172102
  • Livius
    Necsak mond mutasd is.
  • havercsotány
    Hát már van. Csak ezt a robbanómotoros dolgot nehéz kiütni konfliktusok nélkül . Mert annak súlyos országok halálához vezető és más országokra rendkívül negatív módon kiható blablabla,bla
  • Livius
    Persze egy villamosmérnök biztos levan maradva.
  • Zerénd
    Akkor ezekszerint, a gyerek le van maradva.
  • Livius
    Valószínű ezért van, hogy már egy egytemre bekerült diák nem tudja kiszámolni egy lejtőn lefelé haladó test gyorsulását. Ilyen tanárok miatt a béka segge alatt van az oktatás.
  • Livius
    Így van teljesen:
    "A második kérdés az, hogy hogyan lehet gazdaságosan előállítani 12225 l/óra, azaz 203 l/perc hidrogéngázt. A hagyományos elektrolízis során 1 A/perc egyenárammal 6,2728 ml/perc, azaz 0,0062728 l/perc hidrogéngázt tudunk előállítani, feltételezve, hogy az elektrolízis hatásfoka 100 %-os. A percenként 200 liter hidrogéngáz előállításához tehát 203 / 0,0062728 = 32362 A áramra van szükség. Ezt honnét vesszük?"

Tehát már itt az egész csak álom marad, és akkor még azzal nem is számoltunk, mivan ha csak a hatásfok 60%, vagy mégrosszabb.
    Szóval örüljetek amíg van Kőolaj, ennél olcsóbb és jobb Energiaforrás nem lesz.
  • nandorb
    mert te oda figyeltel? bammeg nalunk a tanarno a rokonanak a rokanarol meselt hogy mit csinalt... pont ugyanaz adta elo a biologiat,kemiat es a fizikat:)
  • gbc csabika
    De aránytalanul nagy energiabefektetés kell a hidrolízishez. Ez tény. Lehet h a Suzuki előállít vmi jelentéktelen mennyiséget, de a fizika törvényeit nem változtatja meg.

Nem gondolod, hogy esetleg azért nincs elterjedve, mert a legtöbb ember esetleg nem akarja egy ilyen motor felárát kifizetni? (Nem állítom, hogy ez van, de lehet)

Plusz, ha azt állítod, hogy nem egy ilyen motort adtak el, akkor nem értem mi a problémád.
  • Livius
    Ott a csávó oldalán levan írva, hogy gyakorlatilag mér lehetetlen egy ilyen motor építése, lapozgatni kell és leírja.
  • Fujiryu
    Az a baj veletek, hogy mar altalanos iskolaban ataludtatok a kemia es a fizikaorat azert hisztek el minden ilyen hulyeseget :)
  • Zerénd
    Mivel nem egy suzuki motort adtak el, ezért gondolom nem kell q nagy energiabefektetés. Csak két elekróda, egyenáram és víz. Plusz én nem hidrogén hajtást mondtam, hanem csak égés elősegítőt, amivel az motor kevesebbet eszik. De az is lehet, inkáb a zoxigént hasznosítják. Gonolom te is észrevetted, esős időben, meg reggelenként jobban megy a járgány és kevesebbet eszik.
  • Livius
    Olvasd ezt. Ez a Hidrogénes cucc elég veszélyes is lehet, és hogy használható és sorozat gyártásban legyen egy meze usernek, igen sokba kerül a kifejlesztése.
  • gbc csabika
  • Zerénd
    Van már másfél évzizede is talán egy elterjedt benzin+viz robbanó motor. Semmi extra nincs benne, a vizet egyenárammal ketté bontják oxigénre és hidrogénre. Hidrogén ugye lobban, oxigén meg elősegíti az égést. Faszom tudja hogy juttatják be külön az égéstérbe, de garantált, több mint felére lecsökken az üzemanyag fogyasztás. (Lehet igaz, de hiszi a piszi a több mint ötvenet) Ha nincs víz, akkor rendesen, gyári adatokkal zabál a motor. Bármilyen benzines belső égésű motort, tehát egy 20 éves zsigát is át lehet alakítani.
    Kilncvenes évek elején q nagy motoros voltam, mindig megvettem a motor magazint, ott láttam egy ilyen suzukit. Asszem elektrolit vagy hasonló volt a neve. Továbbá! Van egy magyar ipse, ki ilyen készüléket állít elő, neten van honlapja is, most nem találom. Azt állítja, ő találta ezt fel.

És miért nincs elterjedve? Na????
  • Zerénd
    Ez az
  • gbc csabika
    Nézd, én értem mit akarsz mondani. De az hogy valami működik, nem elég ahhoz, hogy globálisan átvegye a vezető szerepet. Meg kell felelnie a nagyvállalatok kismillió kívánalmának a környezetvédelmi szempontoknak, a piac igényeinek és az állami előírásoknak is ahhoz, hogy valaki iratlan nagy pénzeket invesztáljon bele. Azért mert józsi beröffentette a kiskertjébe a traktort testápolóval, nem ugrik rá az ötletre az egész energiaipar, feltéve rá a jövőjét.

Gyanítom a víz kapcsán a hidrogénre gondolsz. A hidrogén, mint üzemenyag előállítása hidrolízissel lehgetséges vízből, de pokoli energiabefektetéssel jár a kapott eredményhez képes. Nem alternatíva. Emellet megvannak a hátulütői üzemanyagként is.
  • JagFater
    Az egész egy kibaszott ködösítés. Gyakorlatilag ma már lemodelleznek 3 nasa serverrel előre bármit. Az új vadászgépeket is csak lemodellezik, "kinyomtatják", összerakják és repül...
    Persze, a nagy ismeretlent nem lehet lemodellezni, de nyílván olyanban gondolkodnak, miben ez az isemeretlen közelít a nullához.
  • SigS
    Azt majd bebugolunk wake-en a kisházba és onnan lövünk kifelé
    Leszel a lőszeresem?
  • JagFater
    Hát mert akkor le sem szarták a vasutat a népek. Nekik nem kellett, csak púp volt a hátukon.
    Nem úgy, mint ma az olcsó üzemanyag.

Ha valami jó és olcsó, azt nem kell reklámozni.
    Konkrétan valami vízzel volt összefüggésbe az a cucc, amit kevert üzemanygaggal, szal ott aztán kurvára nem kellett kutakodni semerre. Víz van, egy házi cuccal állította elő.
    Nem kell ezt ennyire túldramatizálni. Tuti, hogy van alternatíva és ha van, akkor hidd el, pénz is lesz arra, hogy lecserélje a fejet a töltőállomásán.

Az egész lényege az a fíling, amit megszokott az ember. Az auót és a megszokott működését. Ez a baj, emiatt nem mernek belevágni egy radikális változtatásba. Gondold el, mit szolna a csíra fukszos gyökér, ha azt mondanák, hogy mától nincs merdzsó faszikám, hanem kapsz egy egyensmártot, ami igaz, hogy szinte ingyé megy, sőt, mikor kokózol a kurváddal közben termeli azt az áramot, amit utána a palzmáddal efogyszatasz, de mindenkinek olyan van. :-)
    Ez itt a bibi, semmi más.
  • havercsotány
    legyen bármi ami leváltja a meglévő energiát az biztos ,hogy háború,háború,háború és majd valami
  • n003
    azért mondanék erre egy hasonlatot .. a hurrican repülő kifejlesztése 20vagy 30ezer fontba került ma viszont egy új vadászgépé dollármilliárdokba .. jó persze ez már az üzlet része hogy minden eltúlzott de ma már nemsok mindent lehet garázsban kifejleszteni

de hogy visszatérjünk a hidegfúzióhoz tegyük fel hogy mivel elindították a kisérleti fúziós erőmű építését és mondjuk 2-3éven belül kész lesz akkor miaza 20-30 év amit tippelnek hogy használható lesz? nekem ez kúrvára ködösítésnek hangzik mert ha tényleg megoldották a működéséhez szükséges feltételeket-problémákat akkor csak be kell kapcsolni behangolni és meglássuk termel e valójában plussz energiát .. vagy az egész még mindenkinek egy nagy ? és csak fejest ugranak a pjoectbe hogy majd időközben úgyis megoldják a felmerülő problémákat

bár én szerintem nincs olyan szervezet amelyik 5milliárd eurót bedobna egy zsákba amelyiknek nincs alja .. szal én ezt csak időhúzásnak érzem

és még valamit a Fujiésfanjainak nem az olajcégek a legnagyobb ellenlábasai annak hogy a hidrogén elterjedjen hanem a 'fejlett' államok mivel egyik sem teheti meg hogy azt a 40-60% adótartalomról lemondjun amit az üzemanyagok eladásából kapnak :(
  • nandorb
    bazdki kamionos jatek 3+ os korosztalynak csak az a baj hogy itt 12-17-es korosztaly jatszik vele es mondja hude jo...
  • SigS
    Nem tudom de rohadtul tudnak valamit
  • gbc csabika
    A gőzgépet konkrétan nem tudom, de a vasút komoly elterjedésének előfeltétele volt. És igen, ez évtizedekbe került. Még egy szaros ló vontatású vasút üzembeállítása közt is évtizednyi különbségek voltak Nagy Britannia és Magyarország között.

Azt meg nem vágom miért olyan nehéz megérteni, hogy garázsban összerakni valamit nem ugyanaz, mint globálisan elterjeszteni.

Jó, összeraktam a kutyaszarral működő motort. Mennyire felel meg a mai igényeknek? Elég tartós? Mennyibe kerül gyártani? Van elég kutyaszar? Mennyibe kerül előállítani? Szállítani? Töltőállomások? stbstbstbstb
  • n003
    mijaza eurotrucksimulátor? :O
  • Promi #166914
    Go Go:)
    1. Euro Truck Simulator
    2. Internetes Fogadások, Tippmix
    3. Humoros és aranyos képek, videók
    4. Battlefield 2
  • SigS
    1. Euro Truck Simulator
    2. Internetes Fogadások, Tippmix
    3. Autómodellek
    4. Humoros és aranyos képek, videók
    5. Battlefield 2

• JagFater
    Te is csak milliárdokban, meg atomvillanásnyi világrengető dolgokban tudsz gondolkodni. A gőzgép feltalálása és előállítása is milliókba és évszázadokba került? Hát a lószart. Ezer, meg egy találmány egy garázsban lomokból épült meg.
  • JagFater
    Miért gondodlod, hogy radikális változás kéne? Egyszerűen csak más anyag lesz beporlasztva a kerozin helyett, mint most a gáz, a benzin helyett. Ennyi. Beszerelnek egy reduktor, oszt csók. Nem kell egyből itt világot megrengetni...
    Csak ugye egy találmány olyan, hogy lenyúlható, lemásolható, kisajátítható. Az olajat meg lopd el, ha tudod...
  • SigS

• Promi #166909
    Avatar.2009.Custom.Hun.HDTS.PAL.DVDR-macko.torrent

Ja egész jó.
  • HTS s3rg1nh00
    cinedub v2,vagy mozi:)
  • Zerénd
    Avatart dvd-ben érdemes letölteni?
  • Beers
  • Yan
    mielőtt emberek közé mész, moss fogat!
  • havercsotány
  • Livius
    Azér látszik hogy itt csak Fuji az aki művelt egyetemista. Vágja a témát. Ahoz hogy egy teherautót meghajts még igenis, legalább egy diesel motor kell. Ilyen olyan zöld erőforrással csak az ilyen szar prototipus bicikliket lehet meghajtani. De gondoljátok el azoknak a a robbanó motoroknak milyen volt a teljesítémnye a kezdetek kezdetén, az sem volt sok. Kb még ott se tartanak ezek az új cuccok amiket fejlesztenek. Egyébként meg ELTE-n a tanár azt mondta az elkövetkezendő 20 évben kurva nagy dolgok derülhetnek ki a CERN-ben. Jönnek az új felfedezések, mind ez azért, mert most már nem csak a hadifejlesztésre adják a nagy billió dolárokat. Ezeket a fókuszban hallott legendákat meg hadjuk már, kurvára faszság az egész. Jah és a jövöben a tuti az az Atomenergia lesz, igen gazdaságos lenne ha a logisztika teljesen tudná használni. Egy atomtengeralattjáró több évtizedik megállás nélkül mehet, és ez a másik legjobban felhasználható Energia.
  • havercsotány
    én nem fogom fel ép ésszel ezt az egészet , úgyhogy veszek egy tanyát és birkát legeltetek.
  • gbc csabika
    Amitől meg végképp hülyeség az egész, az az, hogy az olajipari cégek nem olajjal foglalkoznak, hanem energiával. A világ legnagyobb cégei ebben az ágazatban vannak az Exxon-Mobillal az élen. Szerinted kinek lesz ahhoz tőkéje, hogy a jövő üzemenyagát olyan mennyiségben termelje ki, létrehozza a szükséges infrastruktúrát, finanszírozza a méregdrága kutatásokat? Ezek az emberek nem hülyék, tisztában vannak vele, hogy a fosszilis energia ideje lassan lejár, ezért már nyakig benne vannak a következő nagy buliban. Gyakorlatilag mindegy, hogy meddig tart a kőolaj ezek az óriások jól fognak járni. Hidd el, amint a tehénszar megtérülési rátája meghaladja a kőolajét, a benzinkutak lehúzzák a rolót, a teheneket sárgára és pirosra festik majd, a szürkemarha pedig kurva drága lesz.
  • gbc csabika
    Még valami. Nem tudom, hogy összeesküvés-e vagy nem. Mindenesetre azt látom, hogy kurva sokan hajlamosak egyből valami összeesküvést látni minden mögött, és sokszor közük nincs a témához - direkt nem hozok fel példát, mert nagyon messzire sodródnánk. Sok esetben nem, vagy nem csupán (rosszindulatú) gazdasági érdek áll egy-egy dolog mögött. Most őszintén, van neked fogalmad arról, hogy egy találmánynak a feltalálás után még hánymillió kritériumnak kellene megfelelnie, és milyen akadályokat legyőznie ahhoz, hogy tömegesen válthassa le az Otto-motort?