Tibia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
Oracle adatbázis?

[/spam]™

CattiBrie
köszi!

[/spam]™

CattiBrie
mindentudó?
jövõbelátó?

[/spam]™

Aquir
Orákulum:

1 jósda, jóshely

2 jóslat

3 mindentudó bölcs

------------------

egyébként meg 😊)

[b]Oracle[b]

by George Hager

In its modern usage, the word "oracle" is used to describe either a prophet inspired by spiritual forces, or to describe a particular prophesy. In ancient Greece, the oracle was a place where these divinely-inspired prophesies of the future were passed down to mortals. Usually these prophesies were given in response to questions, but sometimes they flowed out randomly from the priest or priestess acting as an intermediary. To be an oracle, the place needed to have a variable and periodic attribute that could be subject to the interpretation of the priesthood. The priests would then ascribe both the event and the interpretation of the event to their patron god or goddess. For example, the ancient oracles of Zeus were areas where priests could interpret the wind rustling through the trees.

An exception to this definition was the oracle of Asclepius at Epidaurus, where the sick were treated with something akin to faith-healing and hypnosis. Although the priests performed the healings with no local natural events to inspire them, these miracles were attributed to the place and the divine powers that resided there.

The most famous oracle was that of Apollo at Delphi, discovered as a fissure in the side of Mt. Parnassus emitting a gas that would cause seizures among the goats that grazed nearby. The convulsions and wild ravings of a goatherd who was also affected were interpreted by the locals as "divine inspiration", and the priesthood moved in rapidly to take advantage of the unusual situation. The oracle was ascribed to a few other deities before the temple of Apollo was established. The Pythia was the priestess of this oracle who was crowned in laurel and seated on a tripod perched over the cleft that produced the intoxicating vapors. Her utterances while under the influence were usually so disjointed that additional clergy were needed to provide interpretation.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CattiBrie
jóéj'

[/spam]™

Shiwo
ááááááááááááááááááárrrgghhhhhh!!!!!
ma elszált windózom..újraraktam..ötödszörre...erre tetüzik a netem, de izomból..percekig tart behozni 1 oldalt..tibia lagol mint állat..:S

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
nah..lassan felénél jár a másolás..végülis csak dúrván 29 gigát kell vissszapakolnom 😛

Shiwo
az csak 1 szimpla raise dead (hmm..vagy animate dead ? }:-P ), de belõlem mindentudót csinálni..ahhoz több isteni csoda és kívánságvarázs kell...

Shiwo
de sztem most hardware szinten is döglõdik valami..:S
pl. a BIOS-om is csinált egy resetet magának..meg nyüszörgött 1szer a C-MOS miatt, utána meg a winyót nem ismerte fel..szval az agyam eldobtam...

Huma
ennyi manáért Eistent is lehozod vagy 2x...

Az álmok csak Terád várnak, viszik a vágyad, süvít a szél. Ott, hol nem fáj a tegnap, rád vár a holnap, sodor az éj,

Shiwo
régi windóz helyreállításával egyszer próbálkoztam ilyen módon..el is szált minden..még jó, hogy taktikusan elötte lementettem az adataimat tesóm gépére..(mint most...)

Shiwo
Not enought mana. You need 1000000000000000000 mana to work this spell...

Huma
azt ebben az esetben nem disk archive-nak hívják? és onnét simán helyreállítod újra bármikor .)

Az álmok csak Terád várnak, viszik a vágyad, süvít a szél. Ott, hol nem fáj a tegnap, rád vár a holnap, sodor az éj,

Shiwo
jó is lenne, csak expé-telepítés közbe kissé macerás..

Huma
utevo res ""Shiwo, a mindentudó""
aztán mehetsz vizsgázni 😊

CattiBrie
printszkrín 😊)

[/spam]™

CattiBrie
egy speciális kérdés: igazából mi az az orákulum? honnan ered a szó?

[/spam]™

Shiwo
nah..windóz újrarakva..ötödszörre sikerült is..olyan hibaüzeneteket kapta, hogy olyat még én se láttam eddig..és nem tom miért..nah, márcsak visszakell cuccolni..az kb. 3/4 óra..talán 10 körül be is jutok a játékba...

Shiwo
elfér, nem ?

CattiBrie
az összes tegnapi kveszt kép kerüljön fel az oldalra???

[/spam]™

Shiwo
RE..kössz, de ez nem volt vészes, majd ami dúrva lesz, azt hétfõn irom..ráadásgond az, hogy ugyanakkor lenne 1 másik vizsgám is :S

Huma
Akkor talán (?) gratta, majd ha eredmény is lesz (és megfelelõ), akkor iszunk rá, esetleg Tibia talin is 25-én :o)

Shiwo
RE...hazaértem szigorlatból (egész jól sikerült 😛 )
most menek kutyát sétáltatni...este nem tom hogy leszek, mert döglik a winfosom, ismét újrakell raknom <#wilting>

Huma
Nekem is úgy mesélte a nagyapánk, igaz, Hugi, de most így kaptam meg, és lusta voltam átirni, de te kiszúrtad, tehát figyelsz... :o)

CattiBrie
én ezt a pénz csengésével ismertem...

még a nagypapám mesélte eme bölcsességet 😊))

[/spam]&#8482;

CattiBrie
😄DDDDDDDDD

[/spam]&#8482;

Huma
Dolgok, amiket kizárólag csak nõk tudnak:

- Megérteni a macskák arckifejezéseit.
- Az ugyanolyan, de különbözõ színû cipõk szükségességének fontossága.
- A kövérítõ ruhák létezése.
- Úgy autózni, hogy ne döntsd meg saját, korábbi rekordodat ugyanazon az
útvonalon.
- A bézs, krémszín, világosbarna és tojásbarna színek közti különbség.
- Szempillaspirál.
- Minden fürdõszobai mérleg pontatlan (felfelé csal).
- A többi nõ megértése.

Huma
Ételszag
Kohn bácsi minden ebédidõben bezárja boltját, a szelet kenyerével és a heringkonzervjével átballag a szemközti étterem mellé. Leül a konyha mellé, elõveszi az ebédjét, és a finom kiáramló ételszagot szagolgatva elfogyasztja egyhangú ebédjét.
Feltûnik ez az étterem vezetõjének, aki bírósághoz fordul, pénzt
követelve.
- Ez az ember minden nap a mi éttermünk ételeinek illatát fogyasztja - kezdi a vádaskodást a menedzser. - Ezzel komoly élvezeti értékhez jut, amiért fizetnie kell nekünk!
A bíró a vádlotthoz fordul:
- Mit tud erre felhozni?
Kohn bácsi nem szól semmit, csak elõhúz a zsebébõl egy halom aprópénzt, és
a menedzser elé tartja.
- Maga meg mit csinál? - kérdi a bíró csodálkozva.
- Bíró úr, kiegyenlítem a tartozásom. A felperes is szagolgathatja egy ideig a pénzemet...

Huma
De gondoltad, ezért mondom, hogy kikre is gondolj még :o)

Huma
Ha esetleg még kétségeid vannak, hogy az evolúció a hülyeség irányába
halad, íme néhány termékismertetõ:

Egy tajvani pokrócon: "Nem használható tornádó elleni védekezésre!"
Egy amerikai visszapillantó tükörrel egybeépített biciklis siakon: "Ne feledje, a tükörben látható objektumok Ön mögött találhatók!" (Kivéve, ha az objektum egy tükör. Ezért beperelem õket...)
Tajvani samponon: "Ismételt használata károsodást okoz!"
Brit ízesített tejesdoboz tetején: "Felbontás után a talpára állítva tárolja!"
Egy új-zélandi rovarirtón: "Ezt a terméket nem tesztelték állatokon!" (Embereken viszont kiválóan mûködött.)
Egy amerikai számítógép installálási útmutatóján: "A párásodás elkerülésére a dobozt kibontás elõtt engedje szobahõmérsékletre melegedni!" (Jogos észrevétel, a hideg termékek párásodása zárlatot okozhat. Csak éppen az útmutatót a doboz BELSEJÉBEN helyezték el...)
Néhány országban a Coca Cola üvegek alján: "A másik oldalon nyílik!" (És akkor mire való a flex?)
Egy Dial márkájú szappanon: "Használata megegyezik a normál szappanokéval."
Egy Marks & Spencer süteményen: "Melegítés után a termék forró!"
Egy kínai karácsonyfa lámpasoron: "Kizárólag beltéri és kültéri használatra!" (Befalazva illetve a világûrben használni tilos...)
Egy japán konyhagépen: "Egyéb használatra nem alkalmas!" (Például külszíni szénbányászatra?)
Egy Sainsbury sósmogyorós csomagon: "Vigyázat, mogyorót tartalmaz!" (Micsoda idejétmúlt szokások...)
Egy American Airlines zacskós mogyorón: "Használati útmutató: Nyissa ki a csomagot, majd egye meg a mogyorót."
Néhány fagyasztott ételen: "Elkészítési javaslat: olvassza ki." (Ismét: és a flex mire való?)
Egy Nytol márkájú altatón: "Figyelem! Használata álmosságot okozhat!"

CattiBrie
???

nem mondtam semmit

😄DD

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Szal, akkor ki jön még tali, meg ilyenek???

Huma, Bobber, Sámli, Zak, Gyud, Arcor, Shiwo, Catti

[/spam]&#8482;

Huma
Tudom, de gondolj az újszülöttekre is 😛

Huma
A mi cégünkre is ez jellemzõ sajna...:'o(

A vállalati hatékonyságról:

Nemrégiben egy amerikai és egy japán cég nyolcevezõs versenyt rendezett a Dunán. A vetélkedésben a japánok nyertek, 1 km-es elõnnyel.
A vereség igen érzékenyen érintette az amerikaiakat, teljesen mélypontra kerültek. A felsõ vezetés úgy döntött, feltétlenül kideríti a megsemmisítõ vereség okát, ezért rögtön alkották is egy csapatot, akik ezen a projekten dolgoztak.
Az volt a feladatuk, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet és megfelelõ segítséget nyújtsanak.
A sok vizsgálat után kiderítették, hogy a japánoknál heten eveztek, s egy ember kormányzott, míg az amerikai csapatnál egy ember evezett és heten kormányoztak. A felsõ vezetés erre rögtön igénybe vette egy tanácsadó cég szolgálatait, s arra kérte õket, készítsenek tanulmányt az amerikai csapat struktúrájáról.
Jelentõs költségek kifizetése után néhány hónap múlva a tanácsadó arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai csapatban túl sokan kormányoztak és túl kevesen eveztek.
A japánokkal szembeni következõ vereséget elkerülendõ megváltoztatták a csapat felépítését. Most négy kormányos volt, két fõkormányos, egy kormányigazgató s egy ember evezett. Ezenkívül teljesítmény-értékelési rendszert vezettek be az evezõsnél, hogy nagyobb teljesítményre ösztönözzék. "Bõvítenünk kell evezõsünk feladatait és nagyobb felelõsséggel kell felruházni."

A következõ évben a japánok nyertek, immáron 2 km-es elõnnyel. A vezetés elbocsátotta az evezõst rossz teljesítménye miatt, eladták a csónakot is és leállítottak mindenféle beruházást az evezést illetõen. A tanácsadó céget dicsérettel illették, a megtakarított pénzt pedig szétosztották a menedzsment tagjai közt.

CattiBrie
Szia Huma! 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

Huma
Ezt nektek indításból:

Rocky

Huma
Hiho all!

CattiBrie
amit kértem, "pár" kommenttel ezelõtt

[/spam]&#8482;

Son Ice
JavaScript? Melyikre? Mit? 😄
Most go haza, memótpakolniagépbe. 😄

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
nemhogy JSeznél a szájtra..

fütty-fürütty

[/spam]&#8482;

CattiBrie
hja

[/spam]&#8482;

Son Ice
Csak akkor 4x annyi idõt kell eltöltenem a gamen. 😄

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
😊

ez is megoldás 😊

[/spam]&#8482;

Son Ice
Hehe, a legjobb, ha mindegyikbõl csinálok egyet 😄 Kipróbálom, és amelyik nem jön be, az kuka 😄

CattiBrie
elsõ karaternek a nájttal könnyû játszani

a palával nehéz a nyilazás, meg szpízezés...

a szpellekasztereknél soksok afk kell -> rúnagyár - lassan nõnek a skillek

[/spam]&#8482;

Son Ice
Köszönöm szépen az információt. Még biztos zargatlak majd kérdésekkel. 😄

CattiBrie

[/spam]&#8482;

Bobber
<#puszi>

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

Bobber
hat ez hogy ki milyen kasztot erez jonak az egy dolog ahogy shaman leirta a szintlepeseknel kb teleg igy vanak a dolgok
viszont azt se szabad efelejteni hogy ha runagyarto karakter kell akkor mindenkeppen ugye a sorc vagy druida kell mert hiaba tud a pala is hmm et csinalni lassan no a manaja szal nem eri meg igazan neki
mert a palanak ha nincs eloleptetve akkor 8mp 1 mana ha elo van leptetve akkor 6 mp 1 mana mig a sorcnak alapbol 6mp mig eloleptetve 4 mp
mas hiaba van a palanak kevesebb hpja ha nem kell elealni a lenynek amit ki akar nyirni akkor akar 1 hp ja is lehetne ugy is meg tudja olni a lenyt mig a lovagnak hiaba van sok hpja ha odaal egy ds ele akkor lehet hogy koronkent akar 80 at is ut rajta a ds mig a pala siman elszalad tole szal eleg nehez dontes mondom sokmindentol fugg kinek milyen bealitottsaga van.
minden kasztnak megvanak a szepsegei es a buktatoi
en pl irigylem Tajt hogy el tud menni es oda tud alni egy dl ele ami engem egybol ledaralna igaz sokkal tobbet os se tud csinalni vele csak ele all
de en meg ezt se tudom😊
igaz en meg a daralo vagyok ha valaki blokkolja😊😊
szal mondom minden kasztnak megvan a szepsege dontsd el mit szeretnel es ha van kerdesed akkor szivesen segitunk😊
ill segitek😊

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.