Battlefield 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TDC Geronimo
MICSODAAAAAAAAAAAAAAA????????????

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Zs0lt1
ááá, baszki, nemláttam.
Bocsi 😊

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

DonC
bf -es stílus

éncsak arra probáltam rámutatni hogy ez ettõl még nekik koránt sem számitógépes játék... és az amcsikat már nem egyszer "verte meg" a saját médiájuk szoval nekik velük is kell" harcolni" nem csak a csatatéren az ellenséggel... (ez a nagy elõnye a hazájukat védõknek: nekik minden taktika megengedhetõ mviel az életükért haroclnak..., az amcsiknak viszoint nem mert azt nem midnen esetben hagynák a civilek...)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Meggymag
khm #6563...

“Az értelmesek egyik része okos, a másik része ostoba. Hasonló a helyzet a butákkal is”

DonC
hm, tévedtem akkor 😊

DonC
"mire a Medina egységei kitódultak a tetõkre, utcákra, és minden létezõ fegyverbõl tüzet nyitttak"

technikai értelemben ez nem légvédelem 😄 na de mindegy, végre valaki akivel tudom majd nap mint nap fosni a szót a témáról! 😊)

Joe004
#6576 😞

[NST]Cifu
Rosszul tudod, több, mint 200 darabot leszállítottak nekik, éppen azért választotta Irán az F-14-est az F-15-össel szemben, mert nagyon meggyõzõnek tartották a Phoenix-et (a gépeket az Iraki és Szovjet MiG-25-ösök ellen vásárolták).

Tessék egy kép egy iráni Tomcatról négy Phoenix-el.
Itt egy másik...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zs0lt1
OMFG!
50 új screenshot!!!!!!!!!!!!
link!
DEMÓÓT AKAROK!!!
(Vagy leakelt press release-t :Ð)

[NST]Cifu
A visszafele történõ lövöldözést meg akár el is lehet felejteni, az M1A2 kommulatív lövedéke átüti a T80A reaktív páncélzatát is (szögtõl függõen)

A T-80A kései változatai láttak csak el az elsõ generációs 'Kontakt EDZ' ERA téglákkal, teljesen elképzelhetõnek tartom, hogy az M830A1-es HEAT-MP lövedék (ezt használják jelenleg az M1A1 és A2 harckocsik) képesek már ezt átvinni. Azonban M1A2-õt inkább a T-80U/UM-el illene összemérni, amelyeken már a 'Kontakt-5' ERA is megjelent. Ez olyan hatásos, hogy a amikor a német egyesítés után a kelet-németektõl "zsákmányoltak" belõle, kipróbálták T-72M1-esekre felszerelve. Azzal az M829 levállóköppenyes, urán-magvas nyíllövedékkel lõttek rá, amelyet az elsõ öböl-háborúban is használtak. A T-72-es gyakorlatilag immuninsnak bizonyult a találatokra (csak a már kisült ERA blokkokon keresztül lehetett átlõni, amihez harci helyzetben nem kevés szerencse kell. Itt lehet olvasni (angolul) a Kontakt-5-ösrõl.

a T72B-rõl meg rosszabb esetben lerobbantja a tornyot, átlagos módon a lövedék a küzdõtéren robban bent...

Az orosz T-64, T-72 (és T-90) valamint a T-80 harckocsikban az automata töltõberendezés lõszertárolója a harctérben, a hk. parancsnok és az irányzó alatt foglal helyet. Ha a harctérben tûz ût ki (pl. mert egy uránmagvas páncéltörõ lövedék becsapódott), akkor a lõszertároló berobban, és a torony látványosan lerepül a harckocsitestrõl, és akár több méterre is elszáll. A nyugati harckocsikon (illetve pl. az Ukrán T-84/120 esetén) a lõszertároló a torony hátulra kinyúló részében foglal helyet, és a teteje meg van gyengítve, így lõszerrobbanáskor az energia felfele távozik, és a legénységnek nem esik bántódása.

Amúgy a medina meg nem csak ezért vérzett el. Az E8-as JSTARS-ok folyamatosan ott köröztek és vezették rá a gépeket a mozgó hadoszlopokra, miközben nulla azaz nulla légvédelem volt jelen.

2003 Március 24.-én a 11th Aviation Regiment AH-64-esei Nejef városát támadták északa. A város fölé viszonylag gond nélkül eljutottak, ahol azonban egyszercsak lekapcsolták a város közvilágítását (ez volt a jel), mire a Medina egységei kitódultak a tetõkre, utcákra, és minden létezõ fegyverbõl tüzet nyitttak. Egy Apache-t lelõttek, a többi visszavonult, és mindegyik kisebb-nagyobb mértékben megrongálódott.
Egyes vélemények szerint maga a támadás volt rosszul eltervezve, a 11th katonái szerint azonban a tervek tökéletesen megfeleltek arra a várható erõkre, amelyeket a hírszerzés eljutattot hozzájuk. Az irakiak jó taktikát alkalmaztak, az amerikaiak pedig alábecsülték õket. Pár nap alatt végül kiûzték a Medinát Nejef-bõl.

DonC
ez nem változtat azon a tényen, hogy a jövõ háborúit egyik oldalról a szuper inteligens fegyverek bevetése a másik oldalról az óriási veszteségek fogják jellemezni. Amúgy FF minden háborúban van, de ez benne van a pakliban sajnos. Te is lõnél hasonló helyzetben mindenre ami mozog... egyik oldalról persze én is sajnálom õket, másik oldalról tényszerû elemzést írtam csak 😊

DonC
Úgy tom Phoenix rakétát nem is adtak el nekik egy darabot sem - másnak sem mert export tilalom volt a technológián -, sõt az iráni F-14A-k nem AWG-9es lokátorokkal lettek szerelve, ami az AIM-54 variánsok indításának alapfeltétele. Amúgy egyetértek, hogy irán dinamikusan fejlõdik ezen a téren. Ez azt a veszélyt rejti magában, hogy mivel amúgy is lator állam és a nukleáris fegyverkezést is szépen csendesen folytatja. Irak sorsára fog jutni...

Természetesen az amerikaiak nem fognak iránba bevonulni (lássuk be a veszteségeik 99%-a a bevonulás utáni "rendfenntartás" következménye) de harctéren jelenleg olyan technikai fölényük van ami ellen kevés állam veheti fel a harcot.

[NST]Cifu
Yepp, csakhogy Iránnak 77 gépe volt, amibõl mintegy 5-10 veszett el az Irak-Iráni háború idejében, és a becslések szerint 50-55 gépük maradt az 1990-es évekre, amibõl 25-30 gépet tudtak bevetésre készen tartani. Ráadásul az Iráni repülõgépipar eléggé dinamikusan fejlõdik, saját maguk upgradelték az AH-1J gépeiket (modernebb elektronika, nagy méretû szines kijelzõk a mûszerfalon, stb.), és (valószinüleg némi orosz segítséggel) saját kiképzõ/könnyû támadógép típust építenek (a saját galériámban van egy Shafagh könyvtár, ott vannak képek róla). Így az F-14-eseik alkatrészellátását részben képesek saját maguk biztosítani, amit pedig nem, azt a "fekete piacon" szerzik be - az 1990-es években legalább 5 alkalommal indult eljárás az Egyesült Államokban illegális fegyvercsempészet miatt, amelyek egyik fõ célja bizonyos F-4, F-5 és F-14-es vadászgépalkatrészek beszerzése volt (e három amerikai repülõgéptípus van rendszerben Iránban).
Annyi bizonyos, hogy az AIM-54 Phoenix rakétákat már nem tudják használni az Iráni Tom cicók, de AIM-7 és AIM-9 rakétáik vannak, ezek egy része állítólag már teljesen Iráni gyártású másolatai az amerikai fegyvereknek.

jah, ezt a számitógépes játék teóriát mond azoknak akiket lelõttek (nemegyszer a sajátjaik akik még csak - pontot se kaptak érte 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

DonC
tegyük hozzá a hitelesség kedvéért, hogy a kimozdítás elött (gyakorlatilag stratégiailag fontos momentumként) az USAF B52-es és B1-es nehézbombázói tonnaszámra szórták a medina hadosztályra a cuccot... namost mivel e miatt (is) kimozdultak persze okoztak némi meglepetést, meg talán amerikai vezetési szinten kisebb káoszt.

Egy lézeres célzómüvel felszerelt, gyakorlatilag félig számítógépvezérelt löveggel, ill. menet stabilizátorral felszerelt M1A1/M1A2-nek nem jelent gondot egy T72 kilövése 70km/h-s menetben sem. A visszafele történõ lövöldözést meg akár el is lehet felejteni, az M1A2 kommulatív lövedéke átüti a T80A reaktív páncélzatát is (szögtõl függõen) a T72B-rõl meg rosszabb esetben lerobbantja a tornyot, átlagos módon a lövedék a küzdõtéren robban bent...

Amúgy a medina meg nem csak ezért vérzett el. Az E8-as JSTARS-ok folyamatosan ott köröztek és vezették rá a gépeket a mozgó hadoszlopokra, miközben nulla azaz nulla légvédelem volt jelen. Gyakorlatilag a háború az amerikaiak szemszögéböl mintha egy komputer játékként folyt volna le amit jelen esetben repülõgép hordozók irányítótermeiböl, vezetési pontnak átalakított M113-as APC-k, AWACS és JSTARS gépek fedélzetérõl játszottak le.

Nem túl fair de ez van.

szvsz nem ebbe de hasonlo style játékba simán jólenne...

Joe004
50 új kép! Ja és ezt valaki fordítsa le! Wer mehr über Battlefield 2 erfahren möchte, schaltet heute um 18:00 Uhr unbedingt GameStar-TV ein. Darin bewegte Bilder aus der Schlacht um den Golf von Oman.

Joe004
Na igen de Kínaiaknak tényleg kurv@ sok gépük van, vólt 1 idõszak amikor több gépük vólt mint az egész Natonak! De a gerilla hadviseléshez miért kellenének civilek? Én úgy tudom, hogy az a gerilla hadviselés ha sereg bujkál (nem feltétlenül civilek között, természetben is lehet) és váratlanul csap le kis létszámmal fontos szállítmányokra stb stb...

DonC
igazából az kína vs oroszország lenne érdekesebb geopolitikailag... na ez az amit nem reszkíroznak 😄

DonC
Az iráni F-14-esek nagy része áldozatul esett a szerelõi kannibalizmusnak (mint hazánkban a MIG-ek), amúgy szaud-arábiát is érintõ okfejtéseddel teljesen egyetértek.

Ferro
Nem is beszélve arról, ha civileket tennének be egy ilyen játékba nem kis botrány kerekedne belõle! 😊

szal én az üsd és fuss style gerrila technikákra gondoltam,e setleg bulykálás, civiles modszer tényleg nem tul megoldható de azért valahogy máshogy is lehetne közeliteni a valódi gerillahadviseléshez...
(sáskahadjárat modszerhez pl ez a jármûujratermelõdéses emgodlás simán jó szvsz..., esetleg az hogy alapbol ha amcsiknak X a respawn ideje akkor a kinaiaknak mongyuk X/2 vagy X/3)

[NST]Cifu
Szvsz itt technikai akadályokról van szó fõleg. A gerilla hadviselés lényege a bújkálás, a civilek közötti elvegyülés. Namost ehhez civilek kellenének a pályára. Nem is kevés. Azután lehetne olyanokat csinálni, hogy mondjuk az USA egységek felszólíthatják a civileket (és a rejtett gerillákat), hogy álljanak meg, átkutatás céljából, illetve egyenként lehetne átkutatni a házakat. Viszont így elveszne az a pörgõ játékmenet, ami miatt a BF sorozat népszerû lett.

Ezért lenne jó, ha a tesztelõk közül valaki kicsit kifejtené, hogy a három oldalnak mik a sajátosságai, vagy vannak-e egyáltalán ilyenek. A PR szöveg szerint a három oldal jellemzõi ugye a nagy technikai fölény (USA), a bújkálós, üsd-és-fuss taktika (MEC) illetve a sáskahadjárathoz hasonló, létszámfölényre építõ taktika (Kína). Viszont arról nem találtam semmit, hogy ezek pontosan mit takarnak...

vagyük inkább ki az összes heli-t és m4-et a gamebõl és akkor elgalább nem lesz vita!!! <#eplus2><#eplus2><#eplus2><#zavart1>

Mr Manson
ja és... amig nincs bf2ö:

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sztem mindenkinek az a könnyebb amelyiket elõször tanulta meg

Mr Manson
ez már inkább:
Steam frissítés (HL2 DM pályák)
<2005. április 14. @ 09:22 - Berkenye>
A SteamNews adta a tudtunkra, hogy 3 új DeathMatch pálya tölthetõ le a Steamen keresztül a Half-Life 2-höz. Ezek név szerint a következõk:
# Winner: dm_underpass by Scott M Jordan, USA
# 1st Runner Up: dm_resistance* by Jonathan Linker, Germany
# 2nd Runner Up: dm_powerhouse by Michael Schulz, Germany

uHs Gerzson
Battlefield 2 képek
<2005. április 14. @ 09:27 - Berkenye>
Joe004 ügyeskedéséhez fûzõdik, hogy most meg tudunk Nektek mutatni néhány egészen új, mellesleg exkluzív képet a Battlefield 2-bõl. Exkluzivitásukból fakadóan csak az oldalra mutató linket mutathatom meg. Ha minden igaz, és sikerül vele elkészülnöm, a következõ szám GS TV-jében egy 9 perces feliratozott videóinterjút tekinthettek meg a játékról.

Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?

Mr Manson
teljesen jogos... én is várom a választ

Meggymag
Don 1 kérdés:
A gyalogosoknak elég 1-2 golyó mint Vietnámban és DCben vagy azért nem alnak meg egybõl a katonák mint pl BFben(kell lõni õket egy ideig)? Remélem ezt is sikerült kipróbálni 😊 Nekem pl ez a legfontosabb dolog....

&#8220;Az értelmesek egyik része okos, a másik része ostoba. Hasonló a helyzet a butákkal is&#8221;

I love Techno
CSÁ MINDENKI! Azt szeretném megkérdezni , hogy tugya e vki kb mikorra várható a játék megjelenése?

pl lehetne ugy hogy amcsi gépek ugye erõsebbek, jobbak , etc..., de pl 5ször lassabban termelõdnek újra mint az enemy gagyigépei, vagy hasonlo 😊

az a gáz hogy a gerilla hadviselést képtelenek megvalósitani bf-ben valahogy, pedig vietnamban is errõl kellet volna hogy szoljon az egész game és mégse errõl szolt..., pedig normális hadviselésben lehet hogy nem érnek fel arabok/egyébb népek az amcsikal de gerilla hadviselében már nem egyszer csunyán odaverték õket... (ui.: azt hogy egy gameban ezt emgvalósitani hogy lehet énse tudom, de a sok okos dice-os kitalálhatna valamit 😛)

nem mind1 hogy a helikért van vagy az egéybb jármüvekért? amugy normális admin jelenlét kéne szerverekre és akkor iylen problem 2 hét után tuti nem lenne... 😊

Rusid
Repülni mindenki tud vele de lõni az más tészta.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Zs0lt1
Sokkal, sõt vietnam-ban túlságosan is könnyû helizni.

[NST]Cifu
Pont azért írtam azt, amit. 😉
A készítõk így döntöttek, én ezzel nem vitázni akartam, csak leírtam, mint érdekességet, hátha valakit érdekel. Pont. 😉

Ami az összehangolást illeti, az egy másik kérdés, hadvezetési szinten való téma. Ugyan az arab hadseregeket nem szokás a nyugati seregekhez mérni ilyen téren, de azért nem is olyan ostobák, pl. az Iraki Köztársasági Gárda Medina hadosztálya a második Iraki-háborúban okozott kellemetlen pillanatokat a támadó amerikai egységeknek - igaz ehhez az is kellett, hogy az amerikai hírszerzés brutális szinten alábecsülte a harci képességeiket. Csakhogy az iraki felsõ vezetés kimozdította õket a védekezõ állásból, támadóharcban pedig az alap T-72B-k nem érnek fel az M1A1-esekkel, úgyhogy a Medina hadosztály kivérzett...

De még 1x kihangsúlyoznám, hogy én itt most szigorúan a felszereléssel kapcsolatban ejtettem meg egy érdekességet. 😉

Pharaoh
A Vietnamban könnyebb heilzni, mint a DC-ben?

Zs0lt1
btw, interjú a DICE-szal:
http://www.bf2.se/page.php?id=175&PHPSESSID=bfc639db3a7f7bfcb00f778cc72e2f96

1 kérdés kiragadva:
- When can we expect a demo?
- We are working on specifiying a date. (Bf-news.com comment: The demo can't be far away!)
Nem azért, lehet, hogy rosszul értelmezem, de most azon dolgoznak, hogy egy dátumot be tudjanak nyögni? :Ð

Zs0lt1
Háát ebben kicsit csalódtam, megint lesz majd tk-zás a helikért ezerrel.

Joe004
Na jó de ezeket a fegyvereket össze is kell hangolni, megfelelõ felderítés stb.. kell amire az USA képes, viszont az arabok nem feltétlenül... és ezek a fegyeverek manapság már nem sokat érnek egymagukban "ledobva" a harctérre! És itt ütközünk megint abba a ténybe, hogy a BF2 1 arcade FPS lessz aminek annyi a köze a valósághoz, hogy valós helyszínekeken valós fegyverek vannak benne! De nem is akarok veled többet vitázni mert te jobban értesz hozzá... és igazad is van 😊 !

[NST]Cifu
Naja, de a MEC nem egyenlõ Irakkal. Mellesleg ha már a politkai részénél tartunk, nem tudom, mennyivel etikusabb Szaud-Arábiának F-15-ösöket, F-16-osokat és M1A2-eseket adni. Szaud-Arábiát ugyanúgy aféle nyugati-barát báb-vezetés irányítja, mint amilyen anno az Iráni Sah volt. Ha a vezetés elbukik, akkor ezen technológiák a szélsõségesek kezére kerülhetnek, anno is csak akkor kaptak a fejükhöz, amikor a Sah bukása után az Iráni légierõ F-4-esei és F-14-esei a vallási vezetésû irán kezére kerültek. Ráadásul az F-14-esek közül még legalább két tucat ma is repül, és úgy tünik, a típus tovább lesz rendszerben Iránban, mint az USA-ban...

Amúgy pont azt írtam, hogy valószinüleg a játékosok "lelki békéjéért" döntöttek úgy, hogy orosz fegyverei lesznek a MEC-nek, de a nagy harci helyzet az, hogy a közel-keleti országokban túlnyomó többségben nem orosz, hanem Amerikai és Európai fegyverek vannak. Hogy hülyén néz-e ki, vagy sem, az meg viszonylagos, mennyivel jobb egy olyan álomképet babusgatni, hogy a "rosszfiúknak" mindig orosz fegyvereik vannak?

[NST]Cifu
Nemnem. Épp az a helyzet, hogy az egyik fél mindenképpen az USA (ezért írtam lent, hogy a játék ipari méretekben az USA-ra koncentrál 😉), pont hogy Kína vs. MEC nem lesz...

Joe004
Jó ez igaz de pl Iraqba is az Oroszok vonattal vitték a sok Mig-29-et a 90-es évek elején! Most meg már pénzt csinálnak mindenõl, nem nézik meg kinek adják el a fegyvereket! Meg hát mindkét oldalon amcsi fegyverek hülyén néznének ki!

Cobra.
Ezt én se értem, hogy a MEC-nek miért kizárólag orosz haditechnikája van, ráadásul a legmodernebbek. Ennyi erõvel lehettek volna az oroszok a 3. fél.
Bár elképzelhetõ, hogy politikai okoból mind az amerikaiak, mind a kínaiak csak a MEC ellen fognak harcolni, USA vs Kína pálya nem lesz.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Deniboj
Afrancba. Bárki tud majd helizni. <#szomoru1>

TDC Geronimo
Hát tõled még nem kaptam meg...asszem 😄

Téged...????? Simán ,bármikor 😄DDDD

TDC Geronimo
Nah megnyílt a bf.hu-n a Battlefield 2-es topic....itt elérhetõ 😉