatnak a gravitációs erők, és bármelyik fekete lyuk magába szippanthatta azt a sok fényt. -
#16 15mrd év eléggé semmi bármilyen "végtelen"hez képest... ha viszont csak 15mrd éve van, akkor mekkora, és miért pont akkora és azóta létezik? :)
szóval ez a miért van sötét kérdés nem rossz... -
Cat #15 már mér létezne végtelen ideje, 15 mrd az nem olyan sok :) -
#14 ha végtelen nagy, és végtelen ideje létezik, akkor miért ne ért volna ide? vagy teremtették 6000 éve? -
#13 De a fénye még nem ért ide. -
#12 az egyik legfőbb érv volt régebben a világegyetem végtelen volta ellen, hogy ha végtelen nagy lenne, akkor minden irányba nézve galaxisok vagyis csillagok fednék az égboltot, vagyis éjszaka nem lehetne sötét, hiszen onnan is világít valami. -
#11 Nem értem nem értésed okát. -
#10 jobban jártál volna, ha a Kozmoszban teszed fel ezt a kérdést... erősen odavaló. -
Robbb #9 Sötétek vagytok mint az éccaka:DDD -
blackgamer #8 vannak az úgynevezett "fehér éjszakák", északi területeken (Oroszország egyes részei, Finnország) ahol hónapokig nem megy le a nap a horizont alá, és éjszaka is világos derengés van
-
#7 az a baj hogy mindig ilyen későn nyitsz ilyen topicokat... ilyenkor mindeki fáradt (legalábbis én) és aztán nemt tudom értékelni az egészet :) inkább gyere ide délben megnyitod, este meg megnézed mit írkáltak... nappal sokkal aktívabbak... -
Prank #6 éjszaka több eséllyel találsz sötétebb helyeket, mint nappal...ennyi... -
attól hogy neked nehezedre esik a probléma megértése és feldolgozása, nem kell gumiztatni a topikot. mindig csak lázadozol, ahelyett h. beérnéd azzal hogy itt lehetsz köztünk!. -
#4 kábé -
#3 semmi eg a villlany
ez egy tipikus idiota gumis topik
ott a helye -
#2 már megint kezded ??? :D -
#1 Nem túl sok realitást érzek abban hogy éjszaka sötétnek kell lennie. Semmi nem indokolja..