Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????
(A voodoo machine az lehet hogy átverés, nem tuti hogy embert eszik <#rolleyes>#rolleyes>)
lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő
pont jó ez így, hogy egy automatika szûri a legproblémásabb csítelési módot.
késõbb (talán, sokmindentõl függ még) ugyanaz ott lesz az oldalon is
ha minden igazi szabályt be akarunk tartatni (lopás csalás átverés stb), ennyi erõvel a rendõrségnek is külön karaktereket kellene tartani a játékban.
Ez csak egy játék.
Minden karakter mellé nem lehet GM-et állítani.
A level 100-150 anonim karit jó ötletnek tartanám, névváltoztatási/karakter ID változtatási lehetõséggel. A név ugyanis nem minden...
Ha engedélyeznék a GM-nek a botterek bannolását, akkor ugyanoda jutnánk ahol eddig voltak. Teli lenne minden Rule Report Violation botter-reporttal - megint nem lehetne kiszûrni a ténylegesen a játék gyengeségeit kihasználó felhasználókat, stb stb.
Tény hogy az algoritmus fejlesztésre szorul, de nem hinném hogy hátat fordítanának ennek a módszernek és a GM-ekre bíznák a dolgot ismételten.
Ha a botter kérdésre megnyugtató válasz lenne, talán nincs is szükség olyan drasztikusan sok GM-re.
Egy GM feltételezéseink szerint "egyszere" két karakterrel is online lehet (GM kari+civil).
A szerverenként 2 GM ötlet nem elvetendõ, viszont hosszútávon belterjes GM köré épülõ közösségek kialakulásához vezethet. - Mindenképpen szükség van arra, hogy a GM forgószínpadszerûen más szerveren is dolgozzon - így kisebb az esély a GM "korruptálódásra".
Hát részemrõl ennyi, kötözzünk bele 😊
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
nekem tegnap volt és köszönöm Catti a bszn-t😊
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
[/spam]™
A mount sternumon is túl, a blood bay-en is túl, élt egyszer egy csapatnyi GM és Customer Support tag valahol az Isle of Solitude nevû szigeten.
Ezek a bölcsek eldöntötték, hogy kitalálnak valamit az egyre elszaporodó botterek kezelésére.
Szoroztak osztottak, majd hozzáadták a dátumot a számla végösszegéhez - közben pedig kitalálták, hogy munkájuk egy részét átadják egy misztikus voodoo gépezetnek. Mindez szépen mûködött is, de aztán egyszer csak elszabadult maga a pokol. Kiderült ugyanis, hogy a gépezetet nem tudják uralmuk alatt tartani. Nem sikerült megfékezniük, ezért alkut kellett kötniük vele. Az alku szerint playeráldozatokat kell bemutatniuk a misztikus szerkezetnek.
Minden hónapban 5000 játékost kell feláldozni azért, hogy ez a bestia ne forduljon ellenük.
Mivel egy jó GM naponta akár 80 bottert is szokott bannolni, ezért megtiltották egymásnak azt, hogy ezentúl a botterekkel foglalkozzanak.
Mivel a botterek nem kerülnek bannolásra, így azokat minden hónapban fel tudják áldozni a misztikus szerkezetnek.
Egyelõre a történet itt tart, kíváncsian várjuk a folytatást mi is 😊
Gondolj bele, hogy hetvenix szerverre van negyvenix GM, aki hétköznapi ember és nem kifejezetten 24/7 online.
Ebben az idejében játszik, és emellett GMkedik is.
hack linkeket, trágárkodásokat szûrnek public channelekrõl többnyire, ezen kívül útelzárásokat/blokkolásokat vizsgálnak ki.
Ezen kívül PK kísérleteket ellenõriznek "civil" karaktereikkel, stb stb...
Biztos van több minden is, egyelõre ennyi jut eszembe...
lényegében:
"GM Borceforth <2>2>: A banishment is less then 300 ms. It's reflex"
EZért tépjük a szánkat, de látszik hogy nem sokat játszol 😞
(remélem ez változik azért 😊)
[/spam]™
Ha a GM-nek nem reportolhatom a botot akkor mit csinál a GM? Biztos nagyon sok dolga van de nem az lenne a feladata hogy a játék tisztaságára felügyeljen?
Szerintem a játék tisztaságát nagyban befolyásolják a botozó emberek, és ezeket ki kell szürni és szerintem ez is a GM feladata. Amugy meg mi a fenét csinál a Gm? Mi a feladata?
Mit lehet neki jelenteni?
Mert gondolom olyasmivel nem lehet zaklatni hogy xy ellopta a lootomat stb mert szerintem meg ez nem a GM feladata. Szóval tényleg nem értem légyenszíves valaki homájosítson fel errõl mert mostmár tényleg kiváncsi vagyok😊
Heh?
Nem arról volt szó mindig, h kell?
Akkor minek téptük a szá.. billentyûzetünket?
Na, mindegy.. la vagyok maradva.
[/spam]™
Hivatalos álláspont hogy a GM az nem botvadász.
Megvannak errre az eszközök (még ha nem is mûködnek).
Továbbra sem kell reportolni õket, mert nem fogják még lecsekkolni sem.
Amúgy grat... jó lett!
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
22:40 Guigo de secura <25>25>: i found a botter i can report?
22:40 Exandrea <83>83>: No
22:40 Guigo de secura <25>25>: my brother yells gm's can ban botters
22:40 Guigo de secura <25>25>: its really?
22:40 Speancer on Secura <26>26>: Auto-ban system works...
22:40 Guigo de secura <25>25>: ow nice 😄
Höm?
[/spam]™
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
Bár nálam van egy kis probléma: a linkeke csak ráfrissítés után jönnek be mindig.
Ez lehet hogy a site hibája, hogyx nem enged külsõ site-ról linkelni.
az adatbázis egy az egyben át lett költöztetve, ráadásul gyorsan, szóval egy frissítés sem maradt ki
a cím: tibiahu.try.hu ami átirányít a sziget.mine.nu/~tibia urlre.
legjobb: lehet hotlinkelni, lásd például ez Catti-bia, ez Husosfagyi, emez meg Parodox
Az elsõ teaser uténi 6. héten szokott lenni update.
Patch-csel nem tudom mi a helyzet, de feltételezem hogy hasonló.
Meglepõdnék, ha a következõ hetekben a kasztok közti balanszról ne mbeszélnének/nem nyúlnának hozzá...
Szpír tájm van.. de azért mert szpír tájm van, nem adom el/dobom ki az arrowjaimat.. sõt, ugyanúgy gyûjtöm, összeszedem, ha el van szórva.. még lootolom is ha van helyem.. de még a poison arrowot is! Az más tétta, h venni nem veszem.
Ki nem emlékszik, hogy 300-500 körül árulták a 100 gp-s rust removert hetekig?
Még mindig van aki megad érte 200-at is...