RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nem magasabbak az árak, de nem estek annyit mint kellett volna

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem figyeltem egy ideje az alkatrészárakat mert tárgytalan volt, viszont most eszembe jutott hogy talán már érdemes lenne vmit újítani a gépemben. hogy létezik az hogy a mostani árak magasabbak videokártyák terén mint a tavalyiak(csúcskategóriát kivéve) hiszen a forint gyengülése sem indokolná, fõleg hogy a többi alkatrész ára csökkent vagy az infláció ellensúlyozásaként épp stagnált

Tulhevules/ventillator ugyben nezzel korul. Esetleg bios-t defaultra, hatha elmaszott vmi.
fistin
ASUS Tusl2-C: ez van ráírva. Intel Pentium III.
Egyszerûen lefagy, amikor csak neki tetszik. DVD írás, nézem a monitort és összeesik a kép... Ez eddig XP. Mert most nem rég került rá az XP.
'98: Total Commander-t egyáltalán nem bírja. Már lehet látni hogy le fog fagyni, mert a könyvárak "ikonjai" már így eltûnnek helyenként(a fele, negyede, egész...) Meg ott nem esik össze a kép, csak elfeketedik és csá. restart.
Végülis összesítve csak annyira kiszámítható, hogy kb. ha egyfojtában használod, akkkor egy ideig kibírja. Min:10 perc, Max:Xp alatt több óra(kb 2)
Csakis a driver telepítés után. Az alappal kibírja.

GyaxyBoy
én verzióm:
Kiveszed a gépbõl a hangkártyád, Háló (ha van), minden egyébb kártyát, csak a VGA maradjon.
Biosban Tíltsd le a integrált cuccokat és ne húzd a gépet!
Esetleg nem áll le a ventilátorod?
Nem túl poros? Tápod nem melegszik túl és emiatt a procid nem tud hûlni?

Ha minden jó akkor:
Format c:
Install Win (sztem mind1, de ha többel nézed, próbáld ki WIN98al és XP vel, ha mindegyikkel fagy akkor az egy kicsit jó dolog! 😊 )
aztán
Install VGA
Install DirectX
Setup 3D mark 200x
és próba. Ha esetleg lefagy, akkor vedd ki az 1ik Ramot, ha úgy is, akkor cseréld ki a másik Ramra, ha úgy is, akkor rakd vissza mindet. (ha tudsz kérj kölcsön másikat és azzal is)
Nézz meg mást.
Pl: Ha van cseréld ki a VGA-t (vmi gagyi is jó) Ha úgy is, akkor vszeg az alaplapoddal van hiba. Próbálj szerezni abból is egy másmilyet!
Egyébként mien alaplapod van?
Hogyan fagy le egyébként? És mikor? 1prgt elindítasz, vagy csak úgy snassz? Csak a VGA driver telepítés után fagy?
fistin
Ne csesszetek már ki velem.... <#guluszem1><#guluszem1>
Most akkor mit csinálják a géppel, hogy ne faggyon le?
Intel Pentium III 1,2 Ghz
Tehát akkor mit is csináljak? Le tudnátok nekem írni bõvebben mit kell csinálnom?

IMYke2.0.0.0
Asztal - jobb klikk - Tulajdonságok - Beállítások - Speciális - Megjelenítõk.
Állítsd be a TV-t és a Monitort.
Majd Klónozás, Színház mód.

===============================
.:i2k:. from meló <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

GyaxyBoy
Sziasztok! Van egy kis gondom!
Van egy Asus 9600XT VGAm, és mikor kiteszem a TVre a képet, tök sötét! Én még a régi GEF4 MX400 ason tök szép volt a kép a TVn, itt meg tök mindegy mit csinálok (színt, kotrasztot állítom a TVn és a Gépen) semmi eredmény! ATIk hoz kell vmi külön progi vagy van vmi titkos kapcsoló. Kérlek segítsetek!
Azért a másik sûrû ok az, hogy a CMos clear jumpert nem szedik le. Pl. összes ECS lapon vagy különözõ SiS-es alaplapon gyárilag zárva van 😊

IMYke2.0.0.0
És akkor nem is beszéltünk arról, hogy gyakran azért viszik vissza az egyszeri júzerek a gépet, alaplapot stb. mert nem tudják miért nem jó az egész, úgy ahogy van... holot csak egy fránya 5-20 MB-os drivercsomag (is) lehet a ludas...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

es az a legfurabb, a biosfrissitest mindenki keni vagja, a drivert meg asse tudjak mi 😊
"Chipset driver?????? (az mi is? BIOS frissítés?)" <#wow2>
Öööö ....
Ne aggódj, te a userek azon 90%-ba tartozol, aki nem tudja mi az, ezért fel se teszi ...
Nos. Ha Via-as alaplapod van, akkor Via Hyperion 4in1 driver kell, ha SiS-es akkor SiS AGP driverbõl az utolsó ... ha Inteles, akkor meg persze onnan kellene a legutolsó.
Ugyebár chipset driverben )vagy külön) van az AGP driver, annak hiányában néha az is csoda, ha egyáltalán mûködik a VGA.
(Meg az IDE, meg az USB, meg néha a hangkártya, meg sok más.)

fistin
Xp megvolt, csak Service pack 2 még nem. Az számít?
Format C megvolt.
Legújabb omega driver megvolt.
Legújabb DirectX megvolt.
Chipset driver?????? (az mi is? BIOS frissítés?)
És ha HARDVER hiba, akkor mi teendõ? Kijavítható?<#rinya><#rinya><#rinya>

Narancs
nem. jót töltessz le. fagyás oka szvsz simán lehet túlmelegedés is. Amúgy ajánlom neked tedd fel újra az XP-t miután fomatáltad a C -t, és a legújabb omegát, legújabb chipset drivert és directX -et...ha így se jó akkor HARDVER hiba lesz, tuti...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

fistin
www.ati.com--->drvers--->graphics card--->winxp--->radeon series
most azon is gondolkozok, hogy rosszat töltök le, de nem is tudom a kártyám verzióját. Annyi hogy Radeon 9000 128mb. Nem Pro, meg semmi. Na már most nem hiszem(de elképzelhetõ) hogy rosszat töltök le??<#confused><#confused>

fistin
Ja és már a omegadriver-t is le kellet szedni, mert nem bírta, csak fagyott.
Akármelyik DirectX-el lefagyott, a 8-astól kezdve asszem, de teljesen mind1.
Az alaplapi driver az mi/melyik?
A Fastwrite hol találom?
És minek engedélyeztem mennyi RAM-ot? Olyat találtam hogy VGA RAM memory. Választható:64mb, 32mb. Most 64-en áll.

"Kezdettõl fogva minden oprendszeren az alaptól újabb driverekkel lefagy a gép. Az összessel. Csak az alappal nem."
Melyik DirectX van fent? <#ticking>
Friss az alaplapi drivered? Kikapcsoltad a Biosban a Fastwrite-ot? Mennyi ramot engedélyeztél a Biosban neki?

fistin
ööö.... most asszem az van rajta. és már kétszer fagyott le. meg még azt is csinálja, hogy belassul nagyon a görgetésnél. de naggyon

Narancs
Omega driver?
(www.omegadrivers.net)

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

fistin
aha csak tudod az a baj, hogy simán megy a doom3. és az is baj hogy nem csak a doom3 van a világon ami drivert kér. és még az is nagy baj, hogy olyan drivereket szedek le amik 9000-esre vannak. Ráadásul 2004 november decemberi. Tehát ha valaki tud segíteni inkább az írjon légyszives, mert arra én is rájöttem hogy a gép szar. De minden játék elfut rajta. Pl: MOHA - Pacific Assault? drivert kér! Az Doom 3? nem. ennyi.
Akkor elõre is köszi azoknak akik segítenek nekem!!

Hát Doom3-at ne is akarj ilyen gépen játszani.
Valszeg az új drivereket nem 9000-esre optimalizálják.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

fistin
Hi. Tudna nekem valaki segíteni driver ügyben? Ati Radeon 9000-es kártyám, van. (Pentim 3 1,2Ghz+256mb RAM)A gép az 3 éves, de a kártyát azt rá egy évre vettem bele. Kezdettõl fogva minden oprendszeren az alaptól újabb driverekkel lefagy a gép. Az összessel. Csak az alappal nem.
Nem tudna nekem segíteni vki, hogy mi a fenét lehetne vele csinálni? Ugyebár játszani akarok a gépen, és ehhez driver kell. Már '98 alatt megszoktam hogy állandóan lefagy (ja és játék közben nem fagy le), mert az csak játékra van. Csak már jönnek az olyan játékok is amik csak 2000, vagy xp alatt megy. Ezért szeretném vki segítségért kérni. ja és még Xp alatt nem csak lefagy hanem a kép is összeesik.
PLZ vki segítsen nekem??!!!?!!?!?!?!?!?!<#szomoru1><#help><#szomoru1><#help><#help>

IMYke2.0.0.0
Én se, és sajnos - néhány kellemes kivételtõl eltekintve - sokan járnak közülük a hardver fórumokba... <#rinya>

Gabesz amd64
Nem vettem magamra!De azokat Én se szeretem akik apuka anyuka megveszi neki a gépet és felemeli a képét hogy nekem ilyenjó meg olyanjó!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

IMYke2.0.0.0
Hm... Te magadra vetted?! ... Próbálj egy kicsit más szemmel nézni az #1194-re... meglásd, kitárul a másik, általam szándékozott értelme is... <#alien>

Gabesz amd64
Én nem apuka anyuka zsebébõl szedem a gépemre a pénzt!
Minden nyáron dolgozom hogy amit összekapartam abból tudjak venni cumokat!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

NeoMaN
ja. nekem 2.5 évig ment egy gef4 abit kifogástalanul.

IMYke2.0.0.0
Hát, mi, okosak és bölcsek nem húzzuk, de a sok lúzer júzer, aki apuka pénzén vehet bármit, megteszi... márcsak a melldöngetés végett is... <#hehe>

Gabesz amd64
De ha huzni akarod akkor melegedni fog!

Igaz ezekt minek huzni!<#vigyor>

Punkerwork
nekem bevált az Sapphire gyári paszív hûtése, elõbb utóbb megcsinálják az X sorozathoz is, annyira nem sürgõs nekem a csere kivárom 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

IMYke2.0.0.0
Már jött ki néhány ilyen megoldás - nem túl jó hatásfokkal...

Punkerwork
nekem az fog dönteni hogy mihez jön ki passzív vagy ultra csendes hûtés

Gabesz amd64
Nekem is kb augusztus de Én a konkurencia kártyát fogok venni<#nyes>

Köszi a válaszokat!

Gabesz!
Kérdésedre válaszul: nem ragaszkodom a VIVO-s hoz... de hirtelenjében ezeket szúrtam ki az árlistából... olyan sokfajta márka és egyéb tuljadonságú kártyák vannak, hogy így vásárlás elõtt teljesen kezdek begolyózni, mert nem tudom eldönteni, hogy mit vegyek... a többi alkatrész a gépemhez már karácsony óta itt áll a dobozában.. csak egy videókártya kellene... de kezdem feladni, mert nem tudok választani.

Ezért kértem a segítséget, mert én már feladtam a döntés jogát... ;-)
Punkerwork
nekem max augusztus 😞

IMYke2.0.0.0
<#nevetes2>

Gabesz amd64
Kinézetre is rossz! <#crazya>

IMYke2.0.0.0
Nekem mindegy, hogy ki mit vesz, ha van pénze rá.
Én mondjuk - eddigi terveim szerint - egy Sapphire Radeon X850XT PE-t fogok venni, igaz, csak május-júniusban...

Punker
hidd el elég sok VGA kártyát látok Abit-ot nem szabad venni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

IMYke2.0.0.0
Nem tudom miféle hülyeség ez, hogy Abit-ot ne, amikor õ is a referencia tulajdonságokat használja, semmi butítással!
Egyszerûen olcsóbban tudja adni és kész!

Punker
Abit-ot ne!

Gabesz amd64
az elsõ négy közül válasz...
És a sapphire ami üt..
mindenképp vivo-sat akarsz?
Az Abit az felejtõs az árából is adodik

Mielött rosszul döntenék, kikérném a véleményeteket, hogy szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni:

1. Connect3D Radeon X800XT Platinum 256MB DDR VIVO 112.500 Ft+áfa
2. Sapphire Radeon X800XT PLATINUM 256MB (F) 108.000 Ft+áfa
3. Connect3D Radeon X800XT 256MB DDR VIVO 107.000 Ft+áfa
4. Sapphire Radeon X800XT256MB VIVO (F) 103.200 Ft+áfa
5. ExcalibuR ICQ-RadeonX800XT (520MHz) 256MB VIVO PLTNM 102.300 Ft+áfa
6. ABIT Radeon X800XT 256MB VIVO DVI TV 96.400 Ft+áfa

Tudásotok megosztását, válaszaitokat, tanácsaitokat elõre is köszönöm!

(...meg egyáltalán hol érdemes az ilyeneket megvenni. Hétvégén megyek Bp-re körbenézni, mert vidéken egyáltalán nincs megfelelõ választék...)
EZ nem ide való Fred10, de amúgy meg egyértelmûen Radeon szériás a kártyád 😊
Amúgy meg Catalyst-nak hívják a drivert, ezer helyrõl leszedhetõ, normális hardware oldalakon tükrözik. Az utolsó tegnap? jött ki, Catalyst 5.2 a verziószáma.

Fred10
hello az lenne a gondom hogy van egy 9600 Pro-m 128mb-os és felmentem az ati honlapjára hogy szedjek le drivert de nemtudom hogy a graphic driver fül után mire menyek mert megjelent hogy radeon family, rage 128pro family,rage 128 family és rage pro family

Gigabyte 965P-DS3,Intel Core 2 Duo E6420 2,16ghz, 2x1024gb Geil Value DDR2 800Mhz,Sapphire Ultimate Ati X1950 Pro 256Mb,FSP BlueStorm II 400W

Azt, csak közben visszafejlõdött 8 kilóval. 😊

Ha ingyen van pár MHz, az csak annál jobb.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Gondolom x850-et akartál írni. Hát ja mert kisebb az elõállítási költsége, de nem tom miért? De az a cash ami megmaradna jó lesz a64-re váltásra.

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

x800 árából vehetsz X50-et is.

Azt meg nem fogom megvárni addigra passzolom mert váltok nForce4-re így valószínû x800xl pci-e lesz mejd.<#crazya>

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Egy Sufni Bt-ben? 😊