132
a tanulságos mese...
  • PetruZ
    Rakj fel bcdc++ kliensváltozatot, az megmutatja (de nem minden hub-on engedik használni).
  • fifi
    DC++ on konkrétan hogyan lehet az IP-t visszanézni? Sokat segítenél vele! Mert nekem is van bajom, de most ebbe nem mennék bele!
  • cSuwwi
    az csak a támadás pillanatában érvényes (amíg nem bontja a kapcsolatot, és nem kapja meg más azt az ip-t).
    Nekem is dyn ip-m van, és egyszer rkeresztur-on keresztül kapcsolnak a netre, egyszer plorinc-en kersztül...
  • Piscator
    Van a témára húsz topic, oldal

Kigyűjtöttem párat, talán még szakmabelieknek is mutat újat.
    Nézzétek meg, tartalmasak:
    Wigwam
    HWSW: Információvédelem
    Kiástam a csatabárdot!
    Tűzfalak általánosban
    Netchan lapja - elég jó
    Pussz.
  • CaviaR
    Hopp a többi lemaradt... Szal:

Hiába dobja ki az Angyalföldet az még nembiztos h a megfelelő személy számítógépének a helye. Nekem többször dobja ki Angyalföldinek, mikor a haver közel sem onnan netezik...
  • CaviaR
    Ez nem 100%... DC++-on ha töltenek rólad ott sok IP-t meg tudsz nézni WHOIS-zal, és hasznos is lehet. :) Kolikban szobaszámot is vissza tudsz keresni a hagyon kell...
  • Balli
    Virusot szedtem össze a netről s nem birom kitörölni. A virus: Trojan horse. Futattam az AVG, felismerte de nem birta eltávolítani. A TrojanHunter 3.8-at nem birom futtatni mert lejárt a demo ideje, regebbi TrojanHuntert meg nem találtam.
    Mivel birom eltávolítani?
  • Police88
    akkor már csak 8 000 000 jelölt maradt :)
  • greco
    Nekem az Norton Internet Security így jelölte a támadót:

Ennél pontosabbat nem lehet tudni?
  • cSuwwi
    okos vagyok.

az axelero DSL címei általában ezek: 81.182.x.x

whois-al visszanézem, hogy kb. honnan jött. -> Melyik csomópontra kapcsolódik, vagyis az adott ip melyik körzeté.

pl.:

inetnum: 81.182.44.0 - 81.182.45.255
    netname: AXELERO-DSL-BP-ANGYALFOLD1
    descr: Axelero ADSL clients (dynamic address pool)
    descr: Hungarian Telecom

Angyalföld... :)
  • cSuwwi
    ha valaki komolyan gondolja hogy bejut hozzám, az nem egy szaros magyar adsl proxy-t fog használni...

mindegy. közben kicsit utánanéztem, és a "próbálkozások fele" egy vírus miatt van. A Gaobot próbálkozik elég sok axelerós címről...
  • ricsi1
    honnan jössz rá ,hogy DSL-jew van?
    -II-hol tartózkodik?
  • K.András
    Ez azért nem ugy megy, hogy egy wois-al visszanézed kitöl jött,ugyanis közel nem biztos ,hogy ö volt az,valszeg az ö gépén is keresztülmentek...
  • Davidus
    Nekem most egy olyanom van hogy ha megszakítom a netet csak akkor tudok visszamenni ha törlöm a hálózati kapcsolatoknál a netes kapcsolatot :F
    Meg berak a tuti netes kapcsolat mellé egy olyat hogy
    xy(az eredeti kapcsolat neve)_OLD
    Vírusirtó nem talált semmit
  • PetruZ
    Régebben az Elendernél sima modemes voltam és számított (sávszélben), hogy ha valaki próbálta b*sztatni a gépem. Aki nagyon kitartó volt (és magyar címről jött), azokról a log-okat elküldtem és jött vissza mail, hogy köszönik, figyelmeztették az illetőt / továbbították az illetékes szolgáltatónak, stb. Ha Elenderes volt, azonnal büntibe is vágták. :) (Ez még a két elenderes feltörés idején volt, akkor nagyon figyeltek mindenre.)
  • cSuwwi
    most raktam fel ezt a tűzfalat, kb. 1 órája, és már 2 csóka -> mindkettó axeleros...

Mindegy, még várok. Ha elég hízott lesz a log, megy a mail... :S
  • Meetal
    Ez álltalában igy van. De biztosan vannak kivételek is! ki tökéletes??!
    Még a szolgáltatók is lehetnek néha linkek!
  • cSuwwi
    ha visszaírnak, akkor legalább elolvasták, és jóesetben tettek is valamit :)
  • Meetal
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogyha valakiről kiderül hogy rendszeresen ien cselekményt folytat, akkor 1 felszólítást kap!
    A következőnél, már megszűntetik a netkapcsolatot!
    Ugyanis a szerződés tiltja ezen tevékenységeket.
    A legtöbb szolg. erre odafigyel.
    Nálam chello van! A chellobak ha jelzek, akkor ellenőrzik és letiltják a faszit ha bizonyítható hogy visszaél, vagy állandón virusok terjednek a gépéről!
  • cSuwwi
    megfogadtam, felraktam. fogtam is már 2 majmot vele, Whoissal visszanéztem: axelero-s whoisben ott virít az [email protected] cím:

remarks: Contact [email protected] concerning
    remarks: activities like spam, portscan and other

próba cseresznye, bár sokmindent nem lehet vele elérni...
  • cSuwwi
    és mit csinálnak? visszakeresik az usert (jó esetben), és az szolgáltatói méljére nyomnak egy olyat, hogy enyje-benyje, valakinek nem tetszett az ügyködésed.

HA elolvassa ezt az e-mailt, TALÁN nem próbálkozik annyit, HA a rendszergazdiknak VOLT KEDVÜK visszakeresni. Sazl' sokmindent nem lehet vele elérni.
  • Meetal
    Az XP.s tüzfalról csak annyit, hogy az csak a bejövő kísérleteket blokkolja. Egy hétköznapi böngészgető usernek bőven elég.
    Ha nem ért a géphez egyáltalán akkor is. Tehát nem oly vaczak az az XP-Firewall. Csak a gond hogy egyirányú!
    Bocs hogy belevau.
  • cSuwwi
    nekem legalább (ha későn is) eszembe jutott. Remélem akinek eddig nem volt, annak is...
  • repro
    milyen ablak?
  • repro
    Csak akkor válaszolnak, ha nem küldtél log-ot. ----------v
  • Botond #27
    [email protected] tegnap írtam,és ma reggelre jött is válasz,az volt benne,hogy copy/paste firewall-logfile ascii-ban,és send ugyanoda,és majd ők intézkednek jól
  • himpike
    Help! állandóan felugrik valami ablak a gépemen, random időközönként. Fent van már spybot s&d, ad aware, popupcop. és mégis. Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném!
  • Tikal #25
    nekem még sose válaszoltak a chellos adminok

egyébként tényleg jo hogy rájottél csuwi hogy kéne tuzfal meg virusirto :DDD
  • PetruZ
    Simán beillett volna oda, ott is vannak hasonló sztorik...
  • cSuwwi
    ha tudsz angolul, akkor nincs probléma. A box.sk-n aloldalain jó cikkek vannak. Magyarul meg passz, tanulj meg angolul :P
  • Frank99
    sztem van hasonló topic....

• toto2700
    Honnan tudhatnák meg többet a témáról, pl. hogy mi az a nuke attack? És mi az a Tracerttel?
    Üdv. Kezdő Toto
  • toto2700
    Én Zonealarm pro-t használok és nekem nagyon be jönn és amúgy a táadásoktól én is szenvedek nap mint nap, de ezen a tűzfal segít.
    Toto
  • toto2700
    A spyware az miért támad? Én úgy tudom, hogy csak információkat szolgáltat ki!
    Toto
  • lck
    V3G374!

Sygate (7.5):

Pro:

- Egyszerű kezelés ( nem kell beállítani gyakorlatilag semmit ) a pro változat automatikusan frissül.( a crack-elt is! )
    - Alacsony gépigény.
    - Véd mint atom ( lásd: #9 )

kontra:

- Win 2000, 9x ( nálam ) nem kapcsol ki ha fut. ( XP igen )
  • cSuwwi
    Ez nem tűzfal topic, csak elmeséltem mi történt velem 11 óra alatt, és mindenkinek a figyelmébe ajánlottam, hogy használjon tűzfalat.... Ez lett belőle...
  • petee
    Sziasztok!
    Én Kerio Firewall-t használok,nem tom hogy ez jó-e.Volt egy támadásom még néhány hónappal ezelőtt DC-n keresztül.Azóta használom a tűzfalat,de azóta nem is észlelt támadást.Próbáljam ki én is a Sygate-t?
  • PetruZ
    Na most ennek minek kellett külön topik? Ott a "Tűzfal HELP", ugyanezt takarja és ott vélemények is vannak, pro és kontra...
  • _Vegeta_
    En, norton inet. securityt hasznalok es meg vagyok vele elegedve. Bar gondolkodom h valtsak a sygate-re. Tudtok vmi pro es kontrat ? :)
  • cSuwwi
    kiiirály. nekem is kell :D