Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rájöttem, hogy miért nem jött vissza a manád 😄
Depóban voltál 😊 A depóban nem jön vissza mana, se HP. a sok karakter azért ácsorog a depó elött, mert jön vissza a manájuk. Ha nem csináltok semmi értelmeset, akkor mindíg nyomjatok fényvarázslatot, mert a progi azt számolja mennyi manát költöttetek el.

Csak szar a karakterlap frissítése.

Ja most látom, hogy megvártad 😊

Miért nem vártad meg Somácskát? 😊

Bobber!
Látom van Securán is egy karid 😊 Felhúzhatnád lvl 8-ig 😊

ha a baloldali legalsó kijáraton mentek ki, akkor arra farkasok, és macik vannak.

6 után majd tudunk mikivel kommunikálni. Úgy könyebb lenne, mint pötyögni.

Druid spellek leírása:

http://tibia.gamigo.de/en/library/druid.wot

Szal mi van a manával??

fa=fel

*lyuk

Ha kimentek a jobboldali kijáraton, akor arrafelé vannak trollok, csaka jukakba ne essetek le. Fa a jobboldali kijáratnál elindultok felfelé a folyó végéig, (feljebb ne menjetek mert hozhatnak oda Cyclopsokat) akkor arra vannak kígyók, és farkasok. Az alsó kijáratnál is kígyók, és farkasok vannak. Az északi kijáratnál vigyázzatok, mert feljebb már Orc berserkerek, meg ilyenek vannak. Nekik kb 1 ütést tesztek ki, és fröcsi 😊

Shaman
Merre érdemes keménykedni Thalisnál ez elején?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Ha látod, hogy hiányzik a manádból, kajálsz, és nem jön vissza mana, akkor valami nem stimmel. Minden kajától jön vissza valamennyi mana, persze ha már fullon vagy akkor persze nem lessz több manád, mint amennyi a max.

Ha kajálsz, és nem jön vissza manád, akor az azért van, mert már fullon vagy manából. 8. szinten 35 manád van max.

Shaman
de én pont halat ettem,s nem nõtt a manám....

Shaman
ez okes,de válaszojj arra is amit kérdeztünk pls

A sajt a lehetõ legszarabb kaja 😊 Egyél Fish-t, vagy Ham-ot. Ezek a mneõ kaják 😊 Persze komolyabb szinten van jobb kaja is. Varázslónak 6 másodpercenként jön vissza 1 mana pont, Knightnak meg 12. A HP fordítva van, a knightnak 6 sec, a druidának 12 sec.

Druida spellek:

Light "Utevo lux"
Light healing "Exura"
Antidote "Exana Pox"
Heavy Magic Missile "Adori gran"
Great Fireball "adori gran flam"
Ultimate Healing Rune "adura vita"
Summon Creature "utevo res 'Creature'"
Kb ennyi az ajánlott, a többi nem igazán jó, vagy nem lényeges.

Bobber
na az szep hogy kajalastol no dee mit kell megennni?? mert en most megettem egy sajtot de az eleterom az fullon van es nem tortenik semmi a mannam nem no😞

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Knight spellek:

Light "Utevo lux"
Light healing "Exura"
Antidote "Exana Pox"
Ennyi. A többi felesleges, vagy csak fizetõsek tudják 😞

Shaman
megettem egy halat de nem nõtt a manám....
életerõm mondjuk fullos,függ ettõl?

Tökéletes 😄

A mana, mint a HP szintén a kajálástól töltõdik, de lehet x aranyért venni potionokat is, de én soha nem használtam. Azt Druidák, és Sorcok használják, és csak magasabb szinten, mikor 600 mana kell egy szörny megidézéséhez.

Bobber
hat en knight lettem shaman meg druida amint mar ajanlottad😊
remelem jol valasztottunk😊
ill mind a 2 en megvettuk a feny vartazst mert ugye ezt is ajanlottad hogy kell😊

Bobber
na akkor ezzel mar okosabbak lettunk akkor mar csak az a kerdes hogy a manna mitol toltodik vissza😊😊😊😊

Milyen kasztokat választottatok?
Adnék tippeket, hogy milyen spelleket érdemes megtanulni a kasztokkal.

GYorsbillentyûk beállítása:

1. Elindítod a Tibiát.
2. Options menüpont.
3. Hotkeys menüpont.
4. Kiiválasztod pl. F1.
5. Change hotkey texthez beírod pl:"Utevo lux".
6. Majd le OK-zod.
7. utánna gaméban nyomsz egy F1-et, akor alul a szoveg helyére beírja a gyorsbillentyû tartalmát, majd ENTER.

Különben a spellek varázsszavát be szokás rakni gyorsbillentyûre, és úgy egyszerûbb elsütni.

Ha a Light varázslatot vetted meg, akkor azt mondod, hogy "Utevo lux", persze csak ha van 20 manád. A spellbookban minden le van írva. Mi a varázsszó, mennyi mana, hányas szintû varázslat, stb...

Shaman
Nagy baj van...
Fogalmam sincs hogy lehet varázsolni. Pls help.
Vettem spellbookot,meg a duild masteremtöl vettem 0-ás szintü spellt.
És most hogyan tovább???beraktam a depot-ba a spellbookot,s megnéztem benne van a spell,de ezt hogy lehet varázsolni?

Nagy gáz a PvP világ.
Itt olvashattokróla bõvebben:

http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual§ion=playerkilling

Még 1x mondom, hogy gyertek át Securára,és akkor nyomhatnánk együtt, és baromi sok magyar van ott.

Shaman
Bobber igazad volt.
Az Aldora ahol mi vagyunk PvP világ. Ennek kissé utána olvastma,s van egy-két védett hely (templomok,stb.) ahol nem bánthatnak,de máshol igen.
Ez kissé furi nekem,mert mi van akkor ha valami magas szintû kari azzal szórakozik,hogy aki most kerül át a fõ kontinensre azokat kiírtogatja...? vajon mit lehet ez ellen tenni?
Van persze elõnye is a PvP-nek,mint ahogy egy-két hülyét (föleg akik miatt halltunk) én is kinyírnék szívesen,de azért kissé parázok mi lesz itt majd...:-)

Bobber!
Küldtem levelet.

Benéztem, 1. jótanács : gyertek át Securára, ott vannak magyarok és tudnak segíteni, hétvégén kevesebb, mint 10 próbálkozás után beengedett.

11:20 Catti-bia [131]: imádom amikor valaki olyan hülye mint te :DDD

Gyudront majd ráveszem hogy töbször nézzen be ide a fórumba, mert mostanában nagyon elhanyagolja.
Különben õ volt nekem Joda Mester Tibiában 😊
Majd õ is tudna válaszolni ha van kérdésetek.

Rockworm = Rotworm

Akkor skippeld, mert olyan.

dronkZero
Ja, azt akartam kérdezni, hogy a többi szerver is ilyen? Mert akkor... 'sszem skippelem a játékot.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ahoi!
Megnéztem ezt a progit, és amit eddig láttam, abból nagyon úgy tûnik, hogy ingyenes ugyan, de azért a fizetõs játékosok sokkal több mindent tudnak csinálni...
Hibernán legalábbis a térkép nagy részére nem enged be...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Bobber
nem all szandekomban elfejlodni tolled shaman de valamit csinlanom kell tanulas helyett😊😊 amugy megtalatam a rock wormot mar tom hol van de nagyon kinlodok vele egyedul nem birom kinyirni ill egszerre nem ert akkorakat ut hogy azt se tom hol vagyok😊😊 en meg alig sebzem😊 ezert kene valami jo fegyo😊 amugy meg shaman mikorra ersz haza hogy egyut nyomassuk a macirunt mert nagyon el fogok fejlodni tolled😊

Shaman
macirun:-)))

Bobber jó lenne ha olyan nagyon nem fejlõdnél el tõlem,s együtt mennénk át a fõ kontinensre!!

A tüzes helyet is ismerem, de baromi sok kajával kell odamenni, mert különben fexel. Nem sok értelme van megcsinálni, mert ha átkerültök a fõszigetre annál jobb cuccokat dobál ki mindenki. Ha mégis megakarjátok csinálni akkor tipp:
tele legyetek kajával, egy huzamba berohanni a folyosó végére, majd fullra felkajálni magad a visszaút elött. Mi is megcsináltuk anno, befelé tüzönként megáltunk,és ugy kajáltunk, de sokkal többet sebzödik az ember így. Ha tudtok, akkor inkább ne egyszerre menjetek be, és a visszaúton a másik várja a cimborát sok-sok kajával a kijáratnál. így lehet, hogy életben maradtok. 😊
Szal szerintem ne csináljátok meg.
Inkább menjetek macirunolni 😊

Tudom melyik helyet kresed. Baromi sokat kell lefelé menni, és a végén egy gödörbe lehet létráról lemászni ugye? Na azt most nem tom merre van 😊

Ne is próbálkozzaok a tüzek, poison fieldek eltüntetésével, mert csak desintegrate runánal megy 😊

Bobber
bakker megtalatam a rock wormokat de nem azokat amelyikekekt kerstem😊😊 mert en most a nagy kupacot talatam meg de van egy hely ahol csak 2 van egy godorben dee nem otm hol szal ha emlekeztek ra akor leghyszi irjatok le hogy merre keressem😊😊 mert ugy nagyon kene az a kard hogy azzal fejlodjek hiszen en azt akarom fejlsezteni😊

Bobber
amugy szerintem itt nem erdemes a cuccokert meg lovet adni mert ha tudja az ember hoyg hol kell keresni akkor egy kis mazlival hozza lehet jutni most.
Most nem arra gondolok hogy lenyulni mas elol hanem sokan ott hagyjak emrt mar nem kell nekik nekem is igy lett chain mail meg 2 darab winged helemt szal neked is van egy shaman😊

Bobber
na akor ezzel megnyugtattal minket😊😊😊
amugy en is szereztem mar magamnak egy chain mailt na meg egy winged helmetet most eppen egy katanara utazok mert az a legjobb kard amit itt adhat de nem igazan tok szerezni ill most eppen nem talaom azt a labirintust ahol a rockwormok vannak mert hat ugye ok dobhatnak😊😊 amugy meg egy kicsit most morci vagyok mert vegre talaltam egy vodrot es azzal se tom beoltani a tuzeket hiaba viszek ra vizet a tuz eg tovabb es van egy hely ahova csak tuzon at lehet bemmeni de nem tom it lehet csinalni a tuzzel😞😞

Szerintem, ha már a fõ szigeten lesztek, akkor sem fogtok tudni belépni. Akkor csak simán azt fogja mondani, hogy Too Many Players. 😞 Szvsz.

Hogy hányszor halsz, az számít. Ha meghalsz, akkor -10% XP ugrik, -1 a fõ tulajdonságodból(pl:eggyel csökken a Sword fighing, persze csak ha kardot használsz, ha mást, akkor abból vonódik le), 10% esélyed van, minden cuccra ami rajtad van, hogy eltûnik, és persze a hátizsákod 100% hogy leesik rólad. Vizsont ha ügyes vagy, és gyors, akkor gyorsan visszamész a hulládhoz, és "kikukázod" 😊 és akkor megvan a cucc, és a hátizsák is. Pesze az esélye nagyon kicsi, mert valaki tuti megelõz. 😊