Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
ez kész 😄
elõször nem értettem 😄
[/spam]™
http://www.youtube.com/watch?v=Zby2JOL-R0k
xD
\"11:08 You deal 410 damage to a dragon.\" 20:28 You deal 425 damage to a bog raider.
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Abba se hiszek, hogy a tibiába sokkal szemetebb emberek vannak, mint más játékokba. Szerintem pontosan ugyanolyan emberek vannak, csak az a különbség, hogy itt megengedi a játék, hogy kibasszanak velünk, máshol nem annyira. Itt még nonpvp-n is van rá lehetõség, hogy lõjük mások lényét, lökdössük egymást, szemeteljünk, ellopjuk más lootját, bezárjuk egymást valahova, stb. Mindezt dobd be egy olyan környezetbe, ahol az emberek létszámához képest iszonyú lassú a resp.
Mondjuk válogassunk ki random 100 embert a világból és éheztessük õket 1 hétig. A wow úgy csinálná a "játékot", hogy minden éhes ember elé odatesz egy sültcsirkét, az embereket meg teleaggatja szivacsokkal, hogy még véletlenül se árthassanak egymásnak. Tibia ezzel szemben letenne 1 tál sültcsirkét a szoba közepére és adna mindenkinek egy láncfûrészt, majd közölné, hogy a tetteiknek semmi következménye nincs, úgyhogy hajrá, az erõsebb gyõz.
Ettõl függetlenül a tibia nem lesz rosszabb, csak más, szabadabb. Akinek nem tetszik, hogy itt _lehet_ ártani a másiknak valamilyen formában és velünk is kicseszhetnek mások, az játszon a manókalanddal, ott nincs mitõl tartani. Az emberek pedig mindig annyit fognak ártani egymásnak, amennyit a saját érdekük megkíván és amennyit a környezet enged. Tök mindegy, hogy magyar, lengyel, brazil, vagy amerikai. Pár ember alapján(izolált környezetben) amúgy se ítélnék meg egy egész kontinenst.
A motivációm az volt, hogy nincs kedvem az európai suttyó játékosokhoz. Nem akarok rasszista lenni ezért nem írok konkrét nemzetiségét. Játszottam eleget Securán és Karenékból kiindulva az volt a tapasztalatom, hogy az amerikai játékosok nagyobb számban jó arcok és barátságosak. Nem utolsó sorban legalább beszélnek angolul és nem a pl? Pl? Pl? Free itanz plix megy. Karenék is tudtak a mi szerverünkön gond nélkül játszani és én sem tapasztaltam laggot ( amikor még ment rendesen a szerver) Aurerán. Hát így :p

minden esetre elsö dragim kb 3 hete a knightal ankrahmun dragon lair a hegyben.
Felugrok a lépcsön, látom dragon, mondom hagyszóljon, fél hpra leverem, megjelenik még egy, lagg, DC... mondom basszus ennyit az elsö dragonrol. Visszalépek erre eggyik fekszik, én 80% hpn, leölöm a másodikat, és az elsöbe ott virult egy dragon shield, másodikba woi^^ Ezután visszamentem potikkal huntolgatni, és leöltem elsö DLemet is, igazt az empty volt 😛
eléggé szerencsés ez a karakter, csak kár hogy nincs idöm 😞
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX




Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Tibia egyik szlogenje a "you will never forget your firs dragon". Talán az elsõ komolyabbnak mondható lény, amivel egy player találkozik. Alapból legendás lény, kicsik számára egzotikus dolgokat lehet lootolni belõle, van neki wave-je és a grafikája kb 4 sqm-et elfoglal. Sokáig csak 1 ütéses szotyik hadát henteli az ember zombi módra és gp-n kívül nem vár semmi extrát. Aztán itt van a dragon, aminél már taktikázni kell, potionokat kell inni, stb, szóval tényleg egy élmény lehet az elsõ(igen, errõl nekem is más jut eszembe)
Na szóval nektek mikor és hogy került sor az elsõ dragon lenyomására?
Én 30 körül voltam a lovagommal, amikor Kicsi Tibivel és Marci hun the pala(?) - val barangoltunk Thais ancient temple-ben és ott van egy kis dragon cave, ahol csak 1 respel és fentrõl is lehet látni ahogy a lépcsõ körül mászkál. Hirtelen felindulásból lementünk, de hárman meglepõen könnyen ment és végül sztárnak éreztük magunkat, hogy megöltünk egy dragont.
Talán még a GS is egy ilyen vízválasztó lény. Ha valakinek ilyen sztorijai vannak, szívesen olvasnám õket 😊
Amúgy Ab'Dendrielbe fõleg blessingért és questelni mennek az emberek, mert kis túlzással semmi sincs ott. Néhány wasp, pár troll. Hellgate annyira nem vonzó, mert nagyon macerás eljutni oda, Draconiáról nem is beszélve. Meg ha már vannak ott, akkor lehet visszafordulni.
Szerintem rengeteg jó hunt helyet kéne pakolni Ab'dendrielbe, hogy egy kicsit felkapottabb város legyen, de erre nem fog sor kerülni, mert a frees helyeket nem szívesen bõvítik. Ha már pénzt és idõt fektetnek a fejlesztésbe, akkor inkább olyan dolgokat raknak be, amire azt mondod, hogy "hm, ez tök jó, venni kéne prémit", nem olyan frees cuccokat, amire azt mondják, hogy "de jó ez az új hunt hely, így még simán el leszek level 80-ig".
Nem is tudom, egy részröl oké, a faccoknak is adnak uj dolgot legalább, viszont nemtudom mennyire lesz jó hely, eddig eléggé elhagyatott volt Ab+Hellgate is rohadt messze van egy low-mid lvlnek. Remélem valami jó helyet raknak be, lehetöleg quest is keljen hozzá, hogy ne legyen annyira zsufolt mint cyc hill, vagy kaz belsö bányái 😄
Amugy a kép eléggé szép szerintem, és tuti valami elf outfitet is befognak rakni, mert elfekröl van szó a teaserben. Hamár eltelt valami 500~ Tibia év a kezdetek óta, akkor ideje pár régi helyszinen változtatni😄(kivéve Ankrahmun, mivel az egy õsi város, viszont Edront is fejleszthetnék, hiszen ott van Edron Academy vagy mi).
09:36 Editorialman <91>91>: yeap
fórum 06.13
kezd kínos lenni, mindjárt lejár a prémim...
Azért kicsit sajnálom szegényt. Elég szörnyû lehet arra belépni, hogy lvl 1-es vagy újra...
Emberek tízezreinek okoznak bosszúságot a botterek, a kickek, a játék apró idegesítõ baromságai(questek, balance broblémák, stb). Ezeken szívvel-lélekkel kéne dolgozni, nem csak amennyit feltétlen muszáj.
Szerintem ha fele annyit agyalnának a dolgokon, mint amennyit maguk a játékosok, már rég megoldódott volna egy csomó probléma.
Amúgy ezt ígérik: "flexible Arbeitszeiten und garantiert keine Überstunden" >>> az biztos, hogy ezt be is tartják 😄
Amúgy érdekes, hogy múltkor egészen késõn, este 11 felé is még ment ki az oldalra hír - ezek szerint valaki mégiscsak túlórázott 😊
38 ember dolgozik náluk. Ez alapján jogosan lehetne kérdezni, hogy mit csinál ennyi ember, ha évente 2-szer van update és néhány kis patch, miközben rengeteg javítani való lenne, amire "nincs idõ".
Megpróbáltam utánajárni a turpisságnak.
A felállás az, hogy van 2 ember aki a kis kockákat rajzolja a játékba(új outfit, lények, itemek), meg néha unalmukban csinálnak mindenféle content art-okat, amiket mi nem is látunk. Meg a weboldalra tesznek 1-1 képet a cikkekhez.
Emellett van 6 ember, akik a kis kockákból összerakják az új hunt helyeket, meg kitalálják, hogy miféle lényeket és itemeket kéne berakni és azok milyen tulajdonságokkal rendelkezzenek. Na meg persze spellek, pvp és egyéb hangolások.
3 teszter, akik az újdonságokat tesztelgetik még a preview szerverre kerülés elõtt.
3 community manager, akik a cikkeket írják(a featured articlet is!), olvassák a fórumot és kommentelnek az érdekesebb kérdésekre. Õk a közvetítõk a játékosok és a cipsoft között. Emellett még a tibia facebook oldalát is õk üzemeltetik.
12 cipsoft member, ami fogalmam sincs mit takar, de gondolom köztük vannak a programozók is. Az õ feladatuk az, hogy nagy ritkán(ha nagyon muszáj) foltozzanak egyet az egyébként 1997 óta változatlan tibia motoron. Pl õk azok, akik beraknak 6 új pvp gombot a kliensbe, vagy akik belekódolják a cooldownt a rendszerbe.
9 customer support, akik minden nap hevesen bocsánatot kérnek az e-mailezõktõl a botterekért és a mass kickekért. (én inkább elküldeném õket civil álcában napi 1 õrjáratra bottert fogni és 1 hónap múlva már nem lenne bot probléma. aztán kirúgnék 5 customer supportost és a fennmaradó lóvét a szerver biztonságára költeném)
2 product manager, akik star wars figurákkal játszanak az íróasztalon. Ezt a tevékenységet nagyon intenzíven ûzhetik, mert több mint 2 év kellett míg pl rájöttek, hogy a "killing in the name of..." questen csiszolni kéne és hasonló több éves fáziskésések...
1 marketing manager, aki fél évente kitalálja, hogy legyen prémi akció. Gondolom õ találta ki azt is, hogy a kezdõoldalon mindjárt lehessen regisztrálni. De leginkább valószínûleg csak pörög körbe-körbe a forgószékén, mert a marketingjük konvergál a 0-hoz(nincs reklám, de soha nem is lehet olvasni sehol a tibiáról)
A híreknél meg valaki átírta a DDOS-os "javítás" dátumát vasárnapra, ami már önmagában hülyeség(hétvégén soha egy szalmaszálat nem tett keresztbe egy cipsoftos se). Nem tudom mire jó ez a sumákolás. Talán majd megnézem az átjavított dátumot és azt hiszem, hogy csak tegnap óta van szopás és nem ez volt egész múlt héten.
Érdekes egyébként, hogy ilyenkor mindig pillanatok alatt "egyeztetnek valamit" a "szolgáltatójukkal" és utána megint mindegyik szerver olyan, mint az álom. Kíváncsi lennék, hogy valójában mit csinálnak és hogy van-e köze a hibának a DDOS-hoz, ami rejtélyesen mindig update után van.