120
Információk, tippek azoknak, akik nem a Balatonra vágynak
  • MerlinW
    #120
    ÖÖ, sem a zsidók, sem a muszlimok nem ünneplik a karácsonyt. Karácsony keresztény ünnep, keresztények pedig nem nagyon laknak arra:)
  • Galy
    #119
    Izrael a legjobb hely erre :DDDDDDDDDDDD
  • MerlinW
    #118
    Pang a topik...:) Kitaláltam a karácsonyi programomat: dec 20-27-ig Jordánia-Izrael kukkolás, pancsolás a Holt tengerben, jól. Mindig is vágytam egy Karácsonymentes évre:)
  • kalaposkan
    #117
    Azért engedik le, mert nemrég is csúnyán kifújta a szél a vizet belőle, mert annyira tele van. Aztán ha befagy a víz, és jégréteg van a tetején, az alján meg még víz, akkor ha a vizet kiengedik alóla, úgy levegő meg a jég és a víz közé, a víz nyomása már nem fogja tartani a jeget (mert ugyebár a folyadék összenyomhatatlan), helyette levegő lesz, ami összenyomható, és sokkal kisebb erő hatására is beszakad. Kb ezért veszélyes korizni a jégen, ha kiengedik alóla a vizet.

    Egyébként jóval hosszabb az az út öt óránál szerintem Amcsiba... A benzin tényleg olcsó, de ukrajnával ellentétben oda azért nem éri meg annyira átruccanni tankolás céljából...
  • loál
    #116
    Igen azt én is hallottam hogy a benzin ára nevetségesen olcsó odaát. A kijutás meg valahol érthető hogy nem fapados áron mozog azért ott már nem másfél órás utakról beszélünk hanem minimum 5.

    Na de hogy maradjunk Balatoni témánál: Sok helyen olvasom, hogy idén igen veszélyes kérdés a korcsolyázás, mert folyamatosan engedik a siót, és ez életveszélyessé teszi. Erről tudtok valami konkrét infót mert nem igazán értem.
  • JürgenKlinsmann
    #115
    Amerikában a belföldi repjegyek ára nem olyan vészes, de nem is olyan olcsó, mint Európában a fapados (diszkont) légitársaságokkal való repülés, így nem csoda ha inkább vonatra ülnek. De ez is csak távolság kérdése, nyilván a keleti partról a nyugatira nem fognak vonatozni, mert ezen a távon már inkább a repülő kifizetődő, de kisebb 1-2 államon átívelő utazásokhoz inkább vonatoznak vagy buszoznak. Meg a lefedettség kérdése is ott van... nincs minden város mellett nagy reptér.

    Az autó meg... hát náluk a benzin ára kb olcsóbb, mint a tej... nem csoda, hogy még a WC-re is autóval járnak...
  • kiskapucska
    #114
    Gondolom azért utaznak mindig vonattal, meg autóval az amcsi filmekben is, mert elég drágák a jegyek. Vagy nem ezért..:D
    Aladar akkor most mi is az álláspontod? Csökkeni vagy növekedni fog a járatok száma? Mert a két utolsó mondatodban mást írsz :)
    Szerintem nem kell arra várni, hogy csökkenjenek a repjegyárak Amerikába, mert eddig sem csökkent. Bármikor megtörténhetett volna, még sem történt.
  • aladar63
    #113
    Megtörhetetlen, ezt nem tudom honnan hallottad, az én Amerikában élő rokonaim, mondták, hogy sokkal drágább Amerikán belül a repülés, mint Európában. Sőt még az is olcsóbb nekik, hogy ha átrepülnek Európába. Ott sokkal inkább megéri kocsival menni bárhova, mivel elég olcsó a benzin, és venni egy kocsit is sokkal egyszerűbb, olcsóbb , mint idehaza.
    Szerintem azok Amerikába tartó járatok fognak a jövőben radikálisan csökkenni. Mivel eltörölték a kötelező vízumot az USA-ban, szerintem beindul majd az emberáradat oda is. :)
  • Thaison
    #112
    Amúgy a Budapest Airport-ról annyit hogy örülök hogy ilyen szép tempóban épül a Skycour-t, nagyon jól fog kinézni. Kezd már tényleg nyugat európai beütése lenni. Szükség is van rá, mert elég nagy forgalmat bonyolít le a reptér...
  • Megtörhetetlen
    #111
    Pedig nem bonyolultak a válaszok... Sőt csak egy minimális kutakodásra van szükség...
    Egyébként minden kontinensen ez így van, például Amerikán belül is sokkal olcsóbb repülni mint bármi más, csak ki kell várni, biztos vagyok benne, hogy a cégeknek tervben van megállapodni a tengeren túli repterekkel is, hogy nyissanak feléjük, és utána majd hirtelen lemennek az árak ;)
    Csak győzzük kivárni :)
  • a bajusz
    #110
    Szomorú is vagyok, hogy a tengerentúlra ilyen borsosak az árak, pedig jó kis programot találtam szilveszterre. De szerintem a közeljövőben ne is várjunk ilyen kezdeményezést, hiszen európán belüli rövidebb utak sokkal jobban megérik a légitársaságoknak, mintha hosszú távra terveznének.

    Megnéztem ezt az Origos játékot de őszintén megvallva nem számítottam ilyen kihívásra. Egyik kérdésre tudtam csak válaszolni a 3-ból. Ha jegy lenne a nyeremény még vettem volna a fáradságot is, hogy utánanézzek :D
  • JürgenKlinsmann
    #109
    Európán belül utazni jó móka, mivel diszkont társasággal már egyáltalán nem drága a jegy, így ha forgalmas az úticél, akkor simán lehet csak 1 napra is kimenni. Így voltam már többször Londonban is. Plusz poggyászom nem volt, csak egy hátizsák, így olcsón megúsztam mindig. Londonban van egy napos múzeum bérlet ami valamennyi múzeumba érvényes, reggel fél nyolcra érkeztem, este fél kilenckor indultam haza, napközben meg a helyi mekik egyikét láttam el néhány euróval (jó most úgy beszélek, mintha egyedül mentem volna de nem, barátnővel és két baráttal).

    Ehhez képest a tengerentúlra induló járatok horror áron vannak, mert még nincsenek transzatlanti diszkont légitársaságok, ezek csak kontinensen belül repülnek, ezért tudsz venni 5-6 ezer forintért Londonba repjegyet. Az American Airlines és a többi amely a nagy víz túloldalára repül mind prémium társaságok. Oda már nem olyan egyszerű utazni mert csak egy nyomorult repjegy több mint százezer forint... egy átlag magyarnak az megfizethetetlen, mert ebben még nincs benne a szállás és az ott tartózkodás költsége.

    Budapest Airlines: Nikike szerintem erre az Origós cuccra gondolt. És igen... Budapest Airlines (MÉG*) nem létezik, jó az Budapest Airportnak is, ami nem légitársaság, hanem a ferihegyi repteret üzemeltető cég neve! :D

    *= Amíg meg nem alapítom!
  • blazsa
    #108
    Na ne legyél ilyen gonosz bajusz úr, biztos csak elírta :D de az ilyen elírásokból sok jó ötletet lehet meríteni :D
    Azért annyira nem sajnálom a spanyolokat, hogy hűvös az idő, én is elviselnék 10-15 fokot, nem a -230-at :D De most néztem, hogy Brazíliába 230 000-ért oda vissza el lehet jutni :D Ott biztos jobb az idő. Mostanában olyan életveszélyes az utcán sétálni, mert lezúdul a hó a magas házakról. Én is inkább meleg tájakra vágyok, ahelyett , hogy a falhoz lapulva sétáljak a hidegben.
    Amerika is jó úti cél, mert egy új légitársaság az American Airlines indít közvetlen járatot NY-ba!
  • a bajusz
    #107
    Mi ez a Budapest Airlines? Valami új légitársaság, amiről nem tudok? Mert hallottam már Budapest Airportról meg Malév a "hungarian airlines"-ról, de így a kettőt házasítva még nem. Amúgy nem hülyeség, be kéne küldeni a fejeseknek, hogy átnevezhetnék a légitársaságot, úgyis Budapestről repülnek
    Egyébként való igaz, hogy spanyoloknál sincs meleg mostanában, épp megnéztem, Madrid környékére 10 fokot mondanak, Barcelonára meg 15-öt - szóval nem éppen strandidő, de városnézésre teljesen alkalmas, csak kell vinni megfelelő ruhát A fürdéshez valami délebbi környéket érdemes választani...
  • kalaposkan
    #106
    Igen, az ember már örül neki, ha egyáltalán megérkezik a csomagja. Velem még nem esett meg olyan, hogy elkavarodott volna, de van olyan barátom, akinek nem kevés utánatelefonálásba meg macerába került, mire visszakapta, mert valami külföldi reptéren elfelejtették átrakni... Én nem is teszek bele igazán semmi olyat, aminek az elvesztése miatt fájna a szívem, minden út előtt úgy adom fel, mintha utoljára látnám...
    Jó, ez nagyon drámai lett, szóval én sem költenék rá nagyon, de ha már nem kell érte fizetni, akkor ide vele!!
    Egyébként én tisztára ki vagyok borulva ezeken a kevésbé fagyos éghajlaton élő emberkéktől - jön egy kis hideg és máris megy a sírás-rívás, fél centi hótól meg megbénul az ország, mert az utcaseprők nem tudják mit kell vele csinálni Szerencsére azért vannak délebbi helyek, ahol decemberben is süttetheti a hasát az ember
  • fogantyu
    #105
    Úgy hallottam, hogy most Spanyolországban is tombol a tél. Remélem nem fog sokáig tartani, mert ott szerettem volna szilveszterezni :S Azt olvastam, hogy Írországban is megállt az élet , mert -9 fok volt :D Kíváncsi vagyok, mit szólnának a magyar telekhez... Én is láttam az origon ezt a nyereményjátékot. Jól jönne egy Samsonite táska, bár én sajnálnám ha egy ilyen drága bőröndöt dobálnának össze-vissza a reptéren. Nem szoktam drága bőröndöt vinni, mert olyan piszkosa mocskosan kapom kézhez, hogy az felháborító. De örüljek, hogy meg van igaz ? :D
  • Nickyke88
    #104
    Én is nézelődtem mostanában a bud.hu oldalon. Elég kedvezményesek a repjegyek. Aminek én most nagyon örültem, hogy a Budapest Airlines indított egy nyereményjátékot, és 1 db 100 000 Ft értékű, 1 db 50 000 Ft értékű, 1 db 30 000 Ft értékű Samsonite vásárlási utalványt sorsolnak ki. Nekem most pont egy új utazó bőröndre lenne szükségem. Mondjuk pár kérdésre kellett válaszolnom, de azok könnyűek voltak. Most remélem, hogy kisorsolnak és a téli vakációra már egy új szerzeménnyel mehetek :) :) :)
  • morleone
    #103
    Jól saccolod kb ennyibe kerül, pontosabban én itt néztem és annyiból ki lehet hozni. Azt vettem ki az ajánlatokból hogy max 10%-al drágább az hogyha a nyugati partra szeretnél menni. (cca. 15ezer ft ami szerintem már egy ekkora kaliberű utazásnál nem eget rengető kiadás.)
    Szerintem ennyi pénz igazán nem sok érte, ha tényleg van egy ismerősöd aki szívesen vendégül lát téged, akkor a repülőjegyen kívül csak a költőpénzre kell gondolni.

    Fhúú de jó lenne most 28 fokban lenni, én perpill majd megfagyok.
  • beababy20
    #102
    Az én távolabbi célom, Amerika. Méghozzá a nyugati partja.
    Éltem Spanyolországban egy fél évet, ott volt egy amerikai lakótársam, aki meghívott magukhoz, mennék is én, csak hát ugye a repülőjegy ára... Nagyjából 300000 ft-tal kell számolni egy oda-vissza út esetén, ahogyan nézegettem.
    Egyáltalán szoktak lenni itt is akciók? Kb mennyiből lehet kihozni egy ilyen utat? Főleg így, hogy a túlpartra kell mennem, még drágább.

    Téli ajánlatot keresel?
    Én tavaly november végén voltam Dél-Spanyolországban, bejártam a városokat, voltam Gibraltáron, átmentünk Marokkóba, s mindezt 28 fokban.
    Tisztában vagyok vele, hogy november még az ősz hónapja, de ebből kiindulva nyilván télen is jó az idő.
    Szerintem december-január környékén nyugodtan le lehet utazni valamelyik déli helyre, gondolok itt Olaszország vagy Spanyolország déli területeire. Nem fogsz fázni. :-)
  • kalaposkan
    #101
    Most a hó elől tényleg jó volna elmenekülni, nekem sem füllik a fogam ehhez a hideg időhöz, ilyenkor mindig megfázok, aztán az ki is tart tavaszig Mondjuk nekem ezek az egzotikus utak a pénztárcámhoz meg a szabadságomhoz képest túlméretezettek, bár talán majd ilyenre is sort kerítek, ha lesz rá lehetőségem, ezen a télen inkább Rómát vagy Madridot célzom meg, netán Máltát, ott is elég jó idő szokott lenni sokáig.
    A kérdésedre térve, itt van egy elég jó összehasonlításra is alkalmas oldal a Budapestről megközelíthető úticélokról. Meg persze ott vannak a légitársaságok oldalai, csak az jóval macerásabb.
  • Thaison
    #100
    Az egy jó hely lehet oda én is szívesen elutaznék. Nekem most sokkal elérhetőbb úti célom is lenne, Párizs vagy Belgium...de most télen inkább valami melegebb részre mennénk. Eddig télen még nem utaztunk meleg országba, csak síelni voltunk, ti ilyenkor mit ajánlotok illetve hol szoktatok nézelődni repjegy árakkal kapcsolatban?? Amúgy az utazásban a pakolást utálom a legjobban, ilyenkor otthon mindenki azzal piszkál hogy ezt meg azt tedd be, agybajt kapok. Ezért is van most egy bazi nagy táskám amibe kb. egy ember belefér.
  • Galy
    #99
    Új-Zéland hosszútávú terveimben szerepel, még nem jártam a közelében sem :/
  • masika
    #98
    Galy te hol nem jártál még? Afrikában is voltál? Nekem nagy vágyam , hogy Új Zélandra egyszer eljussak. Még nem nagyon néztem utána, hogy hol kéne megvennem a repjegyet , hogy a legolcsóbban jöjjön ki. Már ha ott vagyok Ausztráliába is át kéne ugrani, de ugye ott nagyon szigorúan adják meg a vízumot. Esetleg valami infód van ez ügyben?
  • Galy
    #97
    én már megjártam :)
  • morleone
    #96


    bocsi rosszat másoltam
  • morleone
    #95
    Én inkább mennék Japánba legszívesebben, vagy még dél-keletebbre Új-Zéland és Ausztráliába. Afrikába csak egy szafari vadászatra mennék, biztos jó móka! :)

    Íme egy vicces kép, ami megmagyarázhatja a döntésemet:

  • JürgenKlinsmann
    #94
    Oda én is el akarok jutni, eddig csak európai országokban meg Észak-Amerikában jártam. A Távol-Kelet és Dél-Amerika nem hoz lázba, de Afrikába még szívesen eljutnék életem során! :)
    Az a baj, hogy legtöbbször csak nyáron van lehetőségem utazni mikor éppen nem az egyetemen lógatom a pennámat... és akkor is rámegy az egész nyár alatt összedolgozott pénzem.
  • jimySz
    #93
    utazas lapok:
    http://utazas.uhh.hu/
  • Galy
    #92
    Járt már valaki Afrikában? Duumcsiznék róla kicsit.
  • PíszLávJuniti
    #91
    A Spritzbergákra utaznék. milyen tanácsotok van?
  • Vlala #90
    Nemcsak más autóját, ha a Tiédet vezeted, akkor sem árt. A zöld lapról beszélsz, amit a biztosítónál kell kérni? Nemzetközi biztosításnak hívják, ugyanis külföldön a biztosításod általában nem érvényes (ez az apróbetűs részben van), és hga összetörnek, nem hivatkozhatsz semmire. Ha Te törsz össze valami drágát, akkor nem fogadják el a kötelezőt sem enélkül.
  • Mikilaci
    #89
    Helló ! Mi az a papír amit kell szerezni ha külföldön már autóját akarom vezetni ?
  • Xing
    #88
    Úgy látom elég kihalt ez a topik :P
    Juniusban utaznék Venezuelába, ha bárkinek van tapasztalata vagy tudna válaszolni pár kérdésre akkor várom jelentkezését

    Köszi
  • Galy
    #87
    lenne rá egy ezresem, hogy ilyen oldal van japánul :)
  • FREAK
    #86
    persze, csak elvártam volna ennyi digitális-interaktív-luxust így 2004 végén :)
  • Galy
    #85
    miért nem veszel térképet?
    egy ilyen túrához úgyis kelleni fog.
    nem írja ki, hogy hány km, meg mennyiből van meg a benzin, de azt ki tudod számolni
  • FREAK
    #84
    autós túra vonattal?? hmmmmm, formabontó ötlet :)
  • Ronny
    #83
    baraka és az összes utazási iroda egy nagy rablóbanda!Saját szervezésben töredékéből kijössz
  • nemcsakfeel
    #82
    gó vonattal!
  • FREAK
    #81
    help pls

    tud valaki olyan online útvonaltervezőről (autós), amelyik egész Eurázsiát ismeri?