124119
  • CattiBrie
    Tényleg, dátumokat is lehetne beleírni! :)
  • CattiBrie
    Na, gyorsan összeütöttem egy oldalt. :)

http://fi.inf.elte.hu/~catti-brie/tibia/maps/

Mint ahogy látszik, egy kép hiányzik. Nem találtam meg.
    Illetve lehetnek köztes állapotok is.

A képre kattintva elő jön nagyobba.
    Ha megvan Neked más verziójú map, ami nincs fent, vagy ami fent van nagyobb méretben, akkor jöhet a link és felteszem! :)
  • rroolli
    na akkor én most már totál failed...
  • rroolli
    2000 dec: kazordoon
    2001 jún: ab'dendriel, ice islands
    2001 nov: edron
    2002 dec: venore
    2004 aug: ankrahmun
    .
    .
    .
  • CattiBrie
    Nem azért, hogy kötözködjek, de az a szó az kötözködni. :)

• rroolli
    Ezt gyorsan elintézted :P Lehet, hogy nagyobb, hosszabb, vastagabb, de attól még...

ha ['kötöszködések száma' * $x] => 100 akkor kötöszködős
    ha ['kötöszködések száma' * $x] < 100 akkor nem kötöszködős

$x értéke az áldozat függvényében alakul:
    Bárki esetében: $x == '10'
    Catti esetében: $x == '101'
  • CattiBrie
    Hogy jöttek sorba az upok?

Én arra emlékszem, hogy nem voltam prémis, de akkor már volt Edron meg Dara. És akkor volt egy olyan up, hogy lett Ank.

- Ankrahmun (déli sivatag)
    - Port Hope (nyugati rész Anktól) // ekkor mér prémis voltam
    - Liberty Bay (és a szigetek)
    - Svargrond (északi szigetek)
    - Yalahar (Vengoth-tal)
    - Zao (Vengoth-tól keletre)
    //- Új rész (Zao északi része)

Ha valaki más sorrendre emlékszik, mondja!

És elvileg minden ilyen uphoz más CIP-es map tartozik.
  • CattiBrie
    Na, és ez hogy tetszik? :)

http://tibia.uw.hu/terkepek/tibiamapa.jpg
  • maerlyn
    vedd ezt a térképet: http://static.tibia.com/images/library/map_big.jpg

jobb felső részén van egy csomó felhő. közelíts rá, és nézd meg alaposabban. na mit látsz?

(Fagyi mutatta, meg más érdekességeket is)
  • CattiBrie
    Amúgy szerintem a Tiéd hosszabb.. izé, nagyobb. :)
  • CattiBrie
    Szerintem kettő megfér egymás mellett. :D

Mert azért, mert magas a kötözködés szintem, attól még igaz az, hogy általában nem vagyok egy konkrét állásponton. :)
  • rroolli
    Szerintem a második :D
    De nekem se 10-es a kötöszködés skillem... Vajon kinek nagyobb? :D Én szoktam trénelni rá...
  • CattiBrie
    :):)
    Nem is vagyok konkrét állásponton ez ügyben (sem).
    Csak próbálok érvelni, logikusan gondolkodni.

De lehet, hogy magas a kötözködés skillem és mindegy mit mond a másik, én az ellenkezőjére mondok (próbálok) példát/ötletet/érvet. :)
  • CattiBrie
    Szerintem.
    De nem én voltam! :)
  • rroolli
    Amúgy érdekes, hogy most te próbálod bizonyítani, hogy cip lusta disznó és én védekezek :)
  • rroolli
    Honnan tudod? :P
  • CattiBrie
    Az már meg van rég rajzolva.
  • rroolli
    Sőt, ahogy kivettem a szövegből, egy csomó más "sokkal jobb" dolog be van tervezve, talán évekre előre. Így ha mindenki azon van, hogy ezeket minél hamarabb megvalósítsa, akkor senki nem csinálja a harmadik addonokat.
  • CattiBrie
    12:34 You deal 34 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 65 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 42 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 58 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 39 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 41 damage to a target dummy.

12:34 You deal 52 damage to a target dummy.
    12:34 You deal 45 damage to a target dummy.

Kár, hogy nem 42. :)

Nem, ez nem a jövő. Ez tegnap volt, csak ekkor döglött a netem.
  • rroolli
    Azért, hogy zao új részét rajzolgassák... Meg lehetne csinálni, csak mint minden cég, ők is a lehető leglátványosabbat akarják kihozni az adott időből és erőforrásból. Egy új földrész, világító sárga folyóval, új lényekkel, új itemekkel látványosabb, ezért azt csinálják.
  • rroolli
    Death penalty:
    "Amit viszont nem kellene, hogy komoly elkeseredést okozzon. Ez az, ami miatt azt mondhatom, hogy be van tervezve a problémán való munka."

-ezt gondoltam én is, meg szerintem mindenki, kivéve aki nem halt már legalább 3 hónapja és azt hiszi hogy kell neki a kemény game.
  • CattiBrie
    De hát akkor minek vettek fel egy komplett grafikus gárdát? :D
  • rroolli
    Arról nem is beszélve, hogy mindegyikhez questeket rendelni... Mert ugye az addonokat általában nem trade-ablakban vesszük. Ez így kb megfelelne egy teljes nyári vagy téli update-nek. 23 új quest, 23 féle új "megjelenés".
  • rroolli
    Persze ez így viccesen hangzik, hogy a 3. addonba megszakadnának... De gondolj bele, hogy 23 szinte teljesen új emberkét kell rajzolni. És nem úgy néznek ki, hogy pálcika a lábnak, karika a fejnek, hanem minden outfitről 100 vázlat készül, vitatkoznak hogy jó-e, beleillik-e, stb... Egy teljesen új outfit, mint pl a warmaster jobban lelkesíti az embereket, mint ha mondjuk egy régi citizenre dobhatnál egy plusz farmer dzsekit.
  • CattiBrie
    :D :D
  • rroolli
    meg hát szokja a nép a szakkifejezéseket :)
  • rroolli
    öö

"Q: Gondolkodtatok a halállal kapcsolatos büntetés(death penalty) változtatásán?"

Ha ezután valaki nem tudja mi az :D

Egyébként először én is majdnem odaírtam hogy halálbüntetés, csak aztán rájöttem, hogy az más. Akasztás, elektromos szék, stb... szerintem az a halálbünetés.
  • rroolli
    A napokban kaptunk egy fogyasztóvédelmi ellenőrzést és biztosíthatok mindenkit, hogy nem csökkentek a jogaitok. Szóval csak bátran :)
  • Shiwo
    köszi mindenkinek a jókívánságokat!

Visszavétel kapcsán: én úgy tudom, hogy már eltrölték a három napon bellüli cserét, sok helyen a ½huszonnégy órán belül visszaviszem¨ dolgot sem akarják már elfgadni. Lehet tényleg nem lenne már kötelező nekik, csak nem akarnak egy fogyasztóvédelmet a nyakukba (hátna más problémára akadnak...)

A kijelzőn adott pixelhiba még nem pixelhiba tényleg létezik, telefonnál is. Elég kevés gyártó vállal pixel-garanciát. Az embernek mákja van, ha elfogadják neki a húszonnégy órán belül való visszavételt. Ha jól rémlik, pont Doa szívott egy ilyen esettel, hogy monitor pixelhibás volt ,és 24en belül nem akarták cserélni. Telónál is hallottam olyanról ,hogy a csávó telója behalt, garral,cserélték egy újra, de az pixelhibás volt. Ott az üzletben észrevette, miután átvette, de nem voltak hajlandóak kicserélni neki. Szóval üzlete válogatja.
  • CattiBrie
    jelenleg nincs tervbe véve a harmadik addon

Aszondja, hogy túl nagy munkát venne igénybe. :D
    Mondom én, hogy megszakadnak. :))
  • CattiBrie
    Számotokra mi a legbántóbb a halálnál?

- lvl csökkenése
    - egy skill csökkenése
    - cucc elvesztése
    - pénz elvesztése

Azt várjuk a haláltól, hogy egy olyan dolog legyen, ami számít. Azt akarjuk, hogy érzéseid legyenek a halálról. Bántania kellene téged és pillanatnyi dühöt okoznia.
  • CattiBrie
    Ki korán kel, bottert lel :)

• CattiBrie
    death penalty :o

Áhh, halálbüntetés. :)
    Hátha más sem tudja. :)
  • maerlyn
    hát nem
    remélem, fordítod majd a folytatást is
  • rroolli
    Kirakni se kis meló :D

Kicsit hosszú, de szerintem megéri elolvasni, elég érdekes dolgok vannak benne. Például, hogy mi a véleményük a death penaltyról, a rare itemekről, 150+ nak való tartalmakról, stb... És nem azért mondom ezt, mert én fordítottam, hanem mert tényleg egy csomó érdekes van benne és még nem láttam senkit erről szpemmelni :)
  • maerlyn
    50 válasz a termékmenedzserektől

Április 20-tól 21-ig, a közösség megragadta a lehetőséget, hogy feltegye a legégetőbb kérdéseit a Tibia termékmenedzsereinek. A kérdések több témát érintettek, mint PvP, vocation balancing, anti-cheat, törvénybetartatás, technikai problémák és még sok más. A leggyakrabban feltett kérdésekre válaszolt a három termékmenedzser, Guido, Craban vagy Skyrr.

http://hu.tibia.hu/news/393/50_valasz_a_termekmenedzserektol

fordította: Sai
  • rroolli
    Nekem nem fáj a fejem, átnéztem...
    Röviden összefoglalva:
    A creative commons a lehetséges közép utakat dolgozta ki a "minden jog a tiéd" és a "semmilyen jogot nem tartasz fenn" között.
    4 féle elem van, melyeket lehet kombinálni:
    Attribution(by): Ha felhasználják a tartalmat, mindenképp tüntessék fel a szerzőt
    No Derivate Works(nd): Nem módosíthatják
    Non Commercial(nc):Nem lehet kereskedelmi céllal felhasználni
    Share Alike(sa): Ha felhasználják, ugyanazokkal a feltételekkel tegyék közzé, mint Te

Aztán ezekből lehet valami ilyesmiket kombinálni:
  • maerlyn
    ok, a lenyeg, hogy folyamatban :)
  • CattiBrie
    Igen láttam.. majd igen majd.. már akartam írni, csak a netem haldoklik.. :S
  • CattiBrie
    Végére, aljára, hírfordítók után. Úgy értem az egészre vonatkozzon. Csak jól kell megfogalmazni.