649
,no nem kétbalkezes, de a balkezesek is leírhatják ide tapasztalataikat az életről.
-
#81 Írjál még ilyen teszteket.
A seprűvel én is fordítva seprek mint a jobbkezesek.
Jobb oldala, felé seprek. -
#80 Cat: te vagy egyike a nagyon kevés kivételnek, akinek gond nélkül ment ezekszerint az átállás...
a kézösszekulcsolás pedig csak 1 pici része, van olyan is, hogy melyik szemeddel nézel a mikroszkópba, melyik füleddel hallgatózol, melyik kezed van feljebb, ha megfogsz egy seprűt, melyik kezed kapod az arcod elé ha hirtelen jön valami... soksok teszt van ilyesmire. -
#79 Tényleg kézösszekulcsolás...
Hogy ez eddig nem jutott eszembe.
Ha a jobb hüvejkujjam van felül, az valahogy nem természetes.
Csak akarva tudom felülre tenni a jobb hüvelykujjamat. -
#78 bizonyos filozófiai ágazatok szerint van a lineáris gondolkodás, ami a "mérnök" módszer, minden új adatot csak meglevő információk alapján talál ki, meglevő sablonokkal, stb gondolkodik. a holisztikus gondolkodás pedig csapong, nem "értelmes" kapcsolatokat épít ki 2 dolog között, amik az elfogadott logikán kívül esnek, viszont mindent egyként kezel, minden mindennel összefügg :) -
#77 Na bővül a táborunk...
a labdajátékoknak jól kellene menniük ?
a focihoz hülye vagyok.
De tekében 18 méteres a pálya, és ott 2 centiméteres pontosság kell, vagy mégjobb, ha jó eredményt akarsz.
Szóval nagyon kell koncentrálni, hogy egy állást pontosan megjáttszak.
-
Cat #76 én "átnevelt" balkezes vagyok - gyerekkoromban "elvileg" balkezes voltam, de egyáltalán nem emlékszem rá. Kb. ez annyiról szol, hogy 2-3 évesen rádszolnak hogy a jobb kezeddel nyisd ki az ajtót ne a ballal, és elég gyorsan megszokja az ember. Tehát TELJESEN jobbkezes vagyok, de pl. ballábas :) egyébként ugytudom onnan meg lehet állapítani hogy milyen kezes, hogy összekulcsolja a kezét teljesen természetesen, és akkor amelyik hüvelykujja felül van, olyan kezes.
sztm a "kézváltásból" csak előnyőm származik, az egész világ jobbkézre van tervezve, és sokszor látom a balkezeseket hogy bénáznak, pl. idiotán dobják a labdát, hülyén tartják a tollat a kezükben, stb. Egyáltalán nem tartom rossz dolognak a váltást amennyiben nagyon kiskorban, teljesen simán megy. -
#75 Jah és mit jelent az a szó hogy "holistic"?
Tudom a magyarban is használják "holisztikus gyógyászat" kifejezést pl. már hallottam, de ez így nem illik az angol mondatba :DD -
#74 Egyébként érdekes az írás amit Ftranx bekopizott, de a labdjátékok nem mennek olyan jól mint ahogy a cikk szerint kellene :D
Szerintem pont az teszi szellemileg kiemelkedőbbé a balkezeseket, hogy rá vannak kényszerülve a jobbkezes eszközök használatára, és ezáltal az agyuk mindkét felét egyaránt kihasználják, "edzik".
-
#73 szerintem se igazán kezességtől függ. látásmódban (zene, térlátás, stb) van difi, de ilyen téren nem találkoztam még vele... -
#72 Jelen, amúgy majdnem mindent jobbkézzel csinálok, csak írni szoktam bal kézzel, ez is frucsa. -
#71 És nagyon kreatív :DD -
#70 (: koygav sezeklab si nÉ -
#69 Nemtudom, még valakinek vannak tapasztalatai a másképpen
gondolkodásról ? -
#68 Azért ezt messze túlzás a balkezességre visszavezetni. -
#67 Nekem már sokszor mondták, hogy másképpen gondolkodom.
Egy társaságban voltunk, és mindenkinek ugyanaz, vagy egyféle dolgok jutottak az eszébe, nekem
meg ugyanazon a dolgon, de teljesen másféle úton jártak a gondolataim.
Aztán sokszor megkérdezték már ilyenkor, hogy hogyan gondolom most ez ?
Aztán el kellett magyaráznom a gondolatmenetet, mert a
jobbkezesek nem értették, de nekem teljesen egyértelmű volt. -
#66 NST Cifu:
Én is beültem egyszer egy angliai jobbkormányos
Toyota Avensisbe, és totál furcsa volt.
Bal kézzel váltani ?
De a kezelőszervek a kormányon ugyanott vannak, ha jól tudom.
A bal felén az index, a jobbon meg az ablaktörlő.
Azért Angliában nem merészkednék ki a forgalomba egyedül.
-
#65 Egy jobb kezesenek is érdekes olvasmány ezt elolvasni. :) -
#64 ez jó, honnan van ?
Leftys rulezzzzz -
#63 tesiórák (mielőtt fel lettem mentve) mókásak voltak... balkezes vagyok, szóval labdakezelés inkább azzal... foci alatt viszont tisztán mindkettő, ott nagyon meg voltam rendesen zavarodva, mert nem tudtam, hogy melyik lábbal vegyem le a labdát, stb... szerencsére a tanárok nem piszkáltak emiatt... főleg, mert 20 fős osztályból 4 balkezes volt -
#62 itt egy írás:
BEING LEFT-HANDED
No-one has come up with a definitive reason for WHY some people are left-handed, but about 13% of the population around the world are, and it is thought to be genetic – it definitely runs in families. Researchers have recently located a gene they believe “makes it possible to have a left-handed child “ so if you have that gene, one or more of your children may be left-handed, whereas without it, you will only have right-handers – sorry! The good news is, that if you are left-handed yourself, you have that gene and will pass it on through the generations!
The way the brain works is incredibly complex, but this simplified explanation will give you some understanding of where our left-hand dominance comes from. The brain is "cross-wired" so that the left hemisphere controls the right handed side of the body and vice-versa and hand dominance is connected with brain dominance on the opposite side - which is why we say that only left-handers are in their right minds!
The left hemisphere (RIGHT HAND CONTROL) controls Speech, Language, Writing, Logic, Mathematics, Science, this is the LINEAR THINKING MODE. The right hemisphere (LEFT HAND CONTROL) controls Music, Art, Creativity, Perception, Emotions,Genius, this is the HOLISTIC THINKING MODE.
This brain dominance makes left-handers more likely than right handers to be creative, and visual thinkers. This is supported by higher percentages of left-handers than normal in certain jobs and professions - music and the arts, media in general. (See the results of our Lifestyle Survey of Left-Handers for our detailed findings) Left-handers are also generally better at 3-dimensional perception and thinking, leading, for example, to more left-handed architects than normal. Left-handers are also usually pretty good at most ball sports and things involving hand-to-eye co-ordination.
The view that left-handers are clumsy and awkward is not down to their natural abilities, but being forced to use right-handed tools and machinery which is completely back-to-front for them.
-
#61 "If the right side of the brain controls the left side of the body...then only left-handed people are in their right minds!" "Love a Lefty" "Left-handed Genius!" "Everyone is born right-handed; only the greatest can overcome it!" "Lefty!s...in great demand but limited supply" "God created a few perfect people, the rest are right-handed" "Of course there are more right-handers than left-handers...you need to create many rough drafts before the masterpiece!" "I may be left-handed but I'm always right" "Hire the left-handed...it's fun to watch them write!" "I'm left handed what's your excuse?"
:) -
#60 Háááát, gimnáziumban volt egy balkezes lány,
aki elég fiúsan nézett ki.
Lehet ezért nem volt benne semmi nőiesség, mert az ösztrogén bezavart ? -
#59 Volt egy szar helyzet gimnáziumban.:
Kézilabdázni tanítottak bennünket,
a kapura kellett dobni a labdát, de előbb csinálni kellett egy cselt.
Mindenki a bal felől kerülte ki az ellenfele, ahogy a tanár mutatta,
én meg természetesen jobb felől.
A tanár meg mejdnem leordította a fejemet, hogy mit művelek ott, hogy képzelem ezt.
Aztán elmondtam, hogy mi az ábra, ő meg bocsánatot sem kért. -
#58 ja, nem tudom tudjátok-e, hogy mi az egyik forrása a balkezességnek? merthogy egy kis genetika van benne, plusz a magzatkorban az embrióba jutó női hormonok (ösztrogén) mennyisége - minél több van, annál valószínűbb, hogy fiú lesz a magzat, plusz ettől válik balkezessé is - emiatt is kevesebb a balkezes lány, mint fiú, mert ahoz már rengetegsok hormonbehatás kell... (nationalgeographic-nak van egy balkezesekről szóló műsora) -
#57 Ja, nekem is mindig tintás volt a középső ujjamtól a kisujjamig a kezem, de mára már nem fordul elő ez.
Meg mindig elmosódott volt az írás, ha rosszabb tollal írtam. -
#56 Dettó. -
#55 nekem is van egy barátom ,aki mindkét kezéz ugyanolyan jól használja.
He elfáradt dolgozat alatt a jobb keze, szépen átvette a tollat a balkezébe. -
#54 ez igen.
balkezes ez a balkezes olló biztos nem cseszné szét a kezem amikor sokat ollózok.-
-
#53 Én jobbkezes vagyok, de a balkezemmel is majdnem olyan jól tudok írni, mint a jobbal. Akkor univerzáliskezű vagyok? :D -
#52 hát, az iskolapadban alapvetés volt, hogy én ültem a bal oldalra, hogy ne pofozkodjak a padtárssal... bár az osztályban volt más balkezes is, volt köztük olyan, aki fentről lefele írt teljesen kicsavarodott kézzel - a lapot jobbra 90fokkal beforgatta, és fentről le írt normális betűkkel - ezt is azért tanulta meg, mert kiskorában neki is (ahogy nekem is) tintás tollal kellett írni. én itatóspapíroztam meg könyékig tintás voltam állandóan, ő meg kifejlesztette ezt a módszert. működik :) -
#51 Meg az is írtra zavart, hogy én mindig rondán olvashatatlanul írtam,
és persze a tanárok meg mindig külön kegyeikbe fogadták a szépen, gyöngy betűkkel írókat.
Még a faliújságra is kitettek egy-egy ötös külalakú dolgozatot, mintának.
Mintha az jobb lett volna, és nem a tartalom számított volna. -
#50 lol -
#49 http://www.leftyportside.com/
balkezes bögrék, jegyzettömbök, ollók...
mindent tükörben írtam. a betűket is megfordítva, és jobbról balra :) valahogy a kézmozgás iránya így volt logikus gondolom... nagyon szépen, olvashatóan írtam, de egy tükör kellett hozzá :)) (jópár éve egy pakoláskor találtam papírt, amin például egy verset másoltam ki egy könyvből, szépen megfordítva - és nem emlékszem, hogy zavart volna, hogy mások arra írnak én meg erre :) ) -
#48 ez nálam is sokszor előfordul(t). -
#47 Meg az volt még zavaró az iskolában, hogy kettes padban ültünk, és amikor egyszerre írtunk a padtársammal, akkor rendszerint mindig összetatlálkozott a kezünk, mert nem fértünk el.
Aztán mindig helyet kellett cserélnünk. -
#46 tükörírással, az nem semmi, nekem biztos nem menne.
De hogyhogy a másik irányba kezdét írni, ez csak úgy jött, hogy
neked egyszerűbb balra írni ?
És a betűket is teljesen ugyanúgy írtad, csak tükörírással ? -
#45 amúgy anno elég hamar kiderült, hogy balkezes vagyok... 4 éves korom után nem sokkal tanultam meg olvasni és írni, és nekem balkezesként természetes volt, hogy mások jobb kézzel jobbra, akkor én bal kézzel balra írok - mire suliba mentem, kénytelen voltam megtanulni helyes irányba IS írni :)) aztán sajnos kijöttem a rutinból, de máig se okoz gondot pár perc gyakorlás után szinte tökéletes tükörírással írni -
#44 loál, bemész a Praktikerbe, hogy adjanak egy balkezes kalpácsot. DDD
De balkezes metszőolló, az azthiszem van. -
#43 -einsteint azt tudtam, hogy balkezes volt, de
Turing, aki a 2. világháború alatt a kódfejtőknél dolgozott,
és kifejlesztette a számítógép elődjét, hát az nagy koponya volt. -
#42 bal kezes kalapács? ;)