172102

FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Nagydög #96280 Elkuldtem privatban, hogy ne sird itt tele a valtomesunket. -
TrueGamer #96279 -
annyira figyelmetlen ember vagy, h azon se csodálkozom h képtelen voltál még felfedezni a poe topicot. 
-
Ez nem a PoE topic!
Ott mndent megtalálsz! ;) -

jó, és akkor a jelszó most is 7pecsétes titok, hogy nem lehet ide beírni?
nem mintha nem találtam volna meg, csak mégis. -
Nagydög #96275 Kiraktak csutortokon a modot, hogy elkezdjek a nepek letolteni, de csak penteken adtak meg a tomorites jelszavat. Igy akartak elerni, hogy megjeleneskor egyszerre sok ember tudjon menni jatszani, ne pedig a letolto helyeket fektessek ki. -
minek egy ingyenes modhoz jelszó? valaki világosíccson felfele, mer ez nekem magas 
-
kell ,POE2 topic a barátod:) -
má én is majnem letöltöttem a POE2-t 
télleg kell valami jelszó, vagy mi?
mellesleg, ha már a squadhoppingról van szó, így utólag, a peccset követően a több hónapnyi játék után azt mondom, hogy igazából nem tudom, hogy jó volt-e elvenni. van amikor örültem neki, hogy nincs (ha én védtem a zászlót), de idegesített, amikor a visszaspawnolás előtt 1 mp-cel látom, hogy bepirosodik a leader zöld pöttye, mer lelőtték. de inkább affelé hajlok, hogy egy taktikai lehetőséggel lett kevesebb, ugyanakkor ez publicon mit számít? semmit. úgyhogy mindegy

-
Polemius #96271 Ezzel a hibával találkozott már valaki?
http://kepfe ltoltes.hu/060831/screen105_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Polemius #96270 Nagyon olyan érzésem van, hogy neked UT-t vagy Quake-t kéne játszanod. -
Hm ez jó kis szövegecske lett!
Amúgy kb ezt vártam a DICE/EA párostól, miért is reménykedik a player hogy egy kijavított, normálisabb game kerül majd a kezébe?? Nemtudom..
Azt kívánom hogy bukjon meg, helyette elfutkozok én a POE2 havas és egyébb pályáin kezemben egy "normálisan" működő fegyóval. És magasról teszek az új BF2142 re.
POE2-s fejlesztő srácok mindent bele!
-
Jó lenne ha megint lehetne ugrálni a squadokba:) -
a squad hopping elvételének hibájával nemértek egyett, igy jobb a bf2 szerintem. -
Nagydög #96266 A squad hoppingot nem sajnalom a BF2-bol se. A tobbivel egyetertek. -
-
-

-
ez olyan ghost recon 3-as fíling, detto ez van a gammában -
Battlefield 2142 – egy korszak vége?
Itt van hét a béta teszt egy ideje a gépemen (köszönet érte a www.battlefield.hu –nak), mit is mondhatnék? Lehet szidni, szeretni, leköpni, imádni, én azért megpróbálok független gamerként beszámolni a meglátásaimról, de két dolgot szeretnék már most leszögezni:
1. Szerettem a Battlefield 2-t. Már nem szeretem annyira mint régen, elmúlt a szerelem, tudjátok, a szokásos téma, jött a papája és azt mondta neki: lányom ne viselkedj már úgy mint régen, komolyodj meg! 2006. március 23.-a gyásznapként vonul be a BF2 community AK-val és M16-al írott történelem könyvébe. Mi is történt pontosan? A gyártó/fejlesztő/kiadó cég (állításuk szerint) a RAJONGÓK nyomásának engedve egy újabb javító csomagot tett közzé, nevezetesen a rettegett 1.3-at. Mi is egy javítás lényege? Hát, hogy kijavítson valamit ami nem tetszik a játékosoknak, ami esetleg már több hónapja (de azóta már egy éves kort is betöltötte kedvesünk) zavarja őket, valami olyat, ami miatt még tovább kitartanának mellette, hisz a konkurencia is lohol a nyomukban. A Dice/Electronic Arts olyat tett szerintem amit eddig kevesen mertek meglépni, tudatosan tette (kerestem itt a szavakat de nem találok helyesebbet) sz*rabbá a játékot.
Elsősorban ami a legnagyobb gondot jelenti a mai napig (!) több száz oldalas fórumokon megnyilvánuló anyázáson is lemérhető az ún. squad hopping elvétele a kedves játékostól. Nem ragoznám inkább, hogy mi ebben a megdöbbentő, aki játszott, tudja, aki nem annak legyen annyi elég ez olyan mintha a CS-ből kivennék az AWP-t, a Warcraft 3-ból a hősöket, a chilis babból a paprikát. De nem. Nem ez nem volt elég. A patch hatására a szerverek FOLYAMATOSAN omlanak össze, néha csak 1-1 usert vág ki, néha mind a bent lévő 30-60 játékost. Gondoljatok bele, végre találkoztok valami értelmes ellenféllel, tényleg jó a játék, nem sima Noob Norbikat küldesz a másvilágra, szerver fagy, játszma vége, pontjaid elvesztek. Anyád. Kifejezetten öröm pl a Wake Islanden ha 30. perc eltelte után történik hasonló... Kivág az asztalra a játék, nem egyszer, nem kétszer, számtalanszor. Azóta eltelt négy hónap és SEMMI fejlődés. Bocs hazudtam. Van már beta patch, mert a végsőt meg visszavonták a kiadása előtt (hahaha) mert EDDIG SOHA NEM TAPASZTALT problémákat találtak. Vajon mit? Rakéta átmegy a tankon? Redname bug? Fegyver magától vált lövési módot? Az utca végéig nem látok el Karkandon csak „külső program segítségével? Ébredj apukám, ezek már egy egész éve (!!) a játék részei! Még soha nem látta ezeket tesztcsapat? Ki ott a project vezető, Ray Charles talán? Miért is gondolom hogy tudatosan tették ezt? Egyszerű, ki kellett volna álni a rajongók, a játékosok színe elé és bevállalni: „Ezt elkúrtuk, nagyon sajnáljuk. A foltot visszavonjuk, amíg nincs megoldás mindenki játsszon az 1.22-vel, mert annál nem fagynak a szerverek, van értelme a játéknak!” Esetleg kellett volna egy hotfix, ami szerver oldali beállításként tette volna lehetővé a bármikori squad váltást (így is jól járt volna mindenki), de valahogy ezt nem akarták…
2. Ez még csak egy beta verzió. Se több se kevesebb, de már itt is megtapasztalhatunk néhány érdekes dolgot (persze hogy bugokról van szó), DE okkal gondolhatnánk, hogy ezek a hibák ki lesznek javítva a végleges verzióban. Okkal? Azok után, hogy a fejlesztők kis túlzással sz*rnak játékosok véleményére? Miért javítanák ki az új produktum hibáit ha a bátyus UGYANEZEN hibáit képtelenek voltak? Hirtelen megvilágosodtak? Természetesen azért, hogy a régit eldobd és az újat megvásárold…
A Gamespot amúgy ezt nyilatkozza egy preview cikkben: „ez a soha nem látott személyre szabási folyamat lesz a csúcsa a BF sorozatnak” Persze mert eddig nem volt semmi, csak a 2 unlock kasztonként! Előrelépés? Egyet hátra kettőt előre tipikus iskolapéldája…
Játék betölt, profil kreál, itt feltűnik hogy az account rendszer végre magához tért, régen akár 30-40s is várhattunk egy bejelentkezésre, most megvan kb 4-5 másodperc alatt, ennek örülök. Tényleg. Hang, grafika belő, shader optimalizálós borzalom megmaradt, sajnos nem lett gyorsabb, (tudom, tudom bezzeg a CS:S-ben meg a FEAR-ben, de itt most hagyjuk ezt), pálya keres. Egyelőre egy 32 személyes pályán lehet küzdeni, van olyan szerver ahol beengednek 48 playert is, na ott már elég kemény hent megy, kiválóan alkalmas unclok pont gyűjtésre. Kitalálták a mesterek ugyanis a következőt: elvettek rengeteg dolgot ami a BF2-ben alap volt (claymore, shotgun, c4, shock paddle, gránát, medic csomag stb) kb mint Ludas Matyit kidobnak a csatatérre, aztán harcolj. Előléptetésnél szépen tuningolhatod a Robot Robidat, visszakapod a régi cuccokat, meg egy csomó más érdekes dolgot is ha nagyon sokáig eljutsz (instant spawn beacon bárhol a pályán, őrző-védő ágyú a fejed felett, ellenfél analizátor, atom zoomos sniper fegyver stb). Mostantól nem csak azzal dicsekedhetsz a suliban, hogy profi vagy a Karkandon, mert a fal mögül öltél meg 60 embert a hotel alatt, hanem azt is, hogy mennyi biszbaszod van a Roham Robi hátitáskájában. Nekem ez nem tetszik, vagy hogy mindenki értse, „nem jön át”. Ez nem innovatív csúcspont, hanem inkább egy Norbi updaten átesett Marianna-árok!
Titan módot lehet egyelőre kipróbálni, ezt inkább nem is ismertetném, csapból is ez folyik mostanában, legyen elég, hogy egy kicsit továbbfejlesztett conquest módról van szó ahol 2-3 durva glitch felhasználásával, a csapatjáték teljes hiányában is megnyerhetjük a pályát kb 3 perc alatt.
Aprópó csapatjáték: mondtam már, hogy egy silót (zászló helyett rakétasilót foglalunk, hogy megsemmisítsük a Titan védőpajzsát) egyedül is baromi gyorsan befoglalhatunk? Odamész/repülsz/ugrasz, hipi-hopi és már fehér is, bocs szürke. Sokkal jobban lehet érvényesülni magányos harcosként mint a Bf-ben de gondolom ez sem véletlen… Hős katonánk egy 40cm-es téglafat sem képes átugrani, csoda hogy létrára tudunk mászni. Ez lenne a jövő katonája? A fegyverek iszonyat erővel rúgnak vissza, az M249 ehhez képest lópikula, tudom biztos majd unlockolható lesz majd egy pontosabb fegyver is, de akkor is. A szinte használhatatlan alapfegyverek és csupasz katonák megjelenése még egy ösztönző dolog a játék megvételére, hisz sima BF2-nél warez/unranked szervereken nem sok mindenki hiányolta az unlock fegyvereket (nem volt sok, nélkülük is szépen lehet érvényesülni), de itt kis túlzással nem nagyon van mivel lőni… Néhány effektet túlpolíroztak: az egyik szállító jármű géppuskája pl.olyan torkolattüzet hagy maga után, hogy egyszerűen nem látod hová és kire lövöldözöl, de ez is még változhat. A látótávolságot kitolták, sokkal messzebbre látunk mint az elődben, de én medium beállítások mellett rondábbnak érzem a havas tájak összhatását, meg hát kevesebb fps-t képes is kipréselni magából a motor. Újabb fejlesztésnek talán itt lenne az ideje, de ide már erősebb vas kell az én konfigom viszonyítás képpen: 2800 barton, 1,5gb ram, 6800 agp, 16/6.
A tankok, jeepek, apc-k még mindig elakadnak a helyi patakban (tudom ez nem bug, hanem feature) de azért ez már morbid. Hol van az elnyűhetetlen Robocop vagy ED-209 utánzat? Támadó helikoptert átvették a Terminátor filmekből, ott Hunter-Killer néven utal rájuk James Cameron de szerencsére (?) még elég gyengék a szenteim. Igazából járműből sincs túl sok, mindenki megkapta az utódját az alap Bf2-ből (AA járművet még nem láttam, csónak sincs a pályán, vadászjetek utódjait majd később mutatják be), a futurisztikus Blackhawk iszonyat gyors, kb 8-9s alatt az ellenséges Titánon landolhatunk, legyen az bárhol is a pályán. Gyorsabb lett a játék, nem is kicsit és ez jó. Megszülethetünk APC-ben, helikopteren (ezeket elég ha üresen (!) hagyjuk ott a pusztában), leaderen, leader beaconjén, anyahajón, siló mellett, kilőhetjük magunkat igencsak messzire a podok segítségével. HÁT EZ AZ! Ezt a dinamizmust, ölték ki az 1.3 megjelenésével és a squad hopping kizárásával, rájöttek, hogy hiba volt (dehogy hiba, tudatos, átgondolt döntés) de nem az alap termékben állítják vissza, hanem eladják új feature-ként a következő játékban! Kézikönyvben biztos lesz valami hasonló: „Éld át egy közeli jövő sokkoló háborúját soha nem látott dinamizmusában” vagy valami hasonló marketing hányinger. Olyan ez mint a jó politikus: egyik kézzel adok, a másikkal már veszek is el…
Nem volt még szó a commander szerepéről: a feljebb már említett Gamespot előzetes szerint, „soha nem látott hatalom van a kezében, legfontosabb, hogy a Titan irányításával, elrejtésével, megakadályozza annak bevételét”. Elrejteni? A gyors repülő szállítóeszközök és a podok hatására, legyünk akárhol is a pályán , max 10s alatt az ellenséges főbázison tevékenykedhetünk. Nincs már tüzérség ami pusztítaná az ellent, helyette emp ágyú ami egy időre lebénítja a környezetében tartózkodó összes járművet, uav és scan megmaradt. Mivel commanderként majdnem mindig egyedül leszünk a hajón (többiek inkább pontot gyűjtenek a pályán) amig van pajzsunk, a Titan ágyúival még kilőhetjük a közelben tartózkodó földi/légi ellenséget, de ez egyelőre édeskevés, mert mint már feljebb említettem, egy Buga Jakab segítségével igencsak gyorsan, a pajzsok megsértése nélkül már reaktor közelben találhatjuk magunkat…
Mit is mondhatnék még, azon kívül, hogy egyelőre csalódott vagyok? Zavar, hogy az előd legbrutálisabb hibáival rendelkezik még a játék (connection error, ctd), ráadásul az se ritka, hogy hiába van unlockolva, 9-10 fegyver és kütyü, azok nélkül kerülünk be a szerverre. Gondolj bele: nincs nálad claymore, medic csomag, csak vizipisztoly... A fejlesztő/kiadó egyelőre burkoltan a Battlefield 2 rajongók pofájába köp akik hiába várnak egy javító foltra, nem kapnak semmit sem, hiába duzzadt már akkorára a patch mérete egy önálló küldetéslemez. És ki az a barom aki még ezek után is játszik vele de a 2142-vel már nem fog? Hát például én is és sok más tízezrekben mérhető elvetemült játékostársam, már hát nincs más. Nincs hozzá hasonló jelenleg a piacon az fps műfajon belül, a nagy rivális. ET: Quake Wars 2007-ben jön csak, Team Fortress 2 is átcsúszott jövő évre. Kívánom találkozzunk még sokat a Gatehouse-nál, kempeljetek szét a Main Entrance-nál, lőjük egymást halomra Karkand külvárosában,
üdvözlettel
LoB Caroy
megjegyszések és egyebeket ide: chavez007kukacfreemailponthu -
Deqwator #96260 reggelt!BASZOTT HIDEG VAN!(mi lesz itt télen ,ha most hideg van?
)
-
willis #96259 időközben meglett köszi
-
Nagyon kemény..
Üdvözlet az uraknak!
-
jovan apro disznoszemu barátom :))) -
IJ -
91 asszem, és dupla koncert volt, talán a 101-es turné. -
David2006 #96254 itt van,ha még kell:) -
télleg az -
Ez de durva. :) -
n003 #96251 bf2 lájv :) -
willis #96250 aztán 2001 szeptember 12 - BS
-
Temporal Vortex #96249 Ha a U2 ZOO TV-re gondolsz, pl. én :) -
Temporal Vortex #96248 MTK pálya 1993. július 27. -
Annyira szánalmas. így akarják rávenni az embereket hogy megvegyék... hihetetlen... -
Játssz a BF 2142 demójával mindenkinél előbb!
[2006. augusztus 31. @ 10:06 - Berkenye]
Az Electronic Arts újabb ösztönző hadjáratot eszelt ki a Battlefield 2142 megjelenése kapcsán. Ha előrendeled a modern csapat alapú multiplayer akciójátékot, akkor egy nappal korábban játszhatsz a demójával.
A játék honlapján olvasható információk szerint le kell töltenünk az EA Downloader programot, amellyel a kiadó már megjelent játékait, az azokról készült videókat és demókat tölthetjük le. Ha itt előrendeljük a Battlefield 2142-t, akkor a hivatalos premier előtt egy nappal már játszhatunk a demójával. Ugyanakkor elképzelhető, hogy csak Amerikából tölthető le abban az időpontban a cucc, mert a kiadási időpontok sokszor különböznek az egyes régiókban. A demó kiadásának időpontja egyébként nem ismert, valamikor szeptemberben várható.
by gamestar
na ezt a szánalmat

-
én a tavalyi bécsi u2 koncerten voltam (vertigo tour, of course), és hatalmas fíling volt. a 93-ra még nem jutottam ki, pedig közelebb volt 
ha meg lesz új lemez, azt várom szeretettel. bár az ilyen "előzőről lemaradt számok"-nak annyira nem örülök. -
willis #96244 93-ban a DM az az MTK pályán koncertezett! vagy 91-ben volt? hm
-
Jut eszembe van itt valaki aki ott volt a 93. Májusi koncerten a népstadionban? -
fagyosreggelt:( -
Kézzel az igazi. ;)