126
Trial
-
#44 Nincs már neked valami alkatrész a bringához? -
#43 -
#42 semmi különös..csak állj meg egy helyben és próbálkozz:)
én úgy kezdtem,hogy csak az első kereket "pattogtattam" jobbra-balra úgy,hogy megtartsam az egyensúlyom,ne kelljen letenni a lábam.
ezután begyakoroltam a következőt: lefékeztem elsővel,hogy orra álljak,de ne boruljak, aztán mikor visszadőltem megemeltem az első kerekem. így tanulj meg "hintázni" előre-hátra,hogy ne kelljen letenni a lábad. aztán próbálj ebből megfordulni minél kevesebb hintával(a legjobb ha kettőből megy) tehát pl. gurulásból lefékezel,megemelkedik a hátsód és kiteszed oldalra. mikor visszaesik megemeled az elsőt és tovább fordítod a megfelelő irányban,hogy megfordulj...
aztán meg a kezed, a tested és a pedálok segítségével próbáld megemelni az egész bicajt és úgy ugrálni,először egy helyben. aztán jöhet a lépcsőzés,ami erőnléti edzésnek is jó,meg az egyéb trükkök. gyakorlás 1000L... -
#41 Még az lenne a kérdésem:
hogy kezdjem el a "PATTOGÁST" mert úgy toom hogy ez a legfontosabb trükk (ha ez már annak számít). -
#40 ja, elég sok mindennel el lehet kezdeni, az első vázam nekem sem triál váz volt, ha felrakod az első kereket egy padra, megugrálod, utána a hátsó kereket fel, és megugrálod, akkor már kezdenek kiderülni a nem frankó alkatrészek, az első villa nem tekeredhet, nem hajolhat, fék satu legyen, kormány detto.
ami mindenképpen jó: leveszed a nyerget legalacsonyabbra, mert csak igy bírod kiemelni majd jól a hátsó kereket, kell egy széles pedál, vastag gumi, viszonylag széles kormány. ezek nagyon sokat jelentenek majd meglátod.
nem árt ha felraksz a lánc alá egy váz védő bármit,(gumi belső, bolti cucc..)mert lecsapkodja a fényt ahogy ugrálsz.
és jó ha tudod: ha komolyan elkezded, akkor koptatni fogod keményen az alkatrészeket, ez ezzel jár.
kerék agyak, pedál agy(monoblock)...amig össze nem áll a bringa, és a tudásod. -
#39 vedd le a nyerget a lehető legalacsonyabbra,ülni úgyse nagyon fogsz.. -
#38 ja és lehetőleg alacsony legyen a váza,meg vedd le a nyerget,hogy elkerüld az esetleges sérüléseket is :) -
#37 tulképp sztem bármivel jó elkezdeni,ami nem túl nehéz,hatásos fékei vannak és nem esik szét alattad. ajánlott a széles gumi..aztán ha rájössz,hogy komolyan űzöd a triált,majd legfeljebb akkor célirányosan költessz a brinyóra.. -
#36 kép van róla? -
#35 szerinted jó elkezdeni 1 Hauser target-tel meg a villa az Crome meg stb...ja és fék az hidraolikus tárcsa -
#34 össze-vissza, darabokból volt összerakva, még mindig megvan, pont rálátni, itt van a szobában :) -
#33 Te milyen márkájú brigával nyomtad? -
#32 hát..vedd hozzá bringánál a saját testsúlyodat, nagyon nem mindegy. A bringánál a geometria számít nekem, és kellenek bizonyos cuccok, atom fékek..2.5-ös gumi(legalábbis én azzal nyomtam)..stb, számít a súly is, de én kipróbáltam pár bringát, és leginkább a rossz beállítás(főleg a kormány) tudott zavarni.
meg bizonyos szinten már mindennek jónak kell lennie, ahoz hogy 'street'eljél(villantsál) nem annyira( megpattogni az első kereket-hátsó kereket, kisebb dolgokat megmászni), de ha tényleg megpróbálsz tudatossan megmászni mondjuk kútgyűrűket, vagy valami frankó nehezet, oda már kellenek az egyujjas fékek, és ide való fizikum.
motorral más, nagyon nem tok semmit mondani, mert még nem vágom olyan szinten...engem ami leginkább zavart az átszokásnál hogy megállásnál(pontban)használni kell a lábamat, ez a legsz@rabb egyenlőre :D -
#31 Itt ebbe a sportba a bringa és a motor súlya is nagyon sokat számit,mert nem mindegy hogy 10kg-os vagy 5kg-os bringával próbálsz valamit csinálni.
NEM? -
#30 legnagyobb gáz, hogy meg kellett tanulnom fékezni...lábbal :D, meg hogy nem járnak olyan könnyen a kezelőszervek....meg hogy van kuplung, szal nem 1×ü átszokni, és ha megvan akkor a bringa tuti kimegy a rutinból, pedig tök sz@r, mert szerettem nagyon, és még motoron nem vagyok olyan szinten mint bringában voltam :( -
#29 azt meghiszem..a motor azért nem bringa :) ott a gázkar segítségével hihetetlen magasságokba feljut az ember. csak lesek mikor ilyesmit andak az euro sporton. -
#28 szasz, én is nyomtam jó pár évig bringával, most motorral triálozom, de motor után már nem megy a bringa, tök elszoktam tőle. :) -
Roll #27 Én a helyedben inkább csöndben maradnék, helyesíró zseni. -
#26 pedig ez a sport fórum,az meg komoly. aki nem az,itt nincs helye. tudom,hogy bizar-t nem kedvelitek,de ez a Ti dolgotok,sztem van már erre is topic,hogy kinyílvánítsátok. itt meg beszéljünk arról,amiért itt vagyunk. oké? béke.. -
skristof #25 izé láttad má a fan klubbját??
amugymeg itt semmi/senki sem komoly.. nyugi... -
#24 én régen triáloztam,nem kis energiát belefektetve. nem volt épp triál bringám,de úgy próbáltam felépíteni,hogy arra is használhassam(nem kevés pénzt belefektetve:))
szóval sztem a triálozás nagyon jó sport és nagy erőnlétet,kitartást és tehetséget igényel. én sajnos nem jutottam el túl magas szintre,talán mert nem volt hozzá elég kitartásom és tehetségem. -
#23 remélem ez nem komoly.. -
kritika #22 loál...:)) -
Chaos Mad #21 :DD -
skristof #20 loál...
te itt már nem leszel teljes értékű forumozó -
#19 -
#18 Akkor ne szülj veszekedést! -
#17 Jó, csak érdekesség képen rákattintottam az angolra, hogy megnézzem, mit tudnak kerékpárosok... -
#16 Nem azért van ez hogy VESZEKEDJÜNK!! -
#15 És minek az neked?
NEM JÓ A MAGYAR? -
Chaos Mad #14 ne szidd az anyukáját! -
#13 Lehet angol oldalt is választani. -
#12 Anyád!!!! -
#11 Ez mióta angol oldal? -
#10 Angol oldalon az írások kicsit nem angolosokak, de mindegy. :) -
skristof #9 a nézzétekmeg nem egycó??? -
#8 Ezt nézzétek meg:
BIKETRIALS -
Chaos Mad #7 ugrálnak ilyen köveken meg akadályokon a bringákkal asszem:) -