648
új magyar stratégia
  • Edorn
    #648
    Megoldódott. Valami bug volt. Többször újrajátszottam az elejét és az egyik után sikerült kijutnom a tartományból.
  • Edorn
    #647
    Én ma kezdtem bele, de a legelején elakadtam. Lejátszottam a két gyakorló csatát. Ezáltal elfoglaltam az első tartományt(?), de nem tudok továbbmenni. Nem tudok kimenni a tartományból, csak a tartományon belül tudok mozogni... Tud erre valaki valami megoldást?
  • sika
    #646
    Ebben a kategóriában számomra a létező legjobb játék, többször kijátszottam, megunhatatlan számomra. Játszik mostanában vele vki?
  • Edorn
    #645
    Mi az a magvas oldal?
  • grebber
    #644
    A magvas oldalon fent van külön hozzá: "King Arthur magyar felirat és szinkron"
  • Edorn
    #643
    Most a téli vásár keretén belül szeretném megvenni steam-en a játékot, de azt írja, hogy nincs benne magyar nyelv...

    Tud valaki esetleg magyarítást hozzá? Esetleg szinkronosat?

    (lentebb van egy link, de már nem él)
  • Jakuza001
    #642
    Negy hozzaszolassal lejebbi uzenetet eltudod olvasni ?
  • tabi60
    #641
    Sziasztok! Tulajdonképpen jól át lettünk verve, mert magyar nyelven lett a játék meghirdetve. Nem ismertek valami fájlt, hogy tudjam magyarosítani? Dühből megfogadtam, hogy csak akkor játszom, ha magyarul lesz. Ha ismersz ilyet, küldd el lécci a pinteer.csaba@gmailhu email címre.
  • Vardar
    #640
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám. Hogyan lehet az egyes hősök között ereklyéket cserélni? Van akinél már nem is fér, másoknak meg egy sincs:/
  • steweee
    #639
    csak most találkoztam a játékkal. a fallen champions kiegben már benne van az össze korábbi is ?
  • grebber
    #638
    Szinkron miatt!
  • Jakuza001
    #637
    Most miert mondod ?

    Magyaritas
  • grebber
    #636
    Jobban jársz ha leszeded a magyar warezt és felülírod a fájlokat belőle!
    (Csak mert szerintem senki nem fog bogarászni mik kellenek!)
  • hawkie22
    #635
    Sziasztok!

    Megszereztem a játékot, de az a baj, hogy mivel német nyelvterületen élek, így maga a játék is német. Jó, ez mondjuk nem baj, de jobb lenne magyarul vagy angolul játszani, inkább magyarul, viszont magyarítás ugye nem jelent meg az első részhez. A kérdésem a következő: valaki el tudná nekem küldeni a magyar videófájlokat és a magyar szövegeket tartalmazó fájlokat? Privátban megkereshettek. Köszi
  • sherlock1
    #634






  • steweee
    #633
    megjelent a magyarítás ? hát nem magyar a fejlesztőgárda ? ,? ?
  • grebber
    #632
    "A kiadó információi szerint a magyar nyelvi frissítés még az utolsó tesztfázisban van és nem lett élesítve Steam-en. Még egy kis türelmét kérjük, mielőtt magyar felirattal tudná használni a játékot.

    A kiadó azt is elmondta, hogy a Steam-en vásárolt digitális példánnyal nem fogja tudni a magyar nyelvet használni, mert azok csak angol nyelvet támogatnak."

  • samsung123
    #631
    megjelent magyarul a játék! Valaki a magyarítást fel tudná dobni?
  • TottiHUN
    #630
    üdv valaki tudna nekem segíteni samhain serege ellen? nem tudom hányszor győztem le talán 20 körül de semmisen történik, az összes területet elfoglaltam majdnem már csak a szövetségeseim vannak,
    Főquestek már nincsenek csak lázadásokat add be és keresztény sereget.
  • Tomipapa86
    #629
    Ezen a teszten szanaszét röhögtem magam. 93% meg az első rész ehhez képest csak egy vázlat. Metactiticen azért áll első rész 80%-n a 2. meg csak 65%-n mert olyan csodás lett... Mondjuk gamestar tesz szóval várható volt. Nem mondom, hogy nincsenek benne pozitívumok de összességében visszalépés. Nem véletlen burjánzanak a hivatalos fórumokon az olyan topicok, hogy pl mikor lesz ebből wargame srácok. Mert ez egy rpg minimális stratégiai elemekkel. Kingdom management nincs a játékban mivel pént csak csatákért kapsz vagy a varázstárgyak eladásáért. A kaját mint "nyersanyagot" kivették a seregeknek fenntartási költsége nincs. Építkezni most már valóban mindenhol lehet, viszont ez kastély esetében kimerül abban, hogy +5-10% xp neked vagy a seregnek, különböző falvak esetén pedig + hp vagy sebzés az íjászoknak/lovasoknak/vagy gyalogosoknak(falutól függ). Szóval aki szerette az egyben azt, hogy a strongholdokban(3 volt összesen a pályán ugye)katedrálistól kezdve a várbörtönön át a városházáig szinte mindent épít az ezt nagyon gyorsan verje ki a fejéből mert itt ilyen nincs...
    Elfoglaltam Londont azt hittem itt végre majd építhetek rendesen de nem. Itt is csak + xp,hp,sebzés meg anyám kínja. A seregek ahogy lentebb írták tovább fejlődnek új egységgé ahogy haladsz előre automatikusan. Aki ezt pozitívumnak vette(szerinte ilyen az egyben nem volt)annak megsúgom, hogy volt pl:archer-longbowman csak ott ki kellett fejleszteni drága pénzen...meg az utakat is meg gátakat, kémkedést, törvényeket,bónuszokat stb. Jah hogy kivették ezt is? Bizony a megfáradt játékosnak ilyenekkel nem kell foglalkozni mert nincs benne a játékban. Helyette lore pontok vannak amiket el lehet költeni arra, hogy a faluban tudjál +5 hp vagy sebzést adó épületet építeni, meg van néhány mágikus fejlesztés azt ennyi. Számomra érthetetlen miként lehet valaki számára az pozitívum, hogy már akárhol lehet toborozni. Tök reális volt az első részben, hogy csak a falvakban toborozhattál. Most akár a kerek erdő közepén is megteheted ezt. Az számomra kérdés, hogy mióta várnak az erdőben vagy a hegy tetején sorozásra egész hadseregek de oké ez van... A első részben tapasztalható random küldetések szintén a feledésbe merültek. Szóval az újrajátszhatósági faktor szinte zéró hiszen minden újrakezdésnél mondjuk az "ellopták a kolostor ereklyéit" küldi ugyan úgy az 5. körben jelenik meg és ez a többi küldetéssel is így van. A történetvezetés lineáris,nem mehetsz el akármelyik területre mondjuk a 10. körben mert az utat egy impossible army zárja el. Ha megtámadod a játék figyelmeztet, hogy game over mert nem tudod legyőzni. A sereg átvált legyőzhetővé amint odaér a játék. Ez nyilván a te sereged erősségétől függ, de mint mondtam a csapatok maguktól fejlődnek új egységgé ahogy haladsz előre a sztorival. Szóval gyakorlatilag zéró csámborgás. Diplomácia tényleg jó azt aláírom pozitívum meg, hogy már van narrátor a küldiknél. Több sereget meg azért nem tudtok létrehozni mert van neked William Pendragon aki mellé berakhatsz max 3 másik hőst és kész. Később morganát is irányíthatod. Ekkor már két sereged lehet. Ja hogy neked a letétben van még vagy 8 hősöd?sorry Army general csak a kis William meg később a csajszika lehet és kész. Az egyben akár 12 sereged is lehetett a pályán itt be kell érned ennyivel jó mi? Asszem később Lancelot a 3. general de ezt én nem vártam meg mert chapter 2-ben töröltem a játékot. A king Arthur 2 tökéletes példája annak, hogy innováció néven hogyan lehet elk*rni egy jó játékot.
  • sherlock1
    #628












  • ratgab
    #627
    Mármint első részben tudtam, 2. részben nem tudom.
  • ratgab
    #626
    Az első részben lehetett, de én itt még nem jöttem rá, hogy hogyan. Így meg elég gáz... Most éppen kéne még vagy 2 sereg, de nincs csak 2.
  • Jakuza001
    #625
    Az elso reszeben is siman lehetett a ket sereget egyesiteni vagy egysegeket a masikba pakolni.
  • ratgab
    #624
    Igen, az irányítás igen gáz.

    Ami még gázabb az a pénzszerzés: CSak akkor kapsz pénzt, ha harcolsz (ha sok embert vesztesz nem biztos, hogy keresel annyit), questet csinálsz vagy artifactokat adsz el.

    Amúgy NEM kapsz egy fillért sem.

    Más eddig 2 db seregem van és egy rahedli hősöm, akikből lehetne sereg, de egyszerűen nem tudom külön seregbe rakni(Hiába TW még mindig a király a stratégiák közt). Most én vagyok béna, vagy tényleg nem lehet?
  • mindero
    #623
    Nekem az irányítás kicsit nehézkes volt a Demóban, átvettek egy csomó dolgot a Total War szériától, de valahogy sokkal kaotikusabb lett a végeredmény. Lemásolhatták volna egy az egybe, akkor kevésbé lenne zavaró.
  • b-type
    #622
    jöhet minden, ne fogd vissza magad, érdekel.
  • ratgab
    #621
    Újabb feature-t fedeztem fel: Fejlődnek az embereink, de végre nem csak számokban, hanem kinézetben is.

    Vannak Tier-ek a játékban, melyek elérésekor az adott egység kinézete javul és persze a harci teljesítménye is.
  • ratgab
    #620
    Előző résszel is játszottam (ott az irdatlan csaló gép rontotta az összképet: maxos seregek 2 perc alatt termelődnek, mikor mi csak egyszerű újjoncokat tudunk besorozni), de ezt a mostanit igencsak kétségek közt kezdtem.

    Először maga a harc ugyanolyan élettelen, mint az első részben. Ugye teljes mértékben Total War koppintás, ellenben nem érzed a fegyverek súlyát, katonák erejét (hülyén hangzik, de úgy érzem mikor a támadó animációt nézem, mintha a levegőt püfölnék katonáink).

    Ellenben az új Albion nagyon szép lett, nem olyan steril, mint az első részben, itt megemlíteném az új UI-t is, ami tetszetős.

    Hatalmas, ismétlem HATALMAS pirospont az új adventure-ök és szöveges questekért. Újból hozták az első rész színvonalát, de immár felolvassák nekünk a szöveget, ami NAGYON hangulatos (narrátorunk elváltoztatja a hangják a különböző embereknél: gyereknek gyerekes hang, papnak más, mint egy lovagnak... Fantasztikus. Ha csak ennyi lenne a játék, szöveges küldetések összessége az is baromi szórakoztató lenne.

    Játékmenet is átalakult: Immár különböző városokból lehet katonákat felfogadni és nem kell oda ellátogatnunk ezért. Minden településen lehet építkezni, melyek általában az ott toborozott katonáinak fejlesztik (nagyobb életerő, nagyobb támadási érték).

    Diplomácia már itt az elején is igen fontos szerepet tölt be: Barátkozhatunk, majd szövetségre léphetünk szomszédaikkal, melynek gazdasági hatása is van és minden egyes döntéshez szöveges választási lehetőséget is kapunk (pl.: kereskedelmi egyezmény esetén 3 opció közül választhatunk, amikor is minél többet vállalunk, annál többet nyerhetünk).

    Minden egyes Adventure végkimenetele befolyásolhatja megítélésünket a birodalomban: Egy menekült csoport át akar haladni egy városon, ahol is az őr nem akarja őket átengedni, mivel állítólag loptak valamit. Nekünk kell eldönteni mi legyen. A menekültek vezére bevallja, hogy ő tényleg tolvaj, de ha segítünk pénzt kapunk tőle és szervezetétől:

    A; Elfogadjuk a pénzt és kimentjük őket, így pénzhez jutunk és javul a megítélésünk szervezetével (tolvajok, bérgyilkosok, ha jóban vagyunk velük kérhetünk tőlük szívességeket), de romlik az adott terület hűbérurával

    B;Átadjuk az őrnek, aki lecsukja őket, így romlik a szervezettel megítélésünk, de kapunk egy kisebb összeget az őrtől (alacsonyabbat, mint a tolvajtól) és kissé javul a hűbérúrral a kapcsolatunk.

    C; Átadjuk az őrnek, de előtt megkínozzuk, hogy elárulja, hol vannak az elrejtett kincsek, így javul a hűbérúrral nagyban a kapcsolatunk, de a szervezettel nagyban romlik.

    Harcrendszerben a mágiát igen csak gyengítették. Előző rész támadóvarázslata 1 csapással kiírtott egy íjászcsapatot, itt csak 50 %-át ölte meg.

    Folytathatnám még a felsorolást, de nem akarok Novellát írni, eddig nem rossz a játék.
  • CamelX
    #619
    Köszi, majd megpróbálom így is
  • ratgab
    #618
    Directx 11, Custom beállítás (HDR on, Ambient Oclusion, Anti Aliasing szintén on, többit lekapcsoltam, mert felesleges, Grass mediumon, Shadow legalacsonyabb, mert nagyobb beállításon zavarja a szemem, Physix szintén legalacsonyabbon, mert feleslegesnek érzem, minden más csúszka maxon.

    Mindez 1280 x 1024-en, de a felbontás amúgy sem számít túl sokat (nem esz sokkal több erőforrást az a pár 100+ pixel).
  • CamelX
    #617
    Milyen beállításokon? High? Mert akkor lehet nVidia-t nem szeresse....
  • ratgab
    #616
    Nálatok lehet a gond. Nálam szépen fut (Core 2 Quad q6600 2,4 ghz, 3gb dd2, Ati 5770 Soc 1 gb... 11.11 ati catalyst, win7 ultimate edition 32 bit)
  • KingPunisher
    #615
    Sajnos így van, számomra is játszhatatlan. Pedig nem rossz a gépem, shogun 2 szinte maxon fut full hd-ba.. Nem értem :s így kiadni egy játékot..
    Kár érte mert igen vártam, de így nem lesz kedvem kínlódni vele.
  • samsung123
    #614
    a config fáljt hol találom? mert azt a felbontást nem engedi(nem irja ki) ami a monitoromnak kellene(1360x768).
  • Although
    #613
    Megnéztem a II. demo-ját egész érdekes újítások vannak szerintem a total warhoz képest. Van benne fantázia.
  • CamelX
    #612
    Csak szólok, hogy core i7-2600k, 8GB RAM és GTX560-on élvezhetetlenül lagol 1920x1080-ban. Ez megnyilvánul input lagban is, de ráközelítve nagy seregre kegyetlen darabos.
  • grebber
    #611
    Pénzt is akarnak belőle látni, mert egyből egy különálló kieg is jött vele :D
  • CamelX
    #610
    Nem valami nagy a nyüzsgés körülötte :) személy szerint alig várom h kipróbáljam így a friss angolsuckos Artúrról szóló MA szakdogám után :D
  • Jakuza001
    #609
    Megjelent a King Arthur II.