Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
tudtommal igen

amúgy mi az az NG ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Bexter
gyere fizess prémet a GH ban meg van szabad szoba szoval ha prémes ha friis vagy oda tudsz cuccolni, csak ne hagyd nyitva ajtód 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

CattiBrie
lol 😊)))

De szerintem alapból úgy induljunk ki, hogy minden kaszt prém és ez után beszéljünk arról, hogy ki, mit, hogyan, mennyire, hol.

[/spam]™

Bobber
hehe de jó kis flamet indítottam el megint😊)

na de félre a viccel teljesen igazad van Taj nagyon táposak a spellcasterek ezzel teljesen egyet is értek csak elgondolhatod hogy milyen érzés amikor tényleg egy félisten voltál és utána csinálnak belõled egy negyedistent?😊
mondjuk pl most ugye hogy free vagyok én se sokmindent tudok kezdeni Bebbel mert semmi kedvem orákon át rúnát gyártani amit utána 10 perc alatt ellövök és még a soulomat se birom visszatornázni könnyen mert ami már ad 100 expet azt nem hiszem hogy olyan könnyen ölöm le kardal wandal stb-vel
szóval freekent marad Halalál mig fel nem cseszem az agyam és akkor majd befizetem megint a prémet és nyomok bebbel rendes lényeket.
Amugy nagyon szar érzés halállal is gyakni mert igaz fály a szivem amikor azt látom ill hallom hogy Catti miket gyak igaz 30 szintel nagyobb mint beb de én bebbel közelébe nem mertem menni semmi olyan komolynak mint Catti de valahogy 57-es szinten nem érzem halálba se azt a keménységet mint amit Catti palája sugall😞
tegnap kicsit dragiztam és nem volt túl jó érzés gyakni mert nagyon lassan ölte le😞
Szóval az a megállapításom hogy nagy szinten csak prémmel érdemes gyakni mert ugy tud értelmes helyre menni az ember ugy vannnak értelmes varázslatai és úgy tud a spellcaster csak igazán érvényesülni😊
lehet este be is fizetem a prémet😊
csak akkor meg az lesz a bosszantó hogy mindig Cattit Fagyit meg mindnekit cseszegetek hogy segítsenek eljutnom Yalaharra mert most ott éri meg gyakni, illetve megint dührohamot kapok hogy vehessek egy házat mert a depomban az a 4-5k cucc nagyon nem mutat jól szóval valahova ki kell pakolnom😊
amit nagyon utálok mert elmegy vele egy nap nem tudom mi hol van stb😊
szóval mégse fizetek prémet😊
na jó lehet
na jó nem
de szar magam gyõzködni😊
gyõzködjetek inkább ti egy kicsit😊)))

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

yalaharon van a trade quarterben 😊

kiskéssel meg se bírtam ütni, de ez gondolom azért van mert a skilleim meg se közelítik a tiéd 😛

16:04 Lexike [60]: megböktelek 16:04 Husosfagyi [196]: töröltelek :D :D

Engem az zavar, hogy nem tudok úgy afkolni a lovagon (anélkül, hogy stresszelnék, hogy mi lesz velem), hogy annak értelme legyen.
Ha tudnék vmit manából kovácsolni (sword ringet gyártani/hp potit szûrni a saját vérembõl minden sör + virsli kör után), akkor lenne értelme belépni afkolni. Van úgy, hogy az embernek nincs kedve gyakni, de minden más kaszt tud fejlõdni afkolással is, igazán tudhatna a lovag is vmi ilyesmit.

Én nem szeretnék a gép elõtt ülni afkolás közben. Még csak abban a helységben sem szeretnék lenni, ahol a gép van. Szóval engem zavar, hogy ezt nem tehetem meg. Ha van 16 perc afkolási idõ, akkor szeretném kihasználni a lovagon, miért nem teszik lehetõvé? 😛

Thou art a very pleasant little rabbit.

ez jó helynek tûnik!
valahol tyrsungon van?

mondjuk a monkot szétkapom machetevel 😛
adnának egy egyes sebzésû bicsakot, akkor jó lenne nekem a slime/cyclops is 😛 vagy egyes sebzésû késsel vajon ugyanott lennék, mint fisttel? költõi kérdés volt, úgysem adnak 😛

Bexter
Mivel jó éve nem igen tudtam komolyabban játszani, ezért mélyreható véleményt nem mondot lejjeb irtakkal, de azért mégis 😄
Már tavaly ilyenkor meglepõ volt számomra hogy ahova lvl 70-80 as szinten alig mertem lemenni oda a kis 30-40 es távbafingok lemennek és vidáman gyaktak. Lementem én is de sürün kellet a potit venni. MOst hogy még cuccom hiányos és dragizgatok kinevetnek hogy mért itt vagyok nyomás dl ezni meg nagyobb dögöket ölni. Furcsa világ ez srácok. De ugye a kocka mindig változik, egyszer fenn egyszer lenn.
"Jön még kutyára kamion" - shiwo

Fagyi mutatta ezt a helyet,tetszik mert semmit nem tudnak nagyon oda hozni legfeljebb nomadot vagy valami hasonló kaliberû lényt, de itt se mertem teljes mértékben afkolni. Jah és machetét használok és jól bevált csak 3 mana potit használtam el 3 óra trén alatt 😛

CattiBrie
Nem tudom, engem nem zavar small stone-nal dobálózni.

[/spam]™

mindegy - mert nem pukkan ki 😞
Szóval, szerintem kötelezni is lehet....

Vajon mit szólna Cip ha ellúrolnánk egy ABC teknõst a majomvárosba? 😊

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

mert nincsen a kiskésnél gyengébb fegyverünk 😛
geot átrakták varázslónak, monkot kiskéssel tök ritkán találjuk el, de picit erõsebb fegyverrel 1 perc alatt leverjük, viszont a monk meg annyit sebez, hogy fluidokat kell inni egy lovagnak (mondjuk nincs is biztonságos monk tréning hely, MOLS-ban és Edronon is bármit rádhúzhatnak vagy veszel egy bp brown mushroomot és viszel 10k-t Isle of Kingsre), ghoult leverjük kiskéssel, a nem gyógyuló lényeket már a megnövelt sebzéses update elõtt is túl gyorsan levertem, most meg gondolom már 70-es skillel így van minden lovag, egyedül a gargoyle az, ami jó tréningre, de ahhoz djinneket kell ölni a djinn towerben (és ha odébblöknek, respel egy djinn és halott vagy)/formorgar minesba kell járni (és a cultok + ice golemek elég kemények egy kisebb lovagnak)/tombokba a mystic flame után kell járni, de lehet, hogy a ki-be mászkáló emberek rádhúznak mindenféle lényeket

monkkal nagyon gáz volt tréningelni (tényleg kérdezd meg Heut, mit szívtunk 😄), gargoyle nekem speciel jó lenne, mert ahova Heut lehordtuk egy idõben tréningezni formorgar minesban, az elég jó, csak nagyon sokáig kell sétálni és le kell verni egy csomó lényt, hogy odajusson az ember (piros cultok, zöldek, novice-ok, ice golemek), szóval Heu egyedül nem tudott lemenni és feljönni, de viszonylag biztonságos a hely, mert ott soha nem jár senki, de ha mégis elõfordulna, akkor néhány culttal azért be tudja daráltatni az embert

CattiBrie
11:26 Slayer Sharpshooter <81>: lol
11:26 Baart Siimpsoon <55>: and today i lost boh.,....
11:26 Slayer Sharpshooter <81>: nice
11:26 Elito exo <95>: But no mpa 😞
11:26 Elito exo <95>: xd
11:26 Baart Siimpsoon <55>: ^^
11:26 Slayer Sharpshooter <81>: guild title
11:26 Catti-bia <137>: 😊
11:26 Slayer Sharpshooter <81>: She is Sharpshooter of the Pannon Guardians
11:26 Slayer Sharpshooter <81>: 😛
11:26 Catti-bia <137>: :]

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Sonic!
Kérdés: hol találkoztál a teknõssel? Melyik cave? És ha PH, akkor a cave melyik részén?

[/spam]&#8482;

Bredan
Csak gondolj arra hogy afk trén közben rádáll egy antibotter lény.....

\'Eccer élünk....

CattiBrie
lol flém

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"tréningezni már nem tudunk afk"

Miért?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Nagy Krapekk, lvl 83 ed, behemotot szoloz..

[/spam]&#8482;

Son Ice
Csatlakoznék a hozzászólásodhoz. És hozzátenném, hogy én csak álmodni merek, hogy a lovagommal majd egyszer egyedül tudok hydrát ölni, vagy dl-t úgy, hogy meg is érje. A behemothról már nem is beszélve. A 89.es sword (avengerrel) és a lvl 114-es lovagom egy hydrára elhasznál 5 vagy 6 great health potiont (lehet számolni), egy dl 3-4 poti... Behemotot inkább le sem írom. Közben a lvl 30-as spellkaszterek úgy leverik a dragont, hogy csak lesek... 2 lövésbõl leszedik a teknõsöket... úgy, hogy oda sem érnek hozzájuk.
Most persze lehet mondani, hogy mindenki olyan kasztot választ, amilyet akar... ez igaz, csak ne feledjük, hogy én palával kezdtem... amikor szétszivatták, akkor váltottam lovagra... most, hogy spellkaszternek jobb, nem akarok egy olyat is felhúzni.
Bele se merek gondolni mi lett volna, ha anno a 100 bp legyártott UH a nyakamon marad és nem sikerül eladni, mielõtt bejött ez a selejtes update.
Szóval minden elmondható a spellkaszterekrõl és a palákról is, csak az nem, hogy jajj szegények.
Amit pedig az afkról írtál, való igaz... nézzetek meg egy magic lvl kalkulátort... mire a lovagomat afkolásból felviszem mlvl 8-ra, addig a spellkaszter már vagy 50 körül jár (fejbõl írtam, majd utánanézek pontosan). A lovag (hiába kiba erõs, mert széttréneltem) 5 krokodilt 10 másodperc alatt tud lecsapni... a spellkaszter odajön és 2 másodperc...
Ami pedig a palát illeti... afkolásból (vagyis semmit nem teszek, csak varázsolgatok) legyártottam 3 bp enchanted speart, és még a soulért sem kell küzdeni... befekszik aludni, oszt annyi. Speart pedig már szinte csak a rat nem dob, 100 darabot 30 perc alatt össze lehet szedni. 150 gp-ért darabja az ES-nek simán elmegy...
Szegény palák, szegény spellkaszterek...

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

most a druidommal olcsóbban ölök licheket, mint a lovaggal 😛
pedig csak lev 6x, fele akkora sincs
jól megszivattak, hogy nem sebzek dupla akkorát, és futtathatom a lényeket, melléjük se kell állnom 😛 ne is beszéljünk arról, hogy szintek között ugrálva demont is simán lövöldöztünk Hokival blokker nélkül az olcsó rúnákkal, mert minden rúna sok töltetes lett
ha kétszer ekkorát sebeznék, akkor 5 instant spellbõl ölném a dl-eket, 10-bõl a warlockokat stb.
pedig igazából így is gyerekjátéknak tûnik a dl ölés egy törpe druid karival
soha nem kellett volna annyit sebeznie a spellcastereknek olyan olcsón, és korrekciónak is elég lenne egy 1,1-1,2-es szorzó sebzésnövekedésnek, de addig nem jár, amíg a kemény védelmû lényeknek nincs ugyanannyi védelem gyengítése 😛
mi a fuck az már, hogy Hoki behemothokat szólóz mellettük álldogálva manashield nélkül, és mindig kijön legalább nullszaldósan a gyakásból? melyik lovag tudja utánacsinálni? warlockot eddig legalább lehetett ütni, ha nem volt láthatatlan...az mi már, hogy megfelezi a sword skillünket? :S

szóval de megvagyunk szivatva mi spellcasterek, semmi pénzt nem költöttem a lovag vagyonából a druidomra, és egy hónap alatt léptem 20 szintet, és nem kellett kis szar lényekkel vacakolnom, hanem csupa olyat gyaktam, amit élveztem (quara scoutok, hydra, demon, gs, dragon, dl, nightmare, destroyer, behemoth)
csak semmi kedvem megint felküzdeni egy karit lev 144-ig, a knight meg zsákutcának tûnik, mert hiába lépek szinteket, sose ölhetek majd normális expet adó lényeket
továbbá az afkolás, ami a játék része volt, megszûnt létezni a lovag számára
tréningezni már nem tudunk afk, uh-t nem tudunk gyártani a felhúzott druidjainkon, mert használni nem tudjuk (illetve tudjuk, csak 100-at gyógyít), helyette vehetjük a fluidokat, míg az összes többi kaszt ki tudja használni az afkolást, mert tud muníciót gyártani, azt eladhatja és közben fejlõdik a karija vagy ellövi, és attól fejlõdik

na mindegy, ezen mindig felhúzom magam, hogy milyen rossz a spellcastereknek
annyi a szar nekik, hogy kicknél 95%, hogy halnak, és bizonytalan netkapcsolattal mindig izgulhatnak, hogy baj lesz, egyébként überkirály spellcasternek lenni, én imádtam, hogy olyan helyeken tudtam kaszabolni, ahova lev 100 alatti lovag nem nagyon merészkedne be 😛

hát azt mondták itt az urak, hogy nem rúgták ki, szóval miért ne élne? :-)

az durva, mert sztem simán törölhetik érte, ha jól sejtem, még deletion warningja van az elõzõ lebukás miatt
bár SF-et is törölhetnék a ❤️,14>-ba

CattiBrie
Akit érdekel a térképállományom, az itt érheti el:
http://fi.inf.elte.hu/~catti-brie/tibia/cattimap090105.rar

Vajon Humának él még a delfis mélcíme? <#fejvakaras>

[/spam]&#8482;

CattiBrie
73 MB az összes mapom jelen pillanatban. :]

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ööö.. Valamikor éjfél után Omni állított be és köszönés nélkül (nem tudok idézni - ha valakinek megvan, bevághatná) elkezdett mondani olyan szavakat, hogy Visuboti, ez a Secura Fájtör meg még egy harmadik karakter.. hogy õk hárman lootolták, és hogy Visu készített képeket is a nagy loot-ról, amit utána le kellett törölni, mivel látszott, hogy NG-t használ. -.-

[/spam]&#8482;

Bobber
nana anno a sorcok meg a druidok is meg lettek keményen szivatva amikor elvették tõlük a sebzésüket addig sebeztem 200+-t vissel másnap meg örültem a 100nak is közben meg a lovagból meg a palából félisten lett mert megnõtt a sebzésük keményen
nem azt mondom mert igy egy kicsit kiegyensúlyozottabb lett a játék sebzéseket tekintve de ez akkor is kemény volt a spelcastereknek😞

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

mindig a kecsegéknek van szerencséjük, alapszabály
ez vmi bárki által gyakható lény vagy ritkán respelõ boss?

-háborgás be-
mindig a fizikai sebzésbõl élõket kell szivatni?
-háborgás ki-

azon röhögnék még, ha az ice golemnél az lenne, hogy reduces your skills permanently, és a nap végén lesnél, hogy mitõl lett 10-es a skilled 😛

CattiBrie
Hmm <#ravasz1>

[/spam]&#8482;

Son Ice
Bevallom, alig várom már, hogy a sima Rat egy szép update alkalmával kapjon olyan spellt, hogy kirágja a Backpack-et és kihulljon belõle minden a földre!

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

Shiwo
sosem közölte, hogy mely lény mire képes, max 1-2 utalást tesz rá a library/creatures részben

Son Ice
Ez "oké", de a Cip vajon ezt hivatalosan is közölte, vagy csak suttyóban változtatta meg a dolgokat?

Shiwo
jelzem, a wikin vagyon írva 1-2 lénynél, hogy csökkenti a skilleket..

pl Warlock: Reduces your shielding/melee skills by a half.

ice golem: Ice Missile (50-85) reduces your skills temporarily

CattiBrie
Vagy várjuk meg, amíg valaki bõvíti wikiát. .)

[/spam]&#8482;

Son Ice
Én vállalom a ratot, hogy kiderítem. 😄 A többi a Tietek...
...viccet félretéve... már megvan a terv, hogy mivel "nézzük meg", hogy mi mit módosít...

CattiBrie
És mi mit? 😊

[/spam]&#8482;

Son Ice
Szerintem nem annyira a lény érdekes, mint inkább a sebzés típusa:
Earth Damage, Physical Damage, Holy Damage stb-stb... hogy mi mit befolyásol...

CattiBrie
Hogyan lehetne összeszedni/megtalálni az összes ilyen lényt?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
LOL 😄

[/spam]&#8482;

Son Ice
Az eddigi tapasztalatok alapján a magic lvl-t nem érinti... és a fishinget sem. Szóval miközben csak karcolgatod a warlock-ot mondjuk 100 helyett 10-es skillel (mert mondjuk besebzi a 90%-ot), addig simán pecázhatsz 10 másodpercig. Mást úgysem nagyon tudsz csinálni. 😊

Doa
wow, magiccel mi a helyzet? nememlítetted

Ezzel mentünk a hétvégén: Audi RS4 4.2L-es V8-as 450 LE. Egy van az országban. Nagyon király volt, nincs ellenfele :D

hehe köszönöm a bókot <#nevetes1>

Son Ice
Sziasztok!

Egy kis közérdekû információt szeretnék megosztani Veletek, amire ma délután derült fény: Vannak lények (warlock, ice golem stb.), amelyeknek van speciális "spell"-jük.
Ice Golem - Strong Against: Physical Damage (-25%)
Warlock - Strong Against: Earth Damage(-90%)

Ezzel még nem árultam el újdonságot, de most jön a csavar... Ez azt jelenti, ha "beviszik" ezeket a sebzéseket, akkor a skillek csökkennek 10 másodperc erejéig. Így lehet az, hogy egy 100-as sword 50-re csökken 10 másodpercig, ha a Warlock egy 50%-os Earth damage-t bevisz... tovább bonyolítva a dolgot, ezalatt a csökkentett 10 sec alatt beviheti újra... vagyis a kezdeti 100-as sword elérheti akár a 25-öt is... akár 18 másodpercre.
Ha a skill 13 és egy 50%-os találat ér, akkor 6,5 helyett a skilled csak 6 lesz (lefelé kerekít).
Ez azt jelenti, hogy az adott idõszakban minden lény nagyobbat fog ütni rajtad...
Jah és egyszerre csökkenti az összes támadó és védõ skilledet (fist, axe, club, sword, distance, shielding)

Remélem sikerült jól összefoglalnom a felfedezést (nem szeretném leírni, hogy kinek a segítségével történt a felfedezés).

Csak azért írtam ezt, hogy mindenki tudjon róla, hogy létezik ilyen "aranyos dolog" Cipészéktõl... mindenki döntse el ezek után, hogy érdemes-e trénelni.

Remélem nem szegtem senki kedvét... további kellemes idõtöltést kívánok a Tibiában!

Sonic

CattiBrie
21:25 LOOT OF ZUGUROSH: 65 GOLD COINS, GOLDEN BOOTS, RUSTY LEGS, 55 GOLD COINS, DEMONIC ESSENCE, 2 SOUL ORBS, 3 GREEN PIECESOF CLOTH, A GREATSPIRIT POTION

[/spam]&#8482;

CattiBrie
SECURA FIGHTER <206>: 21:37 YOU SEE GOLDEN BOOTS (ARM:4). IT WEIGHS 31.00 OZ.

[/spam]&#8482;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

Bexter

CattiBrie
Néró császár egyebek mellett a tibia utricularis nevû hangszeren is játszhatott, ami a duda római, antik változata volt (a tibia az aulosz latin megfelelõje, a rómaiak nádnyelves hangszere volt, az utricularis az uter, 'tömlõ' származéka).

http://hu.wikipedia.org/wiki/Duda

[/spam]&#8482;

Shiwo
az se free, csak gp helyett itemekkel és ráfordított idõvel kell fizetni..

Ezzel a jelenséggel találkoznom kell! 😊

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)