éjszaka sötét van???

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esrohnoil
Egyébként ne akarj mindent tudni, mert agyad tárolókapacitása véges, és minél több választ kapsz annál több kérdésed lesz...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Tuvok
Nem maga a világûr tágul, hanem a benne levû anyag, a galaxisok távolodnak egy középpontól, azaz az õsrobbanás helyétõl. Az ûr lehet végtelen.

shaba23
Azt értem, hogy tágul, meg hogy végtelen (bár a kettõ kizárja egymást), de ha így van, akkor hova tágul? Mi van a végtelen világegyetem végén túl?
QuippeR
igen, kicsit olyan mint a köd. egy nagy erejû fény simán átszûrödik a ködön, amíg közel vagy, de távolról már nem látod, vagy csak nagyon elmosódottan. egy csillag esetén ez az elmosódottság már olyan mértékû, hogy gyakorlatilag nem érzékelsz fényt. (ha eljut ide egy foton, akkor hogyan határozod meg, hogy honnan jött? ezt csak úgy tudod megtenni, ha nem egy, hanem néhány százmilliárd jön egyazon pontból.)

persze hangsúlyozom, hogy szvsz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Esrohnoil
De ember, a naprendszer is tele van apró kövekkel, kozmikus porral, a világegyetem szintén. Azon szerinted átjön a fény??

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

menj át a kozmosz topicba, az itteni topic neve ugyanis determinálja az idióta válaszokat

O0D:
kösz az értelmes válaszokat, az értelmetlenkedõk meg bekaphatják ...

egy galaktikában olvastam róla, és kezdtem el gondolkodni rajta. és ez tényleg paradoxonnak tûnik.
Az egy dolog hogy az 1929 es Hubble elv szerint a távoli csillagok / galaxisok távolságával egyenesen arányban nõ a távolodási sebesség. Azt is kimutatták ( ~ tapasztalat ) hogy a 6 mrd fényévnyire lévõk nagyjából fél fénysebességgel távolodnak. Így a 12 re lévõk már fénysebességgel. Amikrõl sugárzás már nem jut el a földre semmilyen mértékben. Tehát a "belátható" univerzumot vehetjük végesnek, de ebben a véges térben is vehetjük a csillagok számát végtelennek, mivel elég nagy 😊
---> Tehát éjszaka világosnak kéne lennie ( nem a SARKOKON !!! ), nappal meg még világosabbnak, hisz a fehér háttér elõtt lenne a napunk..

Hajrá Dózsa György!

Mike at home
egyszeru, mert ejjel reszeg

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

ReTeK
azér van sötét mert ez egy ilyen rencer, nincs ezen mit nem érteni, így írták meg a kódot oszt hali. Világos ?

PResident Evil
nemtom, kérdezd tõle 😊
de amire reggel lesz lemegy a topik, és nem veszik észre...

DJ Skyline
mért mindíg éjjel nyitja az ilyen gigaelvont kéréses topikokat!????
szerintem az mind1 hogy mikor nyit topikot...úgyis észreveszik majd az új topikoknál..de mind1

PResident Evil
nála már ez megszokás... nem montam hogy ne tegye... csak nagyobb eredményeket ér el ha nap közben nyitja...

ÁjjLe BoBBi
huh ezt a drágát. jo kis elmelkedos topic...

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Esrohnoil
A fekete lyuk elnyeli a fényt. és azért nincs kiterjedése, mert egy másik dimenzióba nyílik. A kör is végtelen, mégis ha oldalról nézed, semminek tûnik...

nem lehet végtelen, mert tágul😊)
egyébként a feketelyukaknál állandóan éjszaka van...
Ron Ragm
az univerzum végtelen nagy, max csak egy kis részében vannak a galaxisok csoportja

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

DJ Skyline
jaja...mert esik az esõ!😛PPP

Minggyá sötétedik.
DJ Skyline
attól, hogy neked nem jön be a téma szerintem nem kell rögtön leugatni!õt ez érdekli pillanatnyilag akkor ez van...

DJ Skyline
nem kell mindenre azonnal válaszolni...az már mindenkinek legyen a maga baja hogy az éjszaka kellõs közepén nyomja a gombot még ha kivan mint1 f*sz...(ma 03:45)!...az már a ti bajotok hogy türelmetlenek vagytok megvárni a reggelt,hogy pihenten,frissen témázzatok...ha egyátalán alszotok is!😛PPP

I.C.ram
Állítsd már le magad! Senki nem kiváncsi a zártosztályos idóta tapasztalataidra. Miért nem bannolnak már végleg....
repro
miért ne érne ide egy csillag fénye??? ha felnézel az égre mit látsz??? nem csak bolygókat, hanem csillagokat is. ha nem érne ide a fénye nem látnád. Csak cseppet távolabb vannak, mint a Nap ezért nincs akkora fényerejük.

A galaxisunk közepe pedig egy feketlyuk.

N0 TXT TLK PLZ!4!

PResident Evil
errõl beszéltem 😛

ebben van valami😊))
Tuvok
Van 1szerûbb magyarázat is:
Persze, hogy a tojás volt elõbb, hisz a tyúk a madarak közé tartozik, a hüllõk is tojással szaporodnak, azok pedig évmilliókkal a madarak elõtt alakultak ki.

a tojás volt elõbb: az "õstyúk" tojt egy olyan tojást, aminek a génállománya egy hangyányit eltért tõle, amit a tulajdonságai alapján már a mai tyúkokhoz sorolunk, de az õstyúk még nem rendelkezett ezzel a tulajdonsággal, ezért még nem tartozott a mai tyúkokhoz😊))
persze gondolom ez nem ilyen hirtelen ment végbe, hanem sok-sok idõ kellett hozzá😊)
LittleL
Jah, Finnország északi részén, meg még pár sarkközeli országban, három hónapig is lehet éjszakai világosság, ez tény...

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Tuvok
nézzétek a spektrumot !

Mike at home
ja igaz 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

szal lényeg hogy a vákuumnakk, a tökéletes "semminek" hatalmas potenciális energiája van

a lambdaelmélet szerint a tökéletes semmi teremti meg a "valamit", azaz ha nem pulzáló világegyetemben élünk, hanem kitágul teljesen, akkor a tágulás kezdõpontjában (azaz az õsrobbanás helyén) egy idõ után kialakul a "semmi", és ez feszültséget okoz a téridõben, és megteremtõdik az újabb õsrobbanás

Dynamic
Fordítva van:
...
-Uram mi neked százmilliárd font?
-Egy penny.
...
Tuvok
Sztem beszéljünk olyan paradoxonról, amire lehet magyarázat. Szal tyúk vagy tojás ? 😄DDDD

Mike at home
- Uram, mi neked egy pillanat?
- Szazmilliard ev.
- Uram mi neked egy penny?
- Szazmilliard font.
- Akkor adj egy pennyt!
- Egy pillanat

Dzsini
de ha volt robbanás, és azóta eltelt végtelen idõ, akkor mi az, hogy volt elõtte? 😄
(máris csak "szinte" végtelen lett a végtelenbõl...)

Vinyl: azéé mer olyan álmos vagyok és fáj a lábam... tennap világzenéztem

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VinylToy
Miért nem inkább a felvonuláson vagytok? 😊)

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Tuvok
Végtelen idõ alatt és olyan gyorsan, hogy szinte végtelen. Ezért lehet végtelen nagy. De ehhez át kell látni a végtelen fogalmát, csak azt mi nem tudjuk.

Dzsini
és végtelen méretre mennyi idõ alatt tágul ki? és milyen sebességgel tágul akkor?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tuvok
végtelen idõ óta körforgásban van (a tud. mai állása szerint), széthúzódik, aztán összenyomódik, õsrobbanás, páff, megint szét, aztán megint össze...

Dzsini
és mióta létezik, ha végtelen nagy? 😊

Mike at home
hat ha veled kene beernem, akkor inkabb lazadozom

Tuvok
😄DDDD

Tuvok
nem végtelen a sûrûsége, csak kiba*tt nagy

Mike at home
a primcsi foldlako sotet mint az ejszaka, ne is foglalkozz vele Tuvok!

Tuvok
Pont azért sötét az éjszaka, mert végtelen az ûr, így a fény sose ér ide. Ha nem lenne végtelen, ideérne vmikor, és nem lenne sötét, nem ?

Dzsini
Tuvok: végtelen tömeget csak végtelen térfogatban tudsz tárolni, legyen bármekkora a sûrûség 😊 (végtelen sûrûség pedig nincs)

Dzsini
végtelen idõ alatt a fény végtelen távolságot tesz meg 😊 mi az, hogy "nem ér ide"? 😊)))

szóval itt (is) megbukik a végtelen-univerzum elmélet.. és emiatt van sötét éjszaka 😊

Tuvok
A fekete lyuk tömege köbcentiméterenként (kockacukor méret) több százmillió tonna, sûrûsége pedig elképzelhetetlenül nagy.

Bandew
De ha a világûr is végtelen, akkor jöhet akár végtelen ideje is, akkor sem ér ide.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

akkora, amekkora utat a fény 15 mrd év alatt megtesz
egyébként ez nem egzakt érték, mivel a fény sebessége a világegyetem születésekor közel sem akkora volt mint most, szal passz

Oldal 1 / 2Következő →