123912
 • Shiwo #123912
  tényleg, még mindig ? :D
 • Shiwo #123911
  nekem is, de én csak elrejtettem (:
 • CattiBrie #123910
  :D
 • Jani Hun #123909
  Ezt spec a facebook SZPONZORÁLT hirdeteskent dobalta be nekem az elmult par napban, de tegnap ment a report
 • TZson #123908
  Mostanság elég sok különböző OT szerver van (akár klasszikus 2004-es grafikájút is találhat az ember könnyedén, Cip-nek nem nagyon akaródzik csinálni egy retró szervert, így jobb híján ezeket használják az emberek), gondolom ez is egy a sok közül.
 • CattiBrie #123907
  0.o
 • Shiwo #123906
  lehet vótmá..

  csak nekem ismerős valahogy ez a Zezenia onlány? -.-


  Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.02.17. 11:26:41
 • CattiBrie #123905
  nocsak :)
 • TZson #123904
  Közben egészen kivételes dolog történt: Cip hallgatott a játékosokra, és a bérleti díjat jóval kisebb mértékben fogják emelni áprilistól :)
 • TZson #123903
  Én is láttalak, hogy fent vagy, csak pont nem volt időm beszélgetni, mert más dolgom volt, bocsi :)
 • Shiwo #123902
  néha nekem is megjön a kedvem de (szerencsére ?) nem tudok belépni, mert sem a jelszavam, sem az email címet nem tudom már, csak az account számom, az meg magába kevés :D
 • maerlyn #123901
  Ahogy így irogattok, hétvégén egészen megjött a kedvem a játékhoz.

  Videl (ha emlékszik még rá bárki) rögtön írt is, hogy nana, ki van itt? Dumáltunk egy kicsit, jön valamikor Budapestre, akár lehetne belőle mini-tali is :)

  Aztán most néztem statisztikában, hogy szombaton olyan jól sikerült benézni tibiába, hogy a druiddal 10+ óra, meg egy szintlépés.
 • rroolli #123900
  A bottereknek is csak akkor tevékenykednek, ha van, aki valódi pénzt ad a gp-jükért. Ehhez meg kellenek igazi "függők", akik eléggé rá vannak kattanva a játékra.
  Nincs ilyen statisztikám, de szerintem a mostani keménymag, aki sokat költ a játékra, azok régen kezdték a tibiát és úgy ragadtak itt. De kétlem, hogy lennének új arcok.
  Így meg kopik a létszám... Ezek az agresszív pénz beszedések is azt jelentik, hogy fogy a bevétel. Amit erre reagálnak, az meg eseti jelleggel megoldást kínál (pl. adott hónapban megvan a bevétel), hosszú távon viszont tovább rontja a helyzetet.
  Még arra is gondoltam, hogy margót előre betervezték, hogy 2-3 év múlva lehúzzák a rolót, addig meg összekalapolnak annyit, amennyit csak lehet.
  Amúgy szerintem a szerverek fenntartása mellett a stáb bérköltsége se lehet semmi (német bérek mellett). Meg gondolom van egy elvárása a vezetőségnek, hogy X eurót ki akarnak venni belőle, ha törik, ha szakad. Más magyarázatok nem tudok elképzelni.
  Csak kár érte, mert nem sok játékot ismerek, amit ennyire szerettek a játékosok. Pl. én is még a mai napig álmodom vele és szerintem nem vagyok egyedül. Azért nem volt ez mindig halálra ítélve, sőt...
 • TZson #123899
  Érdekes, hogy ezt pont most írod, mert elképzelhető, hogy Cip éppen most ásta meg a játék sírját...

  Bejelentették, hogy a házak bérleti díjait áprilistól meg fogják emelni. Ezt a gyakorlatban azt jelenti, hogy akinek eddig 1500 gp volt a bérleti díja, annak is áprilistól havi 150000-et kell fizetnie. Még az olyan lyukakért is 50k-t kellene fizetni, mint a Kaz-ban lévő kicsi szobák.

  A legszomorúbb az egészben, hogy több régi játékos is csupán azért vásárolt prémit, hogy a 10 éve a guild birtokában lévő guildhall-t meg tudja tartani. Most viszont az ár növekedése miatt sokan döntöttek úgy, hogy nem fogják tudni ezt tovább finanszírozni. Ilyen sorsra fog jutni például a Force of Light nevű, idén 17 (!) éves guild háza is, ami lassan két évtizede volt ikonikus épülete a Kaz és Carlin között futó útnak (igen, a sárkányok a tetején is valószínűleg el fognak majd tűnni...) Magáról a döntésről Queen of Light II írt egy bejegyzést a fórumon, hogy ő is abbahagyja a játékot, legalábbis nem fog prémit venni többé: https://www.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=4702269

  Nagyon sokan döntenek úgy, hogy nem folytatják így a premium fizetését. Persze Cip arra számított, hogy majd ezek a játékosok Tibia coin eladásával szereznek majd pénzt, de úgy tűnik, nem jött be a számításuk, és visszafelé fog az egész elsülni.

  Ha pedig az ilyen régi játékosok otthagyják a játékot, akkor az utolsó igazán értelmes réteg is odavész, és maradnak az egykori botterek, akiknek kvázi végtelen pénzük van, így tudják tartani a házaikat - kérdés persze, hogy a régi játékosok eltűnésével lesz-e annyi bevétele Cip-nek, hogy érdemes legyen fenntartani a szervereket, vagy le fogják kapcsolni a játékot szeptemberben...
  Utoljára szerkesztette: TZson, 2019.01.25. 09:42:30
 • rroolli #123898
  Mostanában nem nagyon játszok semmivel, de amíg tibiáztam, addig napi szinten olvasgattam a fórumot. Rengeteg valós problémára világítottak rá a játékosok, amik közül sok még itt, sg fórumon is szóba került. Meg egy csomó jó ötlet is volt/van. Voltak olyan dolgok, amik tényleg apróságok voltak (pl, hogy a "nyúzáshoz" ne kelljen egy csomót várni, vagy hogy non-pvp szerveren is működjenek a "field" rúnák.) Ezeket évek (!) múlva megoldották.
  De amúgy teljesen ignorálták a játékosok véleményét, és teljesen random hülyeségeket közben megcsináltak. Az utóbbi időben meg nem is érdekli őket más, csak hogy mire lehetne pénzt beszedni.
 • Xing #123897
  Ez a Spike Swordös videó tök jó volt :) Hangulatba kerültem :D
 • Jani Hun #123896
  Runescaperol meg annyit a tibiaval szemben (mostanaba kedvet kaptam hozza, inkabb oda lepegetek be neha), hogy nemhogy visszahoztak a retro szervert, de raadasul lehet ingame szavazni az elkovetkezendo updatekkel kapcsolatban. Ezen is latszik a ket ceg hozzaallasa a dolgokhoz.
 • rroolli #123895
  Már megint negatív leszek, de amikor az első fizetős mountok megjelentek, megjósoltam, hogy egy ördögi körbe fognak kerülni a tibiával:
  kevesebb játékos -> ki kell találni valami plusz fizetős dolgot -> még kevesebb játékos -> még több fizetős dolgot kell kitalálni -> és így tovább....
  Ez olyan, mint amikor egy boltba kevesebb vevő jár és úgy akarják szinten tartani a profitot, hogy emelik az árakat. De erre még kevesebb vevő fog jönni, megint árat kell emelni, stb...
  Rövidlátó gondolkodás...

  Ennél még a régi modell is okosabb volt:
  1) megetetni random embereket, hogy ingyenes a játék
  2) regisztrálnak, megkedvelik, prémit vesznek
  3) a régi játékosok behozzák a rokonaikat, barátaikat, hogy legyen társaság
  A lényeg, hogy több új legyen, mint aki abbahagyja.

  Egy darabig volt is utánpótlás játékosokból, részben azért, mert freesen is élvezhető volt, részben azért, mert volt értelme elkezdeni, hiszen pár hét, pár hónap alatt már nem te voltál a legkisebb és jól érezted magad a játékban. Lassabb volt a fejlődés, hosszabban ki lehetett élvezni mindent, mert nem volt annyi resp, a kis dolgoknak is lehetett örülni, mert akkor azok nem is voltak kis dolgok...

  Aztán jött ez a hülye hozzáállás, hogy "freeseknek nem fejlesztünk semmit, mert abban nincs pénz", és elkezdték pumpolni a pérmiseket új hunt helyekkel, új lényekkel, magasabb loottal, jobb fegyverekkel, stb. Ami egy kicsit érdekesebb, vagy egyedülálló volt, azt tönkre vágták (pl. a trénelést, rúnagyártást).

  Egy csomó jó ötlet volt a proposals boardon, de annyira fafejek, hogy meg se hallják őket. Évekig erőltették a flash klienst is, pedig már 2010-ben mondták nekik, hogy ez elavult technológia.

  A runescape pl. megcsinálta a "retro szervert", még a honlapja is retro és van rajta élet, bejött nekik. A tibiások már tizenéve könyörögnek egy 7.6 -os retro szerverért, de cipsoft úgy kezeli, mint ha ez az ötlet az ördög műve lenne és külön topikban írták le, hogy miért nem lesz soha retro szerver.

  Én azt mondom, hogy meg is érdemlik a leépülést, ha ennyire nincs fantáziájuk és csak a fizetős mountig, meg egyéb lehúzásokig látnak el....
 • TZson #123894
  Igen, van fent YouTube-on több videó is, mert lassan már egy tucat (vagy már több is...) játékos van 1000 felett, itt van az egyik:  Nem nagy szám sajnos :)

  A spike sword-ról meg ezt a videót ajánlom :)


  Utoljára szerkesztette: TZson, 2019.01.14. 20:22:39
 • Bobber #123893
  Tényleg jut eszembe volt valami hír anno hogy átlépte a csóka az 1000es ajtót és eltűnt. Lehet tudni valamit mi volt? ill megvan már a megoldása a rooki spike swordnek? mert azért még lehet én is belépnék :)
 • CattiBrie #123892
  az már nem a mi időnk :)
 • TZson #123891
  Most utánanéztem, wiki szerint 2011, szeptember 21. óta van 10-kor az SS :)
 • Bexter #123890
  Bezzeg az én időmben a mikulás dec 6.-án jött. az ss 9kor volt :D
 • TZson #123889
  Az SS 10-kor van már évek óta - régen 9-kor volt ezek szerint?

  De, prémis vagy - úgy tudom, hogy a régóta inaktív játékosok 1 hét prémit kapnak ingyen, amikor belépnek.

  Wiki szerint dec. 20. körül bukkan fel a Miki, szóval ezért nincs még.
 • CattiBrie #123888
  09:27 Conjure Bowman [216]: 500k gp if you find me before SS
 • CattiBrie #123887
  beléptem
  egyre furcsább az egész game
  nincs Mikulás
  9-kor nem volt server save
  miért vagyok royal paladin, ha nem vagyok prémis?
  ó és még millió kérdés.. :)
 • Xing #123886
  Most látom hogy nem is olyan különleges mert lehet szerezni yalaharban. Manapság fluidot akartam írni btw
 • Xing #123885
  Lehet megnézem :) Szerintetek mennyit ér most egy mana potion? :D Van egy csomó a depomban
 • CattiBrie #123884
  Mondjuk kaphatnék egy szánkót.
  Ki lép be megnézni mit kap a Mikutól?
 • CattiBrie #123883
  A Sánta nem ad ilyesmit?
 • TZson #123882
  A kis csomagok 50, a karácsonyfa meg a kandalló darabja 180 tibia coin, azaz átszámolva a kis csomag 600 Ft, a karácsonyfa és a kandalló meg 2150 Ft... (összehasonlításként, egy havi prémi ára jelenleg 2800 Ft).

  Persze ingame is meg lehet a tibia coin-okat venni, akkor a kis csomag 875k, a karácsonyfa meg 3.15kk... Bár állítólag ezek a pénzek magas szinteken összekaparhatók.
 • CattiBrie #123881
  5 képet szerettem volna beszúrni új decokkal
  https://www.tibia.com/news/?subtopic=newsarchive&id=4821
 • CattiBrie #123880
 • CattiBrie #123879
  én akkor még nem is játszottam.. persze 2004-től 7 éven át jó sokat gyűjtöttem össze..

  néha még hiányzik is a játék :$
  :)
 • TZson #123878
  Most posztolta valaki az English Chat-be, hogy várja a 2003, vagy korábbi screenshot-okat a darkgladir@gmail.com címre :)

  Itt vannak az eddigiek, lehet szemezgetni :)
 • TZson #123877
  Általában esténként fellépek, de csak afkolok/rúnát gyártok :) (Kb. egy hónapja minden potinak megemelték az árát vagy 30%-al, így muszáj valahonnan pénzt szereznem...)

  Prémis vagyok, mert a múlt hónapban a guild tagok összedobták a 250 tibia coin-t (lehet a játékban is prémit venni, elvileg magasabb szinteken össze is jön rá a pénz egy hónap alatt, ha minden este elmész a boss-okhoz, amik értékes itemeket dobálnak), mert a leader megsajnált, hogy mindig csak a GH-ban üldögélek :) Most meg pont a Lighbearer közben járt volna le, és így nem tudtam volna felvenni a reward-ot, így befizettem még egyre.

  Andris szokott az utóbbi időben fel-fel nézni, meg talán Jocókát is láttam hébe-hóba, de nem sokat.
 • CattiBrie #123876
  Minden nap játszol?
  Prémis vagy? // Már nem tudom olyan könnyen megállapítani. :)
 • TZson #123875
  Hát ez is eljött, mindössze 11 évbe telt... (Összehasonlításként, a jelenlegi guild-emben van egy új tag, ő 11 napja kezdte és már nagyobb, mint én... :D )

 • CattiBrie #123874
  csak bronz?
  vajon kié a többi hely? :D
 • Xing #123873
  01:42 You see a bronze goblet.
  It weighs 15.00 oz.
  Arcor Dael has written: Gz for 3rd place in the Gay Beauty Contest 2006!