108
Schindler listája
  • PREMIERE1
    Volt még egy "derűsebb" feldolgozása holocaustnak: nem emlékszem a címére, de a lényege, hogy a zsidók úgy menekülnek a tábor ELŐL, hogy indítanak egy fals szerelvényt, amelyen ők az őrök. A végén majdnem elkapják őket, de mégsem. Aztán kiderül, hogy ez csak ...

Nem tudom mi a címe, de már a Dunától a Múzeumig mindenhol adták. (Sorry a címért, de nem tudom ...)
  • Breki33
    nagyon nagy film nem vitás
    sajnos a szörnyűségek nagy része igaz

nem véletlen nézette a tanár
    én ennek örülnék
  • ranGer2
    Hát ez van valakinek tetszik valakinek nem!..
  • selwik
    Velünk 13-14 évesen nézette meg az agyament töritanárunk videon még általánosban. Mondanom se kell mennyire nem fogtuk fel az egészet. Iszonyúan deprimáló volt az egész, később "érettebb" fejjel megnéztem megint, akkor azért jobban megértettem, bár megszeretni sosem fogom az ilyen témájú filmeket.

Aztán a volt középiskolám is tartotta a jó szokását, meg kellett néznünk az Élet szép, A napfény íze, stb. filmeket. Előbbi szép és maradandó élmény volt, az utóbbi felénél kijöttem a moziból annyira unalmas volt. A Zongoristát épp ezért már le se töltöttem, sztem egy életre megcsömörlöttem az ilyen alkotásoktól. Én egy film alatt kikapcsolódni szeretek, nem pedig szorongani és a gyomromat idegelni.
  • Aramir
    Én láttam, tetszett.
  • galenius
    Én végig néztem 3szor a S.listáját,mind a háromszor szó szerint remegtem és zokogtam.
  • Bandew
    Miért haragudnék?
    Az Amistad nem volt rossz, de a Ryan meg a Schindler nekem nagyon nem jött be. Emellett még az Indiana Jones trilógia nagyon kircsi.
    Mondom, legjobb: Az élet szép! :-)
    Azt látta valaki?
  • Sephi
    Azert ne hari de tulzol kicsit... a Schindler Listaja a Ryan kozlegeny megmentese es Az Amistad mind nagyon jo filmek voltak tole es majig emlekeznek ra az emberek.

A Minority Report es az AI szvsz lehetett volna jobb is...
  • ReTeK
    250 legjobb film -- 60 Wizard of Oz, The (1939)
  • zaki
    tiszteletben tartom a véleményedet, de abszolút nem értek veled 1et. vitatkozni most nincs kedvem, de nem is akarok. mindenesetre sztem ez egy hatalmas film, nem véletlen ez a rengeteg díj. most jelent meg asszem DVD-n, én majd feltétlenül megveszem valamikor. 250 legjobb film
  • Bandew
    Privát vélemény, de nem csak az enyém.
    Egyszerűen ezek hatásvadász "túlzásfilmek".
  • zaki
    hát Bandew érdekesen látod a dolgokat
  • Bandew
  • Roll
    Szerintem jó film a Schindler listája.

skristof: szállj le A gyűrűk uráról, mert az is király.

• skristof
    oké
  • Bandew
    Hát te aztán mekkora egy tahó vagy!!!
    Tudod is te mi az a jó film, nem igaz?
    Nem a Gyűrűk Uráról beszélek, mert (akár hiszed, akár nem) nem az a kedvenc filmem.
    Spielberg egyáltalán nem nagy szám, csak kevés igazán jó filmje van, és a Schindler listája nem tartozik ezek közé.
    Öszintén szólva az összes holocaustról szóló film béna eddig, kivéve az Élet szép-et, mert az szinte tökéletes. Annyira hülyén fogják fel ezt az egész témát az emberek, hogy az már röhejes, és ráadásúl így is adják vissza a filmekben. Pfff...
    Te meg jössz itt az "álomvilág" dumáddal.
    Hát az az álomvilág, ahogy ez a film meg van csinálva!
  • skristof
    sztem azé' nézdd meg....
  • Cat #8
    nem láttam de nem is izgat, fekete fehér haláltáboros film a zsidókról, ennyit bőven elég tudnom róla
  • skristof
    izé, hiányzik az aláírásodbol az 'Arbeit macht frei' felirat! :)
    izé... vajon a spektrumon, amik szoktak menni IIWW-os sorozatok fenn vannak vhol neten?
  • skristof
    akkor éjjé csak a hülye gyürüid álomvilágában!!

elég szomoru, h az a fospisztoly LotR érdekel, és képesvagy hosszu órákig nézni, ezt meg nem....
  • Bandew
    Hát ez a film számomra egy nagy xar!
  • Takigabi
    nekem nagyon nem jött be a film de ettől még lehet jó
  • ranGer2
    Hét Oscar®-díjat kapott, többek között a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriájában, valamint megnyert minden nagyobb legjobb filmnek járó díjat, és ezen felül kivételes mennyiségű kitüntetéssel honorálták. Megkapta például a Brit Filmakadémia hét díját; a legjobb film díját a New York-i Kritikusok Körétől, a Filmkritikusok Országos Körétől, az Országos Kritikai Tanácstól, a Producerek Egyesületétől, a Los Angeles-i Filmkritikusoktól, a Chicagói, Bostoni és Dallasi Filkritikusoktól; egy Christopher Díjat és a Hollywoodi Külföldi Sajtószövetség Arany Glóbusz Díját. Ezen felül Steven Spielberget kitüntették az Amerikai Rendezők Egyesületének díjával is.
    A film a rejtélyes Oska Schindler feledhetetlen igaz történetét mutatja be, aki a náci párt tagja volt, nagy nőcsábász, hasznot húzott a háborúból, és megmentette több mint 1100 zsidó életét a holokauszt alatt. Egy férfi diadala volt ez, aki bebizonyította, hogy mennyit számít egy ember, és azok drámája, akik az ő segítségével élték túl az emberi történelem egyik legsötétebb fejezetét.
    Steven Spielberg filmje megnyerte a legjobb forgatókönyv, fényképezés, zene, vágás és művészeti rendezés Oscar-díját is, olyan elismert színészek főszereplésével, mint Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagalle és Embeth Davidtz.
  • ranGer2
    Holnap majd irok...
  • Sephi
    Azt sem felejtem el amikor ezt lattam. Anyam a Free Willy-re akart elvinni engemet de eltevesztettuk a termet :)

En kicsit nem voltam jol de o nagyon elvezte!

Aztan megneztem par ev mulva es tenyleg egy allat jo muvi!