32
  • TZoli
    #32
    Most akkor mi lesz???
  • AtisH
    #28
    OFF
    Gaillard:

    "Az EVA pedig kész vicc... ...mivel az abban résztvevő közteherviselése a jövedelmükhöz képest nevetségesen alacsony egy valós bér alapján megsarcolt munkavállalóhoz képest."

    Akkor adok egy házifeledatot: számold ki mennyi tiszta forintja marad egy EVA-snak és egy nem EVA-snak ha 5 miliós az éves bruttó bevétele.
    Egy kicsit visszakanyarodva a Sulinethez, a te érvelésed alapján egy EVA-s ha min.bérre van bejelentve nem sok hasznot húz a Sulinetből. Arról nem is beszélve, hogy minimálbérrel nem nagyon lehet hitelt felvenni.

    Vagy pl. engem 5 évre visszamenőleg is vizsgálhatnak (most asszem már több) és ha hibáztam, akkor bírsággal és kamattal együtt rámverik a balhét, de az állam részéről pl. mikor a kismamák jövedelempótló támogatását 6 évig nem fizették, akkor a gyakorlatban csak alig több mint 2 évet fizette ki kamatmentesen.
    Nálunk pl. 3 gyerek van és ha valahová be kell adni a papírt valamilyen kedvezményre, akkor nem 5 személyre kell számolni, hanem csak 3,x (most nem emléxem pontosan) kell visszaosztani a jövedelmet. És azért az köztudott, hogy a gyerekek rendesen viszik a pénzt (étel, ruha, gyógyszer, óvoda-iskola, stb.).
    Szerintem te még nagyon az elején jársz az életnek kevés gyakorlati tapasztalattal. Én erre azt tudom mondani, hogy aki ennyire irígyli a vállakozói létet, az vágjon bele és utána mondjon véleményt róla.

    ON
  • AtisH
    #26
    Egy kicsit jobban tájokozódj, amikor ilyeneket írsz, mert amit írtál nem teljesen fedi a valóságot. Ha utánanéznél, akkor az EVA-val nagyobb bevétele lett az államnak, mint előtte. Többek között az EVA mellett be kell fizetni az EVA előtti 3 év társaságiadó különbözetét is. Biztos vannak, akik ezzel is visszaélnek, de szerintem a többségnek egyszerűbb befizetni ezeket, mint a számlagyűjtögetés.

    Ezt a Sulinetes dolgot meg a törvényhozók b***ták el rendesen. Jobban át kellett volan gondolniuk, hogy milyen célból akarják és konkrétan mi legyen benne a keretbe. Ebben az országban nem tudnak egyetlen egy rendeletet sem hozni, amit rá pár hónapra nem kellene módosítani. Én inkább azt gondolom, hogy ott _fönt_ vannak a hozzá nem értő emberek, vagy éppen zsebrejáccás folyik ügyesen bújtatva.
  • Cat #23
    nem az adóalapot csökkented, hanem a befizetett adóból igényelheted vissza - ezért is balhéztak sokan eddig is, mert csak a 70-75e nettó keresett felett lehetett igénybevenni, mert az alatt egyszerüen nem volt mire...
    Tehát a minimálbéren élőknek semmilyen kedvezményük nincsen, pedig ők a leginkább rászorultak, ez a nagy gond
  • Cat #22
    nem, még nem
  • [HUN]PAStheLoD
    #21
    a TB úgy el van baszva ahogy csak lehet , minden hótrészeg drogos részeget összeszednek és a többiek pénzén kezelik hogy holnap megin mehessen bebaszni/tépni/szívni ...
  • [HUN]PAStheLoD
    #20
    az hogy az alapötlet jó volt , aki tanult az kapott gépet .. valahogy , végülis 2 szülő .. és 3 éves konstrukcióban kaphatott a gyerek 1 gépet...

    most kitalálták hogy ez így kevés mer még mindig nagyon kevés a számítógép ellátottság EU átlaghoz képest .. erre adnak mindenkinek , de ha vki. sokat keres akkor az kussoljon, ja lehet sokat keres mer megvan 5 milla éves bevétel de közbe 3,8-at el is baszik belőle állambácsi...

    meg hogy semmit nem bírnak leírni értelmesen , csak ezzel a kurva bürokratikus maszlaggal... mennyenek a picsába
  • RangeR
    #17
    Van benne igazság!
  • [HUN]PAStheLoD
    #14
    ehh fasza.. kész/komplett/előreösszerakott/ésperszeszar PC vásárlásra buzdít a kormány... na majd' akkor vmi ütős VGA lesz belőle hogy meglegyen a 120K
  • valamit
    #11
    Majd kiirnak versenypalyazatot az uj nevre ;)
  • TeszteloPontHu
    #8
    Nincs.
  • Jani-B
    #7
    Ha bárki vehet Sulinet Expresszes cuccost, akkor miért hívják Sulinetnek?
  • magnum
    #6
    Mivel ezt is törölték, ezért újra kérdem a cikk alapján: jelenleg (júl. 1-ig) nincs keresethez kötve a sulinet expressz?
  • Cat #5
    igen

    a lényeg: eddig 60ezerért vettél egy számtech terméket, és visszakaptad a 60ezret, ezentúl viszont akkor kapod vissza a maximális 60ezer ftos kedvezményt, ha legalább 120ezerért vásárolsz
  • shim
    #1
    azt a 3-4 milliót is soknak találom. aki havi 250-330ezret keres annak nem kell támogatás.