124119
  • Noodlee
    Hmmm.
    "Updating... Plese wait"
  • rroolli
    Ja és a "statisztikához" még nagyban hozzátartozik, hogy ha pl démonok jönnek, hff-ek jönnek, hand of cursed fate-ek, destroyerek és még folytathatnám a sort, akkor az energy wave nagyjából használhatatlan, tehát rengeteg szituáció van, ahol a druid pontosan ugyanúgy teljesít sebzésben, mint a sorc.
  • rroolli
    Jah, tudom hogy a lovagoknak eddig se volt jó, de az exorizást lehet pótolni up után is, csak meg kell tanulni az új taktikát...
    Én csak azt mondtam, hogy akárhogy butítják a lovagot, blokker akkor is mindig fog kelleni, vagy ha leszedik a druidok sebzését, akkor is mindig szükség lesz healerre, viszont ha egy sorcnak lebutítják a sebzését akkor az igazából megszűnt sorcerer lenni...
  • rroolli
    Kis számolás, az érdekesség kedvéért...

Vegyünk egy sima Draken huntot Razzacchai-nál, a lizardos városban, a falon. A csapat tagja egy lovag, egy druid és egy sorcerer.
    A druid és a sorcerer is level 200-as, magic level 80. Mindkét spellcaster full magicnövelő cuccban van.
    A lovag megy elöl, magárahúz 3-4 vagy több drakent, a druid siózza és lő, a sorc lő. 200 felett ez a normális teamhunt, nem egyesével hozzuk a lényeket. És több lényt már ugye nem éri meg egyesével lövöldözni.
    Nézzük a sebzéseket... 4 drakennel számolok és az egyszerűség kedvéért korlátlan életűnek veszem a lényeket, tehát nem kavarok be azzal, hogy a drakenek meghalnak és a lovag lurol helyettük újat.

Druid: avalanche átlagsebzése 239. 4 draken van, tehát körönként 956 az összes átlagsebzés. 8 körre kiterjesztve a druid átlagsebzése: 7686

Sorcerer: avalanche átlagsebzése 239. energy wave átlagsebzése 570. mivel 4 draken van a képernyőn, nem éri meg olyan spellt használni, ami csak az egyiket sebzi, tehát 8 körre vetítve a támadás úgy néz ki, hogy 3 kör avalanche, 1 kör ewave, 3 kör avalanche, 1 kör ewave. 8 kör alatt a sorcerer által bevitt átlagos összsebzés 4 drakenbe: 10296
  • Badogember
    Amugy meg mindenkinek rosszabb lett kivéve cattinak, mert ő csak trenel:D
  • Badogember
    A lényege a mondandómank az volt h tök mind1 mi van, újra meg kell tanulni játszani:D

A másik, h nem tudunk változtatni ezen sajnos.

Harmadik, eddig se tudtam fejlődni úgy mint más kasztok, eztán sem fogok, ebbe nem lesz változás:D

Többi kasztról nem tudok nyilatkozni, ezen kivül van egy 50 enes druidom. ha áll előtte valaki bármit legyakok vele, de már lvl 50enen is lehet solozni vele dlt mana pajzsal sdvel. Ezek azok a dolgok amiket lovaggal nem tudok megcinálni. Lovaggal lvl 100 a határ. Későn érő típus. :D

Lehet kcsit komolyan vetted az írásom:D Ennyire komolyan nem tudom venni a játékot. Mikor beléptem test servere és próbálkoztam, felhuztam magam az egészen, de aztán rájöttem, és akkor mi van? Max lméglassabban lépek szintet, nehezebben tudok demonozni druiddal, több potit kell inom közös huntokkor, hát na. Majd lesz valahogy. Gyárts sdt meg cserélj avalanchot aztán tombold ki magad:D

• CattiBrie
    Tibia
    (24 új üzenet)

spammorz :)
  • rroolli
    Attól függetlenül, hogy mennyire könnyen lehet fejlődni, vagy mennyi profitot lehet csinálni, lovag mindig a legjobb blokker lesz, druid pedig mindig a legjobb healer. Ezek az alaptulajdonságokból jönnek, nagyon nehéz lenne elcseszni ezt az állapotot és szerintem soha nem is fogják.

Palának eddig se volt konkrét szerepe, ha kell akkor kicsit shooter, ha kell akkor kicsit blocker. Nem tud akkorát lőni mint egy azonos kaliberű(level, skillek) spellcaster és nem tud úgy blokkolni, mint egy azonos kaliberű lovag. De a sokszínűségüknek köszönhetően jól kiegészítik a csapatot, pl ha 2-3 pala elkezd izomból lőni az már nem rossz, de ha úgy kívánja a helyzet(pl kevés a lovag, túl sok lény jön), akkor beállhatnak a frontvonalra blokkolni, tehát taktikai szempontból hasznosak.

Sorcot a legkönnyebb elcseszni. Elvették azokat a képességeket, amik megkülönböztettek a druidtól. Pontosabban megvannak még a spellek, csak minden 4. körben lehet lőni e-wave -et és minden 30. körben ue-t :D

Úgy képzeld el a helyzetet, hogy most a lovagodnak kb 1050-el több hp-ja van, mint egy azonos szintű palának. Mit szólnál, ha cip lecsönnektené a hp-dat 2400-ra, és akkor egy 220-as palának lenne 2300 hp-ja, neked meg 2400? Te is azt mondanád, mint én, hogy mi a herének éri meg lovagnak lenni, ha a pala(egyéb előnyei mellett) simán blokkol úgy mint te.

Nem éri meg sorcnak lenni azért, hogy ne tudjak siózni, de cserébe minden 4. körben lőhetek e-wave -et.

És ne mondja senki azt, hogy ha nem tetszik lehet csinálni másik karaktert, mert a sorc egy jó kaszt volt. Csak elcseszték. És nem hiszem, hogy minden embernek kéne lennie mindegyik kasztból egy highlevel csak azért mert nem lehet tudni, hogy a legközelebbi upnál melyik kaszot fogják lebutítani a hasznavehetetlenség szintjére.

Főleg hogy a game guide-ban továbbra is úgy van írva, hogy a druid az jóságos, supporter, healer fehérmágia, a sorc meg agresszív, támadó, fekete mágia. Valójában ez meg tök nem igaz, mert a 8 sec cooldownos e-beam és a 8 sec cooldownos e-wave spelleken kívül(melyek már túrót se érnek) a druid éppoly agresszív és támadó mint a sorcerer.
  • Badogember
    Tök mind1 mi lesz a végeredmény az lesz és kész:) Változtatni nem tudunk rajta.

Engem nem is foglalokztat már, ha nagyon nem sikerül demonoznom Jocóval vagy aki lesz druid, mondjuk Doa, akkor megyek dumikhoz vagy monkokhoz.

Eddig se tudtam úgy fejlődni mint gy druid vagy sorc. Eztán sem fogok, pláne, hogy nem tudok exorizni rendesen. Sorcnak, druidnak még mindig ott vannak a runák. Ahogy doa mondta a lovagnak meg a kardja.

Szal igazából majd boldogulok valahogy. Alexet idézve utolsó beszélgetésünkor, update után ismét meg kell tanulni játszani.

• HellScream
    még azt szeretném kérdezni, hogy valaki készitett saját OT servert? nekem kellene egy amin én játszhatok mindegy melyik verzió :D
  • rroolli
    De igen, úgy volt/van :)
    Legutóbb én indítottam ezt a tippeljük az up időpontját játékot és én tippeltem +2 órát, de egy csomóan(pl Catti, Ram, Cipi is) egyszerű lazasággal rámondták azt az időpontot amit Cip kiírt. Aztán valahogy 0,5-1 óra csúszással lett update :)

De úgy látom, hogy pl Catti optimizmusa azóta se romlott Cippel kapcsolatban, sőt, már a kiírt időpont alá tippelget :D De hátha igaza lesz :)
  • rroolli
    Jó a hasonlat, de nem teljesen egyforma a két eset :)
    Pl ha a kabátra ráírják, hogy régebben 900 000 Forint volt és most csak 90 000 forint, akkor azt mondja az ember, hogy hűű meg háá.
    De ha cip kiírná az oldalra, hogy kb holnap estére lesz megint online a game, akkor csak méltatlankodna mindenki egész nap, ami többet árt mint segít.
  • rroolli
    Druidra igaz, hogy ha ügyes akkor nyer az update-el. Pl ha jól használja az új cooldown-os strike-okat, akkor szépen kiegészíti a korábbi sebzését.
    Sorc viszont akárhogy taktikázik, akkor se lesz fele olyan jó se, mint előtte. És ha azt vesszük alapul, hogy eddig többé-kevésbé egyensúlyban volt sorc meg druid, akkor most nézhetjük úgy a dolgokat, hogy a régi állapothoz képest a druid picit erősödött, sorc meg lekerült a béka segge alá. Sehol nem látom a racionalitást...

Engem amúgy már nem érdekel az ue, túltettem magam rajta, felőlem ki is szedhetik a játékból. Ami nagyon zavar, hogy lemegyünk pl Drakenekhez és nem tudom sebezni őket sorc módra. Egy szokásos teamhuntnál mi a különbség sorc és druid között?

Druid: Avalanche, Avalanche, Avalanche, Avalanche.....
    Sorc: Avalanche, Avalanche, Avalanche, E-wave.....

Druid: siózom a lovagot
    Sorc: nem tudok semmilyen support spellt, mert csak egy sorc vagyok

Kinek éri meg csak azért sorcnak lenni druid helyett, hogy 4 körönként lőjön energy wave-et? Mellesleg a druidok most már még keményebben operálnak a leghasznosabb elemmel, a jéggel! Ja és akkor inkább nem részletezem a physical strike-ot...
  • HellScream
    100as knightnál :D
  • HellScream
    Ha engem kérdezel én maradtam volna annál a megoldásnál hogy no wand és hmm-el meg SD vel megy huntolni a caster. Annyit mondjuk változtattam volna h a runák legyenek stackableek tehát 100at tudj egybetenni, ugy egy backpackban 2000 fér el. igy emg csak 20 fért :D nem tudom pontosan hány charge volt... sd talán 1 és hmm 5? Na ezt imádtam. Lvl 30 sorcal 100as knightal brutálisabban tudtál ölni. Éppcsak nem élted tul azokat amiket ő :D
  • Bobber
    semmi baj:)
    ez a téma sokat megy itt föleg amikor aktívabban játszom mert akkor szidom a rendszert rendesen:)
    amugy ha már botnál tartunk én elég sok spelcastert láttam annakidején botolni és aki egy kicist ügyesebben tudta beállítani a botot az simán felnyomta pillanatok alatt a sorcot lvl 100-ra. volt egy időszak mikor azért dühöngtem rendszeresen mert ahova jártam gyakni9 worker gólemeket oda beköltözött egy sorc aki vagy 30-40 szintel alattam volt és ott tolta a botot folyamatosan. Krapival próbáltuk töbször kinyiratni a lények által de nem sikerült mert jól volt beállítva. Szóval ha valaki botolni akart az akkor sorcal druiddal stb is simán meg tudta tenni. ja és ez a csóka akit én irok már szerintem bőven 200 felett van. amig én léptem egy szintet addig ő lépett 5-6 szintet.
    Szerencsére ugy néz ki hogy a botok viszont egész türhetően ki lettek a játékból takarítva. úgyhogy mostmár tényleg csak az ember ügyességén múlik a dolog hogy hogy fejlődik. szóval ha ez után az up után is valaki tudja a spellcastereket tolni keményen az elött le a kalappal. De majd elválik. Lehet hogy még keményebbek lesznek lehet hogy semmit nem fognak érni majd az idő igazolja a dolgot. Én csak azt tudom mondani hogyha egszer volt egy mézesmadzag akkor az nagyon fáj ha elveszik:)

Az ikonos dolog elvileg ha meglesz a flash kliens akkor meglesz de ez megint egy olyan dolog hogy mi megszoktuk és megszerettük a tibiát igy ahogy van. Engem szerintem zavarni fog ha változtatnak rajta és ha lesz olyan lehetőségem hogy klasszikus beállítás szerintem azt fogom használni. annak aki nem tul régóta játszik nem lesz gond, és mivel azt szokja meg biztos fog tetszeni. de ez is majd elválik:)
  • HellScream
    No én is itt :D Noodlee, tudtommal ha van nálad fegyver és shield is akkor lényegtelen a fegyvered defje. Kivétel azt a kevés értéket amit úgy + al ir.

Beb: értem az érvelésed és megértelek, láss egy másik szempontot is, ha valaki jól játszik sorcal/druiddal ezek után, az még nagyobb Isten lesz. És lehet hogy sokaknak nem, de nekem jelent valamit, mert tudom hogy nem egy gyökér áll futott el mellettem aki lvl 100on AB mellett a kastélyban botol és a dragont még igyis otthagyja, hanem tudom hogy egy ügyes játékos. Tehát lényegében aki kitart ezekután a caster mellett az tőlem kap egy ilyen + jelzőt, vagy tiszteletet. Én végül a druid melett döntöttem, mire felérek 100ra jön még egy update.

Végülis a játék az emberekért készül, ha ők elégedetlenek egy fejlesztéssel azt kár életben tartani. lásd demon legs: olvastam h lehetett questből kapni egy darabig majd megint nem, mert nem tetszett egyeseknek hogy egy legendás itemet "ily könnyen" meg lehet kapni.

Aminek örülnék az az lenne ha minden kaszt kapna egy interfacet mint egyéb játékokban pl: WOW. Sok sok kis ikonnal amikről tudod hogy melyik miaz. Ez például tetszene, mert azzal viszonylag jól lehet játszani (a billentyüzet viszont csattog és kopik rendesen =)) )

Nem szeretnék senkit kioktatni ne vegyétek magatokra, csak unatkozom s hozzászolnék énis a témához.
  • Bobber
    bár comon már az jön be hogy megy az up:)
  • Bobber
    elvileg már lassan mennie kéne de ahogy cipet ismerem csak 3-4 körül kezdik el:)
  • Catti
    amúgy elkezdődött már az up?
  • Catti
    a server save is 6 perc :)
  • Bobber
    valóban nagyon jó dolog hogy van egy fix sebzése de komolyabb elenfelek ellen semit nem ér. (jó ez nem teljesen igaz de nem ezen múlik valamint sok manát használ) nekem is volt olyan hogy inkább kardal a kezembe mentem mert a vis csak 20 mana és lényegesen nagyobbat sebez mint egy rod vagy vand ami meg 13 mana. Szóval nem olyan rossz dolog de szerintem nem is olyan jó.
  • Catti
    Emlékeim szerint inkább kitolják az időt, hogy a halandó szemében úgy tűnjön, hogy jók voltak.
    Olyan mint az akciós termék a boltokban. Soha nem volt 500 forint, de most akciósan 450. :) Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy amúgy 400 forint lenne, de most 450-ért adjuk. :)
  • Bexter
    3 után tudok menni érte :D
  • Noodlee
    Rooki set?
  • Bexter
    19:19
  • Noodlee
    - 1 darab igaz, mert kicsit sok aza kettő
  • Noodlee
    A rodok/wandok szerintem nagyon is jó dolgok, mivel nem egy xaros kardal csapkodod a lényt, 25-ös skillel. Igaz a fegyvernek van némi defje, igaz az nem sok pluszt jelent a spellcasternek.
  • Noodlee
    Ne már!
    Már nem úgy van, mint régen?
    Ígért idő + 2-3 óra?
  • Noodlee
    Ok.
  • Shiwo
    legyen 19:20
  • CattiBrie
    szerintem azért ígérték 7-re mert 6 és 7 között meglesz

tipp: 18:34 - az első magyar online :)
  • Bobber
    na szerintem ma is lehet fogadásokat kötni hogy mikorra rakják össze a gamét. elvileg ugye 7 re mennie kellene a dolognak de szerintem ma nem nagyon lépek be de még holnap se mert valamit tuti elkefélnek:)
  • Bobber
    csak egy kicsit:)
  • CattiBrie
    spammer :)
  • Bobber
    Ja és egy lényeges dolog. A spellcaster ha gyakni akar iszonyat menyiségű manát kénytelen inni. Ami egy oldalról jó mert nő az mlvl, de iszonyat pénzbe kerül. Magas szinten ahoz hogy fejlődjön nem tudom mit kell gyaknia hogy meg is érje ha nincs kellően nagy tartaléka, ha meg elfogyott a pénze és kis lényeket akar gyakni hogy legyen pénz ahoz is pénz kell mert ott is innia kell hogy tudjon gyakni. Szóval nem egyszerü. Nem azt modnom hogy használhatatlan mert nagyon is használható de szerintem nagyon nehezen játszató karakter volt és egyre nehezebb lesz ha így folytatja a cip.
  • Bobber
    Na akkor ide is leírom:)
    Teljesen egyetértek sival.
    A sorcal iszonyatosakat lehet hentelni és valóban nagyon nagy pusztításokat tudott véghezvinni. hogy ez az up után valóban hogy fog változni azt nem tudom. Viszont nekem nagyon elvette a kedvem a sorctól hogy minden egyes up-al egyre jobban szivatják. Egy sorcnak nagyon tudnia kell hogy melyik hotkeyen mi van és nem tud egy rendes hotkey összeállítást csinálni ami mindenre jó mert anyit nem bir zongorázni. túl sok a spell és minden egyes lényre tudnia kell hogy ez erre ez arra imu ezt igy lőjem ezt ugy stb. persze ez igaz a druidra is. Én nagyon meguntam azt hogy ha egyedül akarok hentelni akkor mindig attól rettegek mikor lesz egy pici lag vagy mikor vág ki a játék mert az egyelő a biztos halállal. Sajna már a lagok is felérnek vele. Valóban elég nehéz úgy gyakni hogy mindig szembe kell fordulni az ellenféllel miközben menekülsz előle, mert ha utolér akkor egy ütésből pirosba ver. Ha van csapat és van aki blokkoljon akkor persze egy kicsit más a helyzet mert akkor nagyon nagy területeket tudott pusztítani de ugye ezt most a coldown majd korlátozza. Szóval a sorc az egy nagy szopacsnak tűnik nekem. A knight meg a pala szépen beklikkeli az ellenfelet és elmegy teázni mig az ellenfél meg nem hal. a Sorc meg a druid meg iszonyat modon minden körben gyógyizza magát és örül ha mégse kell minden körben gyógyítania magán. Druidnál csapatban anyiból cinkesebb a helyzet hogy ott oda kell arra is figyelni hogy akit gyógyít arról le ne maradjon mert akkor halhat az egész csapat. Szóval a spellcaster szerintem a többi karakterhez képest nagyon el lett bonyolítva és nagyon nehézzé lett téve a játék velük. Nagyon örültünk amikor bejöttek a rodok, wandok mert hudejó lesz, aztán nem i s volt olyan jó. nagyon de nagyon örültünk mikor a visekel nem kellet végre szembeállni közvetlen a lény elé és lehetett messzebbről lőni mert az is célzottá vált és az valóban jó is lett. De könyörgöm ha egyszer eddig egy csomó kényelmi funkciót behoztak és megkönnyítették a játékot akkor miért kell egy drasztikus húzással megint úgy ellehetetleníteni hogy elmenjen az ember kedve tőle?
  • Bobber
    Nood én leszek részbenaz idegenvezetőd mert le akarom tolni majd a kis karakteremmel a yalahari questet, úgyhogy szerintem hirdessünk itt hogy a nagyok jöjjenek kisérni minket majd ill segíteni egy pár helyen.
    Neked is le kell majd tolni ugyis hogy be tudj menni minden kapun és mire végigjárjuk nagyjából ismerni fogod a terepet:)
  • maerlyn
    emlékszem rá, hogy volt ilyen, valamint megvan az eredeti
  • Shiwo
    lol :)