132
a tanulságos mese...
-
#52 Rakj fel bcdc++ kliensváltozatot, az megmutatja (de nem minden hub-on engedik használni).
-
#51 DC++ on konkrétan hogyan lehet az IP-t visszanézni? Sokat segítenél vele! Mert nekem is van bajom, de most ebbe nem mennék bele! -
#50 az csak a támadás pillanatában érvényes (amíg nem bontja a kapcsolatot, és nem kapja meg más azt az ip-t).
Nekem is dyn ip-m van, és egyszer rkeresztur-on keresztül kapcsolnak a netre, egyszer plorinc-en kersztül... -
Piscator #49 Van a témára húsz topic, oldal
Kigyűjtöttem párat, talán még szakmabelieknek is mutat újat.
Nézzétek meg, tartalmasak:
Wigwam
HWSW: Információvédelem
Kiástam a csatabárdot!
Tűzfalak általánosban
Netchan lapja - elég jó
Pussz. -
#48 Hopp a többi lemaradt... Szal:
Hiába dobja ki az Angyalföldet az még nembiztos h a megfelelő személy számítógépének a helye. Nekem többször dobja ki Angyalföldinek, mikor a haver közel sem onnan netezik... -
#47 Ez nem 100%... DC++-on ha töltenek rólad ott sok IP-t meg tudsz nézni WHOIS-zal, és hasznos is lehet. :) Kolikban szobaszámot is vissza tudsz keresni a hagyon kell... -
Balli #46 Virusot szedtem össze a netről s nem birom kitörölni. A virus: Trojan horse. Futattam az AVG, felismerte de nem birta eltávolítani. A TrojanHunter 3.8-at nem birom futtatni mert lejárt a demo ideje, regebbi TrojanHuntert meg nem találtam.
Mivel birom eltávolítani?
-
#45 akkor már csak 8 000 000 jelölt maradt :) -
greco #44 Nekem az Norton Internet Security így jelölte a támadót:
Ennél pontosabbat nem lehet tudni? -
#43 okos vagyok.
az axelero DSL címei általában ezek: 81.182.x.x
whois-al visszanézem, hogy kb. honnan jött. -> Melyik csomópontra kapcsolódik, vagyis az adott ip melyik körzeté.
pl.:
inetnum: 81.182.44.0 - 81.182.45.255
netname: AXELERO-DSL-BP-ANGYALFOLD1
descr: Axelero ADSL clients (dynamic address pool)
descr: Hungarian Telecom
Angyalföld... :) -
#42 ha valaki komolyan gondolja hogy bejut hozzám, az nem egy szaros magyar adsl proxy-t fog használni...
mindegy. közben kicsit utánanéztem, és a "próbálkozások fele" egy vírus miatt van. A Gaobot próbálkozik elég sok axelerós címről...
-
#41 honnan jössz rá ,hogy DSL-jew van?
-II-hol tartózkodik? -
K.András #40 Ez azért nem ugy megy, hogy egy wois-al visszanézed kitöl jött,ugyanis közel nem biztos ,hogy ö volt az,valszeg az ö gépén is keresztülmentek... -
#39 Nekem most egy olyanom van hogy ha megszakítom a netet csak akkor tudok visszamenni ha törlöm a hálózati kapcsolatoknál a netes kapcsolatot :F
Meg berak a tuti netes kapcsolat mellé egy olyat hogy
xy(az eredeti kapcsolat neve)_OLD
Vírusirtó nem talált semmit -
#38 Régebben az Elendernél sima modemes voltam és számított (sávszélben), hogy ha valaki próbálta b*sztatni a gépem. Aki nagyon kitartó volt (és magyar címről jött), azokról a log-okat elküldtem és jött vissza mail, hogy köszönik, figyelmeztették az illetőt / továbbították az illetékes szolgáltatónak, stb. Ha Elenderes volt, azonnal büntibe is vágták. :) (Ez még a két elenderes feltörés idején volt, akkor nagyon figyeltek mindenre.)
-
#37 most raktam fel ezt a tűzfalat, kb. 1 órája, és már 2 csóka -> mindkettó axeleros...
Mindegy, még várok. Ha elég hízott lesz a log, megy a mail... :S -
Meetal #36 Ez álltalában igy van. De biztosan vannak kivételek is! ki tökéletes??!
Még a szolgáltatók is lehetnek néha linkek! -
#35 ha visszaírnak, akkor legalább elolvasták, és jóesetben tettek is valamit :) -
Meetal #34 Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogyha valakiről kiderül hogy rendszeresen ien cselekményt folytat, akkor 1 felszólítást kap!
A következőnél, már megszűntetik a netkapcsolatot!
Ugyanis a szerződés tiltja ezen tevékenységeket.
A legtöbb szolg. erre odafigyel.
Nálam chello van! A chellobak ha jelzek, akkor ellenőrzik és letiltják a faszit ha bizonyítható hogy visszaél, vagy állandón virusok terjednek a gépéről! -
#33 megfogadtam, felraktam. fogtam is már 2 majmot vele, Whoissal visszanéztem: axelero-s whoisben ott virít az [email protected] cím:
remarks: Contact [email protected] concerning
remarks: activities like spam, portscan and other
próba cseresznye, bár sokmindent nem lehet vele elérni... -
#32 és mit csinálnak? visszakeresik az usert (jó esetben), és az szolgáltatói méljére nyomnak egy olyat, hogy enyje-benyje, valakinek nem tetszett az ügyködésed.
HA elolvassa ezt az e-mailt, TALÁN nem próbálkozik annyit, HA a rendszergazdiknak VOLT KEDVÜK visszakeresni. Sazl' sokmindent nem lehet vele elérni. -
Meetal #31 Az XP.s tüzfalról csak annyit, hogy az csak a bejövő kísérleteket blokkolja. Egy hétköznapi böngészgető usernek bőven elég.
Ha nem ért a géphez egyáltalán akkor is. Tehát nem oly vaczak az az XP-Firewall. Csak a gond hogy egyirányú!
Bocs hogy belevau. -
#30 nekem legalább (ha későn is) eszembe jutott. Remélem akinek eddig nem volt, annak is... -
#29 milyen ablak? -
#28 Csak akkor válaszolnak, ha nem küldtél log-ot. ----------v -
#27 [email protected] tegnap írtam,és ma reggelre jött is válasz,az volt benne,hogy copy/paste firewall-logfile ascii-ban,és send ugyanoda,és majd ők intézkednek jól -
himpike #26 Help! állandóan felugrik valami ablak a gépemen, random időközönként. Fent van már spybot s&d, ad aware, popupcop. és mégis. Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném! -
#25 nekem még sose válaszoltak a chellos adminok
egyébként tényleg jo hogy rájottél csuwi hogy kéne tuzfal meg virusirto :DDD -
#24 Simán beillett volna oda, ott is vannak hasonló sztorik...
-
#23 ha tudsz angolul, akkor nincs probléma. A box.sk-n aloldalain jó cikkek vannak. Magyarul meg passz, tanulj meg angolul :P -
#22 sztem van hasonló topic....
-
toto2700 #21 Honnan tudhatnák meg többet a témáról, pl. hogy mi az a nuke attack? És mi az a Tracerttel?
Üdv. Kezdő Toto -
toto2700 #20 Én Zonealarm pro-t használok és nekem nagyon be jönn és amúgy a táadásoktól én is szenvedek nap mint nap, de ezen a tűzfal segít.
Toto -
toto2700 #19 A spyware az miért támad? Én úgy tudom, hogy csak információkat szolgáltat ki!
Toto -
#18 V3G374!
Sygate (7.5):
Pro:
- Egyszerű kezelés ( nem kell beállítani gyakorlatilag semmit ) a pro változat automatikusan frissül.( a crack-elt is! )
- Alacsony gépigény.
- Véd mint atom ( lásd: #9 )
kontra:
- Win 2000, 9x ( nálam ) nem kapcsol ki ha fut. ( XP igen ) -
#17 Ez nem tűzfal topic, csak elmeséltem mi történt velem 11 óra alatt, és mindenkinek a figyelmébe ajánlottam, hogy használjon tűzfalat.... Ez lett belőle... -
#16 Sziasztok!
Én Kerio Firewall-t használok,nem tom hogy ez jó-e.Volt egy támadásom még néhány hónappal ezelőtt DC-n keresztül.Azóta használom a tűzfalat,de azóta nem is észlelt támadást.Próbáljam ki én is a Sygate-t? -
#15 Na most ennek minek kellett külön topik? Ott a "Tűzfal HELP", ugyanezt takarja és ott vélemények is vannak, pro és kontra...
-
_Vegeta_ #14 En, norton inet. securityt hasznalok es meg vagyok vele elegedve. Bar gondolkodom h valtsak a sygate-re. Tudtok vmi pro es kontrat ? :) -
#13 kiiirály. nekem is kell :D