5974
  • FaithMeN
    elég érdekes,hogy most Ő viszi a pálmát a középkategóriában...de Te tudod!
  • PxE
    Én utálom az NVIDIA a kARIKAT volt 1 pár és nekem nem jötek be!!!
  • FaithMeN
    képes vagy kidobni annyi pénzt amikor a Geforce 7800Gt alázza az X850Xt-t és 90-100k között megkapod
  • PxE
    Az X850XT az 130000FT az uj az meg jo kérdés!
  • FaithMeN
    soha :DDDD

mennyi az a kártya?
  • PxE
    Hi valaki tugya mikor jönek az uj ati karik??Mert akarok veni 1 Radeon X850XT 256MB GDDR3 2xDVI VIVO Platinum Full Retail !Érdemes meg várni az uj karikat!?
  • Goliath
    a64 3000+
    abit fatal1ty an8 sli lap
    2x512 kingston 400
    abit fatal1ty x800xl 512mb
    zalmann 7700 al-cu hűtő (ebben a pillanatban 36 fokos a proci leghalkabb fokozaton :-))
  • Narancs
    cseréld le a cerkát és nem lesz ilyesmi
  • PxE
    Jo csak mert most 1 2400Mhz Intel ceruzám van ati 9600XT vel és az underground 2 fulon lasitot felvételben megy!!!MOST BIZTOSRA AKAROK MENNI!!
  • FaithMeN
    tuti elfog indulni rajt minden+ fullon is
  • grebber
    Need for speed most wanted kellet aztán a felsorlásba :D ahhoz sokkal gynegéb vga is jó lesz.
  • PxE
    Bocs a vidi karit el irtam ATi radeon X850XT PLatinum edition!!!!
  • PxE
    GanXstaZoole!!!Tényleg minden el füt a gépeden fulon !!Mijen jatekok PL PLS!!
    Én most szeretném majd fejleszteni a gépemet és szeretnek 1 3500+ 64bites amdét!És Ati radeon X850 platinum editiont 4 gb kingstone ddr ramal 400Mhzes! (QUAKLE 4,Need for speed most wanted,unreal turnament 2007 birja majd FUULL GRAFIKON KB)!!!!!!!????????
  • GanXstaZoleeWrk
    nem hiszem hogy márka nagyon számítana ha jól müködik, nekem is x800xl van tuning nélkül használom és minden fut vele szépen maxon. Persze nemtudom milyen géped van.
  • bigfoot
    ok!köszi mindenkinek a válaszokat!!!
  • Goliath
    Sziasztok!
    Holnap ha minden igaz boldog tulajdonosa leszek egy abit fatal1ty x800xl kártyának. Van esetleg közületek akinek van már, mi a vélemény róla??
  • Narancs
    Hát ha gef2 -vel kihúztad idáig, akkor ezzel 2 évig simán!
  • bigfoot
    és ebből 30e a vga kártya?
    és ez már egy jó konfig?amivel 2 évig kihúzom?
  • Narancs
    Figyelj, sztem nem kell 2*512. Elég simán 512 is, és akkor több marad VGA -ra...de én ahelyedben várák még keveset, és beneveznék a következő cuccokba:

ASUS NForce3 K8N AMD Athlon 64/754 DDR AGP SATA 12474
    AMD Sempron 2500+ 754 BOX 64bit 9545
    512 MB DDR Ram 400 MHz Kingmax-SuperRam 8636
    Ati Radeon 9800 128 MB PRO DDR TV DVI 8x AGP C3D 23685
    inkább ez felejtős...még gyüjtsél nyugodtan! nem azt mondom hogy a csillagos Égig gyüjtsél hanem míg legalább egy normális lapra...
  • bigfoot
    huh köszi ezt a sok választ,de kicsit elbizonytalanít!
    most már abban sem vagyok biztos hogy melyik alaplap legyen!
    mert arra max 20e vagyok hajlando fizetni a procival együtt!azért mert most 40e van!20 elmegy a ram ra,(2*512) és 20 akkor elmenne a proci+alaplapra
    és akkor gyűjtenék még 20-30 at egy 9800 as ra
    és ezzel elgamelnek kb 2 évig,
    Asrock K7VT4A PRO (1 év gar) 6 800 Ft / 8 500 Ft
    [KT400A, 400MHz DDR RAM, FSB: 333MHz, hangkártya, 10/100 LAN, SATA, 8x AGP, USB 2.0, ATX]
    ez az alaplap tud dual channelt?
  • grebber
    Semmi roszzindulat nincs bennem csak érdeklödöm.Ezt kötelező kiirni hogy "A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu"?
  • Narancs
    Igazad van, de amilyen árakat írtál nálatok (#2253), abból már majdnem kijönne itt egy S754 lap+64 bit Sempron konfig...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem. Ha figyeltél, előbb a valóban olcsóbb megoldást ajánlottam neki.
    Aztán rákérdezett az időtállóságra, amit szintén kifejtettem neki - egyik alkalommal sem tettem kötelezővé a vásárlást. Ő dönt, iszik vagy vezet...

Amúgy, utánanéztem, a 754 és 939 nem sokban különbözik egymástól, legalábbis e táblázat alapján:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
  • grebber
    "Az ATI szerint az új grafikus chipek minden eddiginél gyorsabbak
    2005. szeptember 1. 10:01, Csütörtök - Gyurkity Péter

A vállalat vezérigazgatója egy híroldalnak adott interjúban a következő generációs grafikus chipekről beszélt, és kijelentette, hogy az R520 olyan sebességeket ér el, amely eddig példa nélkül áll az ágazat történetében."

Kis idézet innen.

Hát erre tőből kiváncsi leszek mit produkálnak,remélem nem csak a szájuk jár.
  • Narancs
    Oké, tehát te azt javaslod egy árérzékeny vásárlónak, hogy vegyen DUPLA annyiért konfogot, ami ugyan nem sokkal gyorsabb, de kétcsatornás? Juhéj!
  • IMYke2.0.0.0
    A kétcsatornás memóriavezérlőért és a több cahce-ért.
  • Narancs
    Igaz, de S754 alig tud kevesebbet, és jóval olcsóbb...akkor meg mindek 939?
  • IMYke2.0.0.0
    "...a már lassan kimenőben lévő, de jelenleg a legjobb platformot (939-es)..."

Nem véletlenül fogalmaztam így.
  • Narancs
    S745 -ből már 30 körül megvan a lap+proc kombó...939 semmivel sem időtállóbb szerintem. Mivel jövőre itt az M2.
    64 bites Sempronnal már nem lenne rossz konfig. ehez még 30-ért egy 9800PRO és meg van oldva minden. szerintem.
  • IMYke2.0.0.0
    Ez az alaplap a legolcsóbbak egyika a Socket A 462-es kategóriában.
    Sajna, ez a foglalat már halálra van ítélve.
    A jobb választás egy teljesen más konstrukció lenne, de abban csak az alaplap több, mint 30 ezerbe fájna neked: Socket A 939.
    S akkor vehetnél új CPU-t is hozz, majdnem harmincért [AMD A64 3000+] és ott vagy, hogy költöttél 60-at... VGA-d meg még nincs...

Szóval dönts: játszani akarsz egy közepesnél gyengébb konfiggel [lejjebb], vagy megveszed a már lassan kimenőben lévő, de jelenleg a legjobb platformot (939-es) és bízhatsz abban, hogy 2-3 évig versenyképes géped lesz - Unreal III-motoros játékok is szaladna majd... ha jó VGA-t veszel hozzá.
    Vigyázat, itt már több, mint 100 ezer forintról van szó!

• bigfoot
    egyebként ez az alaplap jó?
    szóval két évig kihúzom vele?
  • bigfoot
    igen az 1700+ proci az enyém!
    csak nem tom hogy lehet tuningolni..
    akkor sztem megveszem azt amiket leírtál!
    a vidikártyára meg várok október1 ig!addigra öszzetudom szedni a pénzt,(reméle)
  • Narancs
    A hsznált cuccokkal kapcsolatben nem értek egyet.
    1. ha van rá gai baj nem érhet
    2. ha nincs rá agi, vétel előtt ki kell próbálni

Ezek alapszabályok, aki nem tartja be persze ráb*szik.

Amúgy Budapesten olcsóbb minden, VGA pl van 30K-ért újonnan. Igaz csak 1 év garral.
  • via_mala
    Csak annyit az igényeidről, hogy a F.E.A.R. iszonyatos gépigényű lesz, mert nekem a demója sem futott zökkenőmentesen. IS7, P4 Northwood 2.8 GHz, 2x512 Kingmax HC, Radeon 9800 Pro, és közepes beállításokkal volt kb. élmény a játék.
    Egy Radeon 9500-9600 körüli kártyával a F.E.A.R. szvsz csak szenvedés lesz, hacsak nem a demó volt nagyon rosszul optimalizálva.
  • IMYke2.0.0.0
    RAM lemaradt: 256 MB DDR (333)
  • IMYke2.0.0.0
    Én pécsi vagyok, így a pécsi TPComp árlistájáról lestem le a dolgokat - Pécs legolcsóbb helye.
    Az árakat csak viszonyítási alapként citáltam ide, hogy tudd, mennyibe kerülne egy ilyen vérfrissítés.

A GeForce 2 sajna tényleg gyenge láncszem. Őt le kell cserélned, ha játszani akarsz a komolyabb 3D-s játékokkal - a F.E.A.R menüje is megenné a géped, nemhogy a játékmenete...

A megoldás: a lenti konfiget kellene megvenned, VGA-stúl.
    Gondolom, mások azt fogják mondani neked, hogy vegyél használt termékeket [alaplap, VGA, CPU], én inkább lebeszélnélek róla - konkrét tapasztalatom van a dologgal kapcsolatban:
    Most, egy hónapja, egy leányzó megkért arra, hogy rakjam össze az "új" gépét.
    Az "új" gép:
    - egy régi ATX-es lehasznált ház + 300W-os gyenge táp
    - egy használtan vásárolt AMD 2600+ -os CPU [Barton mag]
    - egy használtan vásárolt 4 GB-os vinyó (Seagate ATA33 [!!!]]
    - egy használtan vásárolt GF 5200 VGA
    - egy vadi új egér + bill
    - egy használtan vásárolt monitor [Dell, 15 incses!!!]
    - egy vadiúj ASUS AV7 alaplap

Kiderült, a csaj a lehető legolcsóbban akart egy jó gépet összeállítani filmnézésre(!)... 65 ezer forintot költött...
    Mondanom sem kell, az egész nem ér annyit.
    S akkor jöttek a gondok:
    - Minden a helyére [nem először rakok össze gépet], gép bekapcs, hogy a telepítés megkezdődjék: se kép, se hang.
    Buhera itt, buhera ott - semmi. Egy másik gépet szereztünk, beletettük a CPU-t [mert elsőre rá gyanakodtam]: kiderült, hogy halott.
    A csaj kénytelen volt másnap venni magának egy vadi új procit.
    Megint előrángatott engem, hogy akkor most, csináljam.
    Gép összerak, gép elindul, vinyó üres, kezdetben Win98 telepít... 28%-nál kifagy, s utána semmi pénzér tnem megy tovább.
    Format, újra Win98 ... semmi. Win2000 híján XP... NTFS-re konvert, XP telepít, 1 óra múltán gép újrabootol és utána se kép, se hang.
    A vinyót kikaptuk, bele a mobilrackembe, gépemről lehúzva a saját vinyókat nálam telepítettünk mindent, minden eszközömet tökéletesen felismerte, működött.
    Átvittük a másik gépbe: CD-ROM-ot nem ismerte fel (!!!)...
    Minden kábél átmozgat, megnyomkod... semmi.
    Másnap új kábelt vetettem a csajszival - ráhelyeztem a CD-ROM-ra, azóta működik.

Szóval, az egész mese lényege: sose kezdj használt cuccokkal! Csak jobban járhatsz!

• Narancs
    Proci (1700+) már nálad van? Meg tudod nézni mi van ráírva? Mert ha TbredB a proci, akkor tök fölösleges lecserélni. 2GHz-ig is föl tudod húzni.
  • bigfoot
    köszi!meggyőztél!
    akkor beruházom ezekre!
    ezeket honnan nézted?ott meg is rendelhetem?
    ja és ha nem vezsek új vga t akkor a fable elfut?vagy nem?mert a gef2 32megással szztem nem sok esély sajna
  • IMYke2.0.0.0
    De, ha nem veszel új VGA-t, akkor is gyorsulást fogsz tapasztalni.