Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

léteznie kell... különben ki bannolt volna trade-re másolt link miatt 1 hónapra? :p

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

maerlyn
oh
javítva

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Bexter
még sose láttam GM-et. Léteznek egyáltalán?

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Nem - ez egy összegzés a fórumból, a helpes kommentekbõl, a tutor csaneles infókból és a saját gondolataimból.

(A voodoo machine az lehet hogy átverés, nem tuti hogy embert eszik <#rolleyes>)

maerlyn
nem tanítják, csak mi fokozottabb figyelmet fordítunk arra, hogy mi újság van, és ha láthatóan nem vagytok tisztában a történtekkel, akkor magyarázunk 😛

CattiBrie
karater

[/spam]&#8482;

maerlyn
nem feltételezés, online lehet még úgy is, hogy a két kari egy accon van, de az egyik civil kari, a másiknak meg GM elõtagja van

CattiBrie
Ezeket a válaszokat a Tutor csenölön tanítják?

[/spam]&#8482;

maerlyn
ja: és senki sem jelentkezik gmnek, nem is lehet. a customer support figyeli a hosszú ideje ST embereket, azok közül választ, de mivel egy nagyon-nagyon bizalmi pozíció, nem trivi a választás.

maerlyn
2gm/szerver is kevés. gondolj bele: délután/este, 900+ ember online, vajon hány report születik percenként?
pont jó ez így, hogy egy automatika szûri a legproblémásabb csítelési módot.

maerlyn
mi nem tetszik abban?
késõbb (talán, sokmindentõl függ még) ugyanaz ott lesz az oldalon is

KB 6 hete megy ez a gépes botterbannolás, elõször 4800, másodszor 5100 accot bannoltak/töröltek. (Latest news...)

ha minden igazi szabályt be akarunk tartatni (lopás csalás átverés stb), ennyi erõvel a rendõrségnek is külön karaktereket kellene tartani a játékban.
Ez csak egy játék.
Minden karakter mellé nem lehet GM-et állítani.
A level 100-150 anonim karit jó ötletnek tartanám, névváltoztatási/karakter ID változtatási lehetõséggel. A név ugyanis nem minden...

Ha engedélyeznék a GM-nek a botterek bannolását, akkor ugyanoda jutnánk ahol eddig voltak. Teli lenne minden Rule Report Violation botter-reporttal - megint nem lehetne kiszûrni a ténylegesen a játék gyengeségeit kihasználó felhasználókat, stb stb.

Tény hogy az algoritmus fejlesztésre szorul, de nem hinném hogy hátat fordítanának ennek a módszernek és a GM-ekre bíznák a dolgot ismételten.

Ha a botter kérdésre megnyugtató válasz lenne, talán nincs is szükség olyan drasztikusan sok GM-re.
Egy GM feltételezéseink szerint "egyszere" két karakterrel is online lehet (GM kari+civil).

A szerverenként 2 GM ötlet nem elvetendõ, viszont hosszútávon belterjes GM köré épülõ közösségek kialakulásához vezethet. - Mindenképpen szükség van arra, hogy a GM forgószínpadszerûen más szerveren is dolgozzon - így kisebb az esély a GM "korruptálódásra".

Hát részemrõl ennyi, kötözzünk bele 😊

maerlyn
böngészõ, os, screenshot a megadott mailcímre. nálam megy, win, ff307

Shaman
A terminátor is így kezdõdött,hogy az emberek megalkották "A GÉPET" :-ppp

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Son Ice
...de elég nehéz elérni a Lvl 100-at 😄

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
<#puszi>

[/spam]&#8482;

Bobber
hehe ja😊
nekem tegnap volt és köszönöm Catti a bszn-t😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

CattiBrie
És az fix.. de a skillek mozgása teljesen változó. Van, akinél egy nap, van, hogy csak pár lvl up után következhet be.

[/spam]&#8482;

Bobber
Én azzal egyetértek hogy emberek meg a saját szabadidejüket áldozzák fel rá, de akor se értek egyet azzal hogy egy gépre bízzák a botok kiszürését. inkább a cipnek kéne egy kicsit változtatni a gm rendszeren szerintem. Nem azt mondomhogy a gépet iktassák ki hagy menjen nyugodtan de szerintem inkább szerverenként kéne tartaniuk 2 gm-et akik azon a szerveren tevékenykednek csak és kész. Nem azt kéne hogy midnen gm minden szerveren bohóckodik. Játszanak nyugodtan a saját karakterükkel és ha baj van akor meg a GM karakterrel rendettesznek. Sõtt akár több GM is lehet szerverenként. Az igaz hogy csak 40 gm van de akkor legyen 200. Szürjék meg válogassák meg az embereket stb megvan a módja. Nem hiszem hogy csak 40 ember felel meg a GM feltételeknek. És akkor sokkal hatékonyabban tudnak dolgozi majd. Mint már irtam tudom hogy a saját szabadidejüket áldozzák fel, viszont azzal hogy GM-nek jelentkezett ezt válalta is. Szóval szerintem egy GM nek nem azzal kéne foglalkozni hogy éáppen hol zárták el az utat vagy éppen kit zártak fel a tetõre. hanem igen is azokkal a játékosokkal akik kõkeményen csalnak hazudnak stb stb. És természetesen hozzáteszem hogy mindezeknek a felmérésére nem a GM- karakterük szolgálna. Még azt is megelõlegezem hogy csináljanak mindegyiknek egy 100-150+ anonim karaktert ami teljesen ugy néz ki mint egy normál karakter játszhat vele stb stb (természetesen csak az ellenõrzés véget) Valami olyan biztonsági dolgot beépítve hogy nem tud postázni nem tud lootolni stb és innen kezdve tudja is szürni a bottereket. Mert sajnos a legtöbb dolgot nem akkor követik el amikor szép nagy GM betükkel besétál egy karakter a képernyõre hanem amikor midnenféle kis emberek szaladgálnak összevissza. De ezt tudja mindenki mégse teszik ezt meg szóval ezt nem értem. Természetesen mindenkinek a karakterét anonim modon titokban tartva hogy ne legyen az hogy a botokra már azt is beállítsák hogy ne csak a GM-nél logoljon ki hanem kispistánál is. Szerintem járható út lenne de ez csak az én véleményem.

Bexter
Az élet a leghosszabb RPG, 1 évben csak egyszer van Level Up.

rroolli
Az automatikus rendszer most is bannol? Mert én egy nagy bann hullámról tudok amikor ~5000 embert lekapcsoltak, de azóta nem hiszem hogy bármi is történt... Max gyûjtik az infókat egy újabb nagyszabású akcióra. Nyilvánvaló hogy a cip nem akar megszabadulni azoktól a hûséges prémifizetõktõl akik csalnak, csak rávenni õket arra hogy játszanak becsületesen(csalók eltûnnek, bevétel megmarad). Erre a legjobb eszköz ha felderítik az összes bottert(marhasok) és ebbõl random bannolnak egy nagyobb adagot, majd reménykednek hogy a többség beijed és többet nem használ semmilyen illegális eszközt. Mivel egy csomó botter nem riadt el, több mint valószínû hogy lesz egy újabb nagy bann hullám.

Hol volt, hol nem volt...

A mount sternumon is túl, a blood bay-en is túl, élt egyszer egy csapatnyi GM és Customer Support tag valahol az Isle of Solitude nevû szigeten.
Ezek a bölcsek eldöntötték, hogy kitalálnak valamit az egyre elszaporodó botterek kezelésére.
Szoroztak osztottak, majd hozzáadták a dátumot a számla végösszegéhez - közben pedig kitalálták, hogy munkájuk egy részét átadják egy misztikus voodoo gépezetnek. Mindez szépen mûködött is, de aztán egyszer csak elszabadult maga a pokol. Kiderült ugyanis, hogy a gépezetet nem tudják uralmuk alatt tartani. Nem sikerült megfékezniük, ezért alkut kellett kötniük vele. Az alku szerint playeráldozatokat kell bemutatniuk a misztikus szerkezetnek.
Minden hónapban 5000 játékost kell feláldozni azért, hogy ez a bestia ne forduljon ellenük.
Mivel egy jó GM naponta akár 80 bottert is szokott bannolni, ezért megtiltották egymásnak azt, hogy ezentúl a botterekkel foglalkozzanak.
Mivel a botterek nem kerülnek bannolásra, így azokat minden hónapban fel tudják áldozni a misztikus szerkezetnek.
Egyelõre a történet itt tart, kíváncsian várjuk a folytatást mi is 😊

CattiBrie
Gondoltam, elmeséled..

[/spam]&#8482;

nem olvasol helpet 😊

Nem is olyan kevés.

Gondolj bele, hogy hetvenix szerverre van negyvenix GM, aki hétköznapi ember és nem kifejezetten 24/7 online.
Ebben az idejében játszik, és emellett GMkedik is.

hack linkeket, trágárkodásokat szûrnek public channelekrõl többnyire, ezen kívül útelzárásokat/blokkolásokat vizsgálnak ki.
Ezen kívül PK kísérleteket ellenõriznek "civil" karaktereikkel, stb stb...

Biztos van több minden is, egyelõre ennyi jut eszembe...

lényegében:
"GM Borceforth <2>: A banishment is less then 300 ms. It's reflex"

CattiBrie
Milyen szájat tépsz? Miért?

Jaja, én le vagyok maradva.. 😊

[/spam]&#8482;

két hónapja nem kell kb, amióta vannak a nagy automatikus bannolások.
EZért tépjük a szánkat, de látszik hogy nem sokat játszol 😞

(remélem ez változik azért 😊)

CattiBrie
Bobber
Mert az hogy most valaki hack siteokat küldözget és azokat az ambereket bannolja az szerintm nem egy megeröltetõ feladat és az valahogy egy icsit kevésnek tünik. Szóval mi is a feladat?😊

Bobber
ÕÕÕ akkor lehet hogy bennem vana ahiba de valamit nem értek😊

Ha a GM-nek nem reportolhatom a botot akkor mit csinál a GM? Biztos nagyon sok dolga van de nem az lenne a feladata hogy a játék tisztaságára felügyeljen?
Szerintem a játék tisztaságát nagyban befolyásolják a botozó emberek, és ezeket ki kell szürni és szerintem ez is a GM feladata. Amugy meg mi a fenét csinál a Gm? Mi a feladata?
Mit lehet neki jelenteni?
Mert gondolom olyasmivel nem lehet zaklatni hogy xy ellopta a lootomat stb mert szerintem meg ez nem a GM feladata. Szóval tényleg nem értem légyenszíves valaki homájosítson fel errõl mert mostmár tényleg kiváncsi vagyok😊

CattiBrie
"Továbbra sem" ???
Heh?

Nem arról volt szó mindig, h kell?
Akkor minek téptük a szá.. billentyûzetünket?

Na, mindegy.. la vagyok maradva.

[/spam]&#8482;

Bexter

semmi változás nincs.

Hivatalos álláspont hogy a GM az nem botvadász.
Megvannak errre az eszközök (még ha nem is mûködnek).
Továbbra sem kell reportolni õket, mert nem fogják még lecsekkolni sem.

Son Ice
"karaterprofil a tibia.com-on"
Amúgy grat... jó lett!

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
Mer'?

[/spam]&#8482;

Guigo de secura <#wow3> uhmm...name lock?
CattiBrie
Help:

22:40 Guigo de secura <25>: i found a botter i can report?
22:40 Exandrea <83>: No
22:40 Guigo de secura <25>: my brother yells gm's can ban botters
22:40 Guigo de secura <25>: its really?
22:40 Queen of Light II <75>: The automatic system will get them soon. Do not worry untilthen and try to avoid them. 😊
22:40 Speancer on Secura <26>: Auto-ban system works...
22:40 Guigo de secura <25>: ow nice 😄

Höm?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Boldog szülit! 😊

[/spam]&#8482;

Szerintem jó lett 😊

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)

ez igen 😊

Bár nálam van egy kis probléma: a linkeke csak ráfrissítés után jönnek be mindig.
Ez lehet hogy a site hibája, hogyx nem enged külsõ site-ról linkelni.

CattiBrie
Hûû! Az én vagyok! 😊

[/spam]&#8482;

maerlyn
ami kimaradt: amennyire tudtam, teszteltem, bugreportokat _mailban_ kérek a maerlyng+tibiahu kukac gmail pont com címre

maerlyn
közérdekû információ: élesedett az új statoldal, és innentõl nem frissül a régi
az adatbázis egy az egyben át lett költöztetve, ráadásul gyorsan, szóval egy frissítés sem maradt ki
a cím: tibiahu.try.hu ami átirányít a sziget.mine.nu/~tibia urlre.
legjobb: lehet hotlinkelni, lásd például ez Catti-bia, ez Husosfagyi, emez meg Parodox

Ha Cip tartja magát az eddigiekhez, akkor 5-6 hét múlva.
Az elsõ teaser uténi 6. héten szokott lenni update.
Patch-csel nem tudom mi a helyzet, de feltételezem hogy hasonló.

Meglepõdnék, ha a következõ hetekben a kasztok közti balanszról ne mbeszélnének/nem nyúlnának hozzá...

Holnap után kiskedden. <#idiota>
Catti
Mikor lesz a patch? 😊

Catti
Hát hümm..

Catti
Nem is.. csak boltot nem látok. 😊
Szpír tájm van.. de azért mert szpír tájm van, nem adom el/dobom ki az arrowjaimat.. sõt, ugyanúgy gyûjtöm, összeszedem, ha el van szórva.. még lootolom is ha van helyem.. de még a poison arrowot is! Az más tétta, h venni nem veszem.

legkifizetõdõbb tutornak lenni, és a teszt szerveren megszerzett tudást kamatoztatni :p

Ki nem emlékszik, hogy 300-500 körül árulták a 100 gp-s rust removert hetekig?

Még mindig van aki megad érte 200-at is...

Catti
Megteheted. Csak ha valakit meg érdekel, akkor lehet h lehangoló kicsit. :S
Pláne ilyen csúnya kifejezéssel. 😛