172092
FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
#145 Találtam egy interjút:
A Games-Fusion.net interjút készített a Battlefield 2-t hegesztő DICE Studios-os arcokkal. Ez a kis interjú betekintést nyújt az új Battlefiled játék rejtelmeibe, illetve jövőképet kaphatunk a megamulti-FPS játékok jövőjéről.
Milyen újdonságot hoz az új engine a Battlefield 2-be? Illetve milyen új fícsörökkel pakoltátok meg, hogy a játék ne avuljon el, és felvegye a versenyt más multi FPS-ekkel?
Hogy teljesítsük az elvárásainkat, és megfeleljünk a céljainkank az előző részkhez képest új látványvilágot kellett teremteni. Az új renderelő magot a BF2-höz újonnan írtuk, telepakoltuk shaderekkel, és más különböző dolgokkal, amelyek teljesen kihasználják a következő generációs videokártyákat. Az első és legfontosabb újítás a renderelő engine, amely lehetővé teszik, hogy minden egyes pixel dinamikus megvilágításban látszódjon, nem akadály a több fényforrás sem. Ahhoz hogy a fényhatások tényleg lenyűgözőek, illetve meggyőzőek legyenek, emellett persze a frame rate is jó maradjon teljesen új technikák kifejlesztését igényelték. A Battlefiled kiterjedt és dinamikus világához a fény-árnyék megoldáshoz új hybrid árnyékolási technológiát kellett használni. Ezekkel az új tulajdonságokkal a fejlesztőknek lehetőség lesz hihetetlen részletességet vinni a játékvilágba. Végeredményként egy vizuálisan gazdag és kielégítő környezetet kapunk.
Milyen kutatásokat kellett elvégezni, hogy a játékba a modern harcászati fegyvereket tényleg élethűen ábrázoljátok? Bevontátok az Amerikai Hadsereget a fejlesztésbe?
Széles körű kutatásokat folytattun a modern fegyverek, fegyverrendszerek, járművek, egyenruhák, és más egyéb harcászati eszközökkel kapcsolatban. Közülünk sokan szolgáltak a seregben így van némi tapasztalatunk, de alkalmazunk egy volt századost is, aki szintén a seregben szolgált. Olyan játékot szeretnénk készíteni, ami rendkívül élethűen néz ki, azonban gyorsan megtanulható, és sok örömet nyújt a játékosoknak.
Milyen járművek állnak a jtákos rendelkezésére?
Olyan mai, illetve közeljövő beli járművekre kell számítani, amelyeket a US Marine Corps, kínai, illetve modern Közel-Keleti hadseregek használnak. A Battlefield világában egyaránt megtalálható a szárazföldi-, vízi-, illetve légiharc, és ugyanezt fogjuk nyújtani az új részben is.
A repülési fizika a Battlefiled: Vietnam-hoz lesz hasonló, vagy esetleg drámai változtatásokat fogtok eszközölni ezen a téren?
Azt a "stlílust" fogjuk visszahozni, ami a Battlefiled 1942-ben is volt. Ez volt átültetve a Battlefield: Vietnam-ra is, és ez lesz átültetve a modern légiharcra is. Ami változni fog, hogy új dolgok kerülnek be, hogy a mai modern légiharcnak megfelelő legyen, tehát utánégetőket pakolunk be a gépekbe, amivel rövid ideig nagy sebességettudunk elérni. Ez nagyon hasznos, amikor egy meleg helyzetből gyorsan szabadulni szeretnénk. Mindenképp el kell mondanom, hogy a légiharc nem olyan lesz, hogy a radaron kiválasztjuk az ellenséges gépet, kilőjük a rakétát és a pilótafülkében nyugodtan üldögélve várjuk míg az ellenfél felrobban. A légiharc olyan lesz, mint amilyet monjduk a Top Gun-ban láthattunk, tehát az ellenfélre rá kell állnunk, és úgy kell lelőnünk, illetve el kell kerülnünk, hogy hőkövetéses rakétával a seggünkbe durrantsanak.
Mekkora pályákat kapunk a Battlefiled 2-ben? Van esély rá, hogy dupla akkora pályákon játsszunk, mint amekkorákat a BF: 1942-ben, és a BF: Vietnam-ban láttunk?
Még teszteljük, hogy mekkorák lehetnek a pályák, hogy mégis jó játékélményt nyújtsanak. A játékosok száma viszont sokkal nagyobb lesz, mint az előző BF játékokban.
Mesélj nekünk erről a parancsnoki módról. Hogyan is fog ez működni?
Mindkét oldalon egy-egy játékosnak lehetőség van arra, hogy az adott oldal vezetője legyen. Olyan eszközöket kapnak, amivel irányíthatják a csapatukat, illetve befolyásolhatják a csata kimenetelét. Őket csak a csapatuk teljesítménye alapján fogjuk jutalmazni, nem pedig az egyéni teljesítményük szerint.
Mit gondolsz, ez a játékstílus hova fog fejlődni a következő években? Tehát kaphatunk olyan játékokat, amelyek ötvözi a szárazföldi modern harci szituációkat, és egyben realisztikus repülőszimulátorok egyben?
Úgy gondolom, hogy fognak ehhez hasonló játékokat fejleszteni. Azonban a valószerűség nagyon összetetté és nehezen tanulhatóvá teheti a játékot... A játékosoknak nincs kedbük hosszú leírásokat bogarászni, hanem néhány perces tanulás után már játszani szeretnének.
Ez a játékfajta szerintem mindenképp megállja a helyét, és egyre jobban eltávolodik az egyjátékos küldetésektől, és mindinkább az online játékmódok felé kacsint majd.
Szerinted ahogy a számítógépek teljesítménye növekszik, a játékfejlesztők esetleg megpróbálnak majd egy olyan játékot fejleszteni, amely monjduk egy nagy multiplayer hadjáratra koncentrál? Például ahelyett, hogy kis szerverekre csatlakoznánk, mondjuk bárki felcsatlakozhatna egy egy virtuális valós idejű "háborúba". Továbbá a játékos kiválaszthatja a neki megfelelő karriert, mondjuk a haditengerészetnél, légierőnél, vagy gyalogságnál, úgy ahogy mondjuk egy egyjátékos küldetéssorozatban.
Ahogy a sávszélesség és az adatforgalom nő, úgy bővülnek a lehetőségek is, tehát lehetőséget látunk még nagyobb csaták lebonyolításában, mint ahogy a nagy multiplayer hadjáratokban is. Ezzel együtt, a különböző klánok és játékos csoportok is meghatározó szerepet játszanak/fognak játszani.
A BF2 2005 tavaszára várható. -
#144 0.35-tel nyomtam utoljára :) -
#143 kíváncsi vagyok milyen lesz a hardverigénye... én régebben megköstoltam a játékot (az alapot), és úgy szaggatott ezen a konfigon, hogy teljesen élvezhetetlen volt a game. ez mind ok, ha valami über grafikájú game lett volna, de nem az, CoD 100X jobban néz ki, és az meg úgy fut a gépen, ahogy kell. MOHAA is gyönyörűen fut(ott), és stem az is sokkal szebb game (szerintem). -
#142 Ez olyan lesz, mint az 1942, csak Kr.u. 2-ben játszódik? -
#141 Ez legyen a legnagyobb hiba! -
#140 Pedig ezek szerintem simán ingame képek. -
#139 Azt nem látni, hogy hol a retesz az M16-on, de mindegy... -
#138 Ezek nem hinném, hogy ingame képek, inkább renderek. -
#137 a korai DCnek, maximum... végül azért elég szép lett a DC :)
és ezek is csak korai képek, ha jövőre jelenik csak meg. -
#136 nemtom, valahogy nem jön be, Desert Combatról is láttam anno ilyen képeket, és szarabb graf-ja volt a játékban, mint az alap BF-nek... -
#135 utálom, hogy minden kép agyon van fotosoppolva :((((( -
#134 Mi ez a Tertovan style? -
#133 hm hát hm -
#132 -
#131 3 új kép jelent meg a játékból !
Lehet sóvárogni , hogy mikor is lesz már a kezünkbe ez a game !
-
#130 Szép jó reggelt evribááádi! -
#129 Látod megint Te csinálod a parazsat! Kértem, hogy hagyjuk abba. De nem, neked kell még tovább csinálnod.
Nekem nem kellett semmit elmesélni. Én magam tapasztaltam annak idején. Én így láttam és éreztem. Ha te nem, az nem probléma, de ezért nem kell mást (esetleg klánt) leszólni. Én sem mondok miattad véleményt a klánotokról. Sőt, amiatt az 1-2 ember miatt, aki nem fiar playt játszott, nem a klánt minősítettem.
Megint úgy beszélsz a bf-ről, mintha lehúztam volna, mint egy szar játékot. Elmondom mégegyszer: Szerintem jó játék volt a BF1942. És nem vonom kétségbe a sikerét. Ezt jegyezd már meg. Köszönöm.
Én semmit sem várok tőled a BF2-ben. (Én megintcsak nem a klánodat minősítem). Max. 1-2 headshoot-ot kapsz majd tőlem, az viszont jól fog esni.
Az, hogy Traxnak mi a véleménye, vagy inkább a félelme 1 játékkla szemben, az az Ő dolga.
És mégegyszer kérlek, hogy hagyjuk itt abba. -
#128 És ha nulla lennék egy játékban, akkor nem tudtam volna 4. helyezetet elérni az egyik játékfejlesztő kupján, angol klánnal. -
#127 Én nem a CB nevében mondtam ezeket... -
#126 1. A cheat-eléses téma csak azért került előtérbe , mert ( a te kedvedért szívesen szakítok rá időt , hogy visszakeresem , lám milyen jó is hogy nem lett törölve a BF 1942 topic ) attól az időtől kezdve igencsak verhető volt a CB ( mind mondottam már 3 hónap után ) .Ezt akkor Lifeforce és Tyler egy szóval tudta csak megmagyarázni ... ( nem írom le mert ugye nem akarom tovább ragozni a kedvedért ) vagyis már akkortól lehet mondani , hogy a CB több mint verhető volt ( na igen , akik már akkoriban is csak 1-2 órát játszottak a game-mel mit vártak azokkal szemben akik 6-8 órát is elvoltak vele ) .
2. Te valóban nem akarsz becsapni senkit , te csak azt hangoztatod amit Lifeforce elmesélt neked a "nagy" múltról ( aminek köze nincs a valósághoz/tényekhez ) ... nos tájékoztatlak hogy csak annyi igaz belőle amit alább már leírtam .
3. Nos Én , Freddyhawk , de még Frankie is megköszönte egyszer már Lifeforce-nak , hogy a battlefield scene kialakulásának kezdeti időszakában lehetőséget biztosított egy szerver üzemeltetésével annak kialakulásáért ... de már megköszöntük és ennyi .Nem kell állandóan erre hivatkozva 1,5 év után is tisztetelet várni , főleg hogy már köze nincs a játékhoz a CB-nek és főleg hogy a tagjai rég lemondtak róla ( csak azt a több mint 1 millió embert sajnálom világszerte , aki megvette a game-t - a kiegészítőkkel együtt több mint 3 millió eladott dobozról beszélünk - és még most is veszi ezt a meghaló félben lévő játékot ) .Nos ezek után a BF2-ben sem várjon semmi tiszteletet a CB tőlem , ha az egyik tagjuk egy még meg sem jelent! ( se alpha demó , se movie , se kiszivárgott program ) első hozzászólásában ezzel kezdte .:
- Szerintem ugyan olyan nevetséges lesz, mint a vietnami feldolhozás... Kívánom, hogy ne legyen igazam...
- Figyi, a DC is egy rakás szar. Ez az egész BF nem jön már be nekem annyira, mint régen. Régen bejött, mert új volt, de a célzórendszer, a sérülésmodell egy nagy nulla
- Erre szokták mondani, hogy igénytelenek.
Nos ilyet csak azok nyilatkoznak , akik amúgy is nagy nullák voltak egy játékban és jobbnak látták elsomfordálni egy olyanba , ahol királynak hiszik magukat . -
#125 De ez nem fair... a T&A csapat túlerőben van. -
#124 Trax csinálunk egy módot, ahol két csapat közül lehet választani:
Trax&Andrew vs. All -
#123 Bannert jó lenne csinálni, ha ennyire belejöttetek a CB power dologba... -
#122 Szerintem itt hagyjuk abba!
Várjuk a Gammát! Reméljük lesz Béta minnél hamarabb! -
#121 Az, hogy te hogy látsz dolgokat, azt csak te tudhatod! A Cheatelésről, meg csak annyit, h Én egy embert láttam csítelni, akkor szoltam a server adminnak, ill. a játékon belül az illetőnek, h ne csinálja. Akkor Én voltam a rosszindulatú. Érdekes módon utána bizonyíték is előkerült a csíteléséről. Ennyi.
Szerintem meg olyan témát hozol fel, aminek nem sok köze van a kettőnk (Meggymag és Én) eszmecseréjéhez.
Senki sem akar meggyőzni senkit semmiről. Ezt csak te próbálod meg félreértelmezni, és így nem Én vagyok az, aki egyáltalán be akarna valakit csapni! Senki nem járat le senkit. Max Te magadat a hülyeségeddel!
Szerintem meg hálás lehetsz, hogy volt egy (utána több) állandó és jó szerver (jelzem, ekkor nem voltam még CBs), amin tudtunk játszani. Én hálás vagyok a Lifenak, ill. azoknak, akik annak idején megtettek mindent azért, hogy legyen kis hazánkban BF scene. És szerintem azon a szerveren te is játszottál, nem is keveset!
-
#120 Amúgy mostanában a váltási ciklusuk a megszokott 3 hónaphoz képest úgy 1 hónap lett szerintem ( mivel havi rendszereséggel jön ki fps game vagy éppen multi demó , amit éppen dicsérni kell - legyen bármilyen gagyi is a BF-hez képest ( Joint Operation , Söldner , stb ... ) . -
#119 Te meg talán olvasd végig legyél szíves a BF 1942 topic-ot , tudod én szinte a legelejétől ott voltam ( a demó megjenése után talán 1 hónappal kerültem bele a BF bűvkörébe ) .Ti CB-sek a játék megjelenése után 1/4 évvel már seholsem voltatok , max. annyit tudtatoki csinálni , hogy cheat-eket emlgettetek minden nálatok jobb játékosra ( a'la FreddyHawk ) .Aztán a szépemlékű HBA keretében az egész 201-es brigádot illetétek ezekkel a jelzőkkel , miután egy kis hülyülés érdekében a Dragon szerverét elkértük és BB vezényletével mókáztuk , gyakoroltunk pár dolgot .Szóval én pontosan tudom mi volt 1/2 , 1 és 1,5 éve a BF-ben mert én ott voltam , átéltem ... te hol voltál ekkor ?!? Tudod engem nem tud elkábítani Lifeforce olyan ökörségek beírásával , hogy 1 éven át ( DC topic-ban , amin szétröhögtük az agyunkat ) a CB volt a menő BF-ben .No én elmondom neked , mi volt a CB pontos szerepe ebben az egész ügyben .:
1. Megalakult az első valóban battlefiled-es klánként .
2. Jóideig működtetett egfy BF-es szervert .
... és ennyi . 3-4 hónap után már a fórum az időszakos flame-lésekről szólt a 201 vs CB majd utánna PT vs CB vitákból kifolyólag .
Szóval mielőtt magadat és klánodat is leégetve ilyen hülyeségeket leírsz jobb lenne utánna nézni/olvasni dolgoknak , mert a BF-es scene-t nem tudod/játok becsapni . -
#118 Nálam tényleg meghalt a Bf. Főleg a Vietnám után. És tényleg elhódít minden új játék. Ilyen pl. a Raven Shield ami "2 napja" jelent meg! Vagy említhetném a BHD-t is. Az is legalább 1 hetes játék!
A Bf1942 sikerét szerintem senki sem vonta kétségbe.
Ha számokra hivatkozol szerintem tedd pontosan, mert lehet egy mondat lényege. És itt pont ez volt a lényeg. -
Bat #117 Esik eső dörög ég, mi kő még?
-
#116 Falra! -
#115 Hova szarjak? -
#114 BF sose halt meg max a te fejedben. BF él és élni fog amíg vannak olyan emberek akik kitartanak mellette és nem hódítja őket el minden új gém. Szal olyan emberek akik nem olyanok mit ti... Próbálod leírni a BFet de minden adat és ész érv azt bizonyítja, hogy a BF sikeresebb mint valaha. Ez van sorry...
A fél év csak egy szám volt de nem az volt a mondat lényege(értelmezni megtanulni rulez) hanem az, hogy ők még mindig nyomják a gémmel és ez tiszteletre méltó dolog szvsz... -
#113 1. Én nem a mostani állapotról beszéltem, hanem az elejéről. A bajnokság már majdnem akkor kezdődött, amikor kezdett meghalni a Bf1942. Már javában mindenki DC-zett.
2. fél évet honnan vetted? Én 1, másfél évről beszéltem.
Először tanulj meg olvasni! -
#112 "a BF1942ben a CB klán verhetetlen volt"
bip-bip-bip-biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
-
#111 Ott a pont. -
#110 rettentő hálás lennék, ha egyszer végre eljutnánk odáig, h anélkül kommunikálnának itt a népek, h vagy kényszeresen fényezik magukat v fikáznak másokat.
engem nem érdekel ki bfezik ki nem, de tessék elfogadni vannak akik erre gerjednek, vannak akik másra. mindkét oldalon.
egy új játékról van nagyba szó - klánbeli, nemi, faji és egyéb hovatartozás nélkül :) -
#109 1. Már bocs de ti akkor voltatok a legjobbak amikor Magyarországon kb 2-3 magyar klán volt és ahogy elkezdett nőni ez a szám és a magyar bajnokságban simán kaptatok ki az újaktól egyből abbahagytátok. Tökre nem természetes, hogy egy játékot valaki megun fél év alatt. Lásd TP/Six/Fop/de (szal ők) vagy akárr a coff emberei is akik már a játék megjelenése óta nyomják de még sorolhatnám az emberkéket mert a magyar scene tele van olyanokkal akiknek ez nem csak egy játék hanem A JÁTÉK. Ti nem tartoztok ide sajnos. Nektek bármi ami mást nyújt mint a BF egyből jobb és egyből az az elsőszámú. Nincs ezzel semmi baj de ez az önfényezés ami itt a 4es pontban megy eléggé loller sztem. Én nem ma kezdtem a BFet de nekem a CB inkább Clanbase-t jelent mint bármi mást. Szal szép dolog a nagy mellény csak bele ne büdösödjetek... -
#108 a BF1942ben a CB klán verhetetlen volt
Aha, most lebuktatok. Tudtam én, hogy titokban dignitas néven nyomultok a clanbase-en -
#107 Off:
1. a BF1942ben a CB klán verhetetlen volt. Az, hogy egy, másfél év után már annyira nem érdekelte a klántagokat a game, csak hobbi szinten szerintem normális.
2. A BFV sajnos nem olyan lett, mint azt vártuk. De ahogy Én látom majdnem minden nap játszik vele min 5-6 CB-s.
3. Szerintem a sportnak és a kikapcsolódásnak (mert én a pc-t max. arra használom) semmi köze sincs egymáshoz!
4. Ha a Battlefield 2 olyan új, értékes és jó dolgokat vonultat fel, mint annak idején a BF1942, akkor a CB név megint híres lesz! Ugyanis észre vehető, hogyha kijön egy jó játék (pl. BF1942: min. 10-15 emberke jelentkezett; DC: min. 5-8 emberke jelentkezett; stb.), akkor hirtelen sokan akarnak a CB klán tagjai lenni! És ez tény!
ON -
#106 Én nem hallottam róla, hogy készülne... Mondjuk nem voltam TSen az utóbbi időben, szóval majd kijavítanak ha tévednék. :)