124119
  • Széchényi
    Na helo, nincs sok idom irni meg jatszani mert full program van mindennap. Ki jon balatonra? Balatonszemesen vagyunk de ha siofok vagy valahova mashova josztok tan eltudok menni. Catti, te fogsz jonni? Ha igen, mikor? Tudjak valamit azert. Meg kesobb jelentkezek, puszi kicsi krapek. :)))
  • Shiwo
    az elsőn a kőszobor kicsit olyan, mintha épp az erdőben próbálná elvégezni a nagydolgát
  • taj
    Nyugodtan mondd meg neki, hogy szégyenemre a való életben pala lettem :|

Megyek is aludni, mert reggel íjászkodom a helyi sport egyesületben :-p
  • taj
    Ha megkérdezem, hogy az ünneplésre vigyek-e síkosítót, akkor még mindig "meg hát" a válasz? :-p

Gratulálok!
  • CattiBrie
    tibia.com hátterek...

• CattiBrie
    13:02 You see a slime gobbler.

tini nindzsa fej :D
  • CattiBrie
    Bár inkább passzív online.. de online.. úgy értve, hogy sokat online.. még belegabalyodom.. :))
  • CattiBrie
    Múltkor hiányoztál valakinek, kérdezte mi van veled. :)

Ja és aktív online élettel is lehet diplomát szerezni. ;)
  • rroolli
    Legyen olyan a leader aki kellőképpen figyel arra, hogy legyen elég prémis vice. Más szóval ne oszoljon fel a guild a keze alatt figyelmetlenség, inaktivitás miatt.
    Legyen eléggé online ahhoz, hogy el tudják érni az új emberek, ha tagfelvételről van szó, illetve tudjon velük értelmesen beszélni és józan következtetéseket levonni.
    Tudjon eléggé angolul ahhoz, hogy ne nézzék noobnak miatta az egész guildet. Képes legyen megfontoltan tárgyalni kényes eseteket, amikor guildtagokkal kapcsolatos konfrontáció miatt megkeresik.
    Legyen annyira képben, ha már leader, hogy válaszolni tudjon a legtöbb securai eseményekkel, vagy tibiával kapcsolatos kérdésekre amit az újak, vagy régiek tesznek fel.

Legalábbis én ezt várnám el a pg leaderétől. Nem csak azt, hogy trónoljon. Amíg ezeket a feladatokat nem látja el, addig felőlem lehet akármilyen régi account, meg akármennyire nem buyolt account, attól nem lesz jobb leader.

Az biztos, hogy én nem fogok Catti helyett választani egy olyan leadert, aki helyett mindent nekem kell csinálni(mert más nem csinálja meg), közbe meg ő trónol a leaderi székben, mert én annyira szar alak vagyok, hogy leszavaztak azok akik nem játszanak és nem ismernek. Főleg ha az illető 1-2 hónap múlva teljesen inaktív lenne, lejárna a prémije és kezdődne megint elölről az egész választási procedúra...

Másrészről viszont Firire szívesen szavaznék, de olyan érzésem van, hogy ő nem szeretne leader lenni, vagy leaderi feladatokat ellátni.
  • taj
    az egész leader, vice leader téma már nem érint, szóval felőlem az aktívak döntsenek

Vihar karaktert nem szívesen látnám leaderként, ha játszanék, mert én eléggé elleneztem az account buyingot/tradinget, de így a pálya széléről nézve leszarom a dolgot

azért egy kérdésre valaki postolja már be nekem a választ: Firi hogy lett a FOL-ban vice leader a druidjával? :-p egyszer csak azt vesszük észre, hogy miatta visszaállítják a GM rangot :-p
  • CattiBrie
    Help

15:58 Duncan Ironweaver [29]: Hello, Guido, are you there?

az optimista :D
  • CattiBrie
    hja :)
  • Bexter
    Fel kéne néznem...
  • Bobber
    jaja az:) már kitanulkoztam:)
  • CattiBrie
    asszem chat-onlájnság jelző :D
  • Bobber
    mik ezek a csikok a neveink előtt?
  • Bobber
    jaja de az nem most lesz :)
  • CattiBrie
    szerintem nem olyan rossz.. nekem tetszett.. az első gondolatom az, hogy volt, hogy "tök jó" :)
  • CattiBrie
    előbb annak kéne teljesülnie, hogy egyszer visszatérsz :P
  • Bobber
    ha meg akarjuk / akarjátok őrizni a PG-t akkor sajna azzal kell számolni aki van. Bár azzal én se értek egyet hogy mondjuk új karakter legyen a vice de túl sok beleszólásom nincs:)
    Azért remélem a PG megmarad mert nem szeretnék egyszer arra visszatérni hogy sehol senki:)
  • Bobber
    ez siralmas:(
  • CattiBrie
    Ha tudom, hogy ilyen az indítókép...

• CattiBrie
    Nem azon van a hangsúly, hogy ki legyen vagy ne legyen a líder, hanem, hogy lesz-e PG két hónap múlva. :)
    És nem azon, hogy kit ismerünk (kiben bízik meg/ismer minden PGs), hanem ki az, aki prémis. :)

Ezért is emeltem ki, hogy 5 prémis account kell, amiből van jelenleg mondjuk 8-10, amiből egy nagyon új, négynek meg vannak számlálva prémis napjai és van egy, aki másik guildben vice a többi meg vagy hosszabbít prémit vagy nem. Azaz választás nem sok van. :)

// még nem olvastam végig minden hozzászólást :)
  • Tygep
    Egy hónapja éreztem némi késztetést a játékra, de hamar el is múlt. Szóval úgy érzem maradok továbbra is inaktív, ez az update sem hozta vissza a játékkedvem. Sajnos már nagyon elrontották számomra, innen már nincs visszaút. Szinte teljesen elvesztette már azokat a tulajdonságait, amikért szerettem.
  • rroolli
    Akkor felőlem legyen más, ha az jobb...
    Én csak megemlítettem, hogy eddig is én végeztem a legtöbb "leaderi" feladatot és elvállaltam volna magát a rangot is, ha már így alakult, hogy Catti le akarja fokozni magát és engem ajánlott a helyére... De mondtam, ha bárkinek kifogása van, akkor ejtve a lehetőség.
  • Shiwo
    de arról lehetett tudni, hogy valakinek az alkarija, csak lídernek lett betéve...míg egy nagyon magas szintű kari lehet egy tök idegen, alapvetően nem az az első gondolatom, hogy valakinek egy másodlagos karija, amit felhúzott iszonyat gyorsan vagy hogy egyéb úton-módon tett rá szert....

meg mondjuk Leaderináról tudtam, hogy kinek a karija, pedig akkor is passzív voltam
  • rroolli
    Leaderináról se volt fingja senkinek hogy kicsoda. Állandóan jöttek a kérdések. Úgyhogy erről ennyit...
  • Shiwo
    és attól hogy szerintem lényeges, attól még nem kell rám hallgatni...ahogy az első kommentben írtam, a ti döntésetek, ti vagytok az aktívak, szóval légy olyan kedves, és ne flémként fogd fel a kommentjeimet
  • Shiwo
    nem kell a torkomnak ugrani, én csak írtam, hogy nem vagyok képben, kinek a karija, nem flame-nek szántam, sajnálom, hogy te annak vetted (legalábbis flame-mel válaszoltál rá..)

amúgy Sai név már sokkal ismerősebben hangzik...

nem utasításba adtam, hogy ki legyen a líder, de szerintem lényeges, hogy olyan ember legyen, akit sokan ismernek, nem csak az aktív játékosok...mert ha épp valaki pont olyan gondolkodna a visszatérésen, aki 4-5 éve passzivity-t játszik, és csak azt látja, hogy olyan vezeti a régi guildot, akiről fingja nincs, hogy kicsoda, akkor az nem nagyon lesz motiváló, míg a régi nevek láttán nosztalgia-érzés ragadja el, és inkább visszavágyik....az én szememben például Zak lesz mindig is a PG vezetője, csak "helyettesítik" a köztes időben :)

Firit mondjuk nem értem, a vice-oknak lényegében sosem volt különösebben feladatuk, max felvettek néha embereket, a lídernek is inkább csak akkor, ha volt guild-ház

ha gondoljátok, Tygep-től megkérdezem a vicelíderséget, fel van véve skype-on
  • rroolli
    vihar = saiax, saiax the paladin

Persze ha évekig nem játszol, akkor könnyen azon veheted észre magad, hogy belépsz és egyik név se ismerős. És ez nem a mi hibánk :/ Az meg szerintem egy kissé önző gondolat, hogy az első szempont az, hogy olyan legyen a leader akit TE, mint (jelenleg)inaktív játékos ismersz.

Tygep nem lép be már hetek óta. Firi legutóbb azért "panaszkodott", hogy vice leader se akar lenni, mert nem lát el semmi ilyen feladatot és nincs is hozzá kedve. Fagyi több mint egy hónapja nem lépett be és a prémije is le fog járni.

A guild a feloszlás szélén van, örülünk, hogy egyáltalán van még aki prémiumos és a hátán hordja a pg-t. Erre meg beindul a flame, hogy ki mikor regisztrált, meg hányszor volt talin :/
  • Shiwo
    lehet én nem vagyok képben, de speciel nem ismerem vihar-t, vagy legalább is fingom nincs róla, hogy ki is ő, azt tudom, hogy valami magas szintű... nem feltétlen sorolnám a "régiek" közé...és gondolom talin se volt még... és számomra tuti furcsa lenne,ha egyszer visszatérnék, és olyan van a pg élén, akiről azt sem tudom, hogy kicsoda...de persze a ti dolgotok, ti vagytok aktívak, ha 100%-ig megbíztok benne, akkor legyen ő...

de ott van pl Gyudron, ő nagyon régi :)
    Firi is eléggé annak számít most már, kérdés, mennyire hajlandó bevállalni a líderséget...
    ahogy elnézem, Fagyi elég passzív mostanában...

vagy például mi van Tygep-pel ? benne van valami guildban valamelyik karijával ?

• rroolli
    Kakadu outfit is van:

• olattila
    nekem nincs ellene semmi kifogas azert is irtam h a regi jatekosok kozul valaki mert azok tapasztaltabbak mint pl egy uj jatekos vagy pl Joco :P nem azt mondom h nem tudna megcsinalni mindent de azert megis ti jobban ertitek mit hogy kell csinalni.
    Amugy is Catti eldonti majd a vegen mert az o szava a Szent :P es ra kell halgatni :P
  • rroolli
    Ha nincs már rá semmilyen mód, hogy Catti maradjon a leader akkor elvállalhatom én is. De csak akkor, ha senkinek nincs kifogása.
    Nagy változás nem lenne, mert eddig is hozzám jöttek az újak meghívóért és eddig is tudtam meghívni, meg rangokat/title-t módosítani... A döntés meg mindig közös volt és ezután is az lesz.
    Ha meg valaki privizget, hogy valamelyik guildtag rosszat csinált, azzal angolul szót tudok érteni, szóval ezzel se lenne gond.
    De ahogy gondoljátok... ha megszavaztok szívesen bevállalom, de ha kifogás van, akkor inkább legyen más.
  • olattila
    Vihar nekem jo lessz de akar ki lehet a guidlbol aki regi jatekos (Firi, Gyud, Vihar, Zak, stb) en is elvalalnam de inkabb a tapasztaltabbakra hagyom ezt a dolgot viszont a vice leaderhez 1 helyet elfogadok ha kell oda is ember 2 honapig be tudom tolteni azt a szerepet
  • rroolli
  • Széchényi
    zapdet :DDDD
  • CattiBrie
    13:48 The channel has been closed. You need to re-join the channel if you get invited.
  • CattiBrie
    a zápdét :)
  • CattiBrie
    13:47 Server is going down in one minute.
    Please log out.