124119
-
#106295 tibia.com legújabb szösszenete a statisztikákról szól..
- a múltkori kérdőív alapján a legtöbben játékos brazil, lengyel, mexikói, svéd vagy amcsi..a brazilok és a lengyelek együtt kiteszik a játékosok 50%-át...
- május 16-án ~1,3 millió regisztrált account volt, ebből ~487k braziliából, ~296k lengyelországból, 99k mexikóból, 54k svédországból és ~54k az usából regisztrált..ezek alapján a brazilok és lengyelek a 60%-ot is kiteszik...
- ebből az 1,3 millából 1,1 millió férfi játékosként regisztrált, ami azt jelenti, hogy elvileg a játékosok 88,5%-a férfi...
- ~6,54 millió kariból 5,38 millió hímnemü, tehát csak 82%
- a regisztrációban megadottak alapján 9643 játékos "született" 1901-ben és 2124 adott meg kevesebb, mint 5 évvel ezelötti dátumot a születési évnél..ha ezeket nem vesszük számításba, akkor az átlagos tibia-player 20-21 éves...a kérdőívek alapján viszont a 75% 16 és 24 év közötti...
- 2,6 milla account van elvileg, tehát több,mint 1 milla nem regisztrált..számos ezek közül nem is "aktív"... 2009 április hónapjában ~850k-nyi accról léptek be, ebből ~100k prémis
- az átlagos szint 16,5... fél milla 1. szintü, 1,8 milla még nem érte el a lvl 8-at, ~5 milla van lvl 20 alatt...átlagosan 2,5 karakter jut 1 accountra...61,021 kari érte el a lvl 100-at...2582 db 200 feletti van..57 db 300 feletti és 3 db 400 feletti...
folyt köv.. -
Berselius #106294 Ahova akarnám másolni az megvan, ahonnét, az meg nincs :D -
Berselius #106293 Köszi :) -
#106292 C:\Documents and Settings\Berzike\Application Data\Tibia\Automap -
#106291 A TibiaMaps könyvtár. :) -
Berselius #106290 Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Tibia mappában melyik fájl tartalmazza a mapot?
Előre is köszi:
Berselius -
taj #106289 az sztem nem acc info tárolás, hogy csinál egy karakter lekérdezést tibia.comra, amikor rákeresel egy névre, és megjeleníti a többi kari nevét a tibia.hu-n, a megjelenített név már egy link, mintha arra a névre keresnél a .hu-n (ha a botteres ötletet elvetjük) -
#106288 ha access táblákban gondolkodsz, az elég jó közelítés, ha a mezőtípusok nem is egyeznek tökéletesen a mysqlben használhatókkal, a nagy részüknek van megfelelője -
#106287 egy nap van 96 update, ezt 12 byteon tudom leghatékonyabban eltárolni, hogy egy egész hetet nyilvántartsak, az ennek hétszerese (nyilván :) ), azaz 84 byte. ilyenben gondolkodom mostanság, valamint bitszintű műveletekben, de ez hiába gyors, ha most is ~60k kari van az adatbázisban, egy-egy minden sorra vonatkozó változtatás elég sokáig tart, nekem meg 15 percenként kéne.
még secura-only az oldal, de itt hangsúlyoznám azt, hogy még. rövidtávú terv nyitni az összes nonpvp oldal felé, főleg azért, mert egyszerveres oldal _soha_ nem lesz támogatott fansite.
nem tárolok accinfot, függetlenek egymástól a karakterek, még ha tibia.com-on látszik is, hogy ugyanahhoz az acchoz tartoznak, eddig nem éreztem szükségét, hogy ezt nyilvántartsam. -
taj #106286 izé, sima logikai változó, nem fuzzyzunk -
taj #106285 a végéhez még:
de ha valakinek van 20 karija, akkor írja oda, hogy active char, ha volt szintváltozás az elmúlt 1 hónapban vagy ilyesmi -
taj #106284 nos, mivel nekem lövésem sincs az egészről, ezért nyilván nem tőlem fogod a megoldást hallani :D
ugye 15 percenként ellenőrzi, hogy online-e mindenki, valami fuzzy változót rendel az egészhez (0 - nem online,1 - online), az adatbázisban (itt nem is tudom, mire gondoljak, mert én max access/excel adattáblákkal álltam kapcsolatban eddig) szerepel holnaptól minden nap 15 percekre osztva, baromi nagy adattábla kell vagy minden playerre külön vagy azt mondod, hogy heti/havi táblák készülnek, és ha Firilio online volt, akkor megy az egyes az adott 15 perces rublikába, ezeket pedig vmi scripttel összegzed mindig "online this week/month" formában a kari lapján
Ha jól rémlik, Securára volt limitálva a tibia.hu, szóval ezt is muszáj lesz limitálni, de még így is elég nagy adatmennyiséget generálhat, és nem tudom mennyire lassulhat be idővel, ha egy nagy táblát vezet a sok névre szóló helyett.
-------------
Amit a tibia.hu-ra akár most is be lehetne tenni, de a Psk~-ről is mindig hiányoltam, az vmi olyasmi, hogy egy gombnyomásra meg tudd nézni az illető többi karakterének hasonló adatait. Szóval Gyud és Xill lapjánál felkínálja, hogy megnézd a másik karija szintlépéseit. A botterek szégyenfalán is feltüntethető lenne sztem valamilyen formában, hogy Ranma Kun v. Ranma-Kun (nem tom fejből, hogy írják) neve többször szerepel, mert a druidja is ott van a botterek között, és nem rejtett acc. -
#106283 igen, gondolkodtam már a lehetőségen, de még nem jöttem rá, hogy lehetne ezt értelmesen megvalósítani adatbázis szinten. ha van használható ötleted, ne tartsd vissza
statisztikák alapján a látogatások ~40% nem magyarországról jön ;) -
taj #106282 olyasmiben nem gondolkodsz, hogy online time counter gyártása a saját oldaladra? ellopod ugyan az ötletet, DE psk~ oldala sose lesz fansite, mert vmi tibiashopot reklámoz, te pedig az egyetlen fansite lehetnél egy darabig, akinél működik ez a funkció (aztán majd más is ellopja az ötletet :P)
mármint ha valaha eléred a fansite rankot, mert ugye mi hiába szavazgatunk, kevesen vagyunk magyarok, tényleg csak úgy működne a dolog, ha el tudnád terjeszteni a külföldiek között is, de akkor sem biztos, hogy erre szavaznának, mert biztos többet időznek máshol, itt csak lekérnek max egy statisztikát, és lépnek is -
taj #106281 semmi baj vele, én kedvelem, mert csak a versekben találkoztam vele korábban, a köznyelvből eléggé kihalt, de amióta ismerek erdélyieket, azóta gyakran hallom :P -
Husosfagyi #106280 Ő már volt téma tutoron, erősen határeset egyébként :) -
#106279 ha meg is tetszik, már foglalt, és nem tudok ilyen nevű karit csinálni :P -
#106278 Hát ha esetleg valamelyik tutornak megtetszik.. -
#106277 és? -
#106276 már láttam greaderben :P -
#106275 angolul kifért egy sorba, magyarul kell neki egy sortörés a menübben, de ennyi belefér -
#106274 Ez Telének! :)
Firefox New Addon -
#106273 egyelőre nem, hirtelen (félóra gondolkodás és guglizás után :D) nem tudom, hogy is kéne megoldani. még gondolkodom rajta -
#106272 Karakternév:
22:40 Haxxorziz [52]: - -
Husosfagyi #106271 az "acctrader" helyett szerencsésebb lenne szerintem a shared/traded accounts - ha kifér -
Husosfagyi #106270 \o/
bár a ban elejét pontosan nem tudhatjuk, elképzelhető a kezdete/vége év/hónap szinten ez megjelenítésre kerül?
-
#106269 statsite™
átalakult a guildek listája, új oldal a hackerek és acctraderek listája -
#106268 mivel arra a következtetésre jutottam az olvasgatásaim alapján hogy a hivatalos tibia térképeit beállításait nem lehet sajna igy futtani ill nagyon kemény meló lenne összerakni igy egy világot igy sajna nem jó arra hogy teszteljük magunkat hogy mi hogy menne igy szerintem le is teszek a szervercsinálásról. de ha tele vagy sonic le tudja valahogy a .comról csalogatni az ottni adatokat akkor lehet kisérletezni:) -
#106267 Taj mint fő OT szerver hozzáértő:)
van valami tipped hogy honnan lehet OT szervert tölteni?
mert ha van kedv akkor probálgatni kisérletezgetni lehetne rajta.
Ha ehez az kell hogy futtason valaki egyet akkor én futtatom mondjuk nem tudom milyen sávszél igénye van. de egy próbát megérne a dolog
csak nem tudom hogy honnan lehetne biztonságos verziókat találni ill mi kell hozzá.:)
szóval ha van valami ötlet szívesen várom:) -
#106266 gyanúsan nem, de majd meglátjuk, mit kezd vele -
#106265 mondj jobbat :D valami sárga vonalon gondolkodtam, hogy illeszkedjen z oldal többi részéhez, ez lett belőle -
#106264 Nem fognak elférni a tabok, nem?
Amúgy nagyon jó. :) -
Husosfagyi #106263 nincs kifogásom ellene :) egyedül a színén csiszolnék valamit, mert kisüti a szemem :p -
#106262 statsite™
véleményeket kérek a megváltozott botterek oldalról - jó lesz-e ez a tabos felállás későbbiekben más oldalakon is, például a guildek vagy hackerek/acctraderek listájánál? -
#106261 Csajok a csúcson.. én meg nem vagyok otthon.. :D -
Noodlee #106260 09:22 Dryads have returned to protect the jungle of Tiquanda. -
#106259 Köszönöm Szépen a Köszöntőket -
#106258 nekem most sincs vele bajom :P -
#106257 A stamina teljes regenerálódásához 93 órát és 46 percet kell kilépve töltened.
Hát igen..
93 / 24 = 3,875 nap.
Legalább 3 nap, hogy full legyen.
Hm. -
#106256 Ezt a staminát nagyon elizélték, power gamelni sem lehet tisztességesen, meg trainelni sem. :(