Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

20:38 Kalapacs Pista <19>: szeva buzi
20:38 Kalapacs Pista <19>: 😛
20:38 Nagy Krapekk <91>: mi van?
20:38 Nudd Mage <27>: adori vis
20:38 Kalapacs Pista <19>: semi
20:38 Kalapacs Pista <19>: 😛\
20:39 Nagy Krapekk <91>: azert
20:39 Kalapacs Pista <19>: na csak azer
20:39 Kalapacs Pista <19>: buzi
20:39 Kalapacs Pista <19>: 😛
20:39 Nagy Krapekk <91>: tudom h kezdii vagy ugy h vigyaz mit mondasz
20:39 Kalapacs Pista <19>: lol
20:39 Kalapacs Pista <19>: mert te hol vagy
20:39 Kalapacs Pista <19>: pesten
20:39 Nagy Krapekk <91>: lenyegtelen
20:39 Nagy Krapekk <91>: nem
20:40 Kalapacs Pista <19>: te buzi
20:40 Kalapacs Pista <19>: exura
20:40 Kalapacs Pista <19>: na jovan csak hujulok
20:40 Nagy Krapekk <91>: nem nagy varos kezdi mert ott elek en is ugy h el tudlak kapni
20:40 Kalapacs Pista <19>: na nem mondod komojan
20:41 Kalapacs Pista <19>: kezdin en az oreg istentol sem felek
20:41 Nagy Krapekk <91>: s ha igen?
20:41 Nagy Krapekk <91>: lol azt hiszed h olyan nagy fax vagy
20:41 Kalapacs Pista <19>: yaya
20:41 Kalapacs Pista <19>: buzikam
20:42 Kalapacs Pista <19>: ugy ijemkor mien szar hogy nem pvp
20:42 Kalapacs Pista <19>: ?
20:42 Kalapacs Pista <19>: szerusz buzi
20:43 Kalapacs Pista <19>: vagye buzi

es igy tovabb folytatta 😊

Buhaha ott voltam tavaj kiránduláson😄

Lvl 81 elite knight 73/66, mlvl 5 13:36 You deal 414 damage to a dragon.

Arcor
A poi lényektõl pedig azért nem vonatkoztattam el mert most errõl a questrõl van szó azok fognak jönni.

Boberral kapcsolatban, még a quest elején el lett mondva a felállás. Akkor sem szólt hogy szeretne lõdözni.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Shiwo
nahde miért kell foggal-körömmel ragaszkodni egy felálláshoz ?

ha most elmennénk egy questre, ahova mondjuk sok 20-as jönne, és az utolsó pillanatban derül ki, hogy ráérek, tudok menni segíteni, akkor én is hátul kellene hogy szobrozzak a 20-asokkal ? egy kis rugalmasságot próbáljatok a dologba vinni.. én is tudom milyen car az, mikor 80-as szinten még egy ghoult sem tudok lelõni, mert az elõl menõ lvl 100-asok semmit nem hagynak, nemtom neked volt-e ilyen tapasztalatod, de engem eléggé frusztrált a dolog

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Arcor
Csak most egyfolytában a banshee questen lovagolsz. Nem fogom harmadszor is leírni... ha az elsõ kettõbõl nem érted meg a helyzetet.

Azt hiszen ennél világosabban már nem tudom elmagyarázni a dolgokat.

Matias con Toth
Shiwo, arra nem lesz kapacitásunk tuti hogy ott hagyuk õket valahol és mi elõre menve legyakjuk a respet.az lesz a szitu, Cipi és én elöl megyünk, utánunk jön tygep ha rajtunk átfutna valami, utána Arcor, és remélhetõleg még egy druid, és utána a csapat.
mögöttünk hátvédnek meg egy knight lvl 80+ szal
nem maradnak ki semmibõl.

De azért ott lesznek durva lények!

\"Nem iszok nem dohányzok!\" \"Túl töltöttem :D\"

Shiwo
vonatkoztassatok el már a poi-s lényektõl -.- banshee-n egy sem jön azok közül szembe...

amúgy speciel voltam már olyan helyzetben hogy pois lények jöttek szembe, volt annyi eszem, hogy manapajzzsal meghúzzam magam a hátsó sokorban, és onnan szórjam az áldást..s már az elöbb is írtam, hogy poi-s lényekbél értelemszerüen a low-levelek hátrébb maradnak..már amennyire low-level lehet egy quest, ahol poi-s lények jönnek szembe..azt mondjuk nem tudom, hogy mennyi az a különbség, ami már érdemleges arra, hogy valaki még arra se legyen méltó, hogy kellõ távolságból szórja az ellent vagy gyógyítsa a blokkereket..

mondjuk egy 30-40-es kari elég alacsony oda, egy 60-70-es viszont már a hátsó sorokban megfér

Arcor
Shiwo, senki egy szóval sem mondta hogy aki eljön annak meg lesz mondva mit csináljon. Bárki jelentkezhet hogy szeretnék hentelni is, de emiatt miért kéne elvennünk a lehetõséget hogy valaki úgy is eljöhessen hogy csak szeretné túlélni?

Azt már leirtam Bobbernek miért mondtuk hogy maradjon a helyén. Quest közben nem változtatunk, tartjuk magunkat az eredeti felálláshoz.
Ha szól az elején hogy jön velünk elõl akkor senki nem mondta volna hogy ne jöjjön. De az hogy közben elprerohangál és a többiek meg jönnek utána mert azt hiszik megyünk tovább az senkinek nem jó.

Arcor
"nem azt mondom, hogy az elsõ sorban menjenek, de együtt haladhat a csapat és a hátsó sorbol tudják szórni az áldást (nahjó, a nájtok nem, de hátvédnek elég egy kisebb nájt is), s érezhetik, hogy egy csapat tagjai, nem csak egyszerü szemlélõk"

Nem tudom mennyi tapasztalattal rendelkezel DLnél erõsebb lények terén (hozzáteszem én sem sokkal) de szerintem te még nem láttál olyan helyet ahol poi lények jönnek ez alapján ahogy elképzeled a dolgokat.

"dicséretes, ha a guild segít questeket csinálni, és csapathent van, de az ne abbol álljon a kisebbeknek, hogy "most itt várj, most itt várj, most itt várj" "

De igen ez most abból áll, mert így biztonságos. Hiába lett könnyeb a tibia elég átállósak az izmosabb poi lények, de nem csak azok, valamint soknak a legdurvább a terület sebzése.
Így legalább mindenkinek van lehetõsége eljönni. Itt most az outfit a cél, és az hogy guilden belül együtt megcsináljuk. Bárki eljöhet és nem kell érte fizetnie mint egyébként kéne.
Lesz olyan is amikor mindenki aktivan részt vehet benne de ez most nem az a quest. Valamint lesz guild hent is ha van rá igény.

"amúgymeg én személy szerint inkább elmegyek egy questre X szinttel és hónappal késöbb, nem kerget a tatár, és nem halok bele, ha nem lesz fél éven bellül eszkimó-rucim..."

Tégy úgy, de nevárd el másoktól is. Mi azért szervezzük ebben a formában mert lehet más nem így gondolja és szivesen megszerezné most.

Shiwo
"Shiwo azért kell kisérõ, mert egy lvl 70 alatti nem szívesen engedek demon és egyébb ott honos lény elé, de még egy nightmare elé se.
mert ha nem húz mondjuk stone skin amuletet akkor kb 2 kör az alat nem érek oda..."

- ezt meg is értem, eddig még egyet is értek vele, mindenkinek tudni kell hol a helye, fõleg a rizikós részeken, de ne az legyen, hogy "itt várj, és még csak ne is tüsszents"

"Még nekünk is nagy oda figyelést igényel az a hely, és nagyon nagy rutint, amivel egy alacsonyabb szintû játékos nem rendelkezik."

- nah itt van a kutya elesve..pont Bob panaszkodott, akinek azért elég jó rutinja van már tibiából..ha még valami low-level panaszkodna, azt megérteném valamelyest, de ha már egy tapasztalt játékos is úgy érzi, hogy noobként kezelték, ott valami gigszer van

"A másik, mi így szervezzük meg, ha valakinek így nem felel meg, otthon marad. "

ez a hozzáállás viszont abszolute nem tetszik.. ez a "én így csinálom, így lesz punktum, és ha bármi ötleted/javaslatod/kifogásod van, azd dugd fel magadnak" ... ha valami elveszi a kedvem attól, hogy elmenjek egy questre, akkor ez a fajta hozzáállás, mikor noobnak néznek, ki arra se képes, hogy magától rájöjjön arra a nyilvánvaló tényre, hogy kemény helyen ne mászkáljon el egyedül, s jobb ha kusban marad, s még véletlenül sem fogan meg az ember fejében, hogy "jabammeg, lehet igaza van"

én örül neki, hogy próbáltok egy kis életet vinni a guildba, sõt támogatom az ötletet, csak annyit kérek, hogy kicsit a hozzáálláson változtassatok, mert így külsõ szemlélõként tök úgy tûnik, mintha lenéznétek a kisebb szintüeket, újabb játékosokat, lámának tarva õket..bízom benne, hogy ez nem így van, s szerintem ti sem szeretnétek ezt mutatni magatokról..egy guild-hent vagy quild-questelés számomra nem azt jelenti, hogy minél hatékonyabban szerezzük meg a lootot és jól van, hanem a közös hentelés, ökörködés hangulata miatt marad emlékezetes egy-egy ilyen alkalom.. ha valakiben annyi marad meg, hogy "mentünk, vártam amig legyakják a lényeket, felszedtem a cuccot és kész", attól nem lesz olyan érzése, hogy "igen, mi egy guild vagyunk, egy társaság, egy csapat, együtt küzdünk, hülyülünk, stb..", pedig pont ezt az , ami hiányzik

Shiwo
nem azt mondom, hogy az elsõ sorban menjenek, de együtt haladhat a csapat és a hátsó sorbol tudják szórni az áldást (nahjó, a nájtok nem, de hátvédnek elég egy kisebb nájt is), s érezhetik, hogy egy csapat tagjai, nem csak egyszerü szemlélõk

dicséretes, ha a guild segít questeket csinálni, és csapathent van, de az ne abbol álljon a kisebbeknek, hogy "most itt várj, most itt várj, most itt várj"

persze vannak olyan részek, ahol nem árt ha hátrébb marad, ez fõleg magasabb szintü questeknél igaz, ahol olyan lények vannak (poi-s), amik sec-perc kinyírnak még egy 70-80-ast is... de például banshee-questen emlékeim szerint nem jött olyan lény szembe, amit fél perc alatt ne intézett el volna a csapat (max a warlock, ami húzos, meg a lelépés a királynõhöz)..

és nem tom te mennyire emlékszel, de amiken én voltam, ott a többség nem kolbászolt el agyatlanul, hanem együtt maradt a csapattal (nahjó, Kes tán volt olyan kamikaze, de más annyira nem 😊 )

megértem, hogy felelõsnek érzed magad azok iránt akiket elviszel questre, de hogy ne csináljanak hülyeséget, s mászkáljanak el egyedül, az a saját felelõségük, viszont semmiképp nem kellene lebecsülni a kisebbeket..a tibia könnyebb lett, mint annó volt, mi még forstunk 40-en a GS-tõl, most meg gyanítom, hogy a legtöbb 40-es kari lesolozza, ha nagyon akarja (és nem csak stairhoppal), egy 60-as palát meg végképp nem kell félteni 1-1 banshee-tol

amúgymeg én személy szerint inkább elmegyek egy questre X szinttel és hónappal késöbb, nem kerget a tatár, és nem halok bele, ha nem lesz fél éven bellül eszkimó-rucim...

CattiBrie
Végre szerzünk egy kis experienszt fórumozásból! 😊

[/spam]&#8482;

Matias con Toth
Shiwo azért kell kisérõ, mert egy lvl 70 alatti nem szívesen engedek demon és egyébb ott honos lény elé, de még egy nightmare elé se.
mert ha nem húz mondjuk stone skin amuletet akkor kb 2 kör az alat nem érek oda...

attól hogy kísérõ lesz, küldheti az sd t is akár t.k.m bánya ha van rá pénze, nekem csak jó, kevesebb potim.
Még nekünk is nagy oda figyelést igényel az a hely, és nagyon nagy rutint, amivel egy alacsonyabb szintû játékos nem rendelkezik.

A másik, mi így szervezzük meg, ha valakinek így nem felel meg, otthon marad. Vagy mehet a HP által szervezet questre, ahol kb annyit látsz hogy ott egy hulla ott egy hulla ott egy hulla, vagy annyit se mert bedobálják a mocsárba vagy lávába!

Arcor
Most viszont elõre megy 2-3 high level és segít a kisebbeknek is. Nem vágom mi ezzel a bajod.
A te álláspontod szerint aki még nincs olyan szinten ne is foglalkozzon még pl norseman outfittel mert questelni csak úgy lehet menni ha mindenki az elsõ sorban van? Vagy egy 62-es druid is álljon oda a poi lények elé ha szeretne magának egy questet?

Komolyabb questek igényelnek egy kis szervezést, nem lehet azt csinálni hogy 10 ember rohangál össze-vissza és gyakja amit ér, mint régen...

CattiBrie
Gyudron!

Bugy Lee 😊😊😊

[/spam]&#8482;

Shiwo
hát nem tom..amikor annó együtt mentem Zakékkal (és voltunk vagy 10-en), akkor nem volt ilyen "mule" szerep, egyszerüen együtt haladtunk és lehengereltünk mindent ami jött szembe, nem ment elõre 2-3 high level legyakni mindent..és low levelként a legtöbb embernek van annyi esze (legalábbis a magyarok közül) hogy nem kezd el elmászkálni messzire a többiektõl.. a koordinált mozgásban meg sokat segít, ha esetleg hangkapcsolat van a csapattagok között (skype, teamspeak, bármi egyeb)
még úgy is ha nincs valakinek mikrofonja, legalább hallja a többieket..akinek meg van, az azonnal tud szólni, gyorsabb mintha bepötyögné

Arcor
Jana vízilabda meccset szervez!

Részletesen:
Vízilabda meccs!

Arcor
Légyszi aki szeretne questekre/hentekre jönni majd akármilyen szerepkörben, az írja be tibia.com-on is! Azért csináltuk a boardot, hogy áttekinthetõbb legyen mert itt elspammelõdik.

Arcor
Mivel egyáltalán nem én szerveztem nem tudom mi volt az elõzmény. Azt az infot kaptam, hogy Matias Tygep és én takarítunk a többieknek akiknek nincs meg a quest. Mivel te nem jelezted, vagy nem jutott el mindenkihez az információ hogy hentelni is szeretnél ezért az utánunk kolbászolós csapatba kerültél. Ha pedig te elkezdesz bansheet ölni akkor a többiek is el fognak kolbászolni, mondván ha õ mászkálhat össze vissza akkor én miért maradjak a seggemen?! Valami rendszert kell vinni a dologba mert voltak kisebbek is akiknek egy banshee közelrõl azért még nem egészséges.
Még bele kell jönnünk a közös questelésekbe, a következõt még jobban megszervezzük! 😊

Lehet jelentkezni, hogy csak kisérõként jösz vagy pedig segitesz a hentelésben is! Teljesen team hunt kivitelezhetetlen mert vigyázni kell azokra akik még alacsony szintûek az ilyen helyekhez, de szeretnék megcsinálni a questet.

Pannon Guardians Board
(bejelentkezés szükséges)

16:38 Using one of 17 great health potions...
16:38 You lose 66 hitpoints due to an attack by a demon skeleton.
16:38 You lose 34 hitpoints due to an attack by a demon skeleton.
16:38 Using one of 16 great health potions...
16:38 You lose 66 hitpoints due to an attack by a demon skeleton.
16:38 You lose 29 hitpoints due to an attack by a stalker.
16:38 You lose 13 hitpoints due to an attack by a ghoul.
16:38 Using one of 15 great health potions...

kick és az utána következõ pánik <#nevetes1>

16:04 Lexike [60]: megböktelek 16:04 Husosfagyi [196]: töröltelek :D :D

Shiwo
épp most léptem be, de nem látlak ingame... mikor köllenék meg mire ? 😊

CattiBrie
Vastag 24 centis?

[/spam]&#8482;

Bobber
Shiwo leszel ma ingame???
kéne egy kis help😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

CattiBrie
Privi:

15:57 Kalapacs Pista <18>: halgas
15:57 Catti-bia <142>: lol?
15:57 Catti-bia <142>: Ha aszt szeretted volna írni, hogy hallgass, akkor az két ell.
15:58 Kalapacs Pista <18>: kuss
15:58 Catti-bia <142>: És akkor már ha privi, akkor még egyszer megkérlek szépen, hogy ne azútyban állj, mert az nagyon rossz dolog.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
15:56 You see Jani the Knight (Level 15). He is a knight.
15:56 You see Kalapacs Pista (Level 18). He is a knight.

És bent áll az útban. -.-

[/spam]&#8482;

Bexter
igen

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Shiwo
gyere csak el, meghívlak a kajára 😊 (régebben ugyis te hivtál meg gyrosra, hamburgerre.. 😊 )

viszont úgy kéne menni, hogy én ééccakás vok, szal 8 - fél9 fele lépek, tehát jó lenne 6-7 fele már ott lenni

CattiBrie
És ha mondjuk odamegyek és szépen pislogok Rád, akkor megfoghatom az íjadat és lõhetek vele? 😊

[/spam]&#8482;

Bexter
részünkrõl fõzés, ijászkodás párviadal meg gyerekfoglalkozások

CattiBrie
Ahh.. 13:30-tól a megadott koordinátákon.. és mi is lesz pontosan?
Ha sikerül meggyõznöm a sofõrt, akkor lehet, hogy megnézünk. 😊

[/spam]&#8482;

Bexter
Szombat reggel pakolászunk kifele hivatalosan 13.30kor kezdõdik a banzai de elötte már kinn leszünk és alakitunk ha kell.

CattiBrie
Légvonalban 935 méter!

[/spam]&#8482;

CattiBrie
A tó túloldalán?
És mikor vagy Te ott? És mikor csinálod ott a fesztivált?

[/spam]&#8482;

ott szálltatok meg a múltkor, attól 200 méterre

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

Bexter
Fagyitol messze, amugy a csónakázótó mellet közvetlenül.

47.237353, 16.593132
google maps

CattiBrie
Hol van múzeumfalu?

[/spam]&#8482;

Bexter
Vagy azt is összehozhatjuk, hogy asszonyaink nálam összedobják pizzát és nálam questelünk hm? 😄

Bobber
Én nem tudom hol tartok az ice island questben de azt hiszem csak a legvége kell, úgyhogy lehet hogy jelentkezem a végére.
Viszont akkor a kérdésem hogy hogy menjek mert nem akaruk ugy járni mint a múltkor mert az nagyon megfeküdte a gyomromat hogy még egy lényt se ölhettem meg mert egybõl jött a helyreutasítás hogy ne mászkáljak meg öljek. Szóval team hentként csináljuk vagy csak mint mule megyek. ezt azért szeretném tudni!!

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

mármint beérnéd te is egy 24 centis, vastag izével? 😛
ha gondolod, összehozlak Ráróval, aki jó cimborám, csak néha hangosan nyerít 😛 stand-by módban is hozza a kívánt paramétereket 😛

Thou art a very pleasant little rabbit.

Bredan
Hát én a görögöt kihagyom, mer anyagilag le vagyok égve, de majd szombat-vasárnap a múzeumfaluba ha jöttök....

\'Eccer élünk....

Bexter
oks görög okés sztem vékony nagyot eszem majd (igen erre bukom) meliyk nap legyen? nekem mindegy 😄

CattiBrie
Azt hiszem, nem is kérhetek mást.

[/spam]&#8482;

valahol? Görög? 24 centis vastag?

21:42 Ram Abbalah [207]: van olyan, hogy holy runa?????

Matias con Toth
Miután volt aki jelezte hogy õt más quest is érdekelne nyitok egy topikot, ugyan ezen a helyen a guild bordba. quest igény néven.
Ott felsorolom a questeket amikbe úgy gondolom hogy kell segítség.
ha van más is akkor mondjátok.
de a felsoroltak közül lehet válogatni és ha meg van akkor meghirdetem ugyan ott, és majd mindenkinek ott kell jelentkezni mert átláthatóbb!

link

Bexter
nõ... jah... hiszem ha látom!

kíváncsi vagyok, Fagyin milyen ruha lesz, hogy ennyivel jobban érdekel, mint egy meztelen nõ 😛

Thou art a very pleasant little rabbit.

Bexter
Fagyi csüt péntek quest nálad | nálam | valahol ?

Matias con Toth
attól eljöhetsz segíteni!
meg egy kicsit ilyen közös gyakás hangulat is

Matias con Toth
segítek ha a kék djinn kell

Hmm.
Talán az egészet már letoltam 😊
Rammal, és Kopasszal bizgeréltünk obeliskeket.
Majd otthon megnézem, hogy van-e alap eszkimó outfitem.