410

• nagykispeter
    Kössz,de ez már végigjátszásból ment!A 3. kvíz még jól megszívatott.A 3.kérdésére azt a fényképet sehol nem találtam hát egész fent volt a dokumentumok közt.Én meg csak a 2. kvíz utáni dokumentumok között keresgéltem
  • grizzly21
    ok megnézem
  • hykao #288
    Igen, klasszikus kalandjáték, de azok közül sztem elég jó, hisz a történet elég jóra sikeredett, annak ellenére, hogy nem Sir Arthur Conan Doyle valamelyik Sherlock Holmes irományát vették alapul, hanem egy nagy rajongó írt hozzá külön történetet...

...de nagyon egyszerű: töltsd le a demót, s meglátod milyen.

itt pedig pár kép a játékból (igaz főleg a magyarításra fókuszálnak...): KATT IDE
  • grizzly21
    sms web. hát nem tudom végülis nem sok ZS de megéri? játáékidő? point n click vajon?
  • hykao #286
    Az átvezető videók alatt nincs felirat angolul...s ezek igen fontos szerepet játszanak a játékban (főleg az első, és az utolsó hármas - majd félórás - blokk, amikben a bűntények leleplezése, bizonyítása, magyarázata kapott helyet...)...ellenben a magyarítás tartalmazza a magyarul feliratozott videókat is...de mondom: nekem mindegy, ha úgy jobban tetszik, játssz angolul vele... :)

Wanadoo-n nem tudom miért nincs, igazából azt sem tudom mi az, csak gondolom, hogy valami SMSWEB féleség...torrent-en fent van - emlékeim szerint korábban be is linkeltem ide...de boltban sem drága: 3990,-Ft itthon, én pl. megvettem...
  • grizzly21
    hát jó ha van felirat angolul már OK. meg én szeretem az angolt mint nyelvet könyveket is olvasok stb.
    egyébként wanadoon miért nincsen?
  • hykao #284
    Az egy dolog, de ha nem anyanyelvi szinten érted, akkor mindent egyszerűen lehetetlen - főleg a gyors szövegeknél - megérteni...de persze a te dolgod, nem muszáj használni a magyarítást... :)
  • grizzly21
    ugyanugyan...penge vagyok angolból:P tényleg:D
  • hykao #282
    Ha szereted a kalandjátékokat, és felteszed a magyarítást, akkor jó... :)
  • grizzly21
    kérdés: wanadoon kerestem ezt a gamet, de nem láttam. hogy lehet ez?
    ja és jó játék? (hangulat érdekel)
  • hykao #280
    Azt nekem sem sikerült a papiros alapján megfejteni, viszont itt az SG-n van egy topik, ami ezzel a feladvánnyal foglalkozik. (mert ez egy ismert feladvány, a Sherlock-ba csak átvették...)
    Sajna nem tudom már mi volt annak a topiknak a címe...

Viszont van egy sokkal egyszerűbb megoldás a játékban a kódhoz:

!!!SZPOJLER!!!

Ha már a képet elfordítottad, akkor a széfen épp a megfelelő kombináció van beállítva a távoli képen, szóval elég csak megjegyezni, és beállítani a közeli képen... :)
  • nagykispeter
    Valakinek sikerült-e a széf kódot megoldani mert még a végigjátszásból sem jöttem rá?!
  • nagykispeter
    Köszi a magyarítást nagyon frankó,főleg így hogy az átvezetők is faliratozva vannak
  • hykao #277
    No igen, ez egy elég szivatós dolog! A lényeg, hogy ha az őr vesz észre, akkor is a kutya ugat először... :)
    Szóval ahogy kiérsz, futás le a kis egytengelyű kocsi mögé (úgy, hogy az őr ne lásson meg), s ahogy elhalad, futás először balra, aztán fel az egykori Fairfax Színház épületéhez...közben kulcs már a kézben, s vad kattingatás a kapun...
    Elég idegesítő rész ez, de ha már tudod, amit az imént leírtam, úgy egy-két próbálkozás után már sikerülnie kell...ennél jóval idegesítőbb lesz az erdő majd... :)
  • czipi
    Sziasztok.
    Tudna nekem segíteni abban, hogy miért kap el a kutya mindig mikor kijövök az irodából?
    Már vagy százszor megpróbáltam és semmi!
    Néztem a képet és úgy elsőre sikerült bemennem, de ki...
    Köszi!
  • hykao #275
    Szivesen! :)
  • Linne
    Végigjátszottam újra,teljesen más élmény hogy értem is nem csak látom.Köszi!!
  • Linne
    Nagyon jó lett a fordítás!
  • Atomreaktor
    Kicsit régre megyek vissza, de felhúztam magam.... nem is kommentálom, a kalandjátékosok úgyis csak röhögnek rajtad... loller
  • hykao #271
    nm, jó szórakozást! :)
  • Star

Sikerült megcsinálni, csak rossz programmal kezdtem.
    Kössz mindenkinek!
  • hykao #269
    Ja, majd elfeledtem, még az is gond lehet, hogy a .txt-ben az 58-as duplán van sajna, remélem kijavítják majd, de addig is manuálisan az egyiket a két 58-as közül ki kell hagyni...
  • hykao #268
    Total Commander-rel lett darabolva a magyarítás 58 darabra, ezeket kell letölteni + a .crc fájlt. Ezután Total Commanderben csak dupla katt a .crc-re és egyesíti a kívánt helyre. Így megkapod a telepítő fájlt egyben...(sherlockhun.exe)
    Sajnos muszáj volt így darabolva feltöltenem, így kérték.
  • CéZé
    mért nem, mi a gondja?
  • Star
    Elképzelhető, hogy rosszul töltöttem le, mer nem akarja összerakni.
    Kössz szépen, ha újboli letöltés után se lesz jó, akkor majd írok.
  • CéZé
    Ugye van sok fájlod, rákattintasz a .crc-re erre szépen összeilleszti amiből lesz egy .exe-d, elindítod, megadod hogy hova telepítetted a játékot és felrakja magát,ennyi
  • Star

Heló!

Leszedtem a magyarítást, de nem tudom pontosan mit kell vele csinálni.
    Az előzőt egyszerűen bemásoltam a text mappába, és jó volt.
    Most viszont nem tudom, hogy hogyan kellene csinálni.
    Help!
  • hykao #263
    Ha nagyon nem megy egyedül, elakadnál, akkor itt van ez: KATT IDE, de azért próbálj meg egyedül boldogulni.
  • hykao #262
    Hát ehhez tudni kéne, hogy mi az a minden, amit megtaláltál...

Pl. a görbült kilincsű ajtó előtti szék támlájánál is jártál a bálteremben? :)
  • czipi
    Nagyszerű a fordítás!
    Kérdés: A büntett helyszínén mit kell még megtalálni, hogy tovább engedjen a játék. Már mindenhova benéztem és elakadtam. Köszi!
  • hykao #260
    Felért a Portálra a magyarítás, elméletileg estétől letölthető lesz! :)
  • hykao #259
    ~862
  • grebber
    "Remélem holnapra felér" :D miért hány MB-os??
  • Harly18
    Igen, már utánanéztem
  • Harly18
    Ez a játék 2 cd-s ugye?
  • hykao #255
    Kész a Sherlock Holmes magyarítás teljesen végre. Bár hibák mindig maradhatnak, de nem szöszölök tovább...aki majd hibát talál, kérem jelezze a telepítő readme-jében olvasható mail címen! Ha a credits-ből valakit kihagytam volna, azt is jelezzétek légyszi! Lassan kezdem feltölteni a Portálra, remélem holnapra felér.

Tehát fordításra kerültek:
    -összes párbeszéd
    -összes videó (.bik átvezetők és a játék motorjával készültek is)
    -összes szöveget tartalmazó dokumentum
    -menü, kvíz, notesz, stb. elemek

Egyszóval gyakorlatilag minden, ami fontos és lényeges a teljes játékélményhez.
  • hykao #254
    Végfázisához érkezett a magyarítás!

- Az összes párbeszéd, szöveg, kommentár, felirat stb. kész.
    - Videók módosítva, feliratozva. (kivéve egy - az Imyke féle - videó)
    - Az összes - több mint 80 db. - dokumentum módosítva. (kivéve párat, amiket Mike készít)

Ezen kívül már csak a menüelemek grafikus módosítása, illetve a napok elején megjelenő 4 db. dátum felirat grafikus módosítása van hátra, ehhez azonban szükségem van a képek alfáira, ezt várom Crowie-tól jelenleg. Ez már csupán nüansznyi a munka többi részéhez képest.

Úgyhogy ahogy elkészül Imyke és Mike a maradék dolgokkal, illetve Crowie átküldi az alfákat, lényegében ELKÉSZÜLT! Még egy utolsó nagyteszt, azaz végignyomom gyorsan a játékot, esetleges maradék hibákat javítom, s mehetnek Methos közreműködésével a telepítőbe a fájlok.

Ízelítőül pár dokumentum, amik még talán nem szpojleresek:

• hykao #253
    Majd adok én neked munkát, egyet se félj komám! :)))
  • [Walaki]D`Lair
    Há' még képtár adminom sincs...:PPP
  • hykao #251
    Há' jó lenne ha hasznosítanád magadat már a két nyelvvizsgáddal, nem csak céltalanul lebzselnél itt az SG-n! :)