124119
  • Son Ice
    ...és akkor már hozzá lehetne igazítani a bannolás lejártának dátumát (7, 15, 30 nap). Így pontos lenne mégis.
  • Son Ice
    Egy nagyon hülye ötlet: nem tudom hány karakter van Securán... De kb tök mindegy... ha minden éjjel végigmennél azokon a karaktereken, amelyek aznap nem léptek be? Persze lehet, hogy ma épp játszik még és éppen ma bannolják, de akkor holnap már tuti nem lép be. :) Így maximum 1 napot "tévedne" a rendszer. Csak egy ötlet volt...
  • Husosfagyi
    láttam a múltkor 15(!) napot is, GM mondta tutoron.
    állítólag ilyen is lehet...
  • CattiBrie
    Aham. Köszi az infót. :)
  • maerlyn
    az aktuális tervem a következő: úgy beszabályozni a frissítést, hogy legalább hetente egyszer átnézzen minden karit, ilyenkor el lehet dönteni, hogy 7 vagy 30 napot kapott a drága (mást nem osztogatnak), és akkor a bannolás ideje alapján lesz feed is.
  • Shiwo
    Tele jól tippelt

Infernalist berespel, s elkezdi lőni a lámán egy helyben álló DS-t... szóval nem árt fel-felnézegetni, hogy a lényed nem kapja-e már az "áldást"
  • CattiBrie
    Mondjuk 9-kor. De ez sem biztos, hiszen bármikor tudnak bannolni "napközben" is. Bár három órával később is aznap van. :)
  • Son Ice
    Ha ma nincs bannolva, de holnap már megjelenik a bannolós szöveg a karilapján, akkor nyilván aznap bannolták. Hm?
  • maerlyn
    Tipp Elek: az infernalist lövi (mert ugye "player"), a ds meg áll, mert azt csinálja, amit te (fasz a lakodalomban effekt)
  • maerlyn
    nem tudom, mikor bannolták őket, csak azt, hogy mikor jár le.
  • Kicsi Tibi

Beírtam googl-be hogy Catti, és a képek között ez volt:D
  • CattiBrie
    Ha egy szpellkaszter idéz egy lényt és fent hagyja, míg respel a lény.. Akkor a DS meg mondjuk az Infernalist pókerezik addig, amíg a szpellkaszter fel nem lép, vagy ölik egymást? Vagy hogy van ez? :)
  • Shiwo
    hát, most már kicsit macerásabb vadászni, mint legutóbbi up óta, és még macerásabb lesz

ugyanis régen meglehetett találni rúnával, ha láttad merre csillog..most már nem, mindenképp "fagy-gfb" kell, hogy megtaláld (mert a cancel invisinek lópikula a hatótávja..)

amúgy hp-ból lvl 90-en meglehet bírni, ha 1maga van..ha már leidézte az fe-t és mindkettő téged lő, az már necces és erősen izgalmas...ezért is szoktak ds-t idézni, de gyanítom up után hamar lefogja agyalni szerencsétlent...

lőni lehet exori-kkal, de az sokáig tart, és addig leveri a ds-t (vagy téged..)
    ugyanez igaz hmm-re, meg a legtöbb "szotyi" rúnára

én személy szerint SD-vel szerettem gyakni (tom, sokak szerint waste), mert attól relative hamar meghal, nem verte le a ds-t (és ügye a sorc nem tudja gyógyítani a ds-t, csak ha vesz rúnát, vagy idéz magának újat, ha megpurcan..)

nah mind1, szóval már kicsit gázos már most is, mert a tetőn ha fellép az ember, még középre is kell lépdelnie (3-4 mező, gyakran tüzön keresztül) hogy elkapja a területre ható fagyi-vari és megjelenjen, szal up után már max ha 2szer öltem, mert túl macerás lett és plusz költséges is..amúgy elég jól szórta a skull staffokat, de xp-be nem olyan jó, a workeres simán rávernek, nem is keveset (infernalistnál olyan 20-30k / fél óra xp volt, workereknél 50-60k)
  • Shaman
    Mondok egy példát,s mindjárt rájössz mire gondolt taj.

Voltam már párszor démont gyakni. Például anno Rammal. Volt velünk sorc is mondjuk Vackor (ugyanezt leírhatnám Tygeppel,Arcorral,Matthiasra,Cipire is mert velük is voltunk,de mindegy ez csak példa). Nos Ram adott nekem pár bp mana fluidot. A blocker leugrik,s rááll a démon. Mi lemegyünk. A sorc lövi a démont manából,ugyanígy lövi a druid is manából,ugyanakkor a druid figyeli a blocker életerejét,s mikor mondjuk sárga lesz tol rá egy siot-t. 1 démonnál körülbelül 5-6 sio megy rá a blockerre. Ez azt jelenti,hogy mondjuk a sorc ellő 15 exori frigo-t az 300 mana. A druid mivel gyógyít csak mondjuk 10-et lő el frigóból az 200 mana,de 5-ször gyógyítja a blockert ami +5*140 mana.
    Azaz 1 körben a sorc elhasznál 300 manát a druid elhasznál 900 manát. És ezt a blocker "fizeti" neki mert ő adja a fluidokat,illetve ez lehet közös megegyezés is.

Szóval szerintem taj erre gondolt,s nem arra mikor a druid soloban vagy a sorc soloban elmegy gyakni.
  • CattiBrie
    Valószínűleg up után már annyira nem.
  • Bobber
    amugy ez a bannolásos botos dolog nekem nagyon érdekes:)
    mindig szinte 5k embert kapnak el. Nem tudom hogy hogy csinálják de hogy mindig ennyi van a hirekben felettéb gyanus. arról meg nem is beszélve hogy egy accon hány ember lehet. Bár ilyenkor accot bannolnak gondolom de akkor is érdekes.
  • Bobber
    infernalistot mennyire érdemes amugy gyakni mert lassan megvan a bp woim és dekorációba egy bp skullstaffal akarom kombinálni:)
    csak még sose gyaktam infet és nem tudom hogy kell:)
    szóval még upp előt rá kéne másznom a témára:)
    de kérnék majd idegenvezetést ill leirást hogy mit hogy tegyek:)
  • Son Ice
    Arról tudnál infót adni (vagy lehetne a weblapon is), hogy mikor bannoltak kiket (hányas szintű volt az illető és milyen kaszt). Engem érdekelne. Vagyis, hogy az egy napon bannoltakat meg lehessen nézni egy listában.
  • Son Ice
    "ha megöltél belőlük valamennyit (nem tom mennyit, nem írja), akkor nem csak manit kapsz érte, hanem plusz xp-t is" <- ez olyan wow-osan hangzik kicsit. :) Remélem én kapok majd olyan küldit, hogy öljek meg 100.000 rotwormot. Jól fog állni a lovagomnak. :)
  • Bobber
    amugy meg a fluidok ivásán múlik a dolog de szerintem egy sorc is ugyanugy mint az álat issza a fluidot szóval a fene se tudja:)
  • Bobber
    akkor se értem a dolgot:)
    ha te elmész gyakni egy druiddal akkor is ugyan annyi idő fog eltelni mínt ameddig egy sorc gyak legfeljebb a sorc egyedül gyak míg a druid csapatban ill knightal.
    Szóval az idő az idő:)
    na meg a sorcnak meg kell venni a fluidot mig a druid kapja a lovagtól:))
    szóval ha azonos ideig gyaknak akkor elvileg azonos mértékben is kell fejlődniük. Legfeljebb annyi lehet hogy a druid ugymond afkolás mellet is elmehet gyógyítani és ott használ fluidot mig a sorc afk mellet azt nem tol.
    Szumma szummárum nekem van igazam és vagy egyformán nőnek vagy a druidnak a gyógyi spellje meg van csítelve és többet nyom a latba:)
  • maerlyn
    igen
    263
  • taj
    ha választhatunk, akkor druidot hívunk gyakni, ennyi a nagy titok
    sorcinak nem ad az ember fluidot, hogy támadjon, de a druidnak ad, hogy gyógyítson
  • Shiwo
    ennyi volt a securás vagy mi ? :)
  • CattiBrie
    Hmm.. :)
  • maerlyn
    235
  • CattiBrie
    ∑199
  • Shiwo
    Jun 03 2009 -
    Today, 5594 Tibia accounts have been punished for using unofficial software to play. These accounts were all identified by our automatic tool, therefore complaints about these punishments are in vain.
  • Shiwo
    yw :)
  • A Joco
    Köszi, h le irtad.
  • Shiwo
    tibia.com news...

ahogy sejteni lehetett, a múltkoriban bemutatott medúza bekerül a játékba..

osztán.. számos lényen variálnak, hogy jobban megérje azokat is gyakni

például jobb lootot fog adni többek közt a hellspawn, a wyrm, a war golem, a lost soul és az energy elementál is.. vagy többet dob valamiből, vagy nagyobb eséllyel, esetleg dob olyat, amit eddig nem...

néhány lény xp-jét is megnövelték, mint pl a wyrm-ét és a grim reaperét...

néhány lényt túl erősnek találtak, mint amit terveztek az adott helyre, ezért gyengítenek rajtuk, mint például a mutated human-on, a és a war golemen (utóbbi nem gyógyít majd annyit magán..)

a grim reapernek és a lost soulnak kevesebb hp-ja lesz...

és egy lol dolog..ha kinyírtál egy water elementalt, megpróbálhatsz pecázni a hullájában..cipészék szerint meglepetés érhet..

a wispek megprócálnak elmenekülni a játékosok elől (szivatják a nájtot :P)

szivatják a spellcastereket is, az infernalistoknak lesz valami "trükkje" a demon skeletonok ellen (nem lesz annyi ds-sel blokkolo infernalist-gyakó)

csakoják kicsit gyúrnak erőre..ill van valami utalás arra, hogy nem cipelnek mindent maguknál (kevesebb loot ? eddig se volt túl combos -.-)

a jégbosziknak is több hp-ja lesz..

persze nem csak a lényeken, a gyakóhelyeken is variáltak picikét, hogy használhatóbbak legyenek (sanszos a templomban respelés up után...)

a yalahari questet kicsit megnehezítik, valamit a bog raider bossoknál alkotnak..

oszt lesz olyan, hogy adott npc megbíz feladattal, hogy milyen lényt kell gyakni..a leírás alapján ez valamennyire random lesz...ha megöltél belőlük valamennyit (nem tom mennyit, nem írja), akkor nem csak manit kapsz érte, hanem plusz xp-t is...pletykák szólnak arról, hogy néha a szezonját élő lények kiszagolják, hogy a fejükre pályáznak, s a bossoktól kérnek erősítést...
  • maerlyn
    "It has also been discovered that water elementals sometimes swallow different things which they cannot digest. It is difficult to get to those things while they are alive, but if you ever kill a water elemental, maybe you should try fishing in the corpse. You might be surprised."
    :D:D
  • maerlyn
    úgy néz ki, ma massban van
  • CattiBrie
    Jó, de a lovag cipel neki még fluidot. :D

// Amúgy nem tom. :D
  • Bobber
    na igen de ha egyszer elfogy a manna akkor elfogy a sorcnak meg a druidnak is
    szóval mind a 2 kaszt ugyanugy vedeli a fluidot.
    ezért nem értem hogy miért más a kettő.
    tökmind1 hogy most támadásra vagy gyógyításra nyomja el a manáját. Vagy van valami druida csít ami ha gyógyit máshogy számolja?:)
  • taj
    hogy közben nyomják a siot is, amit áll a lovag :P
  • Shiwo
    csakhogy gyakás közben jobban nől a magiclvl, mint rúnagyárban (gyakalod a fluidot, soft bootsba rohangálsz)

még írják is, hogy azért gyorsabb nekik, mert eltérő a gyakómódszerük (bár nem tom miben tér el ennyire -.- )
  • maerlyn
    csak rövidtávon megoldás, hogy minden karilap-lekérésnél ránézünk a .comra, hosszútávon mindenképp tárolni kell helyben is. ráadásul milyen az, hogy ha a tibia.com halott, akkor a .hu is?
  • CattiBrie
    Az, hogy mennyi a mlvl-je és hogy mennyire nő a mlvl az nem ugyanaz.
    Általában minden druida többet afkgyártott életében, mint a sorcok.
  • Shiwo
    - 1,6 milla knight van, ebből 83k promós..1,2 milla sorc, ebből 68k promós..1,1 milla pala, 60k promós...1 milla druid, ebből 75k elder

- a statisztikák szerint a druidáknak kicsit gyorsabban nő a magiclvl..átlagban egy lvl 100-as sorcnak 65-ös magic-e van, míg egy 100-as druidnak 67-es

- a palák átlagos magiclvl-je nem nagyon haladja meg a 20-at..egy átlagos 100-as palának 93-mas distance-e van, 19-es magic-e, és fegyveres skillje 30-33 körül akad

- lvl 100-as knight-oknak átlagban 6-os magic-e, 83-mas shieldingje és 88-as fegyveres skillje van

- 1,7 milla kari még rooki... 1,8 milla thaisi lakos van, 1,4 carlini..venore-ban 1 milla él..ab'-ban 320k..kazban 150k..darában 67k...erdonon 56k..ankba 34k..lb-be 21k..yalaharon 18k ..ph-n 16k és svargrondi lakos az összes szerveren együtt van ~4k

- május 9 és 16-a között 211 916 játékos halt játékos által, 161 763 szörny által és 18 529 valami elemi erőtől... a legveszélyesebb lény a patkány :) 9998 játékost öltek meg 1 hét alatt..de a bosszú megvolt, ~11 milla patkányt öltek meg ez idő alatt...a legtöbbet ölt lény a roti, ~37,7 millát nyírtak ki 7 nap alatt..

- a legtöbb játékost "unjustified player killing" miatt bannolták (hamarosan már nem lesz ez így...), második helyen a botterek állnak (hamarosan övék lesz az első hely...)

tehát..

egy átlagos játékos nagy eséllyel 20 év körüli férfi, esélyesen brazil vagy lengyel és lvl 20 környékén van..ha lovak, akkor 46-os shielding körül járhat és 50-es weapon skillnél, függetlenül attól, hogy mit használ..spellcasterként kábé 20-as magic-e lehet, míg ha pala, akkor 52-es distance-e és 8-as magic-e lehet..sanszosabb, hogy free-s és nem prémis..2-3 karija lehet thaisban vagy carlin-ban...legtöbbször patkánytól halt kezdetekben és rotikon edződött...