Debreceni VSC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én azthittem csak a hülye Blanc fogta anno a pályára a vereséget(ami egyébként sztem hibátlan volt), de hogy Ferguson is...
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
- A Loki azon a vágányon halad, amelyrõl nem szabad letérnie. A fiúk olyan játékkal rukkoltak elõ, amilyet magyar csapattól már nagyon régen nem láthattunk. Élmény volt nézni a Debrecen tudatos és remekül felépített futballját. Ha ílyen formában tartják magukat, akkor a Manchester United is kezdhet remegni. Sándor Tamás futballja kapcsán ismét bebizonyosodott, óriási veszteség a magyar válogatott számára, hogy õ lemondta a szereplést, ezúton szeretném kérni õt, hogy még egyszer gondolja át a dolgot. Remélem ezek a sikerek lökést adnak neki, és talán meggondolja magát. Halmosi Péter játékát elnézve pedig nagyon meglepõdnék, ha nem lenne ott a válogatott keretében. Egy negatívumot azért mindeképpen meg kell említenem - ami sajnos a magyar futball szégyene -: hiába tökéletes minden a csapat körül, ha nincs Debrecenben egy olyan stadion, amiben fogadhatná a Loki a Manchester Unitedet.
Puhl Sándor, a Játékvezetõi Testület elnöke:
- Az elsõ perc történései mindent eldöntöttek, ám én már az elsõ mérkõzés után tudtam, hogy ez a Debrecen Horvátországban is képes lehet a gyõzelemre. A nyolc nullás gólkülönbségre egész Európában felkapják a fejüket a focirajongók, és ez mindenképpen jót tesz a magyar futballnak. Következik a Manchester, és az angolok ellen meg kell próbálni ugyanezt a lehengerlõ játékot produkálni. Ha a Loki feltartott kézzel megy ki az Old Trafford gyepére, akkor az óriási hiba lenne. A Loki van olyan jó csapat, hogy a MU-t is megszorítsa. Halmosi Péter ezúttal is remek teljesítményt nyújtott, látszott rajta, hogy végig óriási önbizalommal futballozik.
Nicolae Ilea, aki Sándor Tamás mögött a DVSC történetének második legeredményesebb játékosa:
- Nagyon örülök annak, hogy a fiúk ilyen fölényesen gyõztek, szívbõl gratulálok nekik. A mostani csapatból már kevés játékost ismerek, Halmosi Péterrel például csak ellenfélként találkoztam, de tudom róla, kiváló futballista. A következõ fordulóban a Manchester ellen persze nem a Debrecen az esélyes, de bízom a csapatban, hátha sikerül bravúros eredményt elérnie.
Róth Antal, az olimpiai válogatott szövetségi edzõje:
- Káprázatos volt a Debrecen spliti teljesítménye! Minden magyar ember szívbõl szurkol a Lokinak, de bevallom, álmomban sem gondoltam volna, hogy a játékosok ilyen kiélezett szituációban ilyen pazar teljesítményre lesznek képesek a Poljud-stadionban. Ezért minden elismerésem az övék. Ami pedig Halmosi Pétert illeti: nem szeretek senkit sem kiemelni a mérkõzések után, de az tény, hogy az elsõ gólja megnyugtatta a vendégcsapatot, majd késõbb ismét eredményes volt, szóval ezúttal valóban kulcsszerepe volt a sikerben. De azért egy pillanatra se felejtsük el: ehhez a teljesítményhez szükség volt a társak kiváló játékára is. Remélem, a debrecenieknek ez a lendülete kitart a továbbiakban is.
.:.FORZA AC MILAN!!!.:.
- Tény, szép munka volt. Kívülrõl úgy tetszett, nem is volt nehéz.
- Már hogyne lett volna az! Itt nem arról volt szó, hogy a Hajduk gyengélkedett volna, sokkal inkább arról: mi futballoztunk jól. Egyúttal bizonyítottuk, ha nyugodtak a körülmények, Magyarországon is lehet jó focit "csinálni". Mert itt, Debrecenben nem érezni, mennyire mélyen van a magyar labdarúgás. Ami minket körülvesz, fõleg mostanság, az megható. Sõt, hihetetlen.
A kudarcokból is sokat tanultak
- Akkor ismételgesse: összesítésben nyolc nullára múltuk felül a horvát bajnokot, összesítésben nyolc nullára múltuk felül a horvát bajnokot…
- Jól hangzik. Remélem, ez a siker segít abban, hogy elhigygyük, nem vagyunk tehetségtelenek. Mert az a bajunk nekünk, magyaroknak, hogy kishitûek vagyunk. Nem csupán futballban, mindenben. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nagyképûen kell nekivágni az elõttünk álló feladatoknak, ám megfelelõ önbizalom nélkül semmire sem megyünk. Leszûkítve a kört a Lokira: ez a csapat évek óta együtt játszik, volt, hogy az utolsó pillanatban elbukott, azonban tanult a kudarcból, és mára mentálisan van olyan erõs, hogy abban a tudatban lépjen pályára: bárkivel felveheti a versenyt.
- Gondolom, nem kell figyelmeztetnem, hogy a következõ riválisuk a Manchester United lesz.
- Nagyra becsülöm az angol együttest, a világ egyik legjobbja, de hibáznánk, ha nem magunkkal foglalkoznánk. Amit tudnunk kell a Manchesterrõl, azt a szakmai stábtól úgyis megtudjuk, a többi pedig rajtunk múlik. Illetve a pillanatnyi formán.
- A spliti produkciót figyelembe véve bizakodhatunk: a Poljudban pörögtek, mint a rulettkerék.
- Örömteli, hogy jól játszottunk, ugyanakkor biztos vagyok benne: még mindig van feljebb.
Nem elõször játszott ilyen jól
- Ami az ön teljesítményét illeti, a két gólt és a két gólpasszt nem lesz könnyû felülmúlni.
- Már eljutott hozzám, hogy valahol azt nyilatkoztam, életem legjobbját nyújtottam. Nos, ezt nem mondtam. Nem is mondhattam, mert szerintem már futballoztam így néhányszor, csakhogy azt nem fújták ennyire fel. Korábban is akadtak jó beadásaim, de ha a támadó rosszul célzott, mindenki azzal törõdött, hogyan tudta kihagyni ezt a helyzetet. Most, hogy befejelték a labdát, elõtérbe kerültem én is. Ezért is emelem ki mindig, hogy társak nélkül semmire sem megyek. Gólpasszt mégsem adhatok magamnak… Azaz: az eredményt sosem egyénileg érjük el, hanem csapatként.
- Le a kalappal a legutóbbi öt nulla elõtt! Mikor dõlt el a párharc?
- Egy hete, Debrecenben. Kizártnak tartottam ugyanis, hogy négy gólt kapunk Splitben.
- Azért a szívmûködésünknek jót tett az elsõ percben elért találata.
- Bennünket is megnyugtatott, de ismétlem, ha nincs az a gól, akkor is mi jutunk tovább. Továbbmegyek: akkor is nyerünk.
Nem a mezcsere lesz a fontos
- Tegnapelõtt Dragan Blatnjak, négy nap múlva Cristiano Ronaldo…
- Maximálisan tisztelem a vetélytársamat, ebben a tekintetben nincs különbség Blatnjak és Ronaldo között. Tudásban bizonyára van, ám ahelyett, hogy megijednék, inkább felidézem azt, amit édesapámtól hallottam: úgy futballozzál, hogy téged kelljen lefogni. Ezt szem elõtt tartva lépek majd pályára, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belõle. Benne van a pakliban, hogy én leszek a jobb, miként az is, hogy Ronaldo kenterbe ver. Meglehet, a lefújás után én leszek az elsõ, aki felajánlja a mezcserét, de amíg tart a meccs, kizárt, hogy hasra essek a nagy nevek elõtt.
- A jövõ szerdai címlapra volna javaslata?
- Ha az egész csapat rajta lenne, az jót jelentene, ugye…?
Vukmir lerúgja Rooneyt vagy Scholest Sándor megszivatja a középpályát aztán leadja Halmosinak akileviszi alapig aztán beadja majd Kerekes vagy Bogdanovics érkezik és 1:0 ide 😄DDDDDDDDDDDDDDDD
Ja és hogy el ne felejtsem... Fergusn még emlékszik a ZTE meccsre 😉
MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION
MTK-nál mind1, mert budapest
2. az MTK is anno ott játszott 2003 augusztusában a Celtic ellen...
3. A Manchesternek tök minegy hogy Debrecenbe megy vagy Pestre...
MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION
A Hajduk Split félelmetes hírû stadionjában szerda este már a mérkõzés elõtt zengett a "Hajrá Loki!" kórus, majd miután a szlovák Havrilla lefújta az 5-0-s debreceni gyõzelmet és továbbjutást hozó találkozót, igazi örömünnep vette kezdetét a Poljudban.
- Fantasztikus volt a közönségünk, minden köszönet megilleti õket - kezdte a két gólig, és két gólpasszig jutó Halmosi Péter. - Szenzációsak a szurkolóink, komolyan mondom, nem hittem volna, hogy ennyi szeretetet lehet tõlük kapni. Érdekes egyébként, hogy miközben mindenki temeti a magyar futballt, Debrecenben ebbõl semmit nem érezni. Egy kicsit olyan érzés most a Lokiban játszani, mintha egy külföldi csapat tagja lennék.

A horvátok egyetlen sportnapilapja, a Sportski Novosti mai számának címlapján a következõ áll: Hajduk – Debrecen 0:5, kiütés! A kispadon a Split másodedzõje fejét kezébe temetve ül. A belsõ oldal fõcíme is találó: Attila megalázta a splitieket.
A SN szerint Halmosi elsõ percben rúgott gólja, sokáig megmarad a horvátok emlékezetében. „Szomorú és szégyenteljes eredmény született”, írja a lap, amely dicséri a magyar fanatikusokat hozzátéve: mindenkit meglepet a ria, ria, Hungária rigmusú nóta, hiszen eddig soha nem tapasztalták, hogy klubcsapatok mérkõzésén a drukkerek nemcsak a saját együttesüknek, hanem országuknak is szurkolnak.
A Slobodna Dalmacija szintén terjedelmesen foglalkozik a szerdai mérkõzéssel, melynek elõtt még senki se hitte volna, hogy vereséget szenved a csapat. Mindenki optimista volt, a nézõk már a meccs elõtt ünnepeltek. A Hajduk vezetõi a telt ház érdekében olcsóbban adták a jegyeket, hogy minél több szurkoló hajtsa a csapatot a négy gól elérése érdekében. A lap gúnyosan jegyzi meg, hogy bár Ciro mindenkinek továbbjutást ígért, sokan nem hittek a csodában, noha nem is a brazil válogatott, hanem a Debrecen ellen játszott a Split. Pedig a találkozó elõtti zivatarban is égi jelet véltek felfedezni, hiszen úgy gondolták a horvátok, hogy a mély talaj nekik fekszik majd.
A spliti napilap is említést tesz a vendégszurkolók kultúrált viselkedésérõl és a Himnusz éneklésérõl. Nincsenek – érthetõen - jó véleményen ugyanakkor a Torcida szurkolói csoportról, amelynek tagjai úgy gondolták, ha már a játékosok nem lendülnek támadásba, megteszik ezt õk. Szerencsére végül a lelátó több területén rakott tábortûzön, és egy kis rongáláson kívül komolyabb bajt nem okoztak. A Hajduk ásza, Niko Krajncar arra kéri a drukkereket, hogy ne bántsák a csapatot, mert így is nagyon nehéz mindenkinek, az eredmény miatt katasztrofális állapotban vannak a játékosok és vezetõk egyaránt. - Rettenetesen rosszul játszottunk, s nehéz bármit is mondani ilyenkor. Az élet azonban megy tovább, s a
Hajduknak van egy esztendeje arra, hogy ismét felkészüljön az európai porondra - nyilatkozta a lapnak a Split tízese.
(A cikkeket Darnai József fordította)
Tudja valaki, hogy miért a Puskás stadionban lesz a visszavágó? Tudtommal a Manchester elleni meccs is BL-selejtezõ ugyanúgy, mint a Hajduk elleni meccs volt.
Ha mondjuk a ciprusi Famagusztával került volna össze a Debrecen a fõtáblára jutásért, akkor is a Puskás stadionban lett volna a meccs? Kötve hiszem. Az UEFA-ellenõr mindenesetre következetlen! Szemét nyugat...
Akkor biztos vereség 😛 (ezt az rtl magyar foci statisztikájából vonom le 😛) De a szívem azt súgja megszorongatjuk az MU-t
HAJRÁ LOKI! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Szurkolóink egyik nagy kedvence – többi játékosunkhoz hasonlóan - jelentõs érdemeket szerzett abban, hogy csapatunk ilyen különbségû gyõzelemmel lépett tovább a BL-selejtezõ harmadik körébe. Kerekes egy héttel ezelõtt a harmadik, tegnap a második gólt szerezte. A játékos természetesen hitt a továbbjutásban, de azt nem gondolta volna, hogy ekkor csapást mérnek a Hajdukra.
- Azért ilyen mérkõzésre nem számítottunk – árulta el rögtön a mérkõzés után Kerekes Zsombor. - Természetesen úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk. Szerencsére már az elsõ percben betaláltunk, ekkor már biztosak voltunk abban, hogy a továbbjutás megvan. Nagyszerûen játszott a csapat, ezt bizonyítja, hogy a végén a Torcida drukkerei is megtapsoltak minket.
Nincs más hátra, kedden már a Manchester ellen kell felvenni a harcot a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapatának.
- A világ egyik legjobb együttese, amely kiváló játékosokból áll, de õk is emberek, nem legyõzhetetlenek. Rajtunk nem múlik, mindent megteszünk majd, hogy jó eredményt érjünk el.
Jelenleg nincs olyan sportszeretõ ember az országban, aki nem tenne említést a Loki tegnapi, vagy éppen a múlt szerdai, Hajduk Split elleni parádés játékáról. Talán a legfanatikusabb szurkolók sem gondolták volna, hogy a piros-fehérek ilyen különbséggel jutnak túl a nagymúltú horvát csapaton. Sokan már a debreceni 3-0-ra felkapták a fejüket, de erre még rátettek Sándor Tamásék egy lapáttal és tegnap 5-0-ra kiütötték Miroslav Blazevic gárdáját. Nemcsak a játékosok, de a lelátón tartózkodó vendégszurkolók is egymásra nézve mondogatták: mintha a mesében lennék. Supka Attila ritkán elégedett maximálisan csapata teljesítményével, ám egy ilyen gyõzelem után csak pozitívumot tudott mondani tanítványai játékáról.
- A mai mérkõzésen nyújtottakkal elégedett vagyok, hiszen a hétfõ délelõtti videózáson kielemeztük a Hajdukot, tudtuk, hogy azt játsszák majd, mint a Zágráb ellen – mondta a tréner. - Abban a mérkõzésben benne voltak azok a hibák, amelyek a mostaniban is. A szélek teljesen üresek maradtak, mi ezt be tudtuk játszani, támadásokat vezettünk és érkezõ embereink gólokat tudtak rúgni.
- Az elsõ gól után érezte, hogy megvan a mérkõzés?
- Nem is az elsõ, hanem inkább a második gól volt igazán megnyugtató. Utána lehetett érezni a játékosokon, hogy felszabadultan futballoztak, helyzeteket teremtettek és meg tudták valósítani, amit elterveztünk. Az elsõ percekben azért voltam nagyon ideges, mert úgy éreztem, hogy a horvátok a pályán meg akarják félemlíteni játékosaimat és a játékvezetõ ezt engedte, holott beszéltem vele mérkõzés elõtt és azt mondta, az elsõ öt percben megpróbálja megfogni Blatnjakékat. Nem tette meg, bár valahol szerencsénk is volt, hogy az elsõ gól elõtt nem fújta be a Sándor Tamás elleni szabálytalanságot. Lényeg, hogy nagyon jó mérkõzést játszottunk.
- Edzõi pályafutását nézve, hova tenné ezt a mérkõzést?
- Mindenképpen az elsõ helyre.
- Mennyit játszott ki a csapat magából?
- Ha megnézzük az utóbbi hetek történéseit: volt két Szuperkupa-meccsünk, egy bajnoki és két BL-selejtezõ. Látható volt, hogy egyre jobb játékot mutatott a társaság. Ami fontos, hogy csapatként mûködünk együtt, ha kell, a védõk segítik a támadást, vagy a csatárok a védekezést.
- Blazevic azt mondta, hogy az angolok ellen derül ki, mennyire jó a csapat a Loki. Tudunk még meglepetést okozni ott is, vagy tisztában kell lennünk, hogy a Manchester jobb gárda, mint mi.
- Úgy gondolom, tisztában kell azzal lennünk, hogy jobb csapat ellen játszunk, de oda sem szabad feltartott kézzel menni. Meg kell próbálni mindent megtenni azért, hogy eredményesek legyünk. Ha a csapat maximális teljesítményt nyújt, akkor ismét el tudunk érni egy szép eredményt.
attól még a Hajduk elleniért :<#worship>#worship>
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
2005. 08. 04. 14:40
A BL-selejtezõ harmadik körének elsõ mérkõzésére augusztus 9-én, kedden kerül sor Manchesterben, míg a visszavágót augusztus 24-én, szerdán rendezik a Puskás-stadionban.
Döntés született a DVSC két Manchester elleni BL-selejtezõ idõpontjairól. Ez alapján az odavágót augusztus 9-én, kedden játsszuk az Old Traffordban magyar idõ szerint 21 óra 5 perckor, míg a második találkozót augusztus 24-én, szerdán rendezik a Puskás-stadionban 20.45-kor.
Rengetegen érdeklõdnek honlapunknál a jegyekrõl és a szervezett utazásról. Egyelõre folynak az egyeztetések, de amint pontos információt tudunk szolgáltatni, közöljük Olvasóinkkal.
Az MU trénere, Sir Alex Ferguson egyébként a Loki tegnapi 5-0-s gyõzelmére a következõket mondta: - Nagyon figyelemreméltó eredmény. Hazai pályán nem akarunk gólt kapni a magyaroktól, ebben az esetben már egy 1-0-s vagy 2-0-s gyõzelemmel is elégedett lennék.
2005. 08. 04. 14:10
A Loki hálóõre jelentõs érdemeket szerzett abban, hogy tegnap a horvátok egyetlen alkalommal sem tudták bevenni kapuját
Szerdán csapatunk parádés játékkal szó szerint kiütötte a Hajduk Splitet. A Loki ötször talált az ellenfél hálójába, míg Krajncarék egyszer sem tudták bevenni a kaput, amelyben jelentõs érdeme volt Csernyánszki Norbertnek. A debreceniek hálóõre végig remek reflexszel védte a kapuja felé tartó lövéseket.
- Arra készültem, hogy biztos jóval több dolgom lesz, mint Debrecenben, az viszont nem volt taktika, hogy visszaállunk – nyilatkozta honlapunknak közvetlenül a mérkõzés után a rendkívül boldog Csernyánszki. - Ugyanúgy 4-4-2-ben játszottunk, próbáltuk lezárni a területeket. Az elsõ percben rúgott gólunk átírta az egész forgatókönyvet, hamar megnyugodott a csapat. Végig azt éreztem, hogy minden játékos maximálisan a feladatára koncentrál.
- Mennyire érzékelted, ami a lelátón történt? A végén többször is óvatosnak kellett lenned, amikor a mögötted lévõ Torcida szurkolói csoport tagjai égõ fáklyákat kezdtek a pályára dobni.
- Egy picit tartottam tõlük, de nem volt vészes. Amikor bemelegítésnél kimentük a pályára, hatalmas füttykoncert fogadott, ami annyira feldobott, hogy már akkor extázisba estem. Szerintem így voltak ezzel a többiek is.
- Felfogtad már?
- Még nem igazán. A továbbjutás nem lepett meg, de az, hogy 5-0-ra nyertünk itt Splitben… Ez valami mese, amelyben mi vagyunk a fõhõsök.
- Ezért büszke rátok most az egész ország…
- Így van, nagy jó, hogy nemcsak Debrecennek, de az egész országnak nagy örömöt tudtunk szerezni.
- Pár nap múlva az Old Trafford kapujában állhatsz…
- Eddig csak álmodoztam róla. Jámbor Lászlóval beszéltem pont, hogy Van der Saar az egyik kedvenc kapusom, úgyhogy hál’Istennek létrejön majd a mezcsere. A Split elleni meccsen ez volt az egyik fõ célom. Továbbjutott a csapat, ez óriási siker, a másik pedig: abban a stadionban futballozni, egy ilyen csapat ellen, mint a Manchester United, mindenkinek iszonyatosan nagy élmény lesz.
Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!
Matthew Dekay, Pole Folder, Infusion, Luke Chable, Meat Katie, PQM, Max Graham, Hernan Cattaneo, Dr. Kucho!
De ezt azért a lelke mélyén õ sem gondolja komolyan...