649
,no nem kétbalkezes, de a balkezesek is leírhatják ide tapasztalataikat az életről.
-
#369 Olyan tollat kell venni, ami nem kenődik, ergo gyorsan szárad. Akármelyik parker jó erre, de még az UNI Ball-ok is elég jók, ha valaki jobban szereti a "hígabb" fajta tollakat. én ezeket használom, és soha sincs velük gondom. Régen én is ilyen olcsó szarokat használtam, de a kezem olyan tintás lett, hogy még a szappan is alig szedte le.
Egyébként én elég szépen írok ránézésre. Mindenki mondja, hogy tök jól néz ki, olyan mintha valami régi századeleji írás lenne, de elég olvashatatlan :) -
#368 Hm én is^^
Pár betűt furán írok, pl az a inkább e, s olyan mint r.., meg persze maszatolok ezerrel, amúgy nincs bajom.. -
#367 aha, kipróbálom énis -
Vlala #366 Én továbbfejlesztettem... arról volt szó hogy a bal kisujjammal mindig elkentem a tintát, és csupa kék let a kezem, az írásom meg olvashatatlan. Ha sokáig a levegőben tartom a kezemet, akkor elfárad a kezem. Ezért elkezdtem visszafelé írni, tükörből vagy a lap másik oldalát fény felé tartva mindenki el tudta olvasni.
[fliph] Valahogy így...[/fliph] -
Vlala #365 Az nem én vagyok? Illik a leírás... -
Aspyrin #364 Ezt ballal írtam -
Emmegki #363 #351: Egyik balkezes osztálytársam mindent nyomtatott betűkkel ír, és gyorsabb, mint én írott betűkkel /pedig nem írok lassan (de gyorsan se)/ -
#362 Na és milyen a balkezes konzervnyitó ?
Nem szokatlan a jobb kezes után használni ?
Kezedre esik ? Vagy marad a jobbkezes ? -
#361 és ez miben nyilvánul meg? -
Szeleszte #359 szerintetek az normális ha a fönököm azért ítél el mert balkezes vok??
-
#358 Köszi köszi köszi :)))))))))))))))))))
Vettem balkezes konzervnyitót!!!!!!!!!!! :))))))))) -
#357 Én magamtól kezdtem el töltőtollal írni, és imádtam is. De amióta keveset írok, már nem nagyon használok olyat, csak golyóstollat. -
#356 jaja, a kerámiagolyós-golyóstoll az néha meg tud akadni,
és olyankor könnyen átmegy a papíron is.
-
#355 igen, ha valami, akkor a töltőtollazás megtanít a helyes kéztartásra... kivéve a balkezeseket, mert a tollal - az én tartásommal - átdöfködtem a papírt :) (az osztálytársnő elfordított-kicsavartkezes írása működik, mert ő ott "húzza" a tollat... én tolom :) )
nekünk az első évben mindenképp, és akinek nem volt elég szép az írása az az első 2 évben (asszem, régen volt már) töltőtollal kellett írnia. aztán sokan kitartottak mellette.
biro rulz, de abból is volt divatként ez a csuda kerámiagolyós izé... - azzal is átszurkáltam a papírt :)) meg a rotringgal is... nem való nekem az ilyen hegyes izé :) -
#354 töltőtollal kellett hogy írton mindenki ?
mi ceruzával tanultunk írni, és csak 3. osztályban
vettünk először "hivatalosan" golyóstollat a kezünkbe.
Töltőtollal még életmben nem írtam, de láttam gimnáziumban,
hogy egy lány azzal írt folyton,
és amúgy is elég macerásnak találtam, úgyhogy akkor sem próbáltam ki,
maradok a jó öreg "Bíró" féle golyóstollnál. -
#353 nekem - mivel 4 éves koromban tanultam balkézzel írni - mire suliba kerültem majdnemhogy kiírt írásom volt... szerencsére a tanerő jól vette a dolgot, és nekem fél év után már engedte a golyóstollat (mindenki más töltőtollal kellett, hogy írjon), csak nekem minden óra végére könyékig tintás volt a kezem...
aztán gimiben az osztályban többen is voltunk balkezesek, és mindenki másképp írt - az egyik lány elfordította jobbra 90fokkal a lapot, és "fentről lefele" írt - egész hatásos :) -
#352 barátom is így írt egy időben, de az nagyon
fárasztó, és lassú -
#351 Az írás az alsóban nekem is bajos volt, mert a tanár nem akarta elhinni, hogy nem tudok szebben írni a macsakakaparásnál. Ezen úgy sikerült javítani, hogy általános végén tulajdonképpen újra megtanultam írni. A betűk szépen kanyarítása helyett elkezdtem nyomtatott (kis) betűket írni, amiből aztán mára kialakult egy félig nyomtatott, félig kézírásszerű valami. Azonban írni a mai napig utálok, mert ha egyszerre sokat és gyorsan kell írni, az stresszt okoz bennem (billentyűzeten legalább 5x gyorsabban gépelek). A legtöbb óra anyagát is inkább lefénymásolom valaki máséról. -
#350 "Meg aztán a világ nagy tudósai, felfedezői között is
sok balkezest találunk.
SZóval nem lehet véletlen, hogy ennyi a balkezes ember a tudósok között."
ezt inkább ne firtassuk, mert sok nagy zseni pl nem volt teljesen heteroszexuális -
#349 -
#348 énis, aha
majd hozzáírlak téged is a listához. -
#347 hát nekem váltóval nincs semmi gondom, ha még lenne is egy kicsi azt remekül kompenzálja az, hogy bal kisujjal is tudom olyan biztosan kezelni a kormányt mint más két kézzel :D -
#346 Nemtudom nekem az egyedüli komolyabb hátrányom ami a balkezességből fakad az a "csodálatos" írásképem. Ezzel se lesz nagy gond, mert max bebizonyítom érettségiig hogy diszleksziás vagyok, és akkor írhatom laptopon :D. Meg persze csocsónál elég nagy hátrány, mert mindig védőt játszok, és igaz, hogy az elején mindenkit meg tudok lepni a kapussal, de egy idő után rájönnek hogy a védőkkel nem tudok lőni. A kapust meg könnyű blokkolni, mert egyedül van...Mondjuk én eléggé kétkezes vagyok: bal kézzel/lábbal írok, focizok, dobok, ütök, eszek, de pl egeret, joyt full jobbkézzel kezelek (meg persze jobb kézzel fogok kezet, be is ba*na ha a másikkal kéne ) -
#345 valami eszembe jutott,
Nekünk lehet, hogy egyszerűbb lenne angol kocsikat
vezetni, mert ott bal kézzel kell váltani?
Akkor most menjünk ki mindannyian Angliába ? DD
egyik törzsvendégünk Angliából jött,
és itt volt egy darabig, bemutatta a Toyota Avensisét,
vezetni nem vezettem, de elég furán nézett ki belülről,
szerintem biztos belementem volna az első árokba ha vezetem. D
maradok a balkormányosoknál. -
#344 +1 -
#343 - nekem csak a maszatos írás volt iskolás kormban hátrány,
- meg a csapnál énis mindig a meleg vizes csapot nyitom ki, mert
az van bal oldalon
- magasugrásnál fordítva kellett ugrani, de szerintem a tanárokkal nem kell foglalkozni, onnan, és úgy csinálod, ahogy tudod,
ha meg problémáz a tanár bemész az igazgatóhoz, hogy " hátrányos megkülönböztetés",
meg hogy nincs joga igy bánni veled, aztán majd a felettese a körmére
koppint.
Ügyet sem kell vetni a dolgokra,
a legtöbb eszközt meg kis odafigyeléssel
lehet bal kézzel is használni. -
Aspyrin #342 Sosem gondoltam volna, hogy léteznek ennyire balkezes emberek. Amikről írtál számomra nem okoznak gondot, egyedül a maszatos és csúnya írással nem tudtam megküzdeni, pedig ennek sok áfás számla látja kárát. -
#341 hijjj... hát ennél én "jobbkezes"ebb vagyok... de az írással meg házimindenfélével sok bajom van nekem is... de itt látszik mennyire jobbkézre épül a világ.
ez nagyon nagyon sokat tud segíteni, csomómindenből van neked való
Balkezes Szakbolt:1084 Budapest Víg u 8. Telefon: (06-1) 210-6109 Nyitva: hétfő-péntek 9.00-17.00
meg itt:
Varázsbolt - baloldali menüsorban van "balkezes termékek" - ollótól kezdve a konyhai eszközökön át mindenféle... a konzervnyitó hatalmas áldás :) -
#340 Jó neked és mindenkinek akinek nem hátrány. De talán nőknek nagyobb hátrány, balkezesen mosogatok és át kell nyúlnom jobb kezemen, hogy bal kézzel letegyem a cuccot, a jobb kézre eső csepegtetőbe. A tűzhely is a sarokba van beépítve és csak jobb kézzel lehet hozzáférni, vagy kitörik a derekam. A wc is úgy helyezkedik el, hogy papírtartó fordítva, kefe másik oldalt.Az ajtók fordítva nyílnak(nekem) a villanykapcsolók, a szekrényajtók, zárak,a redőny felhúzóját nem tudom jobb kézzel felrántani, hogy megakadjon ezért a sutaságom miatt azt a fém izét mindig kitépem a fából és már sza..á van foltozva az ablakkeret. Nem tudok spirálfüzetbe írni, csak az ellenkező oldalra, amit suliban nem fogadtak el. Nyakig tintás vagyok. Egy szülinapi üdvözlő kártyát sem tudok megírni, a fényes lapon még jobban maszatos minden és megkapom érte rendesen a magamét, hogy legalább azt küldhetném kultúráltan tisztán, mert mindig mintha disznóólból szedtem volna elő. A suliban a magasugrásnál nem tudtam a többiekkel lenni, mert én egyedül a másik oldalról kellett nekifussak és ugorjak. A tesitanár gimiben meghúzott, mert nem tudott megtanítani jobb kezesen kézilabdázni és megőrűlt tőlem. Kaptam a beírásokat, mert löködöm a padtársam, mert hiába kértem a tanárt, had üljek át a másik oldalra, nem fogta fel bal kezes vagyok.
Alsóban a napközis tanár szokása volt, hogy kokszit adott, ha meglátott bal kézzel írni és annyit kaptam, hogy ott a fejem a mai napig érzékeny.
A matekot is másképp fogom fel és nem azzal a gondolatmenettel, ahogy tanítják, aminek a végeredménye bár jó,de a levezetését nem fogadta el tanár soha.
Általában leforrázom kezem a mosdónál, főleg akkor, ha más forró vizet engedett előttem, mert bal kézzel akarom megnyitni a melegvizescsapot a hideg helyett(jobb kézzel előnyöm lenne abban, hogy talán hül a cső a hideg víztől és nem ég le a kezem)
A kád a sarokban van és a zuhany a végében van felszerelve, bal kézzel lehetetlen levenni és zuhanyozni is úgy tudok, hogy a falnak fordulok, ezért minden víz kimegy még az előszobába is. a vezetékes telefon is probléma, mert bal kézre esik és ha írni akarok közben és át kell vennem jobb kézbe akkor a zsinór a nyakamban van.
Vannak olyan helyek, ahol sértésnek veszik, ha az evőeszközt fordítva fogom. A huzottszeműeknél kimondottan botrányos és megalázó és tiszteletlen és főben járó bűn, ha bal kézben fogja valaki a pálcikát. Technika órán a munkagépek, mind jobb kezesek voltak és jobb oldalról lehetett hozzáférni, tehát, bukta.A ventillátorunkat, ha bal kézzel kapcsolom be, levágja a kezem a lapát.A cipzárok is fordítva vannak, ezért hogy ne szaggassam szét a ruhákat, már csak fiú farmert és fiú szabadidőt veszek.A női gombok is fordítva vannak és leszaggatom a gombot mire begombolnám. És még millió apró dolog van.
És egyáltalán nem vagyok kétkezes, mert mintha nyomorék lenne a jobb kezem, képtelen vagyok használni.Nagyon béna a jobb kezem. -
#339 énrám nagyanyám barátnői nem állták meg állandóan megjegyezni, hogy "a kis sete". aztán egyszer, amikor már nagyobb voltam, elég csúnyán leugattam az egyiket (még én is meglepődtem :o) ). azóta nem mondta egyik sem...
amúgy szerintem nem sokban hátrány a balkezesség, nekem egyedül a jobbkezes ollóval van komolyabb bajom.
sőt van előnye is: egyszer próbálj meg visszafelé tükörírással írni. egy kis gyakorlás után meglepően könnyen fog menni :) -
#338 Jobb kézre áll a vasaló, ill a zsinór, a vezetéknélküli meg sz.. se ér. de semmit nem tudok használni ami jobbkezes. konzervnyitót is csak úgy hogy keresztben átnyúlok és kicsavarva kezem, nyitom ki.
söpörni sem merek mások előtt, mert már mondják hogy hogy fogom én azt a seprűt, még söpörni se tud ez a lány. késsel a kezembe mindenki visít, hogy vigyázzak mert magamba szúrom, meg levágom a kezem.írásnál meg hogy lehet ilyen kicsavarva, fordítva írni...
én nem szeretek balkezes lenni :(
anyám meg intézetbe akart már vinni kiskoromban mert olyan hülye vagyok, hogy nem értem fordítva kell fogni a kötőtűt és a horgolótűt és ilyen kifordítva bénán nem tanulok meg semmit, miért nem figyelek... -
Aspyrin #337 Hehe, pedig kiraktam a karikákat -
#336 örültem volna, ha ezt nem osztod meg velem -
Aspyrin #335 Azért van egy rövid,igénytelen sztorim: 1xer eltört a bal kezem középső újja (kosárlabdáztam ), és akkor megkellett tanulni jobb kézzel egy pár dolgot, mint pl. nagywc után használni a jobbot -
#334 hehe -
Aspyrin #333 Egy biztos: nem te vagy Legensy álnéven -
#332 Ja van rá alkalmazott (barátnő) -
Aspyrin #331 Gondolom nem a balkezes vasaló hiánya miatt -
#330 Vasalni én se tudok, de legalább jól titkolom... upsz -
#329 Én a legensy menyasszonya vagyok és balkezes és nem tudok vasalni!