124119
-
#117548 Ha úgy értetted volna, hogy szidom a firefox bétáját, akkor nem így értettem. Most is azt használom... Csak azt kívántam kifejezni, hogy hiába van már itt a HTML5 "elvileg", gyakorlatilag viszont még elég sokmindenkinek akadna problémája a bonyolultabb funkciók futtatásával. -
#117547 konkrétan a flash-re mondtam hogy szar -
#117546 Lehetne mondjuk egy sima kliens, mint a jelenlegi.. meg lehetne egy Tibia lite, online kliens, amivel gyakni nem ajánlott, de lehetne böngészőben mondjuk trénelni/rúnát gyártani. :D :D -
#117545 A mondat első fele nem igaz, mivel vannak olyan tagek, melyeket CSAK az IE támogat és egyik másik sem az öt nagy böngészőből. Amúgy teljesen megoszlik, hogy melyik HTML5 dolgot melyik böngésző eszi meg: van, amit csak az Opera, van amit csak a Chrome.. és így tovább. -
#117544 befejezetlen programra ugye nem mondod, hogy szar? várd meg a megjelenést. -
#117543 régen szörnyülködtünk a lengyelek intelligenciáján és nyelvtudásán..hát, ha figyelembe veszem, hogy shake'n'fidgetbe milyen leveleket és kiírásokat lát az ember magyar szerveren, kezdek nem csodálkozni, itt is csökkent a 14 év alattiak értelmi és helyesírási színvonala.. -
#117542 Szerintem ha egy ember lelkesen csinál valamit, akkor akár 1 nap alatt is rengeteget lehet haladni a fejlesztéssel. Ha belexarnak az egészbe és csak a pénzért járnak be melózni(szerintem ilyenek a cip alkalmazottai), akkor lesz az, hogy 3 évig tart kifejleszteni egy flash klienst és utána még sírnak is, hogy milyen nehéz volt. -
#117541 Igen szeretnék összeereszteni a klienst és a weboldalt, bár ezt is lehetne más, hatékonyabb technikával megoldni. Meg, mint írták, nem szeretnének két klienst fejlesztgetni, hanem csak egyet szeretnének. De még a flash esetében is megkérdőjelezem, hogy ez menni fog. Plusz ha évente nem 4 update lenne, hanem 1-2 évente lenne egy egy update, akkor lenne idő rendesen megírni, fejleszteni több klienst is. -
#117540 Hát, farmville nekem sokszor 5 percen belül 6-szor kiírja, hogy "connection lost" és lehet frissíteni az egészet. Ha tibia is ilyen lesz, akkor hullanak majd az emberek. Sajnos ez nem tűnik elképzelhetetlennek :/ De akkor ez gondolom kiderül a publikus teszten és fuccs az egész projektnek.
Amúgy elsődleges céluk nem a köd volt, hanem hogy a kliens és a weboldal összeérjenek... -
#117539 Nálam firefox 4-el nem működik a webGL, chrome-al működik. Elvileg mindkettő támogatja... Van még fejleszteni való... Valahol megértem, hogy cipék nem akarták az új klienst egy gyerekcipőben járó platformra megírni. Azt viszont nem fogom megérteni, hogy miért pont flash és miért most, mikor már mindenki kezd rájönni, hogy egy rakás xar. -
#117538 html5-öt perpill az IE-t kivéve minden jól támogatja - persze mivel maga a szabvány sem befejezett, nem minden ugyanúgy. főleg az apple nyomja - és bár nem szeretem őket, itt egyetértek velük: pusztuljon a flash, éljen a html5.
androidos készülékem van, és bár valóban tudja valamennyire a flasht, tiltottam - lassú volt és szopta a procit, akkut. a html5 a jövő. -
#117537 firefox a füleket nem kezeli külön, de van egy külön process a plugineknek, mint a flash
általában a klienshez: faszságnak tartom a flashes kliens, a mostani, natívat sem tudták normálisan megírni (értsd: ne zabáljon fel minden erőforrást, ha kézzel nem korlátozom vissza), látatlanban azt mondom, hogy lehetetlen lesz játszani a flash kliensen bármilyen alternatív (nem win) oprendszeren.
amiért ezt mondom: eszméletlen mértékben szopat az adobe mindenkit, aki flasht használ, de a használók száma miatt a windowsosokat kicsit kevésbé, oda normálisabban megírják a playert. de nálam például egy hd youtube videó már nézhetetlenül akadozik (linux 64bit, kétmagos proci egyenként 2.16GHz-n) -
#117536 szerintem az fog nyerni, amelyiket a mobil telók jobban lekezelik... flash lite már van, de az még csak egyszerűbb dolgokat tud megjeleníteni..bár érdekes lesz, mert jelenleg telókban a gugli Android-ja terjed nagyon, illetve az új Nokia-MS párkapcsolatnak köszönhetően valszeg a mobilos win7 fog még teret nyerni...a gugli tudtommal a flash-t, a microsoft a html5-öt támogatja, szóval nem egy lefutott meccs...a szifonok meg nem tom melyiket szeretik.. -
#117535 Most pedig beengedett elmentem a DP is és lefagyot..... -
#117534 Valami connection problem van csak azt irja 1 folytában hogy you character list beign loaded please wait..... -
#117533 Ezek a múltban élnek.. elég sokan rebesgetik és sokan remélik, hogy meghal a flash, amit szépen levélt a HTML5 és barátai. -
#117532 föfönek nincs ilyen? -
A Joco #117531 Te mostanában merre jársz h nincsen időd játszani ? :d -
Xing #117530 Steve Jobs temeti :D -
#117529 Én továbbra is fenntartom, hogy a flash a legrosszabb választás volt erre a célra. Le is szavaztam a pollon. Sokkal jobb lett volna ha a natív klienseket írják újra.
Kicsit elmosolyodtam, hogy a ködöt nem tudják beletenni most, kezdik itt is... Pedig pont ezekkel az effektekkel indokolták a flash létjogosultságát. :)
Megjegyzem vannak már olyanok is, akik temetik is a flasht, mint technikát.
Mindenesetre meglátjuk mi lesz belőle. A stabilitásától és a sebességétől félek nagyon. Játszogatok a farmvillel is facebookon, ha csak abból indulok ki... belém villan mindig olyankor, hogy tibiában ez tuti egy halál lenne.
Szóval így látatlanban is eléggé ellenzem, de azért megnézem majd és utána mondok majd határozottabb véleményt. -
A Joco #117528 S másként, szerintem annak a valószinűsége h összeomlik a böngésző sokkal nagyobb mint h elmegy a nett, jah s ha elmegy akkor is annyi, szóval motmár 2 szer valószínübb lessz h meghalhatsz ilyen szarság miatt -
A Joco #117527 Nekem negyon nem tetszik ez a megoldás, hisz egy gyengébb gép, pl akinek csak 128 mega ramja van annak megyülik a baja az egésszel, sok olyat ismerek kiszeret játszani de ilyen vagy hasónló gépe van. -
Xing #117526 Saját feladatkezelőjében kell kilőni: Shift + Esc -
#117525 Egyébként nálam a feladatkezelőben mindig volt 5-10 futó chrome.exe, szóval gondolom külön szálon futtatta a tabokat. Ettől függetlenül, ha bármelyik lap befagyott és lelőttem azt a chrome.exét, akkor omlott össze az egész kártyavár... -
#117524 pontosan így van, csak nem volt kedvem részletezni :) -
#117523 firefox sajnos nem, ie passz
amúgy pont azért tértem át a chrome-ra, mert egy ideje szarakodnak a flash-es alkalmazások nálam a firefox alatt (érdekes módon csak az asztali gépemen, pedig rendszer is lett újratelepítve azóta..) -
Xing #117522 Lehet pedig.
-
#117521 ha lefagy, akkor az egészet lőni kell.. egyenként nem lehet.. ha meg dolgozom a többin, akkor esélyem nincs (jó persze hülye, aki dolgozik hent közben :]) -
Xing #117520 Nem tudom a többi böngészőnél hogy megy, de a chrome külön szálon kezeli a tabokat. -
#117519 gondolom célszerű külön böng-t indítani és nem füleket játszani.. -
#117518 pici pontosítás..
- nem lesz köd eleinte..fontosabb dolgokra koncentrálnak, idővel még bekerülhet
- használhatod a régi klienst..egy ideig..de egy idő múlva át fognak térni a flashesre, ha nem lesz vele gond, mert abban több potenciált látnak
- ha összeomlik a böngésződ, a disconnect ugyanúgy fog végbemenni, mint a mostani klienssel (szal x idő eltelik, mire kidob)..ha X-szel becsukod a böngészőt, akkor figyelmeztetni fog (a figyelmeztetés a böngésződ típusától függ), ahogy a mostani kliens..
-
#117517 nem sikerült befejezni... azt akartam írni, hogy "kihatással lesz a játék működésére, ha más flash alkalmazás is fut. pl youtube". -
#117516 Graphical effects
Unfortunately, graphical effects like fog (maybe you remember the news from March 2010) won't make it into the first version of the Flash client. We had to drop that feature in favour of other more important development tasks.
magyarul: nem lesz köd
You will still be able to play with the current client even when the Flash client is released. In the future we would like to switch to the Flash client completely and get rid of the old one. However, it isn't clear yet when this will happen. It is much easier for our developers when we only have to care for one client, not two, and the Flash client definitely has the biggest potential for us.
magyarul: lehet használni a régi klienst is
Protection against browser chrashes
A crash is a disconnect, and the way disconnects are dealt with won't change with the release of the Flash client. When the browser is closed manually, however, there will be a security query first (depending on the browser you use) like in the current client.
magyarul: ha bénázik a böngésződ meghalsz
továbbá, kihatással lesz a játékra -
silbor #117515 köszi
-
A Joco #117514 símán szólózhatod ha óvatos vagy de jó ha van valaki veled magyobb h segítsen a 7,8 nál is -
silbor #117513 A The New Frontier questben a 9. (mortal combat) kivételével a többi rész szólózható biztonságosan? vagy még a 7. is gázos? -
#117512 -
#117511 uj forditasra varo hir
http://hu.tibia.hu/news/733/fabulous_february -
#117510 biztos jó a líderük -
Xing #117509