124119
  • Noodlee
    Bobber! Te mióta vagy prémes?
  • rroolli
    Tudni kéne még a helyek népszerűségét is. Például a régi helyek közül szinte mind üres, mert mindenki az új helyekre megy, vagy taskot csinál, vagy warzone-okat. Még inq-n se volt senki, mikor legutóbb lementünk. Farmine dl-eknél is max 1-1 emberrel találkozok, beleértve a lizardos részt északra. Sea serpenteknél senki se volt, pedig megduplázták a területet. Yalahar cemeterybe eddig csak egyszer találkoztam valakivel, az is csak benézett. Ez nem reprezentatív statisztika, de azért aki játszott régen és most benéz, annak szerintem hawaii van ahhoz képest.
  • TZson
    Ehhez kéne, hogy mekkora valószínűséggel huntol valaki. Na meg a lvl-ek szerinti eloszlást is meg lehet nézni (én sose fogok DL-ezni :D), szóval nem egy egyszerű feladat, de meg lehet csinálni. :)
  • olattila
    Tevedtem kesik a mikulas :D
  • rroolli
    Régen 900-1000 körül voltak online securán. 2010-ben legalábbis. Nem tudom mennyien voltak prémisek akkor, de most majdnem ötödannyi az online player (ma reggel pl csak 130-an voltak), huntolható terület viszont sokkal több van. Talán így könnyebb "kiszámolni" :)
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.12.06. 10:05:48
  • olattila
    10 oratol magyarorszagi ido szerint es 7-8 perces vagy 10 attol fugg menyire gyors a gepjuk :P
  • olattila
    szerver save utan csak :P
  • CattiBrie
    van mikulás? és van grincsek? :-)
  • CattiBrie
    mikor van ss és hány perces?
  • CattiBrie
    ebböl még akartam azt számolni, h ha 300 prémis van a securai prémis területekre, akkor mennyi az esélye, h a nem-tudom-mennyi-jo-hunt-helyböl x darab szabad?
  • rroolli
    Egy éjszaka offline train a level 8-as palával:

08:23 Your Distance Fighting skill changed from level 21 (with 5.86% progress towards level 32) to level 53 (with 9.68% progress towards level 54)
  • rroolli
    Kíváncsi lennék, hogy régen is hasonló volt-e az arány. Gyanítom, hogy akkor sokkal több frees volt. Lehet, hogy azóta elkoptak az újoncok és csak a leglelkesebbek maradtak... Ők meg többnyire prémisek.
    Végül is cipnek nem kell, hogy sokan játsszanak, elég ha kevesen vannak, de azok rendszeresen sokat fizetnek. Csak a játékosoknak nem jó, ha kong az ürességtől a szerver. Ebből lett pár szerver összevonás... Meg magukat is összevonják a playerek a "world transferrel".
  • rroolli
    Nem, az online verzió máshol tárolja. A sima kliensből kell exportálni a mapot, keletkezik egy tibia.exp fájl. Aztán fel kell menni tibia.com-ra, ott belépni és alul van olyan, hogy "Migration tool". Ott lehet importálni.

Én is azt hittem, hogy mennyi minden megváltozott, de olyan eget rengető különbség nincs. Szinte mindent leírtam ide az elmúlt pár napban, ami érdekes. Van néhány dolog, amire rá lehet csodálkozni: 1-2 változtatás, néhány extra, meg pár új hely, új lény. De alapjába véve minden a régi.
  • CattiBrie
    Vajon az onlinerek hány száza...

Druid 13
    Elder Druid 70
    Elite Knight 101
    Knight 88
    Master Sorcerer 46
    None 3
    Paladin 20
    Royal Paladin 69
    Sorcerer 12

Ebből tehát prémis: 70+101+46+69 = 286
    Nagyjából csak 67% prémis.
  • CattiBrie
    hátö.. map.. az zsír lenne.. mármint az mindig az
    hol tárolja az online verzió a térképet? ugyanott ahol eddig és ugyanúgy?

de azért 3 vagy mennyi év alatt nagyon sok minden változott
    2010? o0 akkor 4 év?
  • rroolli
    Úgy gondoltam, hogy ha lesz guild számla, akkor teszünk rá pénzt, ami arra lenne jó, hogy segítsünk elindulni azoknak, akik már rég nem játszanak és elvesztették, eladták, vagy elajándékozták a cuccaikat. Szóval felruházni, potit/lőszert vásárolni, meg ilyenek.

Szerencsére ahhoz már vagyunk elegen, hogy segítsünk ha kérdés van az új dolgokkal kapcsolatban, vagy megmutassunk új helyeket.

Map is van, szerencsére megtaláltam a Cattiét :P Ha nem gond, belinkelem ide: link

Miért érdemes újra belépni?
    -Meg lehet nézni az új tutorialt és kezdő szigetet. Pörgős, érdekes.
    -A fenti miatt remek alkalom új kasztokat kipróbálni és felhúzni
    -Ha level 50 alatt vagy, vagy csak új karaktert próbálnál ki, akkor az xp bónusz miatt
    -Elhasználhatod a dupla xp voucher-edet
    -Ha prémit is veszel, akkor az összes karakteredet berakhatod minden nap offline train-be. Elég jó móka nézni minden nap, hogy melyik mit fejlődött.
    -Botterek alig vannak. Én még nem találkoztam eggyel se. Biztos van, de nem jellemző.
    -Kevesebben vannak online, mint régen. Egy csomó hely, ami régen foglalt volt, most szabad. A kevesebb botter miatt is élvezetesebb a hunt.

Én se érek rá játszani egész nap. Melóba néha van annyi idő, hogy megnézem hogy állnak a karaktereim a trainingel. Ha nagyon ráérek, akkor eladom a lootot, rendezgetem a depót, beváltom a vialokat, veszek potit és lőszert, stb... Max ilyen 5-5 percre belépek. Este meg 1-2 óra alatt lerendezem a huntot. 2 óránál többet még nem huntoltam egy nap, de ez így pont jó.
    Ami a legjobb, hogy most szinte mindig van valaki online, akivel meg lehet beszélni a legutóbbi hunt eredményét és tervezgetni a következő csoportos hentet :D

(Tudom, hogy úgy hangzik, mint ha a Cipsoft fizetett agitátora lennék :D)
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.12.05. 20:10:58
  • rroolli
    Jelentem, hogy aktív a guild.
    Mivel sokan nosztalgiából lépünk be, ezért maradt a jól megszokott név. A rangokat is visszaállítottam, eredeti formában :)

Már csak fel kéne tölteni emberekkel. Eddig 19 karakter van a tagok között :)

Lehet jelentkezni :)
  • CattiBrie
    nekem is van egy voserem (Double Experience and Skill Voucher)
  • CattiBrie
    ó, pedig én arra gondoltam, hogy mondjuk Hungar Gamers :D

vagy ennek valami változata :)
  • A Joco
    A vár golemek jók főleg ha esik egy tin key :D jó kis pénzt ér, mi andrissal kaptunk már egyet.... de ha fejlődni akarsz akkor dl fárminen vagy szoljál s elmegyünk valahová ahola a főszerep a tied
    :)
  • rroolli
    16:48 A dragon lord loses 700 hitpoints due to your attack.

Próbálgatom az íjakat :D
  • Bobber
    csatlakoztam :)
  • rroolli
    Sokat fejlődött, mióta először telepítettem symbian-ra. De még mindig fura nekem ez a babafejű rpg makeres grafika. Ettől függetlenül van, akinek tetszik, biztos élvezhető a játék. Nekem a játék mechanika is túl egyszerű volt anno. Csak oda kell állni valami mellé és ütik egymást, ennyi. Pont azok a dolgok hiányoznak belőle, amitől a Tibia egyedi. A spellek, rúnák használatának módja, a futtatásos lövöldözés, gyógyítási rendszer, lootolás, stb...
    Utoljára szerkesztette: rroolli, 2014.12.05. 15:55:23
  • TZson
    Köszi!
  • olattila
    valahol el kell kezdeni na... :P vannak lightosabb dragon lordos helyek szal nem kell egybol a legnagyobba beugrani :D
  • rroolli
    Mellesleg lehet csatlakozni a guildünkbe.

Secura / Pannon Guardians

Igyekeztem mindenkit meghívni, aki mostanában aktív sg-n. De ha valaki kimaradt, akkor lehet szólni és megy a meghívó!
  • rroolli
    Szerintem már nincs meg. Tibia Earth, vagy valami ilyesmi volt a neve és azóta se találom.

Amúgy próbálkozhatsz darán is az új dragonos/dl-es helyen. Szerintem most nincsenek olyan sokan, mint régen.

Meg Krapekk és Andris tudna mondani jó helyeket. Vagy Jocó is, ő is druidozik. A workereknél szerintem van jobb hely, ami nem is feltétlen veszélyesebb.
  • Bobber
    Annó volt egy oldal ahol a tibia térképe volt felrakva (google map szerüen) és a lények is rá voltak rakva hogy hol mi respel. Az létezik még szerintetek? Mert én nem nagyon találtam :( Illetve nem tudom hogy biztonságos e az oldal már ha megvan még :). Csak mert jó lenne ha meg tudnám nézni hogy hol mi vár rám :)
  • Bobber
    bakker nagyon hamar fel kéne magam húzni hogy tudjak menni csapathuntba :) :)
    mert nekem tegnap is csak 240k6óra bónuszt nyomtak a gólemek :( és még volt bónusz időm is :( igaz nagyon lightos őket irtani és egy idő után várni is kell a respre mert kiirtom őket rendesen :)
    Tudom mennem kell farmine-ra dl-ezni :)
    de régen voltam ott és fosok :)
  • TZson
  • rroolli
    Gyorsított fejlődés level 50 alatt!
    ...avagy miért sárga az xp bar?

A nyári update-el jött az elképzelés, hogy segíteni kellene az alacsony szintű playereknek, hogy minél hamarabb (relatíve: ne fél év múlva) jussanak el arra a szintre, hogy elkezdhessék megismerni a sok-sok izgalmas dolgot, amit a Tibia világa rejt.
    Ezért level 50 alatt xp bónuszt kap mindenki (freesek is). Ennek mértéke level 1-esen 2x-es, majd fokozatosan csökken, míg 50-es szinten eléri a normált. Egy level 8-as karakter például 87%-al több xp-t kap, egy 20-as 62%-al többet, egy 40-es már csak 22%-al, stb.

Azzal a hátsó szándékkal írom ezt, hogy hátha vannak itt 50 alattiak, akár olyanok, akik sose voltak prémisek, akik ettől egy kis kedvet kapnak a játékhoz. Sőt, itt a remek alkalom egy új kaszt kipróbálásához :)
  • rroolli
    XP bónusz a team huntokra:

- Bármilyen partynál: 20%
    - Ha legalább 2 féle kaszt huntol: 30%
    - Ha 3 féle kaszt huntol: 40%
    - Ha 4 féle kaszt huntol: 80%

Ha jár a stamina bónusz (40 óra felett) akkor:

- Azonos kasztok: 1.8x szorzó
    - 2 féle kaszt: 1.95x szorzó
    - 3 féle kaszt: 2.1x szorzó
    - 4 féle kaszt: 2.7x szorzó

Nézzük, mit jelent ez a gyakorlatban! Vegyünk alapul egy átlagos huntot, amiben level 100-200 körüliek vesznek részt. A hangsúly legyen a szórakozáson, nem túl veszélyes, nem túl darálós, nem waste, átlagos, vagy jó profit. Hagyományosan ilyenkor 300k/h körül pörögne az xp mindenkinek, ha nincs semmilyen bónusz, mint ahogy régen se volt.

Most azonban kétféle bónusz is adott, akár minden nap. Nézzük hogyan befolyásolják a 300k/h-t a különböző party felállások:

- Azonos kasztok partyban: 360k/h (stamina bónusszal 540k/h)
    - 2 féle kaszt: 390k/h (stamina bónusszal: 585k/h)
    - 3 féle kaszt: 420k/h (stamina bónusszal: 630k/h)
    - 4 féle kaszt: 540k/h (stamina bónusszal: 810k/h)

• rroolli
    Közbe megtaláltam a közleményt, amit cipsoft adott ki azután, hogy bevezették a fizetős mountokat.
    Azzal kezdik, hogy tudják, hogy ez a lépés sok kérdést fog felvetni, pl hogy milyen más dolgok lesznek még pénzért kaphatók és ezek mennyire befolyásolják a megszokott játékot.

"nem lesz fizetős exp/skill voucher, vagy bármilyen equipment, ami befolyásolja a karakter képességét (kivéve a mount, ami ad egy kis plusz sebességet)"

"További cicomázások lehetnek pénzért, például több outfit és mount"

"Elképzelhető, hogy lesznek vásárolható "fogyasztási cikkek", például potionok és blessingek, amik vásárlás után az inbox-ba kerülnek"

"Néhány előny, ami jelenleg prémiumhoz van kötve, megvásárolható lehet külön, kevesebb pénzért. Ettől függetlenül a prémium marad a legjobb módja, hogy az összes extrát megkapja valaki. Olyan prémium funkciókat, mint offline training és ház bérlés, nem terveznek külön árulni."

Ez utóbbi nagyon jó üzleti fogás. Sokan vannak, akik nem akartak, vagy nem tudtak 9 eurót fizetni prémiumért. De lehet, hogy 1-2 eurót már fizetnének valamilyen funkcióért.
    A legnagyobb találmány ebben a modellben, hogy megtöri a jeget egy kisebb összeggel és aki egyszer vásárolt, az legközelebb már bátrabban fizet, akár több pénzt is. Addig emelkedik a lélektani határ, hogy végül aki sose volt prémis, az is úgy gondolja, hogy megéri neki megvenni és meg is tudja fizetni. Aztán ha még tovább emelkedik ez a határ, akkor jön a mount/outfit vásárlás és a scrollok eladása ingame.
  • rroolli
    tibia.com-on, ha belépsz
  • Bobber
    ezeket a vouchereket hol lehet megnézni hogy kinek van és nincs? :) mert én sajna nem látom hogy nekem lenne :( pedig jól jönne :)
  • rroolli
    Van egy jó hírem: a 2 órás happy hour-al és a voucher-el 6300 xp egy dl :)
  • TZson
    Hmmm... akkor lehet, hogy nekem ezért van voucherem :D
  • rroolli
    Tavaly nyáron voltak durvább ddos támadások és akkor a cipsoft leszerződött egy céggel, aki fejlesztett a rendszerük védelmén.
    Ezzel meg is oldódott a probléma. Ráadásul valami algoritmussal azt is mérték, hogy ki halt meg és ki mennyit bukott és nekik külön kompenzáltak valamit. Meg van ez a voucher, ami mindenkinek jár, akinek prémije volt a kickes időszakban.

Ezt már korrekt hozzáállásnak tartom a problémához.

Nem úgy, mint azelőtt, amikor 1 hét folyamatos kick után még csak egy news ticker se jelent meg, hogy mi a tosz van.
  • Xing
    Jaa
  • rroolli
    de ezeket csak kompenzálásként lehet kapni (pl kickek után), vásárolni nem lehet. Még... :D