5974
  • grebber
    Nemtudom volt-e már:

256MB vs 512MB Aki 512-es karit akar vanni az nézze meg mindenképp.
  • Gabesz amd64
    az se mindegy mennyi pénzt dobsz ki egy 512 Megás kártyért!
  • GanXstaZoleeWrk
    az biztos hogy most teljesen felesleges 512es kartyat venni. Mire fontos lesz az 512 addigra az a kártya amin most már rajta van szarra se lesz jo.
  • cseneles
    ok!
    persze hogy az nem mindegy!
    Én azt mondtam Pl x850PE 256, 512 ugyanaz a gyártó és ugyanaz a RAM Típus
    ,késleltetés!
    Így igaz amit én mondtal!
  • IMYke2.0.0.0
    De van... nem mindegy, hogy 1,6-os, 2,2-es, 3,3-as ramok vannak felsorjázva 512 MB méretben van 256-ban a VGA-ra...

• cseneles
    nincs külömbséeg egy adott kártya között, hogy 256 vagy 512 a videóram!
    egyedül a felbontés és a sheaderek növelésével, bekapcsolásával érezhető az 512 ram!
  • IMYke2.0.0.0
    Én inkább egy RX900 256 MB-os változattal egyeznék ki...
    Az 512 MB VRAM nem mindegy, hogy milyen alapokon van.
  • cseneles
    nem gyorsabb!!!
    De ha bekapcsolsz bizonyos szűrőket akkor nem terheli a GPu-t!
    PL Anti A, Sheader-eket!
  • cseneles
    hello!!
    Nagyon jól fogják majd használni az 512Mb VGA-ramot!
    a F.E.A.R demó is azt igazolja, hogy nemártana 128 helyett 256 vga ram
    PL mikor bekapcsolod a SOFT SHADOW-ot! A gpu teljuesítményét nemigazán befolyásolja ez az árnyékjavító eljárás, inkább ram függő!
    szerintem nyerő az 512 videó ram!
  • DanielT
    Először is köszönöm a megszólítást :)
    Másodszor, nincs különösebben nagy tudásom ilyen téren mégis "lejön".
    Nem Uri Geller vagyok.
  • DanielT
    Ok. Soha ne vegyél, nekem nem fog fájni.

Ja, majd nézd már meg a kedvemért a FEAR demót, ami egyszerűen összeszarja magát a 9800XT kártyámon, mert kevés neki a memória. Be sem enged állítani egy csomó opciót, nagyobb tereken, ahol nem tud hova pakolni egyszerűen kriminálisan visszaesik a képfrissítés.
  • IMYke2.0.0.0
    Ó, te pszichiáterek gyöngye... és áruld már el, honnan a fütyiből szívod ezt a nagy tudást? Több száz kilóméterről és egy fórum közvetítésével mindezt egyértelműen megállapítod... Hm, csak nem Uri Geller-t tisztelhetjük álnéven?!
    Hagyj már lógva!

• DanielT
    Hátha észreveszed magad. Egyszerűen süt belőlük a komplexus(Nem csak ebben a topikban, de itt néha nagyon kiütközik). Nem akarok veled vitázni, mert ezt nyilván nem fogod elismerni, de ha nem lenne benne valami, nyilván nem írnám.
  • IMYke2.0.0.0
    S hogy válaszoljak:
    - a világ összes kincséért sem vennék 512 MB-os VGA-t... főképp akkor nem, ha bizonyíthatóan nem gyorsabb, mint egy 128-as vagy 256-os VGA.
    - a R9500 Pro nem csoda kártya [sosem írtam ezt], de mégis, minden mai játék elindul rajta.
  • IMYke2.0.0.0
    Eszemben sem volt kötekedni - ellenben veled... Szánalmas ahogy állandóan rástartolsz az üzeneteimre...

• DanielT
    Szerintem:
    4, Ha előtted lenne a 2 kárya az egyik 512 rammal a másik 256 -tal, melyiket választanád?
    5, A memória soha nem elég.
    6, Azért írtad a 3-as pontot, mert te is úgy éreznéd és valóban jobban is mutat.
    7, 1 -es pont: Neked lenne, te vernéd itt a melled legjobban, ahogy eddig is tetted a csodakártyáddal a 9500Pro val. Nekem is volt de 2 éve egy kalap szart nem ér.
    8, Megint nem bírod ki, hogy ne köss bele?
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem:
    1, vagánykodáshoz
    2, azt hiszi, hogy gyorsabbak lesznek majd a játékok / betöltések
    3, úgy érzi, jól mutat majd a PC-jének ismertetésekor [lásd 1. pont]

• GanXstaZoleeWrk
    azt szerintem ő se tudja :))))
  • Gabesz amd64
    mi a ráknak 512Megás kártya?
  • Gabesz amd64
    azé lesz gyenge mert kiadnak új VGA-t!még a 6800Ultrával is elmegy minden legalább egy évig!

igaza van Grebbernek!
  • MagyaR
    Francba. Most nézem a táblázatot, hogy lehet, hogy 512 megás meg 400 mhz (a geforce 7800 430 mhz), de másban viszont sokkal gagyibb.

A francba. Nekem akkor is 512 megás kártya kell :DD. Ha karácsonyig nem jelenik ki egy normális akkor feladom, és veszek egy 256osat.
  • MagyaR
    Inkább megvárom a novembert, azt veszek egy 512 megásat és egy jó hűtőt, azt feltuningolom, mivel az 512 ram az nagyon jól tud jönni ha a jövőre tekintünk, de mégse olyan gyors a jelenlegi 512 megás ati, mint pl. a geforce 7800 gt vagy mi, ezér ez a legértelmesebb döntés :DD.

Ati driverral is lehet tuningolni? Mert nvidia driverral lehet.
  • Thanatos
    ja nem is tudtam te tudsz az összes nem publikált projectről, igazad van bocsánat hogy élek, többi hsz-t véletlen se vedd amugy figyelembe mert azokba már nem tudsz belekötni, vegyél sok 7800gtx-et, ciao :)
  • grebber
    Na mennyél már.Te nem figyeled a történéseket??Mi 2,5-3 évre előre beszélünk és azért a nagy durranásokat nem 2 hét alatt dobják össze.
    Gratulálok az értelmes eszmefuttatsodhoz :D
  • Thanatos
    te tudsz egy gameről is amit enyire előre beharangoznak pontos rendszerkövetelménynel együt? gratulálok az értelmes kérdésedhez.. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Éppen az a lényeg, hogy a jelenlegi és 2006-os év nagy durranásainál [összes Unreal 3-engines játék, összes tuningolt Doom 3-engines játék és a titkos favoritok] csak jobbak jönnek - ergo, erőforrás (és így VGA-) igényesebbek lesznek.
    A GF6800 és 7800 csak Shaderekre épít. S lehet, hogy 2006 évvégétől az kevés lesz.

• grebber
    Szerinted igen?Akkor légyszives mond a game nevét ami 2,5-3 éven belül meg fog jelenni és nem fog futni rajta?
    Ja hogy nem tudsz egyről sem.
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, csak nehogy ezt a HSZ-t egy NVidia tulaj elolvassa, mert keresztes háborút indít szent tulajdona erkölcsének védelmére...
    Nem csoda - kifizet a 7800-asért 145 ezret és kiderül 3 hónap múlva [R520 érkezése], hogy egy kalap kakit ér... :))))
  • jihad
    Már most gyenge. ;) +30% kevés egy következő generációra. Inkább kevesebb generációt adjanak ki, de az valódi ugrás legyen.
  • IMYke2.0.0.0
    A GF7800 GTX 2,5 év alatt rettenetesen elavult lesz! Ne hidd, hogy - kényszerből nem is tehetik - a babérjaikon ül majd az NVidia-ATi duó... Lóvéra éhes részvényeseik nem hagynák. Így tehát, fejlesztés lesz bőven - piac is ezt fogja diktálni.
    A GF7800 GTX 2007 tavaszán már gyenge lesz.
  • Thanatos
    jah, kb mint msot a gef3asok oylan szinvonalon :)
  • grebber
    De a 7800GTX még 2,5-3 évig lazán elvisz majd minden gamet.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez közelsem tökéletes és a "majdnem" sem jár közel az igazsághoz...
    Amikor majd valóban realtime renderel nekünk egy VGA és nem lesz szükség hatalmas, tömörítetlen textúrákra és a hibákat elfedő fénybravúrkodásokra a jó minőséghez, na, akkor leszünk közel a tökéleteshez!
    5 év múlva hasunkat fogva röhögünk majd a GF7800 GTX-et és Ultrát éltető cikkeken.
  • MagyaR
    Most jut eszembe, hogy radeon topicba vagyunk, de azér jókat dumálnuk geforcekról is . Nem mintha baj lenne, csak úgy megjegyeztem.

Jobban belegondolok, pl. vegyük példának a doom3at ultra high grafikán.
    Ha most veszek egy olyan kártyát, ami ezt elbírja, akkor pl. 5 év múlva nem hinném, hogy lesz olyan gama, aminek a min., konfigja ennél jobb grafikájú lenne.

Szntem kezd lassúlni ilyen téren a technika fejlődése, mert ugye a majdnem tökéletest egyre nehezebb tökéletessé tenni.
  • MagyaR
    Ok thx. De most meek szigetre :D. Ott van egy sátor ahol vannak gépek és quak3al lehetett lanon nyomulni. Vicces lenne ha még mindig quake3 lenne.
    Na mind1
  • Narancs
    Max 3 év múlva lesz szükség ilyen méretű memóriára, addigra meg úgyis DX10...
    Ha csak nem játszol mindent 1600*1200 ban, akkor a 128 mega is elég.
    De karácsonyig még rengeteg idő van, pont most jönnek az új kártyák, biztos találsz megfelelőt...
  • MagyaR
    Jó csak, én ezt a vga dolgot le szeretném tudni jó pár évre.
    És azé pl. doom3 max grafon csak 512 megás kártyával megy. Nem mintha ezér szeretnék 512 megás kártyát, de hiába van egy profi 256 megás kártyád, ha 500 megabájtnyi textúra van egy gameba.

És egy év múlva szntem megfog nőni az ilyen gamek száma.
    Azt fogom csinálni, hogy várok kb. Novemberig, azt akkor megnézem mik a legújabb cuccok, amiket megéri venni, és akkor az lesz karácsonyra
  • Narancs
    Mielőtt belevágnál szerintem nézz után a egykét ALAP dolognak. Például, hogy a DDR ramnak két órajele van. Egy valós, ami duplázódik mert DDR (double data rate).
    7800gtx 520MHz-e az érthető 1040-ek is, a radeon 900MHz-e meg 450 valójában.
    Vak paraszt pedig azért lennél, mert az 512 megás kárta parasztvakítás, nem egyébb. Ha ennyi dellád van, tényleg vegyél 7800GTX -et, esetleg várd meg az ATI új cuccait, hamarosan itt az R520...
  • MagyaR
    Tom. De itt olvastam az sg-n, hogy lesz egy 900 mhz-es 512 megás ati.
    Csak nemtom hol van már az a cikk. De mutatták képen a kártyát és elég jól nézett ki.

A 7800 gtx meg csak asszem 520 mhz? Monnyuk ha van jó hűtöm, tom videódriverral is tuningolni :D. De akko inkább a 900 mhz-ra szavazok.

Angol ára 4xx dollár volt. Kiszámoltam az ft-ba 80 ezer huff.

De 1. Mostmár megy fel a dollár ára megint.

2. Itt magyarországon úgyis sokkal drágább
  • jihad
    Van 512 megás x850 xt, de annyiból már 7800 gtx-et is vehetsz, nem éri meg.