124119
-
#113144 Ez törvényszerű... Ha crackelt botról raknak linket, akkor 1 óra múlva megy csak report, de ha beírod hogy nigga' akkor 20 másodperc múlva repülsz bannerára :) -
#113143 én aztán nem fogok jelentgetni
csak azt vettem észre hogy ezt fél órán át a srác irogatja
-
#113142 az ilyennel keress egy senior tutort helpen, illetve nemsoká már te is tudod majd reportolni -
#113141 Rule 2c) Illegal Advertising
Advertising content which is not related to the game or offering Tibia items for real money. -
#113140 elvileg de, kéne -
Ezért nem ban jár? -
#113138 Szerintem a CIP a botter ellenes programokat csinálhatná másképpen is. Úgy gondolom, hogy másképpen is el lehetne érni azt hogy az emberek ne bootoljanak például:Maga a Tibia kilenset ugy csinálnék meg hogy az ne engedje meg a boot programok elindítását. Körülbelül olyan lenne mind a Counter-Strikeban a steam ott is ha valaki el akarja inditani a bootot a game egybe veti ki a játékból. Valami ilyensmit kellene tennie a CIP nek is. -
#113137 30 napra szól egy ilyen. Szerintem ez a szám annyit tesz, hogy ennyi botter lett "beazonosítva", akinek első eset az "csak" bant és final warnt kap, akinek második, az delete. -
#113136 Egy ilyen bannolás mennyi időre szól? Illetve ez bannolás vagy törlés? -
#113135 Hát legyen 300 acc, amiből 100 accot bannoltak. Ami ugye azt jelentené, hogy minden harmadik embert. :D Tehát statisztikailag csak az aktív PG-ből olyan 5 embert (ha mondjuk 15 aktív pléjer van). -
#113134 Jah és persze lehet mondani, hogy "de így meg a becsületes játékosok nem fizetnek prémit a botterek miatt". Ez így nagyon fenyegetően hangzik, de valójában inkább csak a morgás megy, miközben mindenki függő és perkál a cipnek :) Magyarok közül most nem is jut eszembe aki azért hagyta volna abba, mert sok a bot. Talán Taj mondogatta, de mint ha nem ez lett volna a fő indok. -
#113133 Talán én is ezt tenném a helyükben. Van róla egy elképzelésem mennyi prémi befizetés köszönhető a bottereknek. Nem arra gondolok, hogy van egy archereek hunter és ő befizeti magát, hanem hogy amit a bot összeszed gp-t, azt eladják prémiért. Aztán sokan vérszemet kapnak és a végén 6 prémis lovag gyűjti nekik a pénzt. Szerintem nagyon sok prémi befizetés történik így. Ha nem is a fele(bár könnyen lehet), de akár csak a negyed része innen fakad, akkor azt egy az egybe beszüntetni elég nagy érvágás lenne egy cégnek. Helyette inkább húzni-halasztani, de azért néha muszáj oda dobni valami számot az örjöngő tömegnek. Talán most jön a B terv: aki nagyon pofátlan(reportolják) azt lekapcsolják, de a többit hagyják "termelni". -
#113132 Apr 19 2010 -
Today, 4974 Tibia accounts have been excluded from the game ...
Account, nem karakter.
Szorgos emberkék összeadogatták a hírekben megjelenő számokat és összesen 112614. Szerintem nagyon horribilis a 200-300ezer összlétszámhoz képest. Vagy inkább képtelenség(?). -
#113131 Hehe! Lol. Saját maguknak mondanak ellent. :):)
De ugye, amikor bannolnak karaktert, akkor azt nem karakterenként számolják? -
#113130 -
#113129 Benéztem, bocsánat :S
-
#113128 Honnan van az az infó, hogy összesen 200000 account van? -
Ram Abbalah #113127 Közsi xÐ -
#113126 Ha jól tudom, akkor az ajtó után van egy párhuzamos univerzum, másik trénteremmel. -
kiscipi #113125 Azt mondják hogy van olyan, de senki nem bizonyította még -
#113124 Jah és én személy szerint nagyon utálom a GM-eket(nem is tudom miért, talán mert erőfitoktatás mellett semmi konstruktívat nem csinálnak) szóval kifejezetten örülök a CM-es rendszernek.
Az mindennek a legalja volt, amikor mayham megjelent dummynál és nyomatékosan bejelentette, hogy a birkagyilkolás nem szabályszegés, mivel a birkáknak eredetileg nem az a céljuk, hogy tréneljünk rajta. Ez kb olyan, mint ha egy rendőr megjelenne az iskolában és azt mondaná, hogy "Gyerekek, úgy üssétek egymást hogy ne hagyjon nyomot, itt meg itt, és akkor nincs gond, azt szabad."
Hatalma már nincsen, de közösséget rombolni még mindig tud... undorító -
#113123 Nehezen tudom elhinni, hogy ~100.000 accountot bannoltak, mikor összesen 200.000 van az egész játékban. Persze lehet egy accot többször is, de akkor is nagyon durva számokat hazudnak.
Ettől függetlenül, szinte mindenkitől azt hallom/olvasom, hogy sokkal kevesebb botter van, mint régen. Sőt, nem is kell mások véleménye után kutatni, elég ha lemegyek banutára, dworcokhoz, scarabokhoz, chakoyákhoz, vagy a többi népszerű bot tanyára. Szinte mindig üres. Nemrég voltam frostoknál... Tök üres. Ezelőtt mindegyik hely dugig volt 80-100as lovagokkal, frostoknál meg "nagy nevű" highlevelek tolták afk. Bármily hihetetlen, én láttam már olyan bottert, akinek nem volt elrelytve az account infója és bizony az automata rendszer kapta el. Manapság a megnövekedett lebukásveszély és a final warn mellett egyszerűen nem éri meg cheatelni. Sőt, a bot progik se fejlettebbek, inkább azt mondanám, hogy csőd szélén a fejlesztők. Már csak az vesz botot, aki sík hülye, vagy aki másik gépen akar botfarmot tartani(jóval kevesebb felhasználó mint hajdanán). A régi szép GM-es időkben, azt csinálhattál amit akarsz. Bármit. 2 éve már annyira semmirevaló volt a reportos rendszer, hogy akár defaultba is lehetett ordítani hogy "I am bot!", miközben csapkodja le mások szörnyét. Valaki reportolja, aztán 2-6 órán belül vagy jelentkezik egy gm vagy nem, de addigra már mindenki tök máshol van. Csak a bunkó 14 éves gyerekek buktak le, akik 100% afk tolták és nem tudták rendesen belőni a progit.
Persze a gép képtelen elkapni a "kispályás" mezei csalókat, mint akiket target dummynál látni. Az ilyenhez nem elég a gép, kell egy ember aki oda megy GM outfitben és megszólítja puffogás közben.
Na de hogy régihez képest rosszabb lett, azt nem hiszem. Bizonyos szinten "tehetetlenek" vagyunk, mivel nem lehet reportolni(még), de cserébe akkora tisztogatás volt, amire 1000 gm se lett volna képes. -
Noodlee #113122 BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT RAM! -
#113121 egyébként én még mindig azt mondom hogy a régi GM rendszer volt a jobb nem halmi automata programok. Igaz az munkát adott jónéhány embernek akik csak hobbiból válalták fel ezt a dolgot és sajnos közöttük is voltak visszaélések, de ha visszagondolunk a régi időkre akkor közel se volt ennyi probléma. Nem volt ennyi botter nem volt ennyi pk nem luroltak lényeket stb. Csak ha arra visszagondolok hogy mikor Catti meg Shaman engem pk-zott cicihilnél egy percen belül ott volt a Gm és alig tudtuk kimagyarázni:) Vagy amikor engem Ankból piramis oldalábol berakott templomba és figyelmeztetett hogy botgyanus a runagyárom:)
szóval én visszasírom azokat az időket. Lehet azt mondani hogy nem voltak annyira fejlettek a bot programok akkor, és hogy a mostaniak sokkal fejlettebek. Ez részben igaz is de ez is azért van mert akkor nem volt értelme annyira fejlettet csinálni, mert ugyis megbukott. viszont igy meg hogy nem olyan "szigorú" az ellenörzés egyértelmüen felturbózták a progikat is és tényleg full afk botokat lehet futtatni mert ugyse tesznek ellene semmit. Régen max az volt hogy peca lootoló, runagyár meg életbentartó botok voltak. most meg full gyakók. Szóval akárki akármit mond szerintem erről a Chip tehet és ezt ők szúrták el. -
#113120 na majd meglátjuk
mindenesetre nagyon kíváncsi leszek -
#113119 Létezik tibiában élet a trénen kiül? :D -
#113118 örömmel látom, hogy nem csak én fordítgatok -
#113117 További bejelentési lehetőségek
Hamarosan elkészül a szabálybetartató rendszer második továbbfejlesztése. Az idei tavaszi patch óta minden játékos közvetlenül a CM csapatunknak jelentheti a szabálytalan neveket. A következő héten kiadunk egy újabb kliens bővítést, mely további lehetőségeket ad a játékosoknak, a sérelmek bejelentéséhez.
Botolás bejelentése
Ha gyanút érzel azzal kapcsolatban, hogy valaki nem hivatalos szoftvert használ a játékhoz, bejelentést tehetsz róla. Az összes beérkező feljelentés feldolgozás és kivizsgálás alá kerül. A kiértékelt adatok belsőleg lesznek felhasználva a csalás ellenes intézkedésekhez.
Megnyugtatásképpen, a bot bejelentésekkel nem lehet visszaélni. Megalapozatlan vádak esetén a feljelentett karakterek és azok accountjai nem lesznek kizárva a játékból. Csak elegendő, illegális tevékenységről szóló bizonyíték esetén következnek be a szükséges intézkedések.
Nyilvános megszólalás bejelentése
A nevek mellett a játékosok képesek lesznek nyilvános csevegő csatornákon megjelenő szabálysértő megszólalások bejelentésére is. Ez lehetővé teszi a chaten való illetlen viselkedés könnyebb és egyszerűbb bejelentését CM csapatunknak. A nyilvános megszólalások csakis akkor jelenthetők be, ha egyértelműen szabályt szegnek. Megértésedet kérjük, de a kevésbé súlyos szabálysértésekről szóló bejelentéseket visszautasítjuk.
Ne feledd, a party, guild, privát, default csatornákon megjelenő dolgokról továbbra se lehet bejelentést tenni.
Név, bot, vagy nyilvános megszólalás bejelentéséhez nyisd meg jobb kattintással a helyi menüt egy játékoson, vagy szövegen, majd válaszd a "Report Offense" menüt. A korlátozások maradnak a spam megelőzése érdekében. További részletek lesznek a FAQ-ban, amint eljön a patch.
Játssz tisztességesen!
Community Manager-ek -
#113116 Csak halkan megjegyzem, hogy már több mint egy éve üzemel egy "automatikus bot detektor". Összesen cirka 112614 bottert tett hidegre Cip szerint. Persze szerintem ez mese, de mindegy, valami tényleg van :) -
#113115 Hát mindenesetre érdekes lesz..
Remélem, hogy CIP valami jó talált ki.
De ha mondjuk igen, akkor sem tudom, mi lesz a hotkey-cheaterekkel. :(
Félek, hogy semmi. -
#113114 én szerintem eleinte minden embert leellenőriz, ha túl sok lesz, akkor majd csak akiket többen feljelentettek.....leterhelni nem feltétlen fogja..könnyen lehet, hogy csak a beérkezett neveket átküldik egy külön számítógépre, ami csak azt vizsgálja, hogy mennyire bot-gyanús az illető....semmivel sem több adat elküldve, mint mikor beírsz valamit a defaultba..
a leírás alapján a reportolt emberkék mozgását és tetteit fogja analizálni a program, figyelni fogja és ha gyanúsan ugyan olyan a mozgása, akkor bannol csak (tehát attól, hogy reportolsz valakit, még nem feltétlen lesz bannolva)
hogy mennyire fog működni, vagy mennyivel növeli meg a bannolt botterek számát, az majd kiderül.. -
#113113 :):):):) -
#113112 nekem más jut eszembe a "home video" -ról :D -
#113111 Régen ilyen volt egy Update Teaser. :))
Nov 03 2001 - Update Teaser
Do you want to learn more about the new features? Then we recommend you Edron's Best Home Video, starring Taghor, Knightmare, and Lady Rebel Rimule, that shows some of the new features. Many thanks to the contributors.
By the way, the name servers for tibia.org and tibia.net are out of order, and therefore a lot of players have problems getting into the game. If you are affected, please change the IP address in the preferences dialog to "server.cipsoft.com" or "62.146.4.10". Sorry for the inconvenience!
See you in Tibia!
Your CipSoft Team -
#113110 Amikor fellépek arra, hogy http://hu.tibia.hu/
akkor alapból legyen "szürke" a Hírek menüpont!
-
#113109 Hú! Ez érdekel! -
#113108 Van egy olyan menüpont az oldalon, hogy "GM-kereső". Szó szerint. Vagy át kell nevezni, vagy valamit másítani, mert így semmiképpen nem jó.
Vagy ez legyen GM lista, vagy menjen a keresőbe. -
#113107 hát nagyon kíváncsi leszek erre hogy hogy fog működni de szerintem 2 nap alatt úgy túlterheli majd a rendszert hogy semmit nem lehet csinálni, ezer embert fog bannolni oktalanul lesz nagy felháborodás, a chip széttárja a kezét és mindenki otthagyja a tibiát.
Lehet hogy most borúlátó vagyok de sajnos ezt tudom kinézni a programból:(
most csak gondoljatok arra hogyha ugyan annak a nevét 20-30 ember elküldi. akkor egyszer megvizsgálja és ha nem talál semmit akkor mindig figyelmen kívül hagyja az ilyen kéréseket a program?
vagy tényleg minden egyes alkalommal leellenőrzi?
mert akkor ezzel már meg is teremtették a legjobb ddos támadás alapplatformját. szóval kíváncsian várom a végkifejletet és remélem hogy nem feleslegesen fizettem be újra a premit. -
#113106 GM-ek már semmiképp... Teljesen félreállították őket. Azoknak, akik még nem mondtak le posztjukról, max képességük, hogy villoghatnak a piros színű üzenetekkel, meg a vagány GM outfitjükkel, miközben gusztustalan módon nyalnak cipnek.
CM-ek dolgozzák fel a reportokat, de ha jól értettem, akkor a botos dolgot gép fogja intézni. Gondolom ha feldobnak egy nevet, akkor azt jobban megnézi a detector, vagy ilyesmi... -
#113105 és ennek mi értelme lesz?
megint mehetnek a gm-ek majd az embereket nézni hogy botol e?
mert pont ez volt a baj hogy mindenhova szaladgálniuk kellet nem?
vagy majd a softver dönti el hogy botol e a csóka vagy sem?
vagy csak azt nézi hogy sok ember reportolja e és ha igen akkro bannolja?
nem teljesen értem ezthogy hogy akarják ezt megoldani de ha valaki tudja az kifejthetné mert nekem nem tiszta