Battlefield 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Mely klánok aktívak még, vagy milyen újak vannak mostanában?
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Amúgy ezt a magyar szélerõmûvet nem érzem annyira forradalminak, függõleges tengelyû cuccokat már gyártanak egy ideje. Van ennek is elõnye-hátránya.
Átvitt értelemben abban is a napenergia tárolódott le, jó hosszú idõszak alatt. Na ennek is számold ki a hatásfokát :)
0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%, és ekkor még sokat mondtam :)
(a társain egy kicsit a vitapartnereket is értem,nemám seggnyalás céljából írtam)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Akkor van ugye a nap elemes cserép, nálunk lehetne használni geotermikus energiát is, csak nem engedik õket érvényesülni mert olaj a világ.
Ez fõleg jármûvekben kurva fontos.
(orosz vs.amerikai módszerû atomerõmû: utóbbiban x összeg felét a biztonságra költik,a másik felét az atomerõmûre...elõbbiben meg 90+%-ból megépítik az atomerõmûvet,a maradékot meg a biztonságra költik...)
egyébként a "mi kell egy technológia rendes kifejlõdéséhez" témakörbe még:anno,mikor az Otto-motort feltalálták,harmatgyenge volt és lófasz volt a hatásfoka.ez mintegy 140 éve volt,és amerikában még mindig a benzinzabálók korszakát éljük,kb.10-20 éve kezdtek el az autógyártók kifejezetten ügyelni a hatásfokra(lásd mindenféle agyament szerkezetek:Wankel-motor,TS azaz dupla gyújtógyertya stb.),ahogy halad az idõ,majd a hidrogénes autó is jobb lesz,de amíg 7-es bmw-be rakják,50 millába kerül, egész németországban csak pár kút van ahol meg tudod tankolni és pluszban egy feltöltéssel nem is megy annyit,mint egy benzines,felesleges alternatívaként emlegetni...kurva sok idõ,fejlesztés és befektetés kell ahhoz,hogy elterjedjen.
külön bekezdés Jag számára:-) : próbáld egy kicsit félretenni az elõítéleteidet,mert azok rosszak...értem én,hogy nem kedveled Fujit,de a személyeskedés az már nem a másik észérvekkel való meggyõzését,vagy a vitapartner állításainak megcáfolását szolgálja.Persze mint régi topiklakó ismerem már a vérmérsékleted,de próbálj legalább háromig elszámolni mielõtt nekiesel valakinek,és gondold át még egyszer: az ország egyik legnagyobb gondja is az,hogy ész nélkül esünk neki egymásnak,mert "itt mindenki hülye csak én vagyok okos"(no offense:lehet úgy tûnik rád is vonatkoztattam ezt a mondatot,de nem ez volt a szándékom)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Hidrogént nem azért akarunk, hogy elégessük, hanem hogy oxigénnel egyesülve víz legyen belõle, mert közben elektromos áram termelõdik (ez a folyamat zajlik le az üzemanyagcellában), és ezt használja fel egy villanymotor.
Szerintem is inkább a hidrogénben tárolt energiáé a jövõ. Ha megújuló energiaforrásból van fedezve, akkor a hatékonyságot lehet kompenzálni mennyiséggel (50%os hatásfokhoz egyszerûen "csak" kétszer annyi napelem kell, persze ez nem olcsó, de csak egyszeri pluszköltség).
Emellett próbálkoznak biológiai hidrogén elõállítással, meg még millió egy dologgal, lehet hogy lesz valami más alternatíva is pár éven belül, amit érdemes alkalmazni az elektromosságon kívül hidrogén elõállításra.
Pl. ez a forma is hidrogénben tárolja a nyáron megtermelt többletenergiát, és így napelemekkel, üzemanyagcellával, és egy kis geotermikus cuccal megfejelve elérte azt, hogy le tudott teljesen kapcsolódni a központi hálózatról.
A dolog egyedüli szépséghibája, hogy a házon kívül ez jelenleg kb 100milla huf-ba kerül szõröstül-bõröstül.
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Szolj a modiknak hogy szorjonak szet arra fele 3-as pontokat:)
rogton nehezzebben fog menni:)
"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled õket eltûnnek" :)
nezzetek meg:)
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
<#hehe>#hehe>
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,