124119
  • larax
    Üdv :)

Ha valaki esetleg gondolkodik újra kezdésen ( esetleg guild alapítás is szóba jöhet :D )

Celestán megtalál Genetor néven. ( Securán Sir Larax voltam.... )

köszönöm a figyelmet .
  • rroolli
    Szerintem tök jók a hangok, legalábbis amit a videóban mutattak. Nekem sose hiányozott a háttérzene és a hanghatás a játékból, de azért elég jó atmoszférát tudna teremteni. (legutóbb pl. a Witcher 3-al játszottam és nagyságrendeket hozzáad a zene az élményhez).
    Nem értem, mitől féltek eddig. Nem tették olyan brutál magasra a lécet a grafikával, hogy azt hangokkal könnyen el lehessen rontani.
  • Aquir
    ha bele lehet tenni custom hangokat, az lehet majd vicces, vagy nyugtató, tőled függően :) különböző hangokat keverve testre lehetne szabni.
  • Shiwo
    25 év után kap audiotámogatást egy mmorpg

"...A napjainkban több mint 500 ezer főt számláló Tibia-közösség most egy nagyon fontos frissítésnek örvendhet: végre megérkeznek a hangok a játékba.
    Az audio-támogatást elhozó frissítés szeptember 27-én élesedik..."

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2022.09.21. 21:10:49
  • rroolli
    Igen, sajnos csak a pvp szabályaira vonatkozik, hogy retro.

Mikor még olvastam a fórumot, akkor adtak egy olyan "hivatalos" választ, hogy az az alapelv, hogy fejleszteni akarják a Tibiát, nem pedig visszafejleszteni. A másik probléma pedig, hogy mindenkinek mást jelent a "retro", tehát van, aki a cooldownt nem szeretné, de Yalaharra azért lenne igénye, de mások pl. már a hotkey-t se szeretnék és visszamennének 7.4 verzióra. Olyan is van, aki azt írja, hogy jó a 7.4 verzió, kb. fél, vagy egy évig, utána unalmas lesz és igényli az ember az új tartalmat. Akkor meg nem sok értelme van a retronak, ha rendszeresen updatelik... Én minden esetre kíváncsiságból kipróbálnék egy nagyon retro, 2003-2004-es verziót.

VIszont a nem hivatalos OT szerverek alapján a 8.6 verzió nagyon népszerű. Ez a cooldown előtti update, ahol Zao-t behozták. Mellesleg 2x annyian vannak online OT szerveren, mint eredeti Tibia szervereken.

Amúgy nagyon sokan szeretnének 7.4-es verziót, ami még a hotkey előtti időszak.
  • CattiBrie
    Tessék, retro.. :)

On August 17, the new Retro Open PvP worlds Syrena (EU), Kardera (NA) and
    Ousabra (SA) open their gates for brave warriors!

Vajon itt csak a pvp a retro?
  • CattiBrie
    7 days of free Premium Time and an XP boost are waiting for you if you log
    in to the game before September 15, 10:00 CEST, 2022.

Returning now is a great choice!

hmm
  • Shiwo

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2022.08.11. 09:30:24
  • CattiBrie
    milyen eltalált a fejlécben a tibia.hu link :D :D

2022. MÁJUS 20.
    Volt valaki ezen a talin? :D
  • rroolli
    Hátha így megjelenik:

• Noodlee
    Én nem látom egyik képet sem :(
  • rroolli
    Lehet, hogy már sokszor mondtam ezt, de szerintem a Tibia világa a kisebb szintűeknek volt kitalálva. Ha maradunk Mainlanden, akkor level 60-az már szinte "god mode". A normál szinteken, tehát 10-20-30-as szinteken évekig el lehetne bóklászni a Tibiában, mert annyi felfedeznivaló van. Az alapmechanikából is ordít, hogy kisebb szintre volt kitalálva.

Ezt az egykor jól eltalált játékélményt próbálják tákolni, kókányolni úgy, hogy mindig megfeleljenek az egyre nagyobb szintű játékosoknak. Mert azok hozzák a pénzt. Így lett hotkey, olcsó, stackelhető poti és rúnák, cooldown, auto-loot, NPC-től korlátlan mennyiségben vásárolható supply, Marketplace, meg ilyenek.

Aztán egy dolog, hogy a játékmechanikát folyton átalakították, hogy trendi legyen (kb. más játékokat utánoztak), de a tartalom is kiveszett. Azok a tartalmak, amiket az utóbbi 10-20 évben adogatnak a játékhoz (új szigetek, lények, stb.), már köszönőviszonyban sincsenek azzal a tematikával, amivel anno indult a játék. Régen voltak törpök, sárkányok, óriás pókok, orkok, trollok, elfek, meg ilyesmi... Most meg vannak ilyenek:

Értem, hogy mindig kell valami új lény, hogy lehessen fejlődni (és fizetni) a végtelenségig, de ennek az "új világnak" már semmi köze a régi fantasy tematikához.

Ha lenne egy retro szerver, a 2004-2007 közötti időszakból, vagy akár még régebbi is, azt még most is szívesen kipróbálnám. De erre a katyvaszra ahol most tart a Tibia, már nem vagyok kíváncsi.
  • Shiwo
    nekünk meg cégbe le van tiltva a fész, így eleve be se töltené onnan a képet max otthonról látnám..
  • Bexter
    ha facerol illesztesz be képet az el fog mindig tünni, mert csak facera lépve engedi a rendszer megnézni :(
  • CattiBrie
    nekem tuti lent van valami temp könyvtáramban :)
  • Bobber
    Érdekes mert amikor betetted az első hozzászólásodban akkor még simán betöltötte, de most már nekem is csak a face linken jelenik meg itt sg-n nem
  • CattiBrie
    Akkor így

https://www.facebook.com/tibia/photos/a.382722087363/10157986026147364/
  • Shiwo
    nekem be se tölti a képet..
  • CattiBrie
    Neem, a hely! :)
  • Bobber
    Ezt a játékot felismerem :) Ez a Tibia :)
  • CattiBrie
    Nektek ismerős?

• CattiBrie
  • larax
    ahhoz guild is kellene... :P ( 4 prémes még... )
  • Bobber
    Vagy csak nem tudunk valamiről mert nem a guildhal előtt állunk rúnát gyártva dumálni :)
  • Xing
    Új gazdára talált a tibia.hu domain.
  • Xing

Kaptam 1 nap prémiumot egy 2018-as szerver crash miatt.

Utoljára szerkesztette: Xing, 2022.04.12. 18:06:32
  • Xing
    Én is mindig kedvet kapok aztán rájövök, hogy nem tudnék magammal mit kezdeni. A hotkeyek rontottak el mindent meg a stackelhető rúnák. Azok nélkül volt játék a játék :p
    Állni a guildhall előtt, dumálni és közben sd-t gyártani meg dragon hamet enni :)
  • Bobber
    Hát nem is tudom :( elég durva és nem tudom engem már zavarna az az átláthatatlan kavalkád ami a videón is van :( Sokkal kellemesebb volt régen. Ez már csak tényleg arról szól hogy mennyi coint veszel húzod fel a karid és akkor te vagy a jani :( Jó régen is ez volt a cél hogy minél nagyobb erősebb stb légy de nem volt ilyen csít hogy xp boost koinért vett dolgok stb :(
    Bár ettől függetlenül egy picit kedvet kaptam hogy benézzek és elszaladgáljak Thais mellett de nem teszem meg :)
  • CattiBrie
    Először is, mi ez a helyszín? :D
  • larax
    ha valaki esetleg vissza térne :D :

https://www.reddit.com/r/TibiaMMO/comments/b67f50/required_reading_for_returning_players/
  • Xing
    Brutális, számomra elképzelhetetlen számok. Kíváncsiságból rákerestem, hogy néz ki a nagyok játéka.
    1536-os RP, 15000 HP, 18000 Mana :D
    https://www.twitch.tv/sanctumus/video/1449085696
  • Shiwo
    be se tudnék már lépni (:
  • CsikiAndriss
    140 es most a top 1 distance securán :)
  • CattiBrie
    :o

meg sem nézem, hol van a dist első helyem :DDD
  • rroolli
    Securán a top 1000. helyezett 583 szintű, a top 1. pedig 1646-os.
    Az összes szervert nézve 2039-es a legnagyobb szintű.

Durva becslésem szerint 10 év alatt kb. 3x nőttek a szintek. (Pl. aki 2010-ben 150-es szintű volt, annak most 450-esnek kéne lenni, hogy ugyanott foglalja el a helyét a rangsorban).
  • larax
    sok új dolog, nekem tetszik :)
  • Bexter
  • Bobber
    Most hogy így írtad egyből próbáltam magam elé vizualizálni de nem nagyon megy :(
  • Bexter
    Thais depot csak felimseritek még :D
  • CattiBrie
    Meg belépünk és azt se tudjuk hol vagyunk meg mi ez... :))