124119
  • Jani Hun
  • Jani Hun
    Örülök hogy ennyire nyilt a társaság:D
  • olattila
    ezert voltam kiakadva a multkor :)) amugy Rashidot leadhatod kovi vasarnap szal nem vesztesz semmit
  • olattila
    Probaltam mar es igen sokkal nagyobb a vedelem ugy... nem kapsz akkora sebzest
  • Bobber
    bakker ennyire nem lehetek hülye :)
    tegnap elfelejtettem megcsinálni a rashid questet. nem tudom most mi van remélem nem kell előröl kezdenem főleg hogy tegnap elég lett volna vele csak beszélnem :(
  • Bobber
    Krapi:)
    Olvasgattam és gondolkoztam egy kicsit :)
    Nem tudom hogy hogy szoktad ölni a démont de ha esetleg valahonnan tudsz szerezni egy sov-ot bár elvileg az emerald swordot is tudod használni vagy bármi olyat ami plusz defet ad és nincs voc kikötés akkor lehet hogy ki kéne azt is próbálni hogy az mms mellé még azt használsz és nem rodot. A kardoknak is iszonyat defje van és ha blokkolod lehet hogy jobban jársz a plussz deffel mint azzal a sebzéssel amit a rod-od bevisz. Kiváncsi lennék a dologra :)
    ha esetleg kipróbálod majd a tapasztalatokról számolj be :)
  • olattila
    <--Bologatnak... :)
  • Bobber
  • TZson
  • Xing
    Menjen.
  • rroolli
    A probléma (?) az, hogy régen sokkal több magyar játszott, emiatt úgymond "volt kiből válogatni" és sokkal erősebb volt a szűrés. Szinte mondhatni, hogy mindenki aki bent volt, találkozott a többiekkel irl, vagy valakinek a valakije volt. Így automatikus volt a bizalom guilden belül. Ha például megjelent valaki 2 év szünet után, az nem ismert egy csomó arcot, de bízott bennük, mert biztos jó okkal kerültek a PG-be. Persze a ház invite az más dolog, de az természetes volt, hogy elpostázom a knight setet, aztán "majd utalod".

Most messze nem ugyan az a helyzet, mint akkor. Most nincs 2 teljes guildünk, hanem van egy fél, amivel a feloszlás szélén táncolunk. Ha fenn akarunk maradni és szeretnénk, hogy legyen egy stabilan online magyar társaság, akkor nem tehetjük meg azt, hogy mindenkit kiközösítünk az első rossz szóra, vagy 2 hétig gondolkodunk a meghívásán. Különben elpárolognak... Ellenben, ha belecsöppennek egy jó társaságba, ahol nem csak a questekről lehet beszélgetni, hanem a suliról, vagy a melóról is, akkor könnyen itt ragadnak és a barátaikat is elhozzák. Így lehet létszámot növelni.

Persze ez kockázattal is jár, mert előfordulhat, hogy akit meghívunk, arról utólag derül ki, hogy nem éppen rendes ember. Ezért javasoltam, hogy a legkisebb rangot (new hope) kezeljük próbatagságként. A vice-ok (és a többiek is) tesztelhetik őket, hogy mennyire becsületesek. Privát beszélgetések, kisebb kölcsönök útján, vagy akár csak leteszek elé "megmutatni" egy értékes itemet és figyelem a reakcióját. A rang emelést pedig szavazásra bocsátanám. Ha senkinek sem volt vele problémája az elmúlt X idő alatt, netán valaki felelősséget is vállal érte, akkor lehet Bladedancer, vagy Eagle Eyed. Ha viszont baj van vele, akkor valaki javasolhatja a kiléptetését a guildből, amit ugyancsak szavazással jóváhagyhatunk.

Ha ezzel mindenki egyetért, akkor úgy gondolom, hogy a vice-oknak innentől nem kell egyetlen meghíváshoz sem engedélyt kérniük. Elegendő, ha saját maguk ránéznek az illetőre és ha normálisnak tűnik, akkor mehet a meghívó. Csak ide írjuk le, hogy kit hívtunk meg és mit tudunk róla. Szaporodjon csak a létszám, én nem bánnám, ha időnként új arcokat látnék a chaten.

Ha valakinek nem tetszik az ötlet, írja meg nyugodtan. Aki benne van ebben a szavazás nélküli próbatagságos dologban, az kérem bólogasson
  • Jani Hun
    Igen énis igy gondolom, (kajaknemfelvágásbol)--> Én amikor anno még wowoztam vagy 3-4 éve töményen, akkor voltam Leader/officer, elég sikeres és nagyon jó klánokban, szóval van valamennyi tapasztalatom guild szervezés téren. Viszont a tibiában sokkal több mulik egy guilden, guildház/ bizalom, és a többi, igy itt elég nekem a pót-viceleaderség, feldobok egy témát és ti döntötök majd :D, viszont ha belépnek legközelebb akkor majd megbeszélem velük
  • CattiBrie
    jöjjenek ide fórumra :)
  • rroolli
    Én azt javaslom, hogy ha szeretnének csatlakozni a guildbe, akkor valaki elmondja nekik, hogy nem cheatelünk, nem lopunk, nem zavarjuk mások játékát, kukturáltan beszélünk egymással, stb. Ha ez nekik megfelel, akkor meghívjuk őket és bemutatkoznak guild chaten és/vagy SG-n. (Később bármikor ki lehet tenni, ha elfogadhagatlan a viselkedése és a figyelmeztetések ellenére se mutat fejlődést)

A józan ész azt diktálja, hogy az új tagoknak ne adjunk kölcsön nagy értéket, ne hívjuk be őket a házainkba és ne tegyük őket magasabb rangba, amíg nem 100%, hogy megbízhatóak. Vagy ha valaki kölcsön ad egy soft boots-t, az legyen tisztában a kockázatokkal. Ha netán lesz guildhall, akkor a legalacsonyabb rangúakat nem fogom beengedni, a többieket igen.
    Idővel persze lehet akarkiből akármi, attól függően, hogy mennyire becsületes és mennyire veszi komolyan a játékot.

Ha van más ötlet, vagy ellenvetés, akkor lehet róla beszélni. Egyébként szerintem lehetne ez az eljárás minden esetben, amikor megjelenik egy új, magyarul beszélő karakter.
  • rroolli
    ez tök jó :)
  • TZson
    Mark Odeshy és felesége, Myth Mine.
  • CattiBrie
    mi volt a karakterek neve?
  • TZson
    Ma este kerestem 20k-t, pedig alig csináltam érte valamit :)

Éppen afkoltam/rúntá gyártottam a Thaistól északra lévő ork tábornál, amikor mellém állt egy amazon, és megkérdezte, hogy mi újság. Mondom neki, hogy semmi különös, rúnát gyártok. Ezután kb 2 percre megérkezett a férje is, és ezután megkért a csaj, hogy segítsek neki elbújni a férje elől, mert mindenhol megtalálja.
    Sajnos nem ismerek túl sok helyet, de amik eszembe jutottak (akármi Mintwallin közelében, vagy Ice Islandsnál a kicsi jegesmackós sziget) a csaj már mindet megpróbálta. Ezután arra gondoltam, hogy Ancient Temple alatt, a beholderes questnél a hidat egy kar nyitja - így ha a híd túlsó végére áll és meghúzza, akkor nem tud átjönni a srác - csak közben rájöttem, hogy két kar van, a másikat meg ki tudja nyitni, szóval ez se volt jó. Ezután megköszönte a csaj, de támadt egy jobb ötlete (amit nem árult el), és elviharzott.
    Visszaérve az afk helyre, a férj még mindig ott állt, és mivel "you seem a nice guy", adott 20k-t ajándékba. Aztán elment megkeresni az asszonyt. :)
  • Jani Hun
    Srácok, Ma találkoztunk venore-ban egy magyar leányzóval, Jiglypuff-al, elméletileg ritkásan, de a párjával játszanak, Encyke ismeri őt/öket, ő is edélyi, ha ugyvan akkor énszerintem(bár nincs beleszólásom csak tájékoztatni akarlak titeket hogy vannak még magyarok ezekszerint!:D ) meglehetne invitálni őt/ket.
  • rroolli

(ezt nem tudtam kihagyni :p)
  • CattiBrie
    én játszottam.. és már abbahagytam
    mármint karácsonykor.. elég sokat voltam mind online, mind játszottam is
    utoljára felmappoltam az egész Venore új labikat, utána elmentem Kazba.. és most asszem ott van a karakterem..ja nem, azóta elment Carlinba és ott parkol :)
  • rroolli
    akkor frissít, amikor kilép a karakter
  • Bobber
    de valami gebasz van a tibiával mert minden game szerverük offline
  • Bobber
    bakker remélem élek még :)
    egy hidrával a nyakamban van kicckem :( tibia.com szerint még élek de nem tudom az mikor frissíti magát
  • Jani Hun
    Most megnéztük ketten Dyingal, én csak healeltem ö meg csak ölt, ő -2kára jött ki én +2k-ra valszeg ha egyszinten lennénk és énis tudnék avázni durva profitot lehetne hozni, de igy neki xpben megérte nagyon szerintem, átlagba olyan 180k/h-t tudott csániálni :D felraktuk twitchre, igaz nicn a felétöl hang mert raktam zenét és copyright miatt lenémitották:D:D
  • Bobber
    Tegnap meglett az első mountom :)
    Egy szép kis oroszlánt sikerült megszelídíteni :)
    Lenyomtuk a questet és első taskra megkaptam a szelidítéses cuccot :)
    Bár vicces volt a dolog mert Huncut csak annyit mondott hogy nem nagyon kell ölni:) Erre 2-3 AS meg sok sok oroszlán jött egyszerre én meg mindenféle cucc meg rendes hk beállítások néélkül indultam el :) Még szerencse hogy volt nálam poti és volt mit innom :)
    de nagyon jó kis lóvészedő hely az a labi ahol a mountot meg lehet szerezni :)
  • Bobber
    Tele is be szokott nézegetni :):)
    Lost-al is rendszeresen összefutok :)
    Bár elég villám randik szoktak lenni mert olyan 450 körül van szóval gyorsan elszalad mellette :)
    Szóval Catti kell jönni újra játszani :)
  • TZson
    Saiax
    Andris
    Bobber
    Kler
    Jocó
    Krapi
    Ency
    Dyingdreamer
    Én

Ez még csak 9... még egy ember kell és Catti újra játszik! :D
    Utoljára szerkesztette: TZson, 2015.01.09. 00:21:17
  • Jani Hun
    Én csak örülnék neki, azért is választotta ezt a nevet, hogy ha esetleg valami uj magyar tibiázik, és meglát, akkor csak leesik neki hogy magyar vagyok, és hogy nincs egyedül :D
  • rroolli
    Azt azért nem hiszem, de abban lehet remény, hogy többen is kedvet kapnak belépni :)
  • Jani Hun
    Akkor jó, majd folytatjuk a baromkodást, igaz most azon gondolkoztam hogy youtube-ra kéne feltenni mert a twitch csak 14 napig őrzi meg a videókat, majd ma este leteszteljük szerintem, aztán a végén még meggazdagsznk youtubon keresztül és elosztjuk a pénzt a guildben :D:D
  • rroolli
    Nekem tetszik a dolog. Idáig csak lengyelül és brazilul láttam hasonló videókat :P
    Bár nem sok időre néztem bele, de érdekes is lehet, főleg azoknak akik szívesen nézik ahogy más játszik (ami manapság divatos lett) :)
  • Jani Hun
    Hamár tisztázni kelett ezt a reportos dolgot igy felfedtem kilétemet, amióta tibiázok olvasom a fórumot, de sose akartam irni ugye a Mathiasos dolog miatt. SZóval kler vagyok (aliasz mostmár huncut) akinek igy jobban rémlik, Bobber unokaöccse(?) :D

Visszatérve a linkre amit berselius linkelt, nem vagyunk valami kulturáltak és csak a hülyeség megy, plusz csak poénbol próbáltam ki a twitch.tv-t hogy mégis milyen, de ha van rá igény akkor majd kulturáltabban videózgathatunk questeket, huntokat ha akarjátok, a szombati INQ-t is tervezem felvenni.
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2015.01.07. 23:34:47
  • olattila
    18k esett
  • A Joco
    s gp nem esett, meg plat?
  • olattila
    Ilyen a Druid hatalma :)

• olattila
    naponta 1 gold? :)
  • Jani Hun
    Az ombucman aztmobdta hogy 1 millio gold karteritest koteles vagy atutalni :) just jokin :D
  • A Joco
    rendben akkor meg érdemelted :P a jelentést :)) s sorry a kellemetlenségért :/
  • Bobber
    ezt akkora baromságnak tartom hogy ilyen dolog miatt lehet valakit reportolni. Semmi értelme. Aki ezeket a szabályokat kitalálta illetve aki ilyen helyen (online felület) magára veszi ha megsértik és ezért reportol azt le kéne lőni. Csak nehogy ezért reportoljanak engem is :)